Malin <3 MB

Jag är så innerligt trött. Igår steg jag upp halv 5, for efter jobbet direkt till Brinken (för att inte slösa bensin på att åka hem någon timme) och fortsatte där, kom hem halv 7 för att gå tidigt i säng. Vaknade tidigt imorse (p.g.a. min underbara familj som skulle på fotbollscup) och for i jobb igen klockan 1 till 6. Kom hem och är trött. Känner mig som en urvriden trasa. Med bara en enda ledig dag. För på måndag är det bagerijobb igen. Men jag har ju dagen ledig. Konstigt nog så känns det inte jobbigt att jobba där, trots den tidiga väckningen.

Spelar ingen roll hur trött, sur, tvär eller irriterad jag är. Så fort jag kommer in genom dörren och känner bageridoften, byter om, tvättar händerna, kollar listan och börjar jobba så försvinner alla krämpor som sjuk rygg, nacke, tumme osv. och jag fokuserar. Allt annat glider undan, jag blir en enklare version av mig själv och bara är. Min enda mening då, är att få allt i lådorna så snabbt jag kan, och om jag kollar klockan är det för att se så att jag håller tiden och hinner med allt till rätt tider. Men så fort vi går på kafferast bryts det. Då kommer krämporna tillbaka, och då kan jag kolla klockan av andra skäl, dock inte tillräckligt stora för att jag inte skulle kunna stanna kvar och hjälpa till längre om det behövs, fast ändå andra skäl. Men mornarna är guldvärda! Jag har en del paradisen på jorden, och detta är ett av dem!!! :) ♥

Eternity

"

Too see a world in a grain of sand
And a heaven in a wild flower
Hold infinity in the palm of your hand
Is eternity in an hour

- William Blake

Blir smått konfunderad av den här. Tror inte riktigt jag fått grepp om den. Den glider undan så fort jag försöker, men vacker är den. No doubt there ♥

Jobb, jobb, jobb

Lite tråkigt att skriva när man bara jobbar. Dessutom är jag ganska trött när jag väl kommer hem från Brinken, så jag orkar inte. Gamla saker blir inte direkt lättare med tiden ^^ Eller renare. Jäklar vad dammigt det är i Loftet, där vi håller på att plocka ur och tvätta av allt. Och så mycket saker på ett så litet utrymme. Man blir nästan imponerad...

Fick i alla fall guida två grupper på tre personer idag. En grupp från Petalax och en från Malax, med damer hela bunten. Gick rätt smärtfritt, då de mest ville titta. Imorgon blir det lång dag, med bagerijobb från 5.30 till ca. 10 och sen Brinkenjobb från kl. 13 till 18, men jag åker dit direkt för att det är onödigt att åka hem + jag får mera i lön hihihihih ;) Eller jag vet inte, men jag hoppas, för vi ska skriva lista på hur många timmar vi jobbar.

Nu ska jag hoppa i säng, för det blir tidig väckning imorgon. Sussa sött alla små ;)

Life

"

Life is good, Life is great
Always love, Never hate
Break the rules, Stand apart
Ignore your head, Follow your heart

- Emma Irene

Hittade denna på Tumblr för några dagar sen. Den har en rytm jag gillar, den är kort och lixom kraftfull och den har ett budskap som jag fastnade för.

Allt å bland

Har länge jobbat på en ny design (det går väldigt slött, för det bara bråkar den här gången) och sen råkade jag snubbla över ett inlägg på DDB, där det stod att de ändrat en del i koderna i och med uppdateringen av bloggverktyget osv. Såklart har jag märkt det, men inte tänkt över det nämnvärt. Kom fram till att det inte är någon idé att jag bråkar med designen ännu. Det känns ändå som om något kommer hända snart som kommer rådda till det. Så jag tänker vänta ett tag.

Jobbet var ok, antar jag. Lite råddigt. Regnigt som bara vad. Men det blir säkert bra ännu. Tror jag måste kolla över vad jag kommer behöva, ta lite initiativ och läsa alla mappar från pärm till pärm före det här kommer kännas som att jag har kontroll... Sitter just nu i min nya loppiströja och har det mysigt :) Ska ta itu med mapparna en stund nu. Yey! ^^

Work

Det regnar. Mycket. Och jag börjar (på riktigt och utan missförstånd) mitt andra jobb idag. Så dit ska jag på vespa. Till Brinken. Så nu ska jag börja göra mig klar. Ciao!

