One In A Million - Swiss ft. Music Kidz


How could you deny me
1990 I been doing this since primary
Most despise but know thee flows like poison ivy
Grimy its all over
Took an average Joe too dotted line me finally though untie me oh so timely
So tiny started daily nightly slightly rhyming tightly hoping one day I'll be mighty likely Westwood would invite me up on
Friday
P.I.E.R.R it started as a dream as far as arguably best artist to me

I'm one in a million
Just so have it you know
I'm one in a million
Couldn't pack just to go
I'm one in a million
Not the average Joe
I'm one in a million
I'm one in a million
(x2)

I'm one in a million diligent people say that I'm brilliant resilient
For the fact I'm bouncing back so militant
Pierrio the hier to the throne
oh so omnipotent
I'm giving em something different
for the recipients
British Frensh of Cypriot no matter whats the difference
Muslims, Jews or Christians you all in tune and listening
To the gift I was given
Look at the T-Shirt on simeon never simmering shine like a diamond shimmering


I'm one in a million
Just so have it you know
I'm one in a million
Couldn't pack just to go
I'm one in a million
Not the average Joe
I'm one in a million
I'm one in a million
(x2)

Shine like a diamond
Like the sun in the sky
Coming from mind
Something special one of a kind
Wonderful mind
Number one in front of the line
Son of the time
With the heart of who quoted the line
I'm fully prepared
This is it now this is the hier
Give me your chair
Remove your hand up in the atmosphere
If you don't care like I don't care
Then everybody out you in the extent corrupting the air

I'm one in a million
Just so have it you know
I'm one in a million
Couldn't pack just to go
I'm one in a million
Not the average Joe
I'm one in a million
I'm one in a million
(x3)


Den här låten kommer från en film (Streetdance 3D) och det finns en jättebra dans till den från filmen. Om ni vill se den dansen så kolla den här länken: http://myabsolutelovein.tumblr.com/post/6361176896/one-in-a-million

Loppisfynd


Idag var jag på loppis :) Har faktiskt aldrig riktigt funnit kläder på loppis eftersom jag aldrig haft nerver och tålamod nog att leta. Så i måndags fick jag stor lust att köpa kläder men min plånbok sa inte direkt jippie. Så jag tänkte att jag kunde prova loppis en gång. And I LOVE IT!!!!!!! Kommer helt säkert bli snart igen :P Man hittar saker som man inte skulle ha köpt om man hittat dem i butik. Och oftast till ett rimligt pris. Man kan faktiskt hitta kläder som är så dyra att man börjar fundera om de försöker få tillbaka inköpspriset men det är inte så ofta. Anyways, det här hittade jag idag:

Blommig tunika/klänning för 5 euro
Svart tröja för 2 euro
Vita leggings med grå blommor för 2 euro
Paket med 5 st böcker av Lian Hearn för 10 euro
Boken Älskade Danny av Linzi Glass för 1.50 euro

De 5 böckerna (som kom i paket) heter:

Över Näktergalens Golv
På Kudde Av Gräs
Under Lysande Måne
Vid Hägerns Skarpa Skri
Och Himlens Vida Väv

När jag såg dem blev jag ordlös. Like a dream come true. Jag älskar dehär böckerna, och har alltid älskat dem. Har kollat på dem jättemånga gånger på Adlibris men aldrig köpt dem för att de var så dyra. Och nu fick jag alla 5 för 10 euro. HEAVEN!!!!!!!!!!

(sen hittade jag faktiskt en annan sak men den är lite hysh hysh ännu :P väntar på det rätta tillfället att ge det och om jag lägger upp det här på bloggen får jag knappast en lugn stund ^^)

En vecka - 3 böcker

Förrförraa veckans torsdag for jag med min mamma till stan och på bokhandeln köpte jag 3 stycken böcker eftersom dom hade ett 3 för 10 euro-erbjudande. Den följande veckan läste jag dem och jag tänkte lägga upp dem här.

