Knight and Day

June Havens är påväg hem till sin systers bröllop i Boston när hon råkar stöta in i en främling, bokstavligen. Han heter Roy Miller och är även han påväg till Boston. June slipper igenom tullen men får sen veta att hon inte ryms med på planet i alla fall vilket verkar göra Roy lättad. När hon ändå slippe med börjar allt. Hon tycker att det är lite konstigt att planet inte ens är halvfullt fast det sas att det var fullt men reagerar inte nämnvärt. Hon och Roy börjar prata på planet och det "klickar", i alla fall för June. Medan hon går på toaletten visar det sig att resten av passagerarna är ute efter Roy som egentligen är en av FBI:s agenter som försöker rädda något väldigt viktigt och därför vänt sig mot FBI. Han tvingas knocka även piloterna och tar sedan ner planet på en åker. Han får June att lova att inte säga att hon känner honom och att inte åka med någon alls som säger att hon ska tas till ett säkerrt ställe. June finner sig själv, sovandes i sin egen säng nästa morgon och skulle trott att hon drömt om det inte var för alla lappar hon finner på olika platser i huset.

När hon åker på klänningsprovning blir hon trots allt tillfångatagen av FBI och blir "räddad" av Roy. När han fått läget under kontroll flyr hon från honom och går på kafe med Rodney, en brandman hon dejtade ett tag, för att hålla honom på avstånd. Detta avskräcker dock inte Roy som tar henne som gisslan för att undanröja alla tvivel om att hon skulle vara hans medbrottsling för FBI. Han tar med henne för att hitta Simon Feck, killen som uppfann Zefyren, grejen som det hela handlar om. De hittar inte honom men Roy hittar en kod an lämnat efter sig, lyckas få ut June och sig själv ur bakhållet som samlats där och sticker till en ö i Azorerna. June klantar sig och de tvingas fly igen. De ger sig ut för att hitta Simon och tar sig till Österrike där han påstår sig vara. De finner Simon, lyckas klara sig undan Bernard och sticker till Salzburg där June föler efter Roy och upptäcker att han kanske inte alls gillar henne så mycket som hon trott. Hon går med på att hjälpa FBI att få fast honom och gör även det. Roy flyr och efter en lång jakt hoppar han i floden. Ingen hittar honom och man dödförklarar honom. June åker hem i sorg och hinner vara med på sin systers bröllop.

Plötsligt minns hon något, en adress hon såg på hans telefon när de var i Azorerna. 5826 Amapola Road. Hon bestämmer sig för att åka dit i hopp om att Roy ska vara där. Hon ramlar rakt in i familjen Knights hus, skrämmer upp Frank och får hans fru att tro att han beställt bildelar via nätet. När hon frågar dem om Roy Miller får hon veta att de inte känner någon sådan man. Hon är färdig att ge upp då hon får se en bild av deras son Matthew, som tydligen var örnscout, precis som Roy sade att han var. Matthew dog i Kuwait men liknar Roy så mycket att June ändå fylls med hopp. Molly, Matthews mamma, berättar också att han kunde simma över en hel sjö på bara några få andetag vilket bara ökar Junes hopp om att han klarat sig. Hon får alla som vill ha Zefyren efter henne eftersom hon vet att där skurkarna finns, där finns även Roy. Men kommer bluffen att fungera?? Och har Roy verkligen överlevt?? Vad har hänt med Zefyren egentligen??

June Havens spelas av Cameron Diaz
Roy Miller spelas av Tom Cruise
Agent Fitzgerald spelas av Peter Saarsgard
Antonio spelas av Jordi Mollá
Simon Feck spelas av Paul Dano
Rodney spelas av Marc Blucas

Filmen är inspelad 2010, 109 minuter lång och tillåten från 13 år.

Me & U - CassieUh (Uh, uh, uh)
(Next Selection...)

