Lost - Anouk

Hemma nu från Malax revyn. Och bra var den, inget annat att säga. Många skratt och fniss blev det och publiken applåderade flitigt iaf. De hade muffins från Malax bageri!!!! Vet inte varför det fastnade men det gjorde det. Undrar om det var Benny, Sofia eller Jasminka som gjorde dem :P Iaf, sångerna var jättebra och jag tänker defenitivt åka och kolla vad de bjuder på nästa år. Hoppas det är lika bra då :P

Imorgon har vi bara "halvdag" för vi har något program 3 sista timmarna så det blir en s.k. halvdag. Och sen åker jag, Annika och Hanna till Katarina på tjejkväll. Mamma blev helt förvånad när jag sa att jag skulle dit och påstod att jag inte sagt nägot sådant åt henne. Det är som att hon aldrig lyssnar på något jag säger. Nåja, nu vet hon i alla fall.

Nu ska jag kyla min häl, ta en burana och gå och lägga mig. Puss och godnatt på er!!!

Den här låten strechade vi till idag efter showdance. Den var så vacker att jag var tvungen att fråga vad den hette. Jättebra om man bara vill slappna av eller tänka.

Malaxrevyn

Dagen var väl som vanligt.... Inte så mycket att säga där. Jag gick på bildkonst på finska och BÅDA biologitimmarna. Enda anledningen till att jag fick gå båda timmarna var att "jag är så duktig och kan läsa i kapp" enligt Tina. Men jag måste ändå gå någon timme imorgon för att få det färdigt. Och så fick vi ut betygen. I matte fick jag 10, i engelska 9 och i religion 10.

Mamma och lillebror for till stan när jag kom hem. De skulle ha maskeradkläder åt honom till imorgon. Jag minns då man själv gick i lågstadiet och klädde ut sig. Jag hann vara både lejon, häxa och pirat om jag minns rätt :P De kom hem just och det verkar som han ska vara någon sorts Robin Hood eller något. Snart ska vi åka på revyn.

Bloggar kanske mera senare.... HEJDÅ!!!Min söta TIGER ute i solen..... Får mig att hata regnet ännu mer -.-

The last song

 

The last song är verkligen en film jag känner för att se när den kommer på bio. Enligt mig ser den ut att vara värd att ses. Huvudrollerna innehas av Miley Cyrus och Liam Hemsworth. Enjoy!!!

Samba

Idag dansade vi då Samba 2:a och 3:e lektionen. Men jag var bara med andra för att jag fick jätteont i hälen. Så jag gick till skolhälsovårdaren som sa att jag skulle ta det lugnt med foten och ha kylpåse på 10 min varje kväll. Men jag tänker fortfarande vara med på showdance eftersom jag inte vill missa det. Jag säger bara att jag ska ta det lugnare åt Maria. Kläderna har jag fixade också (Y) Sen när jag kom hem hade jag inget för mig så jag tänkte för en gångs skull åka med på fotboll. Men då hade Alex (Mathias en kompis som spelat fotboll med honom förr i -98:orna) bestämmt att han skulle börja på fotboll. Så hans pappa skulle skjussa dem. Aldrig i livet att jag skulle sitta på med dem. Det känns så skämmande.... så jag stannade hemma och tog ut min extraenergi i köket istället. Resultatet blev en mockarutsform. Snart kan jag baka dem i sömnen, så många gånger har jag gjort dem. Och mamma och pappa godkände dem iaf. Pappa fick också besök av en arbetskamrat i en Chevrolet Firebird Trans Am (tror jag, bilnamn är vääääldigt invecklade :P) som han rett upp. Snygg var den också. Han skojade t.o.m. och frågade om pappa skulle köpa den åt mig tills jag fyller 18. Haahhhahaha that would be a dream huh?? Sen har jag bara tråkat och fixa ihop en sak som jag skulle göra på pappas dator men han skulle gå och lägga sig och jag förstår mig inte på programmet han använder så det får vänta tills imorgon.

Imorgon ska jag förresten på revyn. Mamma tänkte att vi skulle åka först men sa åt mig så sent att alla platser redan var bokade så vi tänkte att vi tar det nästa år, men då de la in 2 extra föreställningar så beställde vi till imorgon då. Hoppas den är bra :P Men på Malax UF:s hemsida så såg jag att bara hälften av platserna är bokade. Intresset börjar väl kallna antar jag. Sen på fredag blir det Katarinas place med Hälften av gänget. Jenny far till hoviska med folk från hokkilaget, Kicka skulle till sin faster och fira henne och Evve ja....

Evve är London..... Lyckans ost!!!!!! I want to go too. Jag hoppas verkligen hon får kul. She deserves that. She really does. Hoppas hon tar många foton sen, så man får se hur det ser ut. Jag vill också åka någonstans :( Nu börjar jag längta bort så vi avslutar ämnet nu med det samma.......... Men tänk ändå att få sitta på en strand någonstans och kunna hoppa i vattnet utan att det är kallt de första minuterna och sola på någon strand och kunna gå i bikini och shorts. ÅÅÅHHHH, eller åka någonstans t.ex. Paris eller London och shoppa och kolla på sevärdheter. Men det skulle nog vara som en dröm att åka till USA, typ The Big Apple (New York) eller Miami eller L.A. Defenitivt något jag vill göra före jag dör.

Okej, det är sent, mamma är störd på mig från tidigare, det är skola imorgon och slutar jag inte nu kommer jag att sitta här och drömma hela natten. Have a good nights sleep!!!! xoxoSåhär känner jag mig nu :P Min gollaboll Tiger på bilden ♥

Att stå utanför och titta in...

Jag och lillebror kom in för en stund sedan. Jag stod i mål och han sköt. Sen bytte vi men det blev så kallt att vi gick in ganska snart. När vi kom in kollade jag igenom lite tidningar till miljödagboken som vi ska göra i biologin. Fann nog ett antal artiklar jag kanske kan använda. Sen så gick jag för att kolla vad mamma såg på för program på tv. Hon hade på SVT1 där det kom en dokumentär om Annika Östberg som släpptes ut från svenska fängelset ganska nyligen efter att hon har suttit i fängelse i Kalifornien i 28 år och sen ett år i Hinseberg i Sverige (dit hon flyttades 2009) för dubbelmord. Hon blir helt frisläppt i maj 2011. Då har hon suttit i fängelse i 30 år. Ganska konstigt att hon i hela sitt liv suttit bakom murar och blivit tillsagt vad hon ska göra. Dokumentären hette iaf Att stå utanför och titta in...

Nu börjar min trötthet göra sig påmind. Imorgon blir det Samba med SÖU lektion 2 och 3 och sen har vi vanliga lektioner. P&KVet inte hur gammal bilden är men det är hon

Tisdag den 27 april

Idag i skolan hade vi modde, finska och sen mat. Nothing strange there, men efter maten hann jag bara med en timme husse, som bestod av otrolig stress för att hinna få in apelsinkakan med kanel i ugnen. Kerstin fick damp på Bergman eftersom han bara klagade på allt så hon sparkade ut honom. Nåja, anledningen till min stress var att vi hade sexsnack fjärdetimmen. Det var väl som det var antar jag. Men jag missade struvorna och mjöden :( Sen började vi miljökursen i biologi. Jag fattar inte hur jag ska klara av det eftersom det är så tråkigt men nu är det bara en period kvar så det är bara att härda ut antar jag. Sen när jag kom hem hade mamma bakat semlor. I LOVE THEM!!! De är så goda... Mammas morotssemlor äger!!!! Men nu gick lillebror ut och sparka fotboll så jag tror jag ska gå ut och "joina" honom.... Haveanicecontinuingafternoon!!!!