De heter:

Vad mina döttrar bör veta - Elizabeth Noble
Sigrids hemlighet - Karin Wahlberg
En shopaholic i New York - Sophie Kinsella



Vad mina döttrar bör veta: När Barbara får veta att hon har cancer ställs hon inför den svåra och smärtsamma uppgiftenatt ta farväl av sina fyra döttrar. Men hur ska hon hitta orden? Barbara beslutar sig för att föra dagbok och att skriva ett personligt brev till var och en av döttrarna. Där uttrycker hon både sina förhoppningar och rädslor och berättar om sina egna drömmar och hemligheter. Hon skriver ända in i det sista. När begravningsdagen kommer samlas de fyra systrarna, alla med sina egna problem att ta itu med. Jennifer är nära att kvävas i sitt olyckliga äktenskap. Lisa lever i ett till syntes bra förhållande, men någonting lurar under ytan. Amanda reser runt i världen och ser nya spännande platser men känner sig ändå inte riktigt nöjd. Hannah, tonåringen på väg in i vuxenvärlden, med allt vad det innebär. Systrarna står infö ett utmanande år, med omtumlande upplevelser och nya insikter i hur det är att vara kvinna och syster, utan att ha en mamma att vända sig till för råd och tröst. Med Barbaras brev och dagbok till stöd söker systrarna en ny riktining i livet och finner styrka och gemenskap hos varandra.

Den här boken gjorde starkt intryck på mig. Den var väldigt bra skriven och man levde sig in i vad som hände och jag kände aldrig att jag var tvungen att tvinga mig själv att fortsätta läsa. Sidorna bara flöt på. Det fanns delar av dagboken med som man kunde läsa och breven som hon skrev fanns även med. Jag grät nästan när det var som sorgligast och fick en liten tankeställare på hur viktig min mamma egentligen är. Rekommenderas starkt!!!


Sigrids hemlighet: Sigrid har blivit tillsagd att se efter lillebror. Men när hon vaknar är han borta och trots att hon frågar både trälar och husfolk hittar hon honom ingenstans. Förtvivlan sliter i bröstet och när Sigrid äntligen hör broderns röst bryr hon sig inte om att ljudet kommer från skogen, den mörka och farliga. I bara särk och utan något på fötterna, springer hon grnom snåren, bort från tryggheten på gården och in i skogen. Där hittar hon tillslut brodern. Men det är också där Sigrid råkar ut för något fruktansvärt. Något hon aldrig berättar för någon. Händelsen förändrar hela Sigrids liv, men är för alltid hennes hemlighet.

Boken utspelar sig runt 1000 e.Kr. och beskriver på ett bra sätt hur livet var då. Det är ingen bok som bara rabblar fakta rakt upp och ner utan den berättar om hur människorna levde, men man märker det knappt för den har en bra och flytande berättelse. Man lever sig in i Sigrids värld på gården Östergård, men får också ta del av hennes mor Bohilds historia och hur hon klarar sig. Jag gillar berättelser som handlar om "förr i tiden" eftersom jag är väldigt intresserad av historia. Den är bra skriven och jag ville inte lägga den ifrån mig alls. För såna som gillar den här typen av böcker så kan jag inget annat än rekommendera den.


En shopaholic i New York: Rebecca Bloomwoods liv är perfekt. Hon har ett bra jobb som ekonomirådgivare på morgonteve, hennes bankkamrer är snäll mot henne och nu kanske hon till och med kan få fortsätta sin karriär i New York! När hon åker dit tänker hon verkligen besöka all viktiga platser såsom Frihetsgudinnan och Guggenheimmuseet. Men först måste hon så klart till Saks och sen till Bloomingdales... Kommer Rebecca verkligen att kunna leva upp till sitt nya motto: "Köp bara det du verkligen behöver"?

Alltså, boken är helt okej. Men jag gillade den inte nämnvärt. Jag tänker ändå köpa fler böcker i serien och se vad jag tycker. Den var lite överdriven enligt mig. Det var FÖR mycket, FÖR galet och FÖR påhittat. Jag lade faktiskt gärna bort den en stund medan jag gjorde något annat eftersom det blev lite för mycket. Visst kunde man skratta åt påhitten Rebecca hann med och förundras över saker hon gjorde eller tänkte men den var ingen sträckläsare. Jag har inte sett filmen än så jag kan inte ge er någon bedömning om den är bättre än att se filmen. Den får en väldigt svag rekommendation bara för att den inte var helt hemsk.....

Midsommar

Midsommaren spenderades med vänner (Y) Precis som det ska var :)

Mamma och pappa + superstörande lillebror for till villan i fredags där runt 4 tiden. Sen städade jag upp lite hemma och såg en film (Charlie S:t Cloud) medan jag väntade på KickaHannaEvve. Evve kom först och just som vi fått igång GH (Guitar Hero, som Evve vile spela) så kom Hanna och Kicka med Hannas vespa. Jag och Evve spelade några låtar och sen började vi på med maten. TORTILLAS!!!! Vi dukade på altanen och åt ute (Y) Det blev jättegott.