Life Is Like A Rainbow


So TRUE!!! <3

Iris av Mimi Zou

Minns ni när man var liten och ibland låtsades att varje gång man blinkade så tog man en bild? Nå, det kanske blir möjlighet snart, med hjälp av en smula teknik förstås ;)

Mimi Zou, en collegestuderande vid RCA (The Royal College of Art) har designat en kamera som styrs med hjälp av ögat. Den läser av, och föjler sedan med, ditt ögas rörelse och när du hittar något du vill ta bild av, så är det bara att blinka. Den kan också läsa av vem som finns i bilden, m.h.a. att läsa av personernas individuella irisar och ger dig möjlighet att tagga personen/personerna i bilden, samt ladda upp bilden direkt via Wi-Fi. Man kan också spara bilden på SD-kort om man hellre vill. 

Jag skulle verkligen vilja prova den här. Att det ens är möjligt är för mig en smula förbluffande, men inte mer än man kan vänta sig i dagens läge. Utvecklingen går ju framåt hela tiden. Men sen kommer frågan: Behövs den här?

OBS! Versionen i videon är endast en prototyp, och alltså inte som den behöver se ut när/om den når marknaden. Vill du läsa mer? På -> Dezeen <- finns mera info.


Iris by Mimi Zou from Dezeen on Vimeo.

Brinkens talkokväll

Kom just på att det är talkokväll vid Brinken ikväll. Jag BORDE åka dit, lära mig mer om stället, tala med folk och liksom orka. Jag BORDE också läsa igenom mappen jag fick som guide, men nej... Jag orkar inte. Vill bara ta det lugnt ikväll. Göra ingenting, eller nånting beroende på humör. Ta lite andrum. Pausa en stund.

Bokveckor

Sedan sommaren började har jag allt som allt köpt 8 böcker och lånat två. På tre veckor. Först köpte jag två på GROS, en fin fredag för två veckor sedan då jag for med mamma till stan:

Pojken i randig pyjamas av John Boyne       Läsvärd!
Som om Ingenting av Katarina von Bredow     Chick-lit, klassisk von Bredow stil!

Sen lånade jag två av Jesper när jag var där en gång:

Boktjuven av Marcus Zusac       Annorlunda, och VÄLDIGT bra!
Huset vid vägens slut av Magnus Nordin     Riktad till en lite yngre åldersgrupp men inte fy skam! 

Sedan när mamma skulle in och handla på onsdagen förra veckan hittade jag två på rea på CM:

Mitt nya jag av Sophie Kinsella      Chick-lit, smått fånig ibland men sjukt rolig och bra!
Flickan från tjugotalet av Sophie Kinsella       Hur härlig som helst, med ett rätt överraskande slut :)

Och så idag, på två olika loppis i stan, hittade jag fyra:

Anne på Grönkulla av E.M. Montgomery
Om det ändå vore sant av Marc Levy
Mina Hemligheter av Sophie Kinsella        En väldigt härlig och nyckfull berättelse!
Black Beauty av Anna Sewell           Läst förr, älskar den! 

Kan verkligen rekommendera Sophie Kinsella, fast bara hennes fristående böcker. Alltså dessa tre ovan + Karriär och köksproblem, som jag har från förut. Hon skriver så roligt och jag ser fram emot att få ta upp boken igen när jag lägger den från mig. Kan dock inte säga samma sak om hennes serie om Shopaholicen Becky Bloomwood, som jag tycker är lite för mycket. Ser fram emot att få läsa klart Flickan från tjugotalet och sätta tänderna i Mina hemligheter :)

OBS! Skrev noteringar om dem jag hunnit läsa hittills... Kommer påfyllas vartefter som!

Loppisdag

Hade så trevligt igår hos Pem♥, och sen på kvällen hann vi brumma iväg till Jesper en stund också. Glömde helt bort tiden och mitt i allt så är klockan halv 12, jag ska köra hem från Molpe via Plax ännu och jag ska upp halv 5 igen för att åka i jobb... Great Malin!!! Fin plan lixom. Så vi brummade iväg och jag kom hem lite före 1. Fick en orolig mamma i dörren eftersom jag glömt kolla telefonen. Också väldigt trevligt....

