Against me

Prezi har uppdaterats över natten... och HELA min franska presentation har försvunnit i tomma luften. Eller ut i cyberrymden egentligen. Usch vad ledsen jag blir.Nu blir det att göra om. Ååååhhhhhhh!!!!! Det känns som en såndär dag. Då allt bara kommer gå emot mig. Engelskaprovet gick i alla fall bra. Tror jag. Ska leva mig genom fyra lektioner till, och sen har jag ett finskaprov och min franskapresentation att ta itu med...

Snö? NEJ TACK!

Igår var det bara slask, och det verkade som att snön skulle packa sig iväg, men idag tog den ny fart och hela vägen till bussen var glashal. Och alla är helt hypade över snön? Det är kallt, halt och blött. Enda positiva är att det blir ljusare och att man får börja använda varma halsdukar och stickat.

Förr älskade jag vintern, för det är då jag fyller och tomten kommer och snön, men jag har på senare tid kommit fram till att vintern inte riktigt är min grej. Jag hatar att frysa, är absolut ingen vän av halkan och att bli blöt är bara okej när man vill det. Usch nej. Jag jublade inte när snön kom. Jag suckade djupt och längtade till sommaren. Hoppas i alla fall att jag ska få några bra bilder i vinter, så att den ska bli lite positivare!

 

-

Ett ensamt skri, en dödstyst bön
I en luft så tom, så äckligt tömd
Ingen hör, för ingen vill
Jag står kvar, känner mig glömd
 
-----
Gammal dikt från maj 2012

Tired

Sista veckan i den här perioden. GOSH vad jag är trött. Funderar allvarligt på att skippa dansskola imorgon, både för att jag har tidsbrist, och för att jag är så trött. Och då kan jag meddela att om jag är beredd att skippa det, så är jag extremt trött. Har två prov kvar, finska muntligt, franska presentation och en del uppgifter. Usch vad jag längtar till nästa vecka. Vi får se hur jag gör imorgon, nu ska jag fortsätta med mitt!

Dans VM

Den här helgen, eller egentligen fr.o.m. torsdagen till idag, har det varit EM och VM i Showdans i Pécs i Ungern. Från Finland skickade vi en grupp i EM-klassen "Small Groups Juniors", en grupp i VM-klassen "Small Groups Adults" och två grupper i VM-klassen "Formations Adults".

I EM blev det en tredelad 23:e plats (av 28 lag) för gruppen Kolibrit. I VM-klassen "Formations Adults" blev det en tredje plats för Golden Girls och en fjärde plats för Comeback (av 4 lag). Och i VM-klassen "Small Groups Adults" blev det en silvermedalj för gruppen Dancing Dream Makita, med dansen Our Moment som de vann med på Vuokatti Dance Festival. GRATTIS ALLIHOPA!

All info kommer från IDO:s hemsida (International Dance Organization)

Sweeping rain

När det regnade
Satte du dig
På en vattendroppe
För att få se världen
 
Du ville flyta med
Till oändligheten
Till intigheten
Till slutet
 
Du ville se det
Uppleva det
Vara det
Höra dit
 
Och jag följde med
För ska jag se slutet
Vill jag göra det
Med dig
 
-----
September 2012

Franska, läxor och DISNEY

Well, jo. Franskaprovet gick väl sådär. En ordlista vi fått kunde jag verkligen ingenting av, så det var lite synd, men jag känner att jag fick till det relativt bra :) Fick veta att jag fick 85/90 poäng i hörförståelsen i engelska som vi gjorde förra veckan också, så det är jag otroligt nöjd över! Resten av dagen har bestått av lite läxor och DISNEYFILMER♥ + Ben&Jerrys. Visste inte ens att jag hade alla dedär filmerna, så jag såg några favoriter, bl.a. Anastacia och Mulan. You never get to old to watch a Disneymovie. Plain Fact!

KIPINÄ <3

Idag fick jag äntligen min KIPINÄ-huppari och byxor som jag beställde för ett tag sen :) Love it!!! Gick annars helt bra på både Streetjazz och Dance. Fick höra av Jenna att alla borde kolla på mig då vi gjorde en koordinationsgrej, för att jag verkligen fattat poängen :) YEE!!! Och sen sa Camilla på Dance "Bra Malin!". Har ingen aning om varför, men något måste jag ju ha gjort :P So, to sum it up, today is a good day!!

Dancing in French

Idag hade jag mina dansflickor för tredje gången, och det går framåt! Fick en ny tjej, vilket var superkul, och det känns som att vi verkligen kommit igång :) Mitt humör var också hjälpt av att provveckan började, men jag hade inget prov. Eftersom modersmålskursen jag går är muntlig (a) Dock fortsätter provveckan med prov, prov, prov sen. Underbart är kort! Franska på Onsdag :P

Break(ing) off slowly

Börjar vara några dagar sedan jag bloggade. Next to Normal var precis lika bra som jag mindes den. Ångrar mig verkligen inte att jag for igen,och jag grät i vanlig ordning. Helgen sen gick snabbt. Träffade K och H på kvällen på lördagen, och hade en lugn söndag. Natten till måndag sov jag max 4 timmar och hade fullt upp hela måndagen med dansjobb och fotokurs + läxor. Tisdag for jag på dansskola och gjorde läxor på kvällen, och idag har jag i princip bara längtat tills slutet av dagen. För nu är det äntligen HÖSTLOV!!!

Efter lovet är det provveckor, men det ignorerar vi ett tag, och njuter av att vara lediga! Nu ska jag ta en dusch, lägga ansiktsmask och krypa ner under täcket för att sova ut ordentligt. Dröm söta drömmar!!