GODNATT

1. Namn - Malin

2. Syskon - Ja, en lillebror
3. Ålder - 14
4. Född – 18 december 1995
5. Ögonfärg - Blågrå i think :P

6. Längd – 176 sist jag mätte mig
7. Skostorlek – 40
8. Höger eller vänsterhänt - Högerhänt
9. Stjärntecken - Skytt
10. Hårfärg - Rödorange med mörkt under och ljusa slingor (men det är länge sedan jag färgade mig så jag har en utväxt)

DAGENS...
1. Låt – Broken Heels - Alexandra Burke
2. Saknad –  hmmm, kommer inte på någon på rak arm
3. Kläder - Jeans, en grå kortärmad tröja, gråa converse
4. Smink -  Foundation, puder och maskara
5. Mat – Skolmaten + "Stäikapärona" hemma
6. Köp – Inget
7. Göra sen – SOOOVA
8. Godis – Nothin'
9. Pinsammaste - :O säkert något som jag inte minns 

BRUKAR DU...
1. Sova – Ja, ofc ;)
2. Ta mediciner som inte borde ta? - Tror jag väl inte
4. Snusa - NEPP
5. Skada dig - Inte med flit
6. Klä dig i svart - Jag har svarta kläder men inte bara...
7. Hata folk - ÖÖÖHHH nej, faktiskt inte..... jag kan ogilla folk men inte hata
8. Lita på folk - visst, men det beror på vad det gäller förstås
9. Skada dig med flit - Nej :)
10. Drömma mardrömmar - wow, jag vet inte... allt jag drömmer minns jag inte efteråt, men jag har aldrig vaknat skrikande p.g.a. en mardröm iaf

11. Gå i skolan  - JO, det gör väl de flesta?
12. Gå i kyrkan - gör det för skriftskolan och någon gång med mamma kanske men inte annars

NÄR...
1. Åt du senast – Idag
2. När läste du en bok senast? – Igår läste jag ut min senaste bok
3. Köpte du något senast - förra torsdagen
5. Sjöng du senast - beror på om man menar för andra eller bara för sig själv
6. Klagade du senast – just, när jag upptäckte att basketen är inhiberad IGEN
7. Klantade du dig senast – det gör jag så mycket att det är svårt att räkna

HAR DU...
1. För många vänner - tycker jag inte
2. Förföljelsemani - nej
3. Någon annan psykisk sjukdom – näpp
4. Skadat någon – inte med flit iaf, men det kan hända att jag råkat någon gång :/
5. Färgat håret – jo
6. Några piercnings - bara örhängen 
7. Några tatueringar –  nej
8. Egen dator – jo, 2 faktiskt (den här laptopen och en stationär)
9. Gjort bort dig rejält - MÅÅÅÅNGA GÅNGER

ÄR DU...
1. Snäll – jag försöker, men ibland kan det hända att jag sårar någon ändå....
2. Snygg – fråga någon annan, jag är jättedålig på att bedömma mig själv
3. Söt – no comments (det måste du fråga någon annan)
4. Lång? – JO
5. Kort? – defenitivt inte
6. Klantig - visst
7. Tönt - beror väl på vad man menar med tönt, men säkert

Jag har på seriöst något stort problem med min fot

Idag efter kemi då jag skulle gå ner till matsalen började min högra häl göra så in i hel***es ont. Sen åt jag, gick ner till omklädningsrummet och bytte om. När vi skulle spela paintball var smärtan helt borta :O (!!!!!???) Sen hade vi redskapsgymnastik och jag kände inget av hälen då heller. Men så fort jag tog av mig skorna efter gymnastiken så började det göra ont igen (!!!???) Jag fattar inte!!! Varför håller den på såhär egentligen??  Hoppas den blir bättre till imorgon.

Annars om någon undrar så fick jag 10 i kemiprovet. Och så bytte vi klassrum på finska för att Gösta påstår att han blev sjuk av luften i finska rummet. Sen när jag kom hem så gjorde jag saft åt Mathias och hans kompis Johan och sen stickade jag lite. Jag är ju ganska smart som börjar sticka lagom till våren men ändå... Det är ganska kul och avslappnande. Vi åt "stäikapärona" (dialekt) till middag och sen gick jag på datorn. Jenny sa att hon skulle komma men kom tydligen på andra tankar. Sen har jag kollat Förhäxad, Vänner och Biggest Loser. Just nu ser jag på Arn på TV4. Och väntar på info angående basketen. Vid sidan av det ser jag på kläder också. Blir förmodligen inget mera inlägg idag så GODNATT!!

Skolan igen

Nu är klockan är mycket, min hals gör ont, jag är trött och det är skola imorgon. Vi börjar ny period med kemi, modersmål och biologi så nu är det bara ca 6 veckor kvar av skolan och sen är det sommarlov. WOHOO!!! LÄNGTAR!!! ♥ Men att börja morgondagen med matte längtar jag verkligen inte efter. Varför kan det inte vara PRAO en vecka till?? Har verkligen ingen lust för skolan men känner jag mig själv rätt så kommer jag heller inte att hitta en tillräckligt bra ursäkt för att inte åka. Jag är sån, många gånger då jag känner att jag inte orkar åka till skolan kommer jag på någon anledning att ändå orka. Så jag kommer knappast att vara hemma imorgon fast hur less jag än är på skolan. Kemiprovet får vi säkert ut också. Undrar hur det gått??!! Bra hoppas jag.

Okej, jag märker att jag börjar svamla om en massa saker nu så det betyder att det är dags för sängen. SOVGOTT!!!

Söndagen den 25 april

Igår for jag ju till socken då. Vi (jag, Jennie, Lena, Jasso, Jenny, Katarina och Soffi) satt där och talade lite, sen började Kat och Soffi spela biljard och vi fortsatte att tala. Jenny och Jasso ringde till folk medan Jennie satt och ritade. Sen gick vi ut någon gång runt halv 10 och efter en stund ute gick jag, Jenny och Jasso till Köpings skola. Vi stod där typ max 3 minuter sen gick vi tillbaka och Jenny och Jasso for hem eftersom Jasso hade kallt. Jag ringde pappa och vi for hem. Jag såg en bit av DIE HARD 4.0 och sen gick jag och lade mig.

Klockan 10 imorse vaknade jag utan anledning och steg upp. Pappa hade lämnat en lapp på bordet att han åkt till skogen så jag gjorde en smörgås, åt den och satte mig i sängen med Genom dina ögon och ett glas mjölk. Sen satt jag där tills klockan 3 då jag läst ut den. Sen skrev jag ett referat av den, gjorde tacos åt mamma, pappa och lillebror medan jag själv åt tortillas. Undrar varför resten av familjen inte tycker om tortillas :S Nåja, sen satte jag mig här och nu funderar jag på att gå ut och fotografera lite....

Haenbrasöndag!!!!En bild jag tog för ungefär en vecka sen ute i vårsolen

Genom dina ögon av Stephenie Meyer

En oförglömlig kärlekshistoria om längtan, åtrå och passion i den mest oväntade av världar ...