Idag blev det tidig väckning med jobb, som var helt ok. Råkade dock köra den skadade tummen rätt i en bänk med fingespetsen först, vilket inte direkt gjorde underverk. Efter jobbet for jag hem, åt, gick i duschen, klädde mig, städade lite och så bar det iväg till stan med gudmor Ami på loppis. Satsade mest på böcker för att jag inte orkade börja springa och prova en massa kläder. Jag hittade allt som allt 4 böcker och en mysig tröja + 4 Kalle Ankas Pocket åt lillebror till hans samling. Böckerna kommer upp i ett annat inlägg, så ska jag passa på att berätta om en del andra böcker jag köpt på sistone, men en bild på tröjan får ni... Mobilkamerakvalité och tagen från Facebook när jag visade den för Pem. Håll till godo ;)


Den är XXL, så den är ganska stor, men himla mysig. Kostade bara 2 euro, så jag kunde inte hålla mig. Kärlek!
 

Away to see Pem today :)

Idag ska jag iväg och träffa den här sötisen :) <3 Länk till hennes blogg: Pevil

Min Midsommar


Har haft en så rolig midsommar. Några smärre missöden, men antagligen den bästa hittills... :D

I fredags så vaknade jag och började packa ihop allt jag behövde ha med. For och handlade lite mat och sen tog jag vespan med alla grejer till Pem. Därifrån for jag, Pem och Katarina ganska snabbt iväg till Jespers i Molpe. Typ det första som hände (och som bådade jättegott för resten) var att vi fick sjukt god mat av Jespers mamma. Potatis med rökt lax, sill, en dill-ägg-sås, sallad och till efterrätt bär med grädde. Vi skålade midsommaren i ett litet glas rosé också. Kan bara säga att man mår som en prinsessa efter sån mat :D

Sen for vi till stranden. För att sola. Enda som simmade var K, medan jag satt på bryggan och såg på. Så vi spenderade några timmar där, och for sen tillbaka till Jespers. Där satte jag och K upp tältet och sen spenderade vi ytterligare några timmar med lite olika göromål och Hanna och Klaw Reh kom också dit för att tälta med oss på Jespers gård. Det blev ju lite... tja, delat läger ett tag p.g.a. en försening och glömska, men sen kändes det iaf som vi kom över det. Där på kvällen hann jag, K, Hanna och Klaw Reh vara ner till simstranden och samla pant också (det var dans). Sen kröp alla in i respektive tält och jag tror vi somnade ganska snabbt. Då var klockan runt 1.

Jag vaknade igen kl. 3 nångång och då hade K kallt. Jag tyckte hon skulle gå in och occupera soffan, för att inte bli förkyld, men orkade inte komma med när hon gick. Somnade om i min varma sovsäck och vaknade igen kl.6. Då hade djuren kommit igång med sina ljud, så jag tog lite pick och pack och gick in för att läsa istället. Stolen jag satt i var så skön dock, att jag somnade och sov till halv 10. Då fick vi frukost framdukad av P-A (Jespers pappa) och sen kom Jespers mamma upp också. Åt frukost, sen kom Pem och Jesper in på frukost och dagen började. Hanna och Klaw Reh var sist in, och fick äta frukost i egen takt.

Resten av dagen var slö och behöver knappast beskrivas i detalj. En liten incident dock: Jag skulle hjälpa till i köket för att inte känna mig alltför dum och bortskämd och oduglig, och när jag skulle skiva rabarber skivade jag nästan av yttersta fingerspetsen. Mysigt... Annars hände inte mycket. Hanna och Klaw Reh for hem. Vi åt batongerna jag hade med och fick världens godaste mat igen, kan tilläggas. Tomatsoppa, laxpaj, chokladmousse (som jag hade med), rabarberpaj och en choklad-apelsintårta (frusen från Frödinges) gör att man mår toppen :))

K for hem där 6 tiden, och vi hittade inte på mycket. Satte på en film mot kvällen och när den var klar for jag hem. Ganska skönt att köra vespa på kvällen/natten :P Väl hemma gick jag nästan sängen till mötes direkt. Mysigaste midsommaren hittills :D That's just fact (Y)

Äntligen...

...har också jag fått blogg.se's nya bloggverktyg! :D Ska bli spännande att blogga. Uppdaterar med vad som hänt under midsommar om en stund :)

Japanese INKSå vacker i sin enkelhet ♥

© TUMBLR

Jag vill också...

...ha blogg.se's nya bloggverktyg. K skickade mig en printscreen av den och jag vill också prova. Varför får inte jag när hon får? :O

Produktiv dag...