You've been waiting so long
I'm here to answer your call
I know that I shouldn't have had you waiting at all
I've been so busy, but I've been thinking 'bout what I wanna do with you

I know them other guys, they've been talking 'bout the way I do what I do
They heard I was good, they wanna see if it's true
They know you're the one I wanna give it to
I can see you want me too
Now it's me and you

It's me and you, now
I've been waiting (Waiting)
Think I wanna make that move, now
Baby, tell me if you like it (Tell me if you like it)
It's me and you, now
I've been waiting
Think I wanna make that move, now
Baby, tell me how you like it

I was waiting for you to tell me you were ready
I know what to do, if only you would let me
As long as you're cool with it, I'll treat you right
Here is where you wanna be

I know them other guys, they've been talking 'bout the way I do what I do
They heard I was good, they wanna see if it's true
They know you're the one I wanna give it to
I can see you want me too
And now, it's me and you

It's me and you, now (Baby, it's me and you)
I've been waiting
Think I wanna make that move, now (Thinking bout making that move)
Baby, tell me if you like it (Tell me if you like it)
It's me and you, now (Uh-huh)
I've been waiting (Hey)
Think I wanna make that move, now (Wanna make a move)
Baby, tell me how you like it (Yeah)

Baby, I'll love you all the way down
Get you right where you like it, I promise you'll like it (I swear)
Just relax and let me make that move (It's our secret thang)
Keep it between me and you

It's me and you, now (Oh Yea-a)
I've been waiting
Think I wanna make that move, now (Move now)
Baby, tell me if you like (Tell me if you like it)
It's me and you, now (Yea)
I've been waiting
Think I wanna make that move, now (Gonna make a move now)
Baby, tell me how you like it

It's me and you, now (Me and you)
I've been waitin' (It's just me and you)
Think I'm gonna make that move now (It's just us two)
Baby tell me if you like it (It's just me and you now)
It's me and you, now (I've been waitin' real loud)
I've been waitin' (I've been waitin')
Think I'm gonna make that move now (Gonna make a move now)
Baby tell me how you like it

The world is up-side-down

Världen skakas av problem just nu. Jordbävningar, vulkanutbrott, askmoln osv... Men det är inte vad detta handlar om. Nej, utan datorer har nu också börjat attackera sina ägare. Min gjorde det just, och det med besked. Näsroten och kinden fick sig en smäll. Nu ekar hela huvudet känns det som :S

Före min dator fick för sig att han hatar mig så var jag nyttig i alla fall. Skottade hela gården. Nästan. Bara lite vid trappan som jag glömde och sen inte orkade gå ut och fixa så det tog mamma. Känner mig lite duktigare nu :P

Nu blir det att åka till stan. Ciao ppl!! :P

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

När Benjamin Barker a.k.a. Sweeney Todd återvänder till London är det med vrede i hjärtat. Han minns ännu hur Judge Turpin landsförvisade honom för att komma åt hans otroligt vackra fru. När han nu är tillbaka besöker han Mrs. Lovett's pajaffär. Hon berättar för honom, utan att veta vem han är, att domaren tillslut fick tag på hans fru men att hon inte stod ut och tog gift. Domaren adopterade hans dotter och har nu hållit henne fången lika länge som Sweeney Todd varit borta. Todd avslöjar för Mrs. Lovett vem han verkligen är och öppnar en barberingssalon ovanför hennes affär. Efter att ha tagit hand om en man som hotade att avslöja honom börjar han fundera på vad han ska göra av kroppen. Mrs. Lovett får ideén att använda köttet i sina pajer som hon säljer.

De får igång ett riktigt lönsamt koncept och snart gifter de sig även. De adopterar en pojke som heter Toby. Han är Mrs. Lovett's favorit och hjälper till i affären. Todd, som hela tiden haft siktet inställt på Judge Turpin, blir snart en erkänd barberare i stan eftersom ingen vet om hans konstiga extraknäck. Han tar livet av alla män som ingen skulle märka att försvann och sen kastar han ner dem i källaren där Mrs. Lovett bokstavligen maler dem till köttfärs. Anthony, en av sjömännen som kom med samma båt som Todd blir förälskad i hans dotter och försöker rädda henne undan Turpin. Han lyckas och gömmer henne hos Todd. Turpin kommer för att leta efter henne och Todd får slutligen sin hämnd. Han tar livet av både Turpin, hans tjänare Beadle och en gammal dam som råkar komma på honom. Han är förfärligt nära att även ta livet av sin egen dotter, utklädd till pojke av Anthony, men hindras av Mrs. Lovett's rop. Hon kan inte hitta Toby, som hon låst in i källaren när han blev för nosig, och sen hittade hon damen som visar sig vara någon Sweeney aldrig trodde han skulle få se igen. Vem är hon? Visste Mrs. Lovett hela tiden?? Varför lät hon Sweeney i så fall döda henne?? Var är Toby?? Och kommer Anthony att få sin älskade tillslut??