Jorden har ockuperats av en ras som tar över och kontrollerar människornas sinnen. Men Melanie Stryder vägrar att ge upp! Vandraren, en av de invaderande Själarna som har tilldelats den nyligen tillfångatagna Melanies kropp, har hela tiden varit medveten om hur plågsamt det skulle bli att ta över en människa: de överväldigande känslorna och alltför tydliga minnena. Men det finns en svårighet som Vandraren inte väntat sig  den tidigare ägaren av kroppen vägrar släppa taget. Melanie fyller Vandrarens sinne med bilder av Jared, mannen hon älskar och som hittills har lyckats hålla sig gömd. Det är omöjligt för Vandraren att skilja på sina och Melanies känslor och snart åtrår hon en man hon aldrig har mött. Hotat från de andra Själarna gör Vandraren och Melanie till ovilliga allierade och tillsammans ger de sig av på en farlig färd för att finna mannen de båda älskar.Melanie, bokens kroppsliga huvudperson, kastar sig ner i ett hisschackt för att undkomma Sökarna. Hon tas till en Helare som helar henne och för in Vandraren i hennes kropp. När Vandraren vaknar upp finner hon att Melanie kämpar hårt för att inte ge henne informationen hon behöver. Och hon finns fortfarande inne i Vandrarens huvud. När Vandraren, i ett desperat försök att bli av med henne, kör förbi Picacho Peak mot Tuscon tvingar Melanie henne att stanna genom att få henne att åtrå Jared, mannen Melanie älskade och fortfarande älskar, lika mycket som Melanie gör. I jakt på honom ger de sig ut i vildmarken i en desperat kamp att finna Melanie farbror Jebs gömställe dit Melanie hoppas att Jared och hennes bror Jamie har tagit sig för att undkomma Själarna. De håller på att dö på kuppen och när de kommer fram dit möts de av misstänksamhet och fientlighet. Och varför skulle de inte? Alla som tagit skydd hos Jeb i hans grotta är rädda för att Vandraren ska avslöja dem.

Enda personen som faktiskt visar dem lite tro är just Jeb. De kämpar för att vinna de andras förtroende och börjar bygga upp vänskapsband de aldrig trodde de skulle få. Jeb ger Vandraren namnet Wanda och Wanda finner snart vänner och bundsförvanter i bl.a. Melanies bror Jamie; Ian vars bror Kyle fullständigt avskyr Wanda; Doc, mannen som avskyr att inte ha tillgång till ordentliga mediciner och förstås Jeb, filuren som hela tiden överraskar och förvånar. Men Jared är mycket svårare att övertyga. Trots det lyckas hon övertyga även honom och tar sig igenom både mordförsök och lyckas hjälpa Jamie när han håller på att dö av en infektion. Hon är en enorm tillgång för gruppen men Melanies förtvivlan över att vara beroende av Wanda är som en stor mörk skugga som hänger över Wanda vart än hon går. När de tar en sökare till fånga och frågar Wanda om de ska döda henne kommer hon underfund med en sak. Hon visar Doc hur man tar ut Själarna ur kropparna utan att döda dem och sen skickar dem till andra världar med Själarnas rymdskepp. Sökaren slipper dö och gruppen kan om de vill använda kunskapen till att rädda människorna de älskar. Men Wanda har en plan och är på så sätt beredd att göra den största uppoffringen av dem alla. Frågan är bara: Kommer Doc hålla sitt löfte och hur kommer Ian, Jamie och de andra att ta det?

Stephenie Meyer är författare till Twilight-sagan, bästsäljarserien om Bella och Edwards omöjliga kärlek, som har lästs av miljoner läsare världen över. Med Genom dina ögon har hon än en gång lyckats skapa trovärdiga karaktärer och åstadkommit en fantastisk kärlekshistoria.

"En science fiction-berättelse för
människor som inte gillar science fiction"

Stephenie Meyer

Boken är ca 600 sidor lång och är utgiven på svenska 2009 av B. Wahlströms bokförlag.

Musik

Här kommer lite musik som jag lyssnat på på sistone...... ENJOY :P


 


 

 

 

 Att orka eller inte orka, det är frågan det....

Har varit helt slut i princip hela dagen. Och lite deppig över att praon är slut :/ Det som var så kul. Ska iaf berätta om gårdagen nu.

Klockan 6 var jag där som alla andra mornar och TRODDE det var min tur med grisarna idag. Men Benny kan vara ganska oförutsägbar ibland. Så jag blev satt på att baka bröd med Maivor istället. Benny kom och tog över medan hon gick på kaffe och vi diskuterade lite. Han berättade bl.a. att han tyckte att vi skulle ha börjat tidigare eftersom det är mellan 3 och 5 som de gräddar allt. När jag frågade hur det är med sommarjobbarna sa han att de börjar någongång mellan 3 och 5. De hade redan bestämt sommararbetare för i år men nästa år sa han att jag hade god chans till att få jobb där om jag var ute i tid. YIPPIE!!!! Sen torkade jag ur formar som jag radade på plåtar. Och efter det drog Sofia iväg mig för äppelrutsbak. Medan sockret och smöret blandade sig hann jag hjälpa Jasminka och Nadia lite med grisarna. Sen fick jag blanda färdigt degen, breda ut den i formar och spritsa på nån sorts äppelsylt. När äppelrutorna var inne i ugnen gick jag tillbaka för att hjälpa Jasminka och Nadia. Vi gjorde färdigt grisarna och sen gick vi med packarna på rast. Efter det gjorde vi bostonkransar, smörlängder och klipplängder. Sen fick vi intervjua Maivor till PRAO uppgiften och fick en bedömning av henne. Och sen fick vi torka ur formarna IGEN (Medan vi gjorde det började det snöa... OMG!!! :O) Väl klara med formarna så fick vi lägga papper i brödlådorna eftersom Maria inte fick släppa iväg oss före Margareta kom tillbaka. När hon kom fick vi varsin påse med bageriprodukter och sen fick vi åka hem. Nadia ringde sin pappa eftersom det snöade och hennes cykelkedja hade hoppat av. Han lät mig sitta på till Köpings skola där jag sen satt i en och en halv timme i väntan på Katarina. Under den tiden hann jag undersöka påsen lite närmare. I den fanns ett rågbröd, en påse med fem hallonmunkar och en påse med Cookies som jag och Benny gjorde i tisdags. SÅ JÄTTEGULLIGT AV DEM ATT GE DET TILL OSS!!!

Sen det gamla vanliga. Katarina kom vi åt (gröt som var jättegod) och sen cyklade hon till bibban och jag kom efter i egen takt :P Satt där tills pappa kom, for hem, åt och satt på datorn resten av kvällen. Lite ledsen över att praon är över var jag och är som sagt fortfarande.

Idag steg jag upp, gick i duschen och har läst Genom dina ögon av Stephenie Meyer ända tills nu. Lånade den på bibban i torsdags och har läst 250 sidor nu :P Den är ganska bra och väldigt Science Fiction. Det är i princip samma kärlekshistoria som den om Edward och Bella, bara det att det är annan handling, andra namn och huvudpersonerna har problem med mycket. Fattar inte hur de ska få ihop det till slutet av boken så sura som de är på varandra. Har talat lite med Jenny också. Kanske ska till socken med henne och Kata senare. Bloggar säkert senare. I think at least :P Borde ta mig ut i det vackra vädret också. Iaf HAENBRALÖRDAG!!!