Sen bar vi in allt, var lite på datorn, de kollade på mina filmer, vi kollade på ett par danser från KIPINÄ-dvd:n och sen brummade vi iväg med vesporna till a place called Kolina. Där tog Evve och Hanna bilder medan jag och Kicka satt på varsin sten. Vi for därifrån ganska snabbt och blåste iväg till Nikkari (sadly går det INTE att simma där i sommar men vi hade kul ändå :P). I Nikkari kastade vi (minus mig) smörgås, Kicka blev fotad av Evve på en klippa som gav åtminstone mig lite svindel om man tittade ner, jag och hanna klättrade i grushöger som var såhääääääääär stora och en del annat. Sen brummade vi hem igen.

Vi gjorde chokladmousse och baugetter (nattmat (Y)) och sen började vi plocka fram allt för natten. Där runt halv 4 somnade vi (tror jag?).

Morgonen var ganska slö. Där runt halv 2 kom vi äntligen igång och de for hem runt 3-tiden. Thank you guys for an amazing weekend ♥ Jag packade en väska, diskade, plockade undan, matade katten och brummade iväg igen till Åminne. Mamma och pappa kom efter mig med båten och resten av helgen spenderades på villan. Inget mer att säga där.......

Svar

karoline om Pastasallad
du borde kanske komma på egna recept istället för att skriva ut såna som redan är färdiga!!!



Svar: Vad är det för fel med att skriva ut recept på sånt man tycker är gott? Vad spelar det för roll att det är andra som kommit på dem? Jag vill bara sprida recepten vidare så att andra får prova dem. Jag kommer för övrigt ibland på egna (som receptet på sik- och makaroniröra som finns under kategorin Food & Recepies) men de flesta jag kommer på är inga jag tycker är speciella. Och vissa av recepten jag lägger upp har jag förändrat lite. Tagit bort någon ingrediens jag inte själv använt eller lagt till någon jag använt. Om jag själv kommer på något som blivit riktigt gott så lägger jag säkert upp det längre fram.... Du kan ju hålla utkik ^^

Experimenting

Kommer just in efter att ha tvättat alla fönster på utsidan. Nu har jag lovat mamma att skapa något gott i köket av ett paket broiler. Vi får se vad det blir till :P

Pastasallad

Ingeredienser:

1 dl figurmakaroner
100 g kokt eller rökt skinka
100 g ost
en bit gurka
en bit purjolök
1-2 tomater
½-1 kryddgurka
basilika
svartpeppar

Skär skinkan, osten, gurkan, tomaterna och kryddgurkan i tärningar och strimla purjolöken. Koka makaronerna och låt dem sedan stå en stund under kallt vatten så att de kallnar. Blanda ihop allting i en skål och njut :P

Det finns också en dressing:

gräddfil
majonnäs eller lättmajonnäs
vinäger (väldigt lite)
salt
vitpeppar

Till dressingen kan jag aldrig hålla mig till receptet eftersom jag gillar att experimentera med kryddor och det märks störst skillnad i sådanahär såser (alltså märker jag snabbt vad som funkar och vad som inte funkar). Därför skriver jag inte ut mått till den, den blir bäst om man prövar sig fram. Bara den som vågar misslyckas kan lyckas ^^ Good luck!

Länge sedan sist?

Idag kom den!!! Hade nästan glömt den men nu så :P Tur att man hann beställa den. Höll på att glömmamen när Evve påminde mig sms:ade jag Camilla och hon satte med mitt namn på listan.....

Knappast nån som fattar att jag talar om KIPINÄ DVD:n va? Nåja, nu kanske ni fattar lite mer. Hade glömt vissa guldkorn som man nu fick se igen (Y) Jätteglad att jag beställde den. Nånting man kan spara och kolla på sen.

Annars hade jag tjejkväll/sleep-over i fredags-lördags. Vi hade jättekul, verkligen. Hann tala en massa, åt god mat, skrattade mycket och var ute och körde. Tyvärr böjade blinkers på vespan bråka efter att vi körde i regnet på fredag kväll/natt så just nu står den helt sönderplockad medan pappa håller på att fixa blinkers.....

Något mera vet jag inte riktigt..... Katarina kommer snart hit och hämtar mig (sabla vespa som inte funkar :() och vi åker till Macken för att äta. (Hon äter och jag är sällskap p.g.a. att jag redan ätit hemma, Pasta Carbonara a'la Malin ^^) Receptet maybe comes up later. På samma gång som det på pastasallad som jag lovade er för allt för länge sen.

Ha en bra kväll!!!!!