Sweeney Todd spelas av Johnny Depp
Mrs. Lovett spelas av Helena Bonham Carter
Toby spelas av Ed Sanders
Anthony spelas av Jamie Campbell Bower
Judge Turpin spelas av Alan Rickman
Beadle spelas av Timothy Spall
Johanna spelas av Jayne Wisener

Filmen är inspelad 2007 och 116 minuter lång.


Lite roligt är att Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Jamie Campbell Bower och Timothy Spall alla förekommer i ett annat sammanhang. De är alla med i filmerna om Harry Potter. Carter spelar Bellatrix Lestrange (Sirius Blacks genomonda kusin), Rickman spelas Severus Snape (läraren på Hogwarts som alltid ogillat Harry), Bower spelar Gellert Grindelwald (Dumbeldores barndomskompis) och Spall spelar Peter Pettigrew (Voldemorts tjänare). Det var kul att se dem i lite andra roller och det gjorde att man kunde bedömma deras talang lite bättre, både Rickman och Carter höll lika hög standard som de gör i Harry Potter-filmerna medan jag tyckte Spall var lite sämre. Bower är ju knappt med i Harry Potter, bara som en bi-figur men baserat på hans medverkan här och som Caius i The Twilight Saga så tycker jag han är helt okej.

S&M - RihannaNa-na-na come on
Na-na-na come on
Na-na-na-na-na come on
Na-na-na come on, come on, come on
Na-na-na-na come on
Na-na-na come on
Na-na-na-na-na come on
Na-na-na come on, come on, come on
Na-na-na

You're so good at beeing bad
There's no way I'm turn back
I know that pain is for pleasure
Cause nothin' can measure

Love is great, love is fine
Out the box, out of line
The addiction now the feel
Leaves me wanting more

Cause I may be bad but
I'm perfectly good at it
Sex in the air
I don't care I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me

Cause I may be bad but
I'm perfectly good at it
Sex in the air
I don't care I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me

Na-na-na come on, come on, come on
I like it, like it, come on, come on, come on
I like it, like it, come on, come on, come on
I like it, like it, come on, come on, come on
I like it, like it

Love is great, love is fine
Out the box, Out of line
The addiction now the feel
Leaves me wanting more

Cause I may be bad but
I'm perfectly good at it
Sex in the air
I don't care I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me

Na-na-na come on, come on, come on
I like it, like it, come on, come on, come on
I like it, like it, come on, come on, come on
I like it, like it, come on, come on, come on
I like it, like it

S, S, S & M, M, M
S, S, S & M, M, M

Ooohh
I love the feelin' you bring to me
Oh, you turn me on
It's exactly what I been jearn in for
Give it to me strong
And meet me be in my bubuoa , make my body say ah-ah-ah
I like it, like it

Cause I may be bad but
I'm perfectly good at it
Sex in the air
I don't care I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me

Cause I may be bad but
I'm perfectly good at it
Sex in the air
I don't care I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me

Na-na-na come on, come on, come on
I like it, like it, come on, come on, come on
I like it, like it, come on, come on, come on
I like it, like it, come on, come on, come on
I like it, like it
S-S-S & M-M-M
S-S-S & M-M-M
S-S-S & M-M-M
S-S-S & M-M-M

Fading - RihannaYou say you love me
Well they feel like words to me
Well this just ain't working
Stop thinking you can run over me
I'm drifting, I'm settling
Off to a foreign place
If I can't see what's in front of me
It's a mystery, well then apparently

Things just ain't the same
And I'm ready for change
Go on, begone, la la, so long
Can't you see that you're
Fading, fading, fading, fa-a-a-a-ding
Away, away, away, away
I opened up my eyes, and I finally realized
Today, today, it's too late
You're fading away

Put a sock in it just stop running your mouth
Got my mind made up, I ain't coming back again
No way, no way, no way, no way
'Cuz I'm so fed up, boy you got me messed up
If you hit me back up, don't press your luck today, today


I'm blowing you away

Things just ain't the same
And I'm ready for change
Go on, begone, ta ta, so long
Can't you see that you're
Fading, fading, fading, fa-a-a-a-ding
Away, away, away, away
I opened up my eyes, and I finally realized
Today, today, it's too late
You're fading away

So you turned into a ghost right in front of my eyes
Tell me what's a girl to do when she's crying inside?
I'm about to go insane
I'm jumping off this train
Whether wrong or right, I'll be gone by night