1400 grisar... jadu, det tar sin lilla tid det med :P

Om nu någon undrar så steg jag igen upp halv 5, vilket seriöst höll på att ta kol på mig men 3 minuter senare var jag lika glad över att fara på prao som vanligt. Ingen har väl missat att vi börjar klockan 6 Naddo och jag. Well, 5 före 6 cyklade hon in på gården samtidigt som jag steg ur bilen. TIMING IS EVERYTHING!!! Naddo gick till Jasminka och fick sockra grisar :( I WANT TO DO THAT!!! Det är otroligt kul trots att man gör samma sak hela tiden. Jaja men istället för det fick jag hjälpa Maivor att baka bröd. Någon gång den tiden kom min gudfar Göran in för att köpa grisar, han syns bra eftersom han är otroligt lång, och talade lite med Maria. Efter att jag gjort det och sen sa hon att jag skulle hjälpa "bror Erik" (vet inte vfr han kallas så) med något. Just som jag skulle fråga honom vad jag skulle göra, högg Jasminka tag i mig och satte mig framför samma formar som jag och Naddo torkat ur igår. De skulle radas ut på plåtar och läggas på en vagn. Sen kom hon med "SMUTSIGA" formar som först skulle torkas ut och sen läggas på plåten. Naddo hjälpte mig. Sen skulle deg ner i alla formar. Men före fick vi spreja formarna med en sorts "smörjsprej" (undefär som att smörja in formen med smör fast det går mycket fortare :P) Sen fikarast. Vi fick ta ett bröd och en bulle var men vi tog bara varsitt bröd. I fikarummet fanns en liten låda med sekundära kakor som vi plockat ihop i tisdags. Jag hade inte märkt dem tidigare. Maivor älskar dem och hoppdes att Maria skulle låta kakan som lämnade var åt henne tills imorgon. Efter rasten drog Jasminka iväg både Naddo oc jag till bakbordet och beordrade Naddo att väga upp deg till grisar och hallonmunkar och jag att knåda den lite. Själv kavlade hon ut den. Vi började på och först gjorde vi ca 150 (?) hallonmunkar. Sen var det grisarnas tur. Vi radade upp den på bordet, satte dit sylt, vek dem och satte på plåtar. Sen radade vi upp ett antal fler, satte i sylt, vek dem och radade på plåtar. Och igen. Och igen. Från 8 till 10, halv 11 tror jag vi höll på. Jasminka räknade ut att vi gjort mellan 1400 och 1800 grisar eftersom de alltid får större beställningar till fredagar. Och gissa vems tur det är att sockra grisar imorgon? Japp, min :P Maivor gjorde även VÄRLDENS SNYGGASTE TÅRTA idag. Den var med mockagrädde och handgjorda rosor i grädde (hon gör dem själv :O) och chokladprickar. Den såg SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR god ut :P Sen skulle vi igen torka ur formarna som vi torkade ur igår. Det gick ganska fort eftersom vi var två och efter det, det enformigaste av allt, att limma lappar på brödpåsar. Takten är denna: Ta loss en lapp, klistra den på påsen, vänd bort den påsen och börja om med nästa. Uppskattningsvis klistrade jag ca 500 klisterlappar. Naddo for hem fortare än mig eftersom jag kollade igenom så att jag inte glömt någon påse :S

Lite före 11 började jag gå mot Köpings skola. 20 över var jag där och lite över 12 kom Katarina. Vid det laget frös jag som en hund, hade läst ca 200 sidor i en bok och lyssnat på ungefär 15 låtar. Dagens mat var fisk, potatis och sallad med gurka och äpple. Godast hittills iaf. Sen satt jag på biblioteket tills halv 3, tror t.o.m. jag hann sova en stund men jag är inte säker. Hem, äta, datorn..... Och nu ska jag se vad jag hittar på. Hoppasatterdagvaritbra!!! Kram

P.S. Mina axlar håller seriöst på att falla sönder. Ingen som plockat upp 1400-1800 degklumpar på ett bord vet hur påfrestande det är för ryggen. Och att sen böja sig över bordet för att spritsa på sylt och vika dem. Och ändå är det SÅ OTROLIGT KUUUL!!!!! Kan inte veckan bara börja om från måndag efter fredag???

PRAODAG 3

My day started at 4.30 am. Klockan 6 var jag där och idag fick jag sockra grisar och hallonmunkar igen!!! YIPPIE!!! Det kanske inte låter så kul men det är jätteroligt och Jasminka lät mig sköta mig själv i princip hela tiden men hon höll koll på mig förstås. Jag blev klar lagom till rasten kvart före 8. Fortsatte med att rada ut formar tills Sofia bad mig komma. Hon skulle lär mig använda kavlingsmaskinen. Vi skulle göra wienerbröd och det var inte SÅ svårt att använda maskinen. Sen medan degen låg en stund fortsatte jag rada ut formar. När hon skurit bitarna penslade jag dem, hon spritsade ut fyllning på dem och vi vek dem. Jag radade dem i formar medan hon gjorde en till deg. När jag var klar frös jag ner dem, fixade fler formar och när dom hon redan hunnit vika var i sina formar hjälpte jag henne med de sista. Medan jag lade in dem i frysskåpet gjorde hon deg till "krafsor". Dom var riktigt roliga att göra, speciellt eftersom Maivor stod på andra sidan bordet och gjorde gräddtårtor till en begravning. Halleluja vad goda dom såg ut..... När "krafsorna" var klara gjorde vi en sorts bröd. Verkligen inte min grej, degen hade luftbubblor ÖVERALLT och dom måste vara jämna osv. Medan Sofia fyllde 2 ½ plåt lyckades jag knappt med en :P Det gick delvis så för att jag såg på medan Maivor avslutade gräddtårtorna och gjorde en prinsesstårta så jag koncentrerade mig kanske inte till 100% men ändå. Hon är verkligen jätteduktig förresten. Det är dom alla!!! Sen satte Maria mig på att torka ur brödformar (ca 150 st.) som var jätte smutsiga av bränt fett eller smör eller något så man blev helt svart på händerna. Nadia kom och joinade mig efter en stund och 10 över 11 var vi klara och fick åka hem.

Katarina började 9 idag så hon kom inte med mig till Köpings utan jag gick dit själv och satt där ända tills hon kom. En lärare berättade att en elev fallit från skoltaket dagen före. Han bröt båda armarna. Fick senare höra att han var där uppe för att hämta en boll som de hade när de lekte "bollen är hemma". Stackarn!!! Sen åt vi, gick tillbaka och jag satt på biblioteket till halv 3. Och hela dagen har min hals gjort ont -.- Ska dricka en mugg varm rödvinbärssaft och ta natt sen. Hoppas alla som har PRAO har en bra vecka och alla som är i skolan likaså!!!! Och även alla andra!!! Goodnightandsleeptight!!! ♥

Fattades ju bara det

MIN HALS GÖR ONT!!!!! och det är inte så mycket att göra åt tyvärr. Men jag tänker INTE bli sjuk nu så jag drogar Strepsils och rödvinbärssaft för att hålla det i schack. Sitter och kollar på lite random saker på nätet. T.ex. böcker på adlibris... Min bokhylla är full men alla dom böckerna är lästa ca 2 ggr eller mer -.- Så jag vill ha mer.

Bl.a. dessa:Nu ska jag fortsätta göra ingenting....

Konsten att fläta en vätefläta

Steg igen upp klockan halv 5 tiden och klockan 6 var jag där igen. Hjälpte Benny med degen till russinkakor, sen vägde jag upp degen och la den i formar och lade in formarna i ugnen. Benny visade mig hur man spritsar ut deg med en sprits på bakplåts papper och tro mig, det är svårare än det ser ut. Sen stog jag och såg på när Nadia gjorde tårtbottnar, tog ut russinkakorna och gick på rast klockan halv 8. Efter rasten med smörgåstårta hjälpte jag Jasminka med att göra grisar. Hon körde degenbitarna genom en kavlingsmaskin med vev och jag plockade upp dem på ett bord. Sen satte hon sylt i och jag hjälpte henne vika dem. Sen lärde hon mig att fläta väteflätor. Det såg jättesvårt ut men när man kom underfund med vilken degsträng man skulle fläta vart så gick det. Jasminka kallade mig naturtalang!!! STOLT!!! Efter flätorna hjälpte jag henne med bostonkransarna och sen hjälpte jag Nadia och Sofia med en annan sorts krans. Klockan 10 var vi färdiga och Maria sa åt oss att plocka kakor i påsar och knyta fast. Kakorna var dom som jag spritsat ut på plåt tidigare. Det var tydligen något nytt som de skulle börja med om jag förstod rätt. Det tog så länge att klockan var 11 innan vi var färdiga och då fick vi åka.