Ensam

Nu står jag här, ensam kvar
Medan alla andra, går i par
Jag ser inte nån, någonstans
Som önskar att, jag faktiskt fanns
 
Jag ser bara mörker, utan ljus
Jag hör endast vinden, men inget sus
Vart gick världen, medan jag såg bort
Hur kunde glädjen, nånsin bli så kort?
 
Var finns styrkan, när man är så svag
Fanns den bara till låns, för ett litet tag?
Kan man leva, utan att vara
Finns det snälla någon, som kan svara?
 
Hör mig någon, om jag ropar?
Nu när problemen, så sig hopar
Finns det någon, som vill hjälpa?
När det känns som jag ska stjälpa
 
Finns det någon, som står där
Fast jag är, just som jag är
Finns det någon, som kan se
Att jag hjälp behöver, men ej kan be?

-----
Skriven 11.10.2012

Grattis kära MAMMA!!

Idag fyller min mamma år :) Hon är den bästa mamma man kan ha, trots att vi har våra duster ibland! Kära mamma, GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!!

Close to not being normal... again

Ikväll blir det nog teater med skolan trots allt. Lite smolk i bägaren är att jag är så rädd för att förstöra min fantastiska upplevelse jag fick då jag var på premiären. Jag hoppas VERKLIGEN att jag slipper bli besviken, och bitter för att jag blivit "tvingad" att åka på den en gång till. Men på samma gång är jag smått excited över att få åka på den en andra gång. Blev ju lite billigare den här gången, och bussen slipper vi betala... Så vi får hoppas att det blir en bra kväll! Tänker inte förstöra den me negativa tankar iaf :)

 

Reflektioner över TOKI

Idag har vi haft besök till skolan av våra vänelever från Leppävirta. Jag, Angelika och Christoffer är i grupp med Emma och Samuli. Samuli har jag inte talat så mycket med, men Emma är jättetrevlig :) En tjej från en annan grupp, Heidi, har också varit med oss en del och hon är också väldig trevlig...

Efter skolan for vi med väneleverna till Vasa och bowlade, gick lite på stan och åt på RAX. Bowlingen var jag lite besviken på, eftersom jag trodde att vi skulle vara i egna grupper så man skulle få lära känna dem lite bättre, men alla var huller om buller och ljudnivån var på max, så några samtal tror jag inte fördes heller. Emma började må dåligt och gick till hotellet så jag gick själv på stan, och RAX var sig likt sen.

Var väldigt nervös över finskan, men det gick på något mystiskt vis. Gjorde mig iaf förstådd. Det mesta blev på finska, av okänd orsak, fast de ska lära sig svenska medan vi lär oss finska. Emma sa sen att hon tyckte att jag pratade bra finska :D DET var oväntat. Och det var så annorlunda mot alla tråkiga försök att tala om olika saker i skolan på finskatimmen. Positiv upplevelse!

...gonna party 'til they take us away!

Idag började jag med danskurs för lågstadiet. Men p.g.a. fullt program idag, så har jag knappt hunnit reflektera över hur det gick. Nya ansikten till en del, och annorlunda stämning. Jag fick lite sista minuten-ändringar att ta itu med också, och det blev lite slarvigt men det gick. Känns dock som att det kommer fungera på ett annat sätt den här gången. Bättre. Jag är visare från förra året, har en starkare grund att stå på och kan ta itu med nya utmaningar. Jag tror och hoppas att det här kommer bli precis lika kul som förra året, om inte roligare! Let's do this :)

Next to Normal

Jag har ett problem. Inget världsproblem, utan ett helt personligt, tearing-myself-apart problem. Jag tror att jag aldrig riktigt bloggade om när jag var på Wasa Teater med min kära kusin Linda, och vi såg musikalpjäsen Next to Normal? Den var i vilket fall fantastisk. Duktiga sångare, jättefina sånger, superbt skådespeleri, fantastisk scenografi, genomtänkta kostymer och en bra story. Jag totalälskade pjäsen och grät i slutet! Stående ovasioner var ett faktum. Och jag visste redan att jag skulle få åka på den en andra gång, med skolan. Vilket är nu på torsdag.

Men då har också Korsnäs Fotoklubb sitt andra möte, och det känns så tråkigt att behöva missa det. Och så har tanken slagit mig att tänk om jag förstör den där första gången, det där första minnet. Jag vill inte gå ut ur salongen och ha en känsla av att pjäsen inte var lika bra som första gången. Eller ännu värre börja tvivla på att första gången faktiskt var sådär bra. Upplevelsen var så extrem, och tänk om jag förstör det?

Korsnäs Fotoklubb

NU har vi fått klartecken äntligen! Igår började det hända saker, och då fick vi börja länka till Korsnäs fotoklubbs blogg (http://korsnasfotoklubb.wordpress.com/). Där kommer upp bilder från fototräffarna, bilder som vi medlemmar tagit till olika teman och andra bilder, som Maria Mannfolk anser vara tillräckligt bra :)

Jag har en privat underblogg till Korsnäs fotoklubb på adressen http://mmalinns.wordpress.com, där jag kommer skriva en del inlägg, posta länkar och lägg upp egna bilder. Där får ni också gärna kika in. Bloggarna finns länkade i menyn under Bloggar respektive Mina Sidor.

Off day men ingen klagar

Riktigt snart bär det iväg på fotokurs igen. Jag är trött, smått grinig och säkert en jäkligt irriterande varelse just idag, men ska försöka trycka undan det och uppföra mig som folk, FÖR DET HAR MAMMA SAGT ATT MAN SKA GÖRA! Så det så!

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0