Tumblr

Nu blir det villan för min del. Tänkte bara sticka in med ett snabbt inlägg om att jag skaffat en blogg på Tumblr för att testa hur det funkar. Skaffade den igår så jag har inte hunnit publicera så mycket. Jag kommer fortfarande att använda denhär bloggen för att skriva om min vardag och allt annat men jag kommer att publicera saker med ett speciellt tema på min Tumblr-blogg. Temat kommer ni underfund med ganska fort om ni besöker sidan. Jag lägger inte upp någon länk här utan ni får kolla under fliken "om mig" så hittar ni länken "Tumblr" och den leder er direkt till sidan.

Lägger upp ett recept på pastasallad här också om jag hinner innan vi åker. Ha det bra!! Ciao

Streetdance 3D

När Carly var liten stod hon hela tiden framför spegeln och dansade och drömde om att en dag ha sitt eget "crew". Nu bor hon i London och är med i ett crew, inte ett eget men det gör henne absolut ingenting. Hennes pojkvän Jay leder crewet och de är påväg att vinna tävlingen Streetdance och få chasen att representera Storbritannien i USA. Men allt förändras. När de vunnit semifinalen hoppar Jay av. Han påstår sig ha mycket att göra och behöver en paus. Från allt. Inklusive Carly. För att få henne att sluta tänka på "pausen" ger han henne crewet.

Carly blir snabbt varse om vad det innebär att leda ett crew. Hon måste tänka på allt och dessutom hitta någonstans att öva. Och det är inte det lättaste. När hon ska leverera mat till en balettskola i centrala London träffar hon Helena, en av danslärarna på skolan som är orolig för att hennes elever inte har den rätta gnistan och passionen för att klara sig i dansvärlden. Så hon ger Carly ett förslag. De får öva i en av skolans danssalar om de inkluderar hennes dansare i dansrutinen.

Hennes förslag låter helt galet i Carlys öron men hon går med på att försöka. Det blir den svåraste utmaning Carly någonsin stått inför. Hon blir tvungen att kämpa hårt för att vinna de fem balettdansarnas förtroende och för att få allt att funka. En av dem, Tomas, blir kär i Carly och gör allt för att vinna hennes hjärta medan Jay gör vad han kan för att krossa både Carlys hjärta och hennes självförtroende. När allt ser ut att lösa sig kommer nästa dråpslag. Streetdance-finalen och balettdansarnas audition infaller på samma dag. Hur ska Carly klara sig ur det här? Kommer Tomas att få henne tillslut? Och vem vinner den stora finalen?

Carly spelas av Nichola Burley
Tomas spelas av Richard Winsor
Jay spelas av Ukweli Roach
Helena spelas av Charlotte Rampling

Filmen är inspelad 2010 och 98 minuter lång.

SUMMER <3

Nu har sommarlovet officiellt börjat (Y) Tyvärr så for Katarina på Chans!-läger gud vet vart i en hel vecka :( Kommer sakna dig enormt mycket vännen ♥

Själv städar jag rummet...... Har gett mig f*n på att jag ska få mitt stora skåp städat en gång för alla så att jag slipper det sen och bara behöver hålla efter. Mitt stora problem är att jag hittar en massa gulliga saker jag vill spara och saker som KAN kom till användning just vid DET tillfället som kanske aldrig kommer att hända. Wish me luck!!♥

Ingen himmelsfärd, bara stress.....

Åh gud....

Det känns som att denhär dagen har varit typ 2 timmar lång :S Har knappt hunnit med något av vad jag ville hinna med och då har jag faktiskt hunnit med en del.... Jag har gjort mat (grisfile i mustapekkasås med potatis och pannacotta), skrivit ut bilder och plockat ihop dem till ett kort åt vår klassföreståndare Gösta, redigerat och skickat lite bilder till min bildkonstlärare Helena för att hinna få med dem bland det hon bedömmer, gjort några andra kort, fixat en film/ett bildspel som jag skulle ha klart, städat lite i rummet, ätit förstås och läst lite.

Nu måste jag få alla dedär korten färdiga (alla är typ nästan färdiga), göra två små till några rosor, få en låda omstylad och sen hoppa i säng.

Goodnight ♥

Classday

Idag spenderade vi sista dagen med klassen. Vi var hos Nadia där vi grillade, sjöng SingStar, tog bilder på klassen, lyssnade på Bergman då han sjöng, åt marängsviss och spelade charader. Inte nödvändigtvis i den ordningen.... Vi hade jättekul. Så synd att vi slutar på fredag :(

När klockan blev lite före 3 for alla hem så jag gick efter vespan till Katarina (låt oss tillägga att det regnade) och sen for jag till Blomstercenter och reserverade ett par rosor. Sen hem i regnet. Säger bara: Tack gode gud för min kameraväskas allvädersskydd ♥

Nu ska jag kolla genom lite bilder och sen städa lite tror jag....

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0