Katarina hade igen fått sovmorgon och hade sovit till kvart före 10. Vi gick till Köpings och satt där och spelade kort till 12, åt och gick tillbaks. Sen satt jag och läste till halv tre. Finns ändå ingen i Malax som slutar före 3 så...

P.S. Min rygg gör lite ont, jag glömmer att räta på mig ibland och står krokigt :S INTE BRA!!!

Well well...

Klockan är snart 10 vilket betyder sovdags för mej som ska upp klockan halv 5 imorgon. Hoppas det blir lika kul imorgon. Lite smolk i glaset är ju ändå att vi igen inte har någon basket. Well, shit happens.... NU -> SÄNGEN!!!!
Malin

Malax Bageri

Hemma från första PRAO dagen..... Det var hur kul som helst. Men det var lite kämpigt att komma upp klockan halv 5 på morgonen. Klockan 6 var jag iaf där och det först jag fick göra var att sockra grisar och hallonmunkar vilket var jättekul men lite stressigt. Jasminka som visade mig hur man skulle göra var jättetrevlig. Halv 8 var det kaffepaus med smörgåstårta som någon haft med/gjort. JÄTTEGOD!!!! Sen tillbaka till grisarna och munkarna. När jag var färdig med det någon gång 8 tiden fick jag hjälpa Sofia att laga wienerbröd. Det var jobbigare, inte lika stressigt men min rygg började göra lite ont efter ca 300 wienerbröd :P Sen hjälpte jag Sofia med att väga upp deg och rada upp bröd på en plåt. Sen körde vi bröden genom en kavlingsmaskin för att göra dom platta. Och sen satte vi in dem i ett kylskåp för att de skulle hållas till nästa dag. Sofia skickade mig till Maria som satte mig på att klistra lappar på brödpåsar. Efter typ 300 brödpåsar fick vi åka hem klockan halv 11. Henrik hann vara in och titta vad vi höll på med under dagen också.

Efter att jag kom ut ringde jag Katarina och den fuskisen hade fått sovmorgon till halv 1!! (inget illa ment Katarina :P) Hon kom cyklande till bageriet, vi gick till "handlin", sen till parken och sen gick vi i sakta mak mot Köpings skola. Men vi fick inte mat före 12 och vi kom dit halv så vi satt där ute och spelade kort på en bänk. Lite före 12 kom Lena dit och vi gick in. Matsedel: Korvsås med potatis och en sallad. Not exactly my cup of tea men ner gick det. Sandra kom dit också. Lena och Katarina cyklade medan jag gick/sprang tilllbaka till Y-M. Utanför bygdegården kom Katarina underfund med att hon måste "speeda" på för att hinna till bibloteket så de lämnade mig eftersom jag ansågs slö. No hard feelins though!! Jag gick via "handlin", köpte lite godis och gick till bibloteket där jag bänkade mig i en skön fåtölj och läste en bok. Talade lite med Jenny medan jag satt där också. Klockan halv 2 hade jag det så varm och skönt att jag nästan somnade. :O Men Kattis räddade mig genom att be mig följa med på fikainköp. Till "handlin" en tredje gång alltså. Katarina köpte 3 grisar (ganska mäktigt att jag hållit i dem bara ca 6 timmar tidigare), ett kexpaket och sokerfri saft. Sen tillbaka till bibban. Jag bänkade mig med boken igen och bara 5 minuter senare ringer Jenny igen. Lite flummig var hon och jag var väl inte på bästa samtalshumör jag heller så vi avslutade ganska snabbt. Jag hann just och just sjunka ner i boken igen så kommer pappa. Dags för hemfärd. Sa hejdå åt Katarina, var med pappa in via "handlin" en fjärde gång (hann tala lite med Kim som har prao där) och sen hem. Tröttheten har försvunnit nu men jag antar att den kommer tillbaka.
Malin

Förlåt....

Okej men vi glömmer det där och går vidare? Jag vet att jag själv inte är perfekt så därför brukar jag inte döma andra och om du känner det som att jag gör det antar jag att jag själv inte är medveten om att jag gör det. Fast ibland kanske man har olika uppfattning om vad som räknas som dömande och inte? Det är dock trevligare om du sagt det till mig personligen. Att få reda på det såhär kändes lite konstigt. Jag kanske inte är världens bästa på att ta kritik men om folk förklarar hur de känner brukar jag oftast förstå. Och jag vet även att vissa av mina kommentarer har varit lite onödiga. Ibland kan det vara så att någon annan gjort något och det mesta håller jag inom mig men vissa saker kan slinka ut. Till HELT FEL PERSON vill säga. Oftast bearbetar jag händelser bra och har glömt det efter typ 10 minuter men vissa saker går djupare och de tar längre tid. Under den tiden kan det hända att jag häver ur mig lite för mycket. Men säg då till att jag sårat dig för jag menar det aldrig. Jag ska tänka mig för mera längre fram, jag lovar. Hoppas att du förlåter mig för jag vill fortfarande vara din vän. Love you ♥

Little Boots - Remedy

Imorse fick jag diakoniuppgiften skriven på en halvtimme och sen for vi till Norrvalla på fotboll. Där fanns inga träd och inga hus så vinden blåste både hårt och kallt. Mina fingrar var som stelfrusna pinnar efteråt. Vi såg två matcher, den ena blev 1-1 och den andra 3-1 (Malax hade 1). Sista såg vi inte för att jag skulle hinna till skriban så pappa skjussade mig medan mamma stannade med Mathias. Sen på skriban hade vi Kristian Norrback, där har jag inget att tillägga, och gick igenom saker inför lägret. Vi lekte lite och hade frågesport. JIPPIE!!! eller ja, så kul var det väl inte. Nu har jag bakat en kaka, ätit plättar och hört på musik. Little Boots - Remedy går på repeat just nu and guess who's bugged about it? Just det, my littlebrother....

 

Malin

 

P.S. Jaha FÖRLÅT då, men hur tror du jag känner när du hela tiden säger åt mig för att jag rättar någon, jag har alltid gjort så och då blir man ledsen när någon klankar ner på en angående det. I am who I am, and if you don't like it then that's to bad for you. Och det hjälper inte att du har taggarna utåt hela tiden heller. Ibland slänger jag ur mig saker men du gör likadant ibland så jag är inte alltid skurken. Tänk på det!

My eyes are barely open

Är extremt trött och klockan är pretty much så jag ska väl börja ta mig till sängen. Vi kom hem från faster Anita för en stund sen, eftersom jag intervjuade Sven för diakoniuppgiften. Imorgon blir det tidig väckning så att jag hinner skriva den innan vi åker till Norrvalla där lillebror har match och sen på skriba. Hoppas jag får ihop en halv A4 sida med den info jag fick ikväll, annars vet jag inte vad jag gör. I can hear my bed screamin my name so i better go to sleep now. Sleep tight ♥

Malin

I've totally forgot....

Tur att någon håller koll på mig i alla fall. Hade helt glömt bort bilderna på mitt rum jag lovat visa. Anyway, här är de :P Enjoy....That's it! Rummet är inte totalt färdigt men .... ja.

Malin

Friday tommorow

Nu tar jag natten efter att ha sett färdigt på the forgotten. Imorgon blir det 4 timmar tillval och sen nästa vecka prao. Tjoho! GOODNIGHT!!!

My poor friend...

Jenny fick igår en basketboll på sitt lillfinger och det har nu svält upp och blivit helt blått. Jag tycker lite synd om henne och hoppas det blir bra snart. Och till imorgon har de lovat snö eller regn -.- Just nu sitter jag och tittar på tv, borde fixa frågor till diakoniuppgiften så att jag har dem :/ och sen tänkte jag baka något också....