...och klockan är ändå bara halv 2 :)

Imorse kl. 4 var det väckning. Iväg till bageriet till 5 och sen började jag packa allt bröd och bulla i påsar. Där runt 8 hann jag börja med lite andra saker, men fick springa lite till och från eftersom vissa sorter var lite försenade. Nån gång före 9 fick man höra att griskokandet låg efter, så då blev det lite småpanik. Vi hade allt gjort till ca. 9, så då gick vi packare på kaffepaus. Efter kaffepausen (man borde skippa bullen, men gör det aldrig... undrar hur det kommer sig ^^) så satte jag och Maria igång med att städa medan Jessica avlöste Markus vid griskokaren och Margareta tog tag i några papper på kontoret. Började med min bänk där jag packar, sen brödskivaren, sen torkade jag ur frombröds-formarna, lade papper i lådor, sopade golv och klistrade lappar på brödpåsar. Före jag for hem sopade jag runt griskokaren för att hjälpa Jessica, för hon var äntligen färdig. Då var klockan 12. Och jag slutar egentligen 9. Hejja mig!!! :P

For via pappas jobb för att vara lite midsommarsnäll och sen via S-Market på vägen hem, där jag köpte lite mat. När jag kom hem satte jag igång, och nu har jag och lillebror just ätit. Snart är det off to Molpe, med åtminstone Katarina men sen har jag ingen aning. Låt oss hoppas att min rygg klarar det, för den har fått sig en ordentlig workout idag. Hade glömt hur mycket spänningar man får i nacken också. Men en solig dag är det, så let's pray för en bra dag :)

Dreaming

Jag hade en så konstig dröm.

Hela min familj hade blivit tillfångatagna av en häxa, som hade en konstig fet katt i sitt sällskap. Vi stod där i köket och såg på alla godsaker häxan hade. Jag tror nästan att det var därför vi gått dit överhuvudtaget. För att stjäla en del av godiset. Så vi stod där och häxan mallade sig över att vi inte lyckats. Sen började mamma, pappa och lillebror gå till vardagsrummet och jag förstod på något konstigt sätt, helt utan ett ord, att jag var tvungen att distrahera häxan. Så jag tog upp en massa saker och talade med henne, bl.a. en grön och rosa/röd hjärtask i någon sorts lera. Hjärtat var lite sådär ojämnt, med ena delen längre än den andra. Jag sa att jag haft flera hjärtaskar men aldrig med en sånhär form, utan att jag bara haft ett täcke med sån form på hjärtana. Varje gång häxan såg ut att vilja gå till vardagsrummet tog jag upp något nytt eller började prata, för att hindra henne.

Tillsist så fick jag för mig att alla andra var klara med vad de än höll på med, så jag tvärvände och rusade till soffan i det andra rummet. Där satt mamma, pappa och lillebror med flera kassar med fluffigt godis och sträckte ut handen mot mig. Så fort jag rörde mammas hand började hon rabbla en ramsa: "Fly
g min kvast, hoppa mitt spö..." men inget hände. Eftersom ramsan var fel. Häxan kom förstås och blev mäkta arg, men också skadeglad åt att vi misslyckats. Och vi satt där förtvivlade. Sen sa katten att vi skulle bli förgiftade och sjuka om vi inte tvättade händerna, och när vi såg ner på dem så fanns det en konstig gegga på dem. Alla gick för att tvätta händerna utom mamma, så när vi kom tillbaka så sa jag åt henne att göra det. "För säkerhets skull..." Sen satt vi bara där. Jag försökte förtvivlat komma på rätt ramsa. Jag kom så långt som "Flyg min kvast, trolla mitt spö" men sen tog det stop...

Sen vaknade jag och det första jag gör är att dra upp datorn i sängen, starta den och googla "Flyg min kvast, trolla mitt spö", för att se om Google har rätt ramsa. Men ICKE (damn you Google!), och i den vevan fattade jag att jag vaknat ^^

YOLO

tuesday.

Man måste älska facebook ibland -> Facebooks säkerhetstips: 3 easy ways to help hålla ditt konto säkert. ♥

Anyways, har haft en lagom dag. Lite lagom tråkig, lagom rolig, lagom hit och lagom dit. Har inte hunnit med så mycket, since I woke up halv 1 då mamma väckte mig. Min telefon strejkade tydligen, eller så var jag bara för trött för att höra den. Enda jag gjort är att läsa och städa tältet. Hann sy och fixa med hålen i myggnätet också, så nu borde myggorna hållas ute :) Sen packade jag ihop tältet och tog vespan till K. Vi gick ut på promenad♥ och talade. Hittade också ett coolt träd, but you'll never know where ^^ När vi gått via kyrkan och tillbaks igen for jag hem....