Can't you see that you're
Fading, fading, fading, fa-a-a-a-ding
Away, away, away, away
I opened up my eyes, and I finally realized
Today, today, it's too late
You're fading away

Poison - Nicole Scherzinger

 

Got venom dripping from my lips
Know who you're about to kiss
Think that you can handle it, boy, it's on
Just step into the danger zone
Shake it if you wanna roll, never bend,
Just take control, stakes are on

So sick, get a grip, gonna stick to a stick
I don't think that I can stop this
Pick it up, let it drop, when it drops slip it up
Oh no, I'll never stop

That bad girl power I got, I'll abuse it tonight
Cause tonight got poison on my mind
That power I got you'll be mine when I stay till real late
Got poison on my mind
I got that poison (uh huh), I got that poison (uh huh)
I got that poison, that poison on my mind
I got that poison (uh huh), I got that poison (uh huh)
I got that poison, that poison on my mind

So cool out, let her in the scene
Cause tonight I need to kiss a sexy little dirty scream, yeah, it's on
Then I get you in my sleep, it ought to be extreme
You're so cool, baby, you're so mean (Turn me on, turn me on)

So sick, get a grip, gonna stick to a stick
I don't think that I can stop this
Pick it up, let it drop, when it drops slip it up
Oh no, I'll never stop, hey

That bad girl power I got, I'll abuse it tonight
Cause tonight got poison on my mind
That power I got, you'll be mine when I stay till real late
Got poison on my mind
I got that poison (uh huh), I got that poison (uh huh)
I got that poison, that poison on my mind
I got that poison (uh huh), I got that poison (uh huh)
I got that poison, that poison on my mind

I got that poison, that poison, that poison
That'll make you fall in love with me
(Turn me on, turn me on)
I got that poison, that poison, that poison
That'll make you fall in love with me
(Turn me on, turn me on)

That bad girl power I got, I'll abuse it tonight
Got poison on my mind
That power I got, you'll be mine till the light
Got poison on my mind

That bad girl power I got, I'll abuse it tonight
Cause tonight got poison on my mind
That power I got, you'll be mine when I stay till real late
Got poison on my mind
I got that poison (uh huh), I got that poison (uh huh, uh huh)
Got poison on my mind
I got that poison (uh huh), I got that poison (uh huh, uh huh)
Got poison on my mind

3 veckor borta...... REKORD!!!!!

Åhhhhh.......

Nån som vet hur skönt det har varit att bara skita i bloggen och istället få tid till allt annat?? Knappast, men skönt har det varit. Jag har hunnit göra allt jag var så stressad över när jag tog den långa pausen. Borde vara 3 veckor och en dag sen sist jag bloggade så jag tycker att det räcker nu. Julen är över, min födelsedag har hunnit passera, skolan börjar inte förens om några veckor och allt är frid och fröjd. Dags att ta upp bloggen igen alltså....

Skulle känna för att uppdatera er lite om vad jag gjort de 3 senaste veckorna, men jag vet inte. Det får bli i väldigt STORA drag då.

--> Jag har hunnit öva en massa på showdance, både själv, med Katarina och med hela gruppen. I måndags hade vi genrep och övade igenom allt och så. Sen i tisdags var det julfest och vi uppträdde. * (Lägger en stjärna här för jag ska förklara något om detta sen)

--> Jag har fyllt 15 och fick en massa fint. TACK till alla som gav mig något eller bara sa grattis..... Det värmde ♥ Kanske någon som vill veta vad jag fick?? Then i'll tell you:

- En kruka i form av en moped med en kaktus i
- Tre böcker (Hungerspelen: Revolt, Himlen börjar här och Det är så enkelt, alla fattar utom du (som jag läst och fick ge till min kusin istället))
- Godis
- Brevpapper
- En extern blixt till kameran
- En prydnadskudde
- Ett presentkort till Jim&Jill
- Ett läppglans och bodyshower från The Body Shop

--> Jag har hunnit spendera enormt med tid uppe i bildkonstsalen eftersom jag varje gång vi såg en film i klassen gick dit, eftersom mina glasögon försvunnit och jag får huvudvärk av att kolla film i skolan utan glasögon (don't know why). De är dock funna nu ^^

--> Det har varit julafton och jag har fått julklappar ^^ BIG SURPRISE!!!! :P Detta fick jag:

- En hårddisk på 1.5 terabyte (pappas är bara en terabyte så jag vet inte riktigt vad tomten tänkte jag skulle med så mycket till men man klagar ju inte)
- En reflexskärm
- Ett linskit med ett UV-filter, ett polarisationsfilter och ett 8+ Close-Up filter
- Godis
- En handduk med Hello Kitty på ♥
- Ett presentkort till KICKS och 100 €
- En film
- 3 böcker (Tretton skäl varför, Ursäkta om man vill bli lite älskad och Fatta eld)
- Två armband
- Ett par örhängen
- Ett halsband
- En vas
- En nyckelring (fick den av min kusin, hon hörde att jag sa åt mamma att jag ville ha ett par uggs och köpte en nyckelring i form av en ugg ^^)

--> Sen har jag bara tagit det lugnt de sista dagarna.......

--> Borde börja anmäla mig till KIPINÄ men har inte orkat hittills men idag tror jag att det ska bli av :)

--> Och imorgon tänkte jag åka till stan och shoppa om jag orkar och får mamma att skjussa mig

Nu kan jag inte komma på något annat så that's it.....

* Och nu kommer vi till något jag är lite ledsen och orolig över. Mitt i första dansen på julfesten så slog en tanke mig: "Dethär är inte lika kul som det borde vara....." Tycker det syntes lite på videon som Anna publicerade på Facebook att jag inte hade hjärtat i det jag gjorde för jag hade helt enkelt inte kul :S Jag gjorde bara något jag lärt mig utantill och inte något jag verkligen gillade. Men jag vill fortfarande dansa hur mycket som helst nu efteråt och jag vill träna på danserna och jag vill och jag vill, men då var det som att all glädje rann av mig och som att jag gick in i en vägg. Den väggen hoppas jag försvinner så att jag kan uppträda med hjärtat nästa gång!!!!!

Lalalalalalaalallalalalal

Undrar om sporadisk bloggning blivit min grej?? Kan tyvärr inte lova att jag är tillbaka ännu. Det är lite skönt att slippa tänka på bloggen och slippa stressen med att uppdatera varje dag osv. Kan inte påstå att jag har 100 bollar i luften och har fullt upp men jag försöker vila upp mig lite. Sen tränar jag på showdance, tänker, bakar, lagar mat (idag har jag stått i köket, imorgon ska jag också göra det och sen möjligtvis även på måndag, då vi är lediga från skolan, ska jag göra självständighets lunch/middag) och gör andra småsaker jag gillar.

I måndags hade vi gymnastik. Superkul med Zumba och volleyboll + kodda och sen hade Maria streetdance på en rast (hela veckan). Annars bara tråkiga ämnen.

I tisdags hade jag husse och bildkonst i tillval vilket förgyllde dagen samt jag dansade i dansstudion på matrasten. Gick lite bättre med minnet. Sen höll Valeria dansrasten den dagen så man fick testa en av hennes dansserier lite.

I onsdags hade vi showdance. Jippie!!!! Kändes som jag mindes stegen lite bättre men nu är det bara två gånger kvar och sen ska vi uppträda så jag måste öva så mycket som möjligt nu för än är jag inte 100 med minnet. Maria påminde även om anmälningen till KIPINÄ så jag har börjat tänka på det.

Veckans tråkigaste dag men efter skolan stannade jag och Katarina♥ i skolan och övade medan klubbarna höll på och kunde ta den bussen hem. Superkul och måste göras om next week. Kändes även som om minnet satt ganska bra då men jag vet inte. Upptäckte också att jag blivit lite vigare :)

Igår var sista dagen med dansraster. Eller ja, vi ska öva någon rast till och sen kanske uppträda med den någon gång. Superkul!!! Sen hade jag textil vilket har blivit tråkigt så skulle hellre gjort något annat men jag får stå ut med mitt val. Efter skolan for jag, Katarina och Annika till Hanna. Där talade vi, gick till Sale efter chips, pizza och baugetter som vi sen åt och sen talade vi ännu mer. Kicka och Evve kom dit också. Vi hann t.o.m. öva lite smått på replay dansen (rastdansen ^^). Yeeee.

Idag har jag gjort mat och suttit på datorn. Katarina och jag tänkte åka till Kicka i Korsbäck men mina föräldrar skulle tvingas både skjutsa och hämta så vi skippade det. Istället ska jag snart packa ihop mitt och åka till henne ♥ Är där till 10 så chansen för någon mer bloggning är typ minimal men imorgon har jag lovat mig själv att uppdatera ;) See you tomorrow!!!!

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0