Blev ett lite råddigt inlägg nu men.... Här kommer lite random bilder anyway:

Bilder från Evves tjejkväll:


Evves katt Kisse från när vi var där last friday


Katarina och Annika with a tortilla :P


Vi Evves fanns det jättefina påskdekorationer


Sören (at least I think so :P)


Katarina

Fest vi Annika förra lördagen:


Hannas idé (Allas skor + Rebeckas)


Fr.v. Evve, Kicka, Annika, Jenny och Katarina


Kicka


Evve


Katarina

Och nu orkar jag inte ladda upp fler :P Tjolahopp!!!

22.00

Klockan börjar närma sig 10, m.a.o. dags för min promenad :P Där runt 9-10 är bästa tiden att gå ut och gå. Blir förmodligen inget mer inlägg så GODNATT! ♥

Är nog ändå lite stolt över.....

... både mig själv och Nadja. Anledningen är att Petra (vår modersmålslärare) anser att våra pararbete om Jokern (Batmans ärkefiende) är det bästa arbete hon sett på (troligtvis) hela sin tid som lärare i Petalax och hon kunde säga direkt att vi får 10+ för det. Inte utan att man vill skryta lite. Sen kom jag igår på att vi ska lämna in andra delen av diakoni uppgiften på lördag. Tur att jag inte kom på det 10 minuter före skriban på lördag iaf :P Och vet ni vad? Vi har SHOWDANCE imorgon. Egentligen ingen nyhet men ändå.... Tänkte att någon kanske glömt, heheheh!!!  Men nu ska jag ta på mig en jacka och ett par skor och gå ut lite. Sayonara!!

GÄÄÄSSSPP!!!

I'm so tired i could die you know, men ska ändå ta mig ut på en promenad/länk. Typ nu eller något för klockan är ganska mycket och jag kommer vara död på fredag om jag inte får mera sömn snart. Skolan var.... som den brukar. Fick ut religionsprovet (10) och hade kemiprovet. Vet verkligen inte hur det gick men bra tror jag iaf. Sen efter skolan blev det äntligen basket och vi hade jätteroligt. Sen när jag hoppade av vid HVC höll Maria på att kidnappa min gymnastikväska because hon glömde att jag hade den i bagageutrymmet. Satt iaf där med mina 2 väskor och väntade på mamma och sen hemma åt vi och sen har jag inte gjort så mycket annat. Imorgon blir det en tråkdag men jag orkar inte bry mig just nu..... Okej nu känner jag att huvudvärken börjar komma krypande, så bäst att snabbt ta sig ut så att den inte hinner ta sig. See Ya!!!

Converse <3

Första "riktiga" vårdagen idag (enligt mej iaf) och det är superskönt. Tog en vårjacka idag och mina nya Converse ♥ Våren är så härlig, alla blommor kommer upp igen, vägarna blir bara så att det går att cykla, det blir ljusare, det blir varmare, man kan gå ut och fota utan att frysa fingrarna av sig (om man har ett par fingervantar som är ordentliga slipper man frysa, men det har inte jag) mm..... OCH BÄST AV ALLT!!! SOMMAREN ÄR PÅVÄG!!!!!!! ♥ Sommarlov, sovmorgonar, kompisar, ingen skola osv. Gotta love summer!! ♥

Idag spelade vi först matchen i fairplay turneringen mellan klasserna. 8a mot 8b och vi vann. Det hela var över på ca. 15 minuter. Sen hade vi gymnastik med "tunnband" som Maria envisades med att kalla det. Tunnband är samma sak som hula-hula ringar if anybody wonders... Sen fick vi ut engelskaprovet. Fick 9½..... Sen samlades alla basketflickor utanför Marias rum och vi funderade på om vi ska fortsätta. Vi kom fram till att vi ska se imorgon vad det blir till. Anyway, sen finska med Camilla (?) och after that bussen hem. Mamma och pappa var till skogen så jag lagade fisksoppa till middag och sen satte jag mig på datorn. Borde plugga Kemi egentligen så jag ska börja med det nu. Tror jag iaf.
Ha det bra
Malin

Nej jag har inte dött....

... har bara haft en grymt kul helg. Fredagen bestod av skola och tjejkväll vid Evve. Först hade vi rundvandring och fick se hela huset. Sen gav vi presenterna och såg på en hmgjord film av när evve var liten. SÅ SÖTT!!! Efter en massa nåmeeen, va gullit och nej vad sött började vi fixa tortillas. Herre min gud vad det var gott. Vi fortsatte prata vid bordet jättelänge om saker som.... (okej PRIVAT! så vi skippar det). Sen for Hanna hem eftersom hon hade jätteont i huvudet. Och en stund senare kom Katarina på att hon ville in på Omegle. Så hon och Annika satt där medan Kicka såg på Talang 2010 och jag och Evve satt i ett annat rum och talade om böcker och filmer. Men jag och Evve "joinade" Kicka i tid för att få se Bert Karlsson gråta när han hörde en tjej som sjöng en countrylåt. HOW SWEET! Vi åt också popcorn och fick varsin chokladägg av Evve. Tack sötis! ♥ Pappa hämtade jag och Katarina där runt tio. I bilen hem fick hon ta del av mina och pappas åsikter om världen i allmänhet. Väl hemma gick jag och sova eftersom pappa delade med sig informationen att vi skulle till stan nästa dag.
LÖRDAG
På lördag steg jag upp, fick panik och hann inte äta frukost eftersom mah parents hade så bråttom till stan. Först till Sko Extra i Stenhaga där pappa kollade på skor. Jag underhöll mig själv med att prova snygga men (enligt mamma) onödigt höga sommarsandaler. Pappa hittade till slut ett par som han köpte och vi for in till centrum. Där fick jag följa med på Fotbollsskojakt eftersom mamma alltid är jättekinkig med att man ska se på allt innnan man bestämmer sig för något. Så efter cirka en timme kom hon underfund med att skorna lillebror hittat på första stället var bäst. *SUCK* Så dom blev det, knallgula som de var. Sen skulle han ha ett par jeans. Iväg till KappAhl alltså. Där tog det en evighet att ens hitta rätt storlek och sen var de ändå inte passliga. Så Lindex nästa. Där fann de (underligt nog eftersom det bara var andra butiken) ett par jeans som han tyckte om och som passade. Efter att vi väntat på den jä*ligt långa kön iu kassan gick vi till KotiPizza på mat. Jag beställde en Kotzone med grillad kyckling. Ännu mer väntan på mamma eftersom hon äter längst och när hon äntligen var färdig tvingade jag med henne till AndIAmo för att kolla på skor. Converse närmare bestämt. Ett par gråa blev det till slut ♥ Sen via Prisma där jag fick ett par handskar och lillebror fick en jacka. När vi kom hem hann jag bara byta kläder så skjutsade pappa jag, Katarina och Jenny till Annika's place. Först såg vi på foton av Plaxborna från ettan till sexan och sen gick Katarina in på Omegle. Kicka, Evve och Hanna anlände och gänget + Rebecka Näsman (Becki) var samlade. Hanna och Evve använde M&M:s till att måla läpparna och ta kort medan resten var på Omegle. Sen stängde de av Omegle och "joinade" Hanna och Evve. After that gick vi ut och gå med solbrillor och paraplyer klockan 7 på kvällen. Just utanför Annikas grind mötte vi två ryttare. Alla paraplyer skrämde dem något otroligt och den ena ville inte alls gå förbi. Den andra gick förbi men hoppade nästan i diket. Vi kände oss lite fåniga och frågade om vi skulle flytta oss så att de kom förbi men de bad oss stå kvar eftersom de ville lära sina hästar att inte vara lika rädda. Vi tog i alla fall ner paraplyerna och tillslut kom ryttarna förbi. Vi gick iväg och hade verkligen trevligt. Men jag vet inte om det uppskattas att jag skriver vad vi gjorde så det skippar vi :P När vi kom tillbaka var klockan 9. Då började vi fixa pizza som blev klar runt klockan tio. Den åt vi och sen for Rebecka hem. Vi fortsatte tala och snart kom Kickas pappa efter Korsnäsborna och Katarinas mamma efter Jenny, Katarina och mej. I bilen talade vi om sömngång och att tala i sömnen och Katarina berättade om en gång då någon kommit in på en engelska timme och frågat om något. Katarina hade hållit för näsan och munnen för att inte skratta och börjat blöda näs blod. Hon gick till kansliet men kanslisten förstod sig inte på is påsarna så hon gick till skolsköterskan istället. När hon kom tillbaka så hade deras engelska vikarie kramat om henne (hon var lite tjock) och Katarina beskrev sina tankar i den stunden med orden: Man kuna ju riktigt känn fläske..... Något som hennes mamma Marika fann otroligt roligt. Hemma gick jag även då direkt i säng eftersom lillebror hade soppdag på skolan på söndag.¨
SÖNDAG
Söndag morgon (alltså idag) vaknade jag av pappa. Sen gjorde jag mig klar och vi for på Soppdag i Ö-M skola. God soppa iaf! Sen när vi kom hem for mamma och pappa till skogen och lillebror började spela något spel på Playstation. Själv har jag gått genom min facebook, min blovlovin och sen skrivit detta LÅÅÅÅÅNGA inlägg. Nu tror jag att jag ska gå ut och gå eller något. Hoppas ni haft en bra helg för min har varit fantastisk tack vare GÄNGET ♥ You know who you are!
Hejsan Svejsan
Malin