OBS! De har en läskig geting som bygger bo i vespor :O Men jag brummade iväg så fort att den inte hann med :))))

Sorg och Lycka

"

Sorg och Lycka
Går hand i hand
I vad man kan tycka
Så främmande land

De är så vitt skilda
Som världar kan bli
Men båda är vilda
Och kan göra dig fri

Sorg är en våg
Av allt som då fanns
Den är som ett tåg
Som tar dig nånstans

Där allting är litet
Och dystert och grått
Där allt känns så slitet
För det finns inget gott

Men lycka är en vind
Full av glädje och skratt
Den smeker din kind
Och ser dag gå i natt

Den står där bredvid dig
Och ger dig sitt stöd
När du säger "Håll i mig"
Eller behöver hjälp i din nöd

Jag hatälskar den här. Den är gjord med tanke, men den är inte bra. Den är för banal, barnslig, grund och konstlad. Kanske för att den tog så länge att göra. Kanske för att jag tänkte för mycket på vad jag lade dit. Jag gillar nästan mina dikter bättre då jag bara printar ner första bästa som låter bra, om jag tänker för mycket gå det åt skogs. Så det är en sorts hatkärlek. Undrar varför jag lägger upp den....? :O

Sovordentligt!

Tips: Sov ALDRIG endast 2-3 timmar en natt, 6 timmar nästa natt och stig upp och tro att du är fit for fight kl. halv 6 på morgonen... Been there, done that och det funkar inte.

Kände mig som en sengångare omsluten av gelé idag. Allt gick slött, och jag gjorde fler fel än vanligt. Fick nästan en massa brödlådor över mig, så tur att Jessica var där och räddade mig. Och sen kom jag på den dumma idén att köra in handen i skivaren när jag skulle torka av den, så jag skar upp mig lite på ena fingret. Dessutom de vanliga skrapmärkena på knogarna och armarna från plåtar och sånt. Helt vanlig dag.

For sen via S-market för att köpa mat, blev Ristorantes Mozzarella pizza. Fick upp lillebror ur sängen, åt pizzorna och sen insåg jag att det var lika bra att svara sängens lockande rop, så jag sov mellan 11 och 3. Ska till Brinken ikväll och bekanta mig mera med stället. Kanske ska ta med kameran också. Länge sen man fotade på riktigt och trädgården där är en blomfotografs dröm :)

Lördag-söndag

Hej, dethär är Katarina :)

Nu sitter Malin, Jesper och Pem hos mig. Jag ska gästblogga för Malin, eller jag håller på just nu men... ja. De Sitter alla prydligt på en rad i min säng Jesper talar i telefon och Malin tar bort Pems nagellack, hehe. Vet inte vad vi ska hitta på nu. Tiden går slött idag, troligen för att vi alla är trötta efter väldigt lite sömn inatt.

Vi har tältat i Långåminneskogen, i regnet hahah >< Det läckte in vatten, fanns massor med myggor och var obekvämt att sova, annars var det kul! Innan vi for dit åt vi enchilladas hos Malin, lekte bröllop och andra normala saker.

Efter 2-3 timmars försök att få sömn gav vi upp att sova och jag och Malin begav oss till Sportfiskeställets sjö och lånade åter igen deras lilla söta båt. Rodde i Morgondimman och det var så fint <3

En mobilbild på det.

Sen då vi kom tillbaka packade vi ihop hälften av sakerna och åkte tillbaka till Malin. Gjorde god mat - Resten av enchilladas, örtbatong, sallad och chokladmousse till efterrätt, som vi åt på verandan. Efter det har vi nog mest slöat, tills jag övertalade alla att komma till mig.

Nu ska vi antagligen gå ut och gå? Heheheh, at my request.

Ps. Vill bara säga att ni är underbara vänner <3 even tho ni höjer era röster ibland... fast det gör jag med.

Två Molpedagar

Två dagar och båda har spenderats i Molpe, iaf delvis... Igår for jag till K och Hanna kom dit. Vi solade, gjorde husbesök och hade Garden Party med pizza, grönsaker med dipp, nötter och sallad. Sen bestämde vi oss för att fara till Molpe, så jag tog mig hem med vespan för att hämta simkläder och sen for vi. Träffade Pem och Jessica där, Klaw Reh kom dit och även Jesper. Hann knappt hälsa på S innan han for iväg. Simmade en stund, talade och sen satt K på medd mig hem. Jag stannade en stund hos henne efteråt, vi talade om dagis, lågstadiet och labels. Blev lite väl kallt när jag skulle hem sen dock.