080410

Igår hann jag inte blogga när jag kom hem så här kommer onsdagen och torsdagens händelser.
Onsdag: Jag och Katarina tog min buss till stan. Trodde vi ja. Vår egentliga busschaufför Leif körde inte så bussen skulle tillbaka till Petalax. Som tur var så skjutsade pappa oss till stan. Jag hittade present åt både Annika och Evve + saker till mig själv. Men före vi shoppade så gick vi till SubWay, jag beställde en smörgås som jag tog med, vi gick till saluhallen och där beställde Katarina mat och åt den medan jag åt min smörgås. Sen då shopping. Vi hade tänkt att vi skulle åka hem med buss men Katarinas pappa tog hem oss och skjutsade hem mig när han for hem från stan.
Torsdag: På showdance fick vi våra platser och gick igenom lite. Sen på modde så fortsatte vi på grupparbetena. Nadja blev färdig med Jokern hon ritat. Den blev SÅ SNYGG!!! Gösta var borta så vi fortsatte med grupparbetena vi som inte var klara medan resten såg på film i ett annat rum. Sen engelska. Andra timmen satt vi i datasalen och övade till provet imorgon. När jag kom hem gick jag på datorn och nu har jag just ätit. Måste baka en kaka till lillebrors skola också eftersom de har soppdag snart och så ska jag baka en till familjen. Sen ska jag läsa på prov och försöka ta mig ut på en promenad/länk senare trots mina skavsår under fotvalvet. Bäst jag börjar med dom där kakorna nu. Hej hopp i galopp!
Malin

Why on earth?

Pappa loggar in på min stationära dator och finner 15 trojaner. Halleluja!! Detta beror på min lillebrors användning av Jesper.nu som enligt HBL inte är en säker spel sajt. LOVLEY!!! Sen blev det ingen basket heller. Roligast dagen på länge alltså. Resten kommer se ut såhär: Middag, film och promenad/länk..... och förstås provläsning inför rellaprovet imorgon. Guess who haven't opened the book yet?.... Anyway, Resten av veckan:

ONSDAG: Jag och Katarina åker till stan på presentjakt. (om vi får skjuss vill säga)
TORSDAG: Om jag och Katarina inte fann skjuss så åker jag med Jenny istället. Annars hemmakväll.
FREDAG: Evve har tjejkväll/födelsedagsfest..... KAMERAN MED OF COURSE!!!
LÖRDAG: Annika har födelsedagsfest..... Även nu ska kameran med :P
SÖNDAG: Ingenting förmodligen. Kanske kyrkan på gudstjänst? :O
Ha det bra.
Malin

Monday afternoon

Hela min dag har varit crappy -.- Jag vaknade klockan 2, fatta KLOCKAN 2... Jag kommer somna typ 5 i natt och ska upp till skolan imorgon. LOVLEY *naaat* Sen gjorde mamma köttfärs och cous-cous (stavning?) gryta till middag. Hur äckligt som helst. Jag åt pyttelite, sen tog jag och värmde upp en paj bit från i lördags istället. Sen skulle Johanna komma idag men tydligen så gick hennes mamma inte med på det. Och on top of that, jag har huvudvärk. Verkligen inte min dag idag. Tröstar mig med en Scooby Doo film. Hoppas att ni haft en bättre dag än jag. Oups, höll på att glömma. Annika fyller 15 idag så hon har säkert haft en bättre dag än jag. GRATTIS Annika!!!! :D ♥
Malin

Dagens

DAGENS:
DAGENS VILL HA: Ett nytt objektiv till systemkameran
DAGENS KLÄDSEL: Svarta lackleggings, vit topp, korallfärgad topp ovanpå
DAGENS FRISYR: Uppsatt pannlugg
DAGENS LÅT: I like - Keri Hilson
DAGENS PLANER: None, *soz*
DAGENS SAKNAD: Gänget (you know who you are)
DAGENS DUMMASTE: -
DAGENS MISSLYCKANDE: När jag slog huvudet i väggen i morse
DAGENS DROG: Havtornskräm
DAGENS KÖP: Nothing
DAGENS GODIS: typ M&M (en 45g påse)
DAGENS HUMÖR: Glad och trött sen igår
DAGENS CITAT: Be yourself or somebody else will
DAGENS ROLIGASTE: Katarina (think she knows why so the details won't be told here :P)

Nu är jag inne igen. Har kollat curling, Sverige mot Norge. Norge vann 7-4. Blir förmodligen sista inlägget för ikväll så GOODNIGHT!!
Malin

Walking....

Det är mörkt ute men who cares? Ska gå ut och gå med musik i öronen. Finns inget bättre när man vill vara ensam och tänka lite. Vi hörs senare hörni.... Bye Bye
Malin

-

Igår/idag somnade jag klockan halv 3.... Och steg upp klockan 10. Sen gjorde jag mig klar och for på familjegudstjänst i kyrkhemmet. När jag kom hem så såg jag halva The Spy Next Door med Jackie Chan, sen började mamma tjata om att vi borde fixa mat. Det blev Broiler med bakade rotfrukter. Sen såg jag färdigt The Spy Next Door och nu har jag börjat på en annan film. Idag blir bara en chilldag och imorgon kommer Johanna hit ♥ Väldigt länge sen man träffade henne senast. HA EN BRA DAG
Malin

Påsklördag

Nu har allt folk åkte hem och jag sitter här..... Mycket har man ju hunnit med :P Först fick jag panik när klockan var halv 2 och mina kort inte ens var påtänkta, rummet såg lite råddigt ut och jag själv inte visste vad jag skulle ta på mig. Jag hann med allt, sängen bäddades precis när Adde med familj kom in på gården. Sen kom familjen Berg också så vi var fulltaliga. Jag, mamma, Jeanette och Adde höll oss i köket och resten i vardagsrummet. Halva familjen Berg kollade igenom vårt ny renoverade hus eftersom de inte sett det ännu och mamma började värma pajerna. Vi åt och sen blev det bordsfotboll. Johan, Simon, Samuel och Mathias bytte om att spela och sen påskäggsletning ♥ och mera bordsfotboll..... Wii han också spelas. När ingen orkade med Wii längre stängdes det av och Johan och Simon skulle ut med Johans bil. Jag och Samuel hängde på. Vi var en vända till Sundom, upp via Solf och sen via ABC hem. Klockan kvart före 10 kom vi tillbaka och alla började åka hem. Och nu sitter jag här. Bilder är det lite skralt med men visst har jag ett antal. Och bilder på rummet får bli imorgon. Pappa och Mathias ser på Rush Hour 3 och mamma läser något. Hoppas ni har haft en bra påsklördag.... ♥
Malin
GLAD PÅSK!!! :D

OH, what a beautiful morning....