Idag tog vi en heldag, men istället för vespa blev det cykel. Bara jag, K och Hanna idag, och Evve kom dit senare. Vi solade, sen kom Evve, sen simmade vi alla 4, Evve for hem och vi åt en pizza som vi delade på tre. Sen tog jag och K cyklarna hem. Hann tala om våra familjers respektive traditioner och vanor, huruvida soulmates existerar, hur världen ser ut ovanifrån, lärarattityder och lite annat. Kul som vanligt ♥ Sen fick jag skjuss hem av mamma, medan pappa tog min cykel på traktorsläpet, för de hade varit ner till Åminne. Kände mig lite lat, men ignorerar det för stunden...

Imorgon blir det jobb :) Är faktiskt nästan glad, för jag gillar mitt bagerijobb. Så trevlig atmosfär att det nästan inte känns som att man är på jobb ens. Trots att jag måste stiga upp när vissa inte ens somnat än, så är det kul... Och så skönt att ha hela dagen framför sig när man är klar ;)

Molpecykling

Igår var det säsongsöppning av Molpecyklingen... Ja, alltså ingen cykeltävling eller så, bara K's och min vana att ta cykel istället för moped till Molpe ^^

Efter att jag kom hem från jobbet (lite halvtrött, slö och en aning stressad) så drog jag lillebror ur sängen, packade åt och cyklade iväg till Katarina. Bara den etappen höll på att ta kål på mig. Det bådade ju gott för resten. Nåja, satt hos K och väntade på henne en stund och sen gav vi oss av till Petalaxkorsningen för att vänta på Pem. 15 minuter senare ringer det och vi får veta att Pem cyklat före oss, eftersom hon trodde att vi inte väntat. Väl framme i Molpe trodde jag att mina ben bokstavligen skulle gå av. Jag var så himla slut och de darrade som jag vet inte vad. Då väntade 3 kilometer till ännu innan vi nådde stranden. Som tur togs de i lugn takt, så jag överlevde.

På stranden tänkte vi simma men det var så kallt att vi mest solade. Talade en massa, åt TUC-kexen som jag tagit med och sen började vi packa ihop när klockan närmade sig 7. Tog en avstickare till Jesper, där han skulle läsa på matteprov, så Pem satt i min famn och K spelade piano och pratade med oss. For sen hemåt, medan vi fick för oss att leta pantburkar. Resulterade i 19 burkar, varav 4 utan pant, och 3 flaskor, alla utan pant. Mina ben tog det sista ur sig påväg upp för kyrkbacken så jag skrek närstan "Hallelujah!" då jag märkte att jag fått punka. Ringde mamma och var ganska så belåten åt att jag slapp cykla hem. Undrar varför...

today

Dagen har ägnats åt solning och att försöka få någon ordning på alla mina bilder jag tagit sedan december 2009. Är på juli 2010 nu och ser ingen slut på det. Kan inte fatta hur jag alls hunnit med nåt annat än att fota. Och nu åker kameran med allt mer sällan. Kanske man borde ta tag i det...

Just Little ThingsJag minns inte vem det var som tipsade mig om den här bloggen eller om jag fann den själv, men den är så extremt rolig, rakt på sak, hjärtevärmande, tankeväckande, inspirerande, öppen, vacker, glädjande, själfull och bara gullig. Man relaterar inte ens till allt som finns där, vissa saker tycker man t.o.m. motsatsen om, men när man hittar något som stämmer exakt så blir man så... ja, lycklig :)

Och denna blogg har också hjälpt och stöttat många människor som har det svårt i livet. På Little Things Do Big Things finns en massa kommentarer och meddelanden som skaparen fått av anonyma personer som har fått hjälp bara genom att läsa bloggen. Även det är tankeväckande läsning och bevisar hur lite man behöver göra för att rädda någons dag, eller få dem på bättre humör. Jag hoppas ni som läser detta tar er tid att kolla in på den här bloggen, för det är den värd. Er dag kommer bli ljusare med en gång!!! Hoppas ni får lika mycket glädje och styrka av den som jag hittills fått ♥Jag tror det bara finns en person som fattar varför jag valde just denna post... K, den kanske inte stämmer exakt, men så fort jag såg den så fick jag en varm känsla i hela kroppen ♥ Det var ju faktiskt igår du nämnde det, men jag tror aldrig att jag sa det jag kände, för ögonblicket försvann så fort i konversationen, så jag säger det nu:

TACK!!! It meant a lot to me, just as you do!! ♥

Feelings

The feeling of worthlessness

Idag är/var en såndär "I'm feeling totally worthless today, but I'm still gonna drag myself outta bed and try... and obviously fail"- dag. Så det är vad jag gjorde. Steg upp, läste en bok, hann sola nån timme, cyklade till affären och handlade, fortsatte läsa när jag kom hem, lagade mat och sen fortsatte jag läsa. Hann hänga upp lite tvätt mitt i den här röran också.

Så det har inte direkt varit en produktiv dag. På något plan. Hela dagen har känts som en "waste of time" och som att jag slösar bort en sommarlovsdag i onödan. Känns som att vi kommer börja skolan snart igen, som att jag inte kommer hinna vila upp mig innan jag ska kasta mig ut i motvinden igen, om bara ett litet tag. För att mitt skydd snart blåser bort i den starka vinden. Låt oss hoppas att det håller ett tag till :)

Picknik on a rock

Dagen har bestått av städning, och en cykeltur med picknik. Innan K tog sig hit på cykel hann jag plocka upp allt av golvet, bära ut de flesta möbler, dammsuga hela rummet och fixa lite smått. När hon kom bar jag in allt igen, sen packade vi en korg med lite gott och begav oss till sjön (Malax Sportfiskeförenings fiskesjö), där vi satte ut den båt som finns där och rodde runt. Det var ganska varmt, förutom när solen gick i moln och tillslut valde vi att ha picknik på en sten. Vi talade om ditt och datt, medan vi åt TUC-kex och drack saft. Sen rodde vi en stund till, tog oss in till stranden och cyklade hemåt. När jag kom hem åt jag, städade lite mer (har fortfarande en del kvar) och sen har jag läst en bok. Superrolig dag, som MÅSTE göra om!!! ;) Let's make this summer amazing!!!

Work didn't really work out as I thought

Jag har fått tre veckor "semester". Inte på riktigt, men eftersom jag trodde att jag började på Brinken idag, och det visade sig vara först efter midsommar, så känns det som semester. Blev lite konstigt när jag var där, men ingen annan var det och jag ringde och frågade. Nåja, fick arbetsavtalet påskrivet och så råkade det sig så fint att en grupp skulle ha guidning kl. 3 så jag fick följa med och se hur allt funkar + lära mig en del av allt det jag ska kunna, lite indirekt. Så jäkla skönt att ha dessa tre veckor ledigt. Är lite in heaven faktiskt ;)

No biking to work today

Min tanke var att cykla till jobbet idag, men p.g.a. vädret och andra omständigheter får vespan tjäna som fortskaffningsmedel idag igen. First day at my second work it is, och jag är lite nervös. Let's hope that everything is as good as it was yesterday :)

Igår förresten, så blev det ingen parkdejt. Istället tog vi oss ner till Åminne och satt vid K's villa. Det började regna, men vad gör det när man har trevligt sällskap och tak över huvudet? ;) Sen cyklade vi runt lite i Malax, och sen kom jag hem någon gång runt 9. Somnade med datorn och en bok i sängen och vaknade 1 inatt, fullt påklädd och trött som bara vad. Gick upp, klädde av mig och kröp ner igen. Vad är det med mig och att somna mitt i allt?

Going on a Parkdejt :)

Nu for jag iväg med pappas fina cykel till Övemalax. Ska träffa K i parken :) Let's pray for uppehåll!!! Stay away rain!! Don't come near me or I'll smack you ;) Kom åter i höst fast... Eller nån dag då jag inte har några fina planer med fina vänner inplanerade :)

Första dagen på första jobbet...

Första dagen på jobbet avklarad. Blev en intensivkurs i packning och orderfixning idag, och då verkar jag gjort bara hälften eftersom Margareta hjälpte mig med en del, så det kommer säkert bli lite stressigt innan jag får grepp om det. Dessutom ska jag lära mig de olika sorterna utantill, och det känns som ett oöverstigligt berg just nu... Men så småningom kommer det nog att börja gå. Nästa gång blir på fredag, för jag jobbar endast måndagar och fredagar.

Imorgon blir det en ny första dag, men då på Brinkens museum i Malax. DET är jag mycket mera nervös inför. Har bara varit där en gång, när vi hade lära känna dag första veckan i gymnasiet och Nadia guidade oss runt, eftersom hon jobbade där förra sommaren. Förstod att det kommer bli mycket "katalogisering", m.a.o. samma sak om och om igen, men också guidning.