..här i lilla Långåminne. Solen skiner och det är vår i luften :) Mitt rum är nästan färdigstädat och jag har nästan inget annat att göra..... OJ NEJ, sablar också. Jag har ju glömt påskkorten -.- Bäst att ta tag i det så fort som möjligt. Och när rummet är färdigstädat kan jag lägga upp några bilder på det. Fortsätter att spela No Parade - Jordin Sparks även nu. Have a wonderful day ♥
Malin

No Parade - Jordin Sparks

Klockan är 12, jag är inte ens halvfärdig med städningen eftersom jag bl.a. hjälpt mamma att steka något till en tortillatårta, sett på Solsidan och suttit på datorn. Just nu har jag No Parade - Jordin Sparks på repeat medan jag städar :P Och jag ska försöka att bli klar ikväll trots att det kommer bli sent. Vet inte om jag bloggar mera ikväll så GODNATT ♥
Malin

Just another day like any other
Nothing in the sky said run for cover
Just another reason
Never thought it would end this way
There was no parade
No lights flashing
No song to sing along the way
There was no parade

Inspiration...

...får man jättelätt när man är hos faster. Hon syr lapptäcken och annat snyggt, dessutom jobbar hon med att sy gardiner. Hon hade flera jättesnygga lapptäcken som hon sytt av restbitar. Och mamma fick höra av killen som reparerat hennes symaskin att den hade skurit fast eftersom hon syr så sällan. Han sa (och jag citerar): "Man måste nog sy mer än en gång i året på en symaskin". Så nu tycker mamma att jag ska börja sy. Sen får man också jättegod mat vid faster. Vi fick bl.a. två jättegoda sallader, rökt fårkött, kokta ägg, gravad lax, potatis, köttbullar mm. Allt var jättegott och till kaffet fick vi en jättegod tårta. Nu borde jag ta itu med städningen eftersom vi har påskträff imorgon. Så ni ska ha en rolig kväll, inte så stor chans att jag har det men...
Malin

Nu är jag strax klar...

...för Närpes. Ska bara fixa lite så. Imorse steg jag upp klockan 9, åt, gick i duschen, fixade ett kort till faster och sen har jag talat med Katarina. Nu åker jag, HEJDÅ vi hörs senare....
Malin

Närpes tomorrow...

...eftersom vi ska hälsa på faster Inger och hennes man Bjarne. Egentligen bor de i Yttermark men whatever. Trots att de är trevliga så är det inte direkt något jag ser fram emot. Att sitta stilla och le, lyssna på "vuxenprat" och inte ha något roligt att göra brukar oftast bli ganska tråkigt i längden så jag tänker bunkra upp med åtminstone en bra bok om inte fler. Mamma påstår dessutom att vi ska vara där FEM timmar. Great! *not* Jenny sa dessutom idag att hon ville vi skulle träffas i Korsnäs eller nåt antingen på fredag eller lördag.... Varför inte söndag eller måndag? Imorgon ska vi som sagt till Närpes och på lördag kommer Ann-Britt (min gudmor), Göran (Gudfar), deras son Johan, Jeanette, hennes man Bernt och deras söner Simon och Samuel (från Kristinestad) hit. Då blir det den årliga påskträffen. Som anordnas här i år. Men på söndag och måndag är jag totally free så varför inte då? Jaja, det är sånt man får ta antar jag. Nu har jag i alla fall sett färdigt Julie & Julia och kommer snart att börja trakasseras av mamma angående min sömn. Antar att det är bäst att förekomma henne så jag säger godnatt nu. Sov Gott!
Malin

Right Now

Just nu sitter jag och ser på Julie & Julia med Meryl Streep och Amy Adams i huvudrollerna. Det roliga är att Julias (Meryl Streep) man spelas av samma man som spelar hennes närmaste hand i Djävulen bär Prada, nämligen Stanley Tucci. Ganska roligt sammanträffande. Har inte hunnit så långt ännu men den verkar bra. Ska gå och fixa en kopp varm choklad till medan filmen är på paus. Ha det gott!
Malin
Meryl Streep är en av mina favoritaktriser!

1 APRIL

Någon som blivit lurad ännu? Inte jag, men någon ska väl försöka antar jag. Katarina var till mig idag. Hon kom klockan 11 ungefär. Sen satt vi och talade med Evve och Jenny lite. Och såg på bilder från tjejkvällen vid henne. Vi fick en CRAZY idé om att vi skulle åka till Jenny och skrämma henne så vi tog ut cyklarna och cyklade i väg. Men vår plan gick i stöpet tack vare Sammy, Jennys hund. Han började skälla som besatt när vi svängde in på hennes väg -.- TACK för det! *nat* Anyway, Jenny och Nicklas (hennes bror) satt och åt så jag och Katarina såg på bilder som Jenny beställt från Ifolor och fick se hennes nya bankkort. Sen ville hon att vi skulle hjälpa henne STÄDA köket. Vi gjorde det förstås som de snälla vänner vi är...... Nä ja bara skojar, vi satte oss ner och totalvägrade så då orkade inte Jenny heller. Katarina ville att vi skulle börja åka hem för att hon ville steka ägg. Jenny övertalade henne att göra det där och jag ringde min bror för att kolla om han började bli hungrig. Det var han förstås. Jag fick den ljusa idén att göra Italiensk gryta men kom sen på att vi inte hade maletkött hemma. Som den snälla och transportrika vän hon är så sa Jenny att hon kunde åka till "handlin" efter 400 g maletkött. TACK VÄNNEN ♥ På villkoret att vi vaktade Nicklas förstås. Sagt och gjort, medan hon åkte till "handlin" vaktade vi honom. Eller vaktade och vaktade, jag lät honom jaga mig runt deras köksbord för att Katarina skulle slippa ha honom vid datorn. Nicklas favoritsyssla är nämligen att trycka in random tangenter på dator när någon skriver. Efter en stund orkade han inte mer så då föreslog Katarina kurragömma. Vi skulle göma oss och han skulle leta. Vi drog varsin filt över huvudet och satt kvar i soffan. Han fann oss ganska snabt så då blev det vår tur. Efter att jag bemödat mig att räkna till hundra ropade jag NU KOMMER JAG, och satt kvar. Vi fortsatte tala med Hanna och efter tio minuter ropade vi att han skulle komma fram eftersom vi inte kunde hitta honom. När Jenny kom tillbaka hade hon köpt KINDERÄGG också. Vi cyklade hem och jag började fixa mat. Jenny kom ca. fem minuter efter oss. Mamma kom ca. tio minuter efter henne. Jag fixade maten medan Jenny och Katarina var på chattroulette. Vi åt och satte oss vid datorn igen. En stund senare gav vi upp chattroulette och gick in på omegle. Där satt vi tills Katarinas DAD kom klockan 5. Jenny for strax efter och nu sitter jag här, ALL ALONE! Jag upptäckte även att min sockar fick flera stora hål av att springa runt detdär bordet -.- Jag som har lite sockar sedan tidigare. Trots det hade jag jättekul idag, som alltid. NI E BÄST ♥
Malin

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0