Sussa sött!

Nu ligger säkert största delen och sover, om ni inte håller på att att dygna. Jag, och andra sidan, är upp med tuppen och ska börja min första dag som packerihjälp på Malax Bageri. Lite pirrigt, men jag har ju varit där tidigare så det ska nog gå bra :) Så medan jag brummar iväg med vespan så vänder ni er något varv i sängen, drömmer vackra drömmar (förhoppningsvis) och har det allmänt varmt och skönt! Ni kan ju hålla tummarna en sekund om ni vaknar till för att gå upp efter ett glas vatten eller på WC eller något :P Sussa sött!!!

At Say Reh's in Plax

Som sagt, efter skolavslutningen for jag och Katarina till Petalax, där Say Reh bor. Hanna var där tillsammans med Klaw Reh, Jesper, Say Reh, hans bror (the name seem to escape me) och en massa andra burmeser som jag inte ens tänker försöka minnas vad de hette ;) Där blev vi tilldelade en soffa och hittade en gitarr, så det gick ingen nöd på oss...

Vi hann ut på flertalet promenader; jag , K, Hanna och Klaw Reh innan maten var klar. Sen åt vi. Annorlunda mat, mycket vitlök men annars ganska ok. Uppträdandena efter maten var också bra :) Verkar som att alla kan spela minst två instrument och sjunger gör de nästan allihopa. Vi hann leka också :) "Stolleken", en variant av "trasiga telefonen" och "charader"... Sen dansade vi lite, hahaha.

K och jag bytte rum, och när Say Reh kom dit bad vi honom hämta en gitarr och spela, medan vi sjöng. Eller ja, K sjöng och jag försökte :P Han spelar jättebra, har enorm respekt för såna som kan spela gitarr!! Det är ju jättesvårt :O Sen fylldes rummet bara på med folk tills vi var ca 12 personer. Vissa sjöng, Hanna och Klaw Reh spelade kort, nån satt på datorn och andra lyssnade bara. Jättetrevlig stämning!!! Och mycket skratt. Min sorts miljö alltså :) (även fast man aldrig har en aning om vad de säger åt varandra så börjar man le när de skrattar, vi sitter alltid och talar om att de skulle kunna tala om vad som helst and we wouldn't have a clue)

Där runt 3 tiden tog jag, K, Hanna, Klaw Reh och Jesper en promenad. Vi såg var K skulle jobba i sommar (med Jesper tydligen?), K went a bit crazy, vi lekte lite kull på vägen och jag tror vi väckte en del av Plax med våra högljudda samtal... När vi kom tillbaka hade allt blivit iordningställt åt oss för natten i rummet där vi tidigare åt, på något magiskt vis ;) Vi bäddade, gjorde oss klara, planerade en skrämseltaktik där ett älghuvud ingick och somande sen ganska snabbt.

Imorse vaknade vi, kom fram till att vi vaknat för sent för att kunna skrämma nån, klädde oss och packade. Hanna och Klaw Reh for, vi hörde på en stund när några kvarvarande spelade lite och sen skjussade Say Reh oss hem :) Sov typ 5 timmar efter hemkomsten och sen har jag inte gjort nästan någonting resten av kvällen... Superkul början på sommaren!!! No arguments there ;)

Juni has come

Sorry for the absence, men jag har inte hunnit med alls. Under den här tiden har en del hänt...

+ Det har blivit en ny månad. Nu står det Juni i almanackan och det börjar snart bli så varmt att det är sommar på riktigt.

+ Sommarlovet har äntligen börjat! Med en del regn och en ganska mulen och kall skolavslutning, är nu första året i gymnasiet avklarat och man kan ta det lugnt ett tag. Bara solen behagar bosätta sig permanent på himlen nu, så kommer det att bli hur skönt som helst...

+ Blev så glad när jag fick ett stipendium på skolavslutningen! Tillsammans med projektpengarna vi fick ut i slutet av veckan blev det en del, så nu ska jag ta och fundera över vad jag ska göra med dem. En del ska vidare till nästa års projekt och sedan ska en del sparas. Lite ska jag lägga in på mitt konto, så att jag klarar mig tills sommarjobbslönen börjar rulla in ;)

+ Efter skolavslutningen for jag och K till Petalax, till Say Reh. Berättar mera om det senare :)

+ Och imorgon börjar jag jobba... (borde jag lagt ett minustecken framför? ;) guess I will find out soon enough)

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0