New Years Eve 2011

Midvinternattens köld är hård
stjärnorna gnistra och glimma
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma
Månen sänker sin tysta ban
snön lyser vit på fur och gran
snön lyser vit på taken
Endast tomten är vaken

Känner mig faktiskt lite som tomten i Viktor Rydbergs dikt just nu. Ingen, och jag upprepar INGEN, är vaken här i huset at the moment. Mamma sover, hon är sjuk, har feber och mår illa; pappa sover, på en madrass i vardagsrummet för att inte bli smittad; lillebror sover, i sin egen säng och trots att ingen skulle klaga på honom fast han är uppe. Till och med katten sover, som annars alltid är ute och vandrar mitt i natten, i en stol i vardagsrummet. Hans snarkningar hörs ända till köket där jag sitter och syr.

Kan ni fatta? Jag sitter här och syr, och har försökt att få det lite uppstädat i rummet också. PÅ NYÅRSAFTON. Inte för att vi brukar göra något stort av nyår, men nog brukar alla vara vakna till tolvslaget, kanske lite raketer och lite pommac, någon gång har det väl t.o.m. varit champagne. Men inte i år tydligen.

Skulle egentligen ha blivit nyårsfirande i Korsnäs, men det blev så sent med planeringen. Som det alltid verkar bli. Så nu sitter jag här, all alone, och tänker försöka hitta på något till tolvslaget, kanske skicka iväg lite hälsningar då och sen förmodligen krypa i säng. Detta blev verkligen ett annorlunda nyår....

Nåja, ska sluta beklaga mig nu och passar på att önska alla ett GOTT NYTT ÅR, med många nya bekantskaper, skratt och mycket glädje. Stor kram på er ♥

Water For Elephants

Livet leker för Jacob Jankowski. Hans familj verkar klara den rådande depressionen bra, han har bara sluttentan på Cornells veterinärutbildning kvar före han blir veterinär och då får han sin licens. Men allt går fel. Hans mamma och pappa är med om en olycka, Jacob mister sitt barndomshem till banken eftersom hans pappa belånt det för att finansiera hans utbildning och han skrev aldrig sluttentan. Så han har inget hus, ingen licens och han är ensam i världen. Som en slump snubblar han över en kringresande cirkus, Benzini Bros., där han möter ägaren August, hans vackra fru Marlena, Camel, Walter, Grady, Wade, Blackie och elefanten Rosie. Han får jobb som veterinär och binder ett starkt band till Rosie, som han blir skötare åt.

Snart märker Jacob vilken lynnig boss han har. August kan bli både aggressiv och elak om något eller någon korsar honom och när Rosie rymmer så slår han henne med en vass pinne, en s.k. "Bull Hook". Marlena tiger tyst medan våldet fortsätter och Jacob kan heller inget göra eftersom Blackie alltid är i närheten och håller fast honom när han försöker stoppa August. Ingen annan vågar eller vill hjälpa honom så han får tyst se på och sen ta hand om Rosie när August stormat därifrån.

Han finner sig också snabbt fallande för Marlena, cirkusens stjärna.... Och Augusts fru. Det går bra i början men snart kan han inte hålla sig bort längre. August blir mer och mer misstänksam och tillslut höjer han rösten. På sitt eget sätt. När han ger Marlena en svidande örfil, slår Jacob ner honom. Marlena varnar honom för att stanna kvar och när han gör sig beredd att lämna cirkusen, ber han henne följa med. Hon tvingas ta ett snabbt beslut och följer med. Men de stoppas av August och hans mannar redan efter några timmar. Marlena tvingas följa med och Jacob misshandlas svårt av Augusts hejdukar. När han vaknar vet han bara en sak. Han måste få henne tillbaka. Men hur ska det gå till?? Och kommer August att tillåta det??

Allt detta är en gammal Jacobs berättelse till biljettförsäljaren Charlie, som jobbar på en cirkus och hittar honom, väntande på sin son, utanför. 

Jacob spelas av Robert Pattinson jämte Hal Holbrook
Marlena spelas av Reese Witherspoon
August spelas av Christoph Waltz
Camel spelas av Jim Norton
Blackie spelas av Scott MacDonald
Charlie spelas av Paul Schneider

REA

Idag var jag till stan på lite mellandagsshopping. Hittade en del men funderar på att åka in imorgon också..... Får se :P Anyways, här är dagens fynd:
Blå tröja, u till v: från Vero Moda/Jack and Jones
Gammalrosa vardagsklänning/tunika, u i mitten: från H&M
Gammalrosa topp, u till h: från H&M
Grå stickad cardigan, n till v: från Gina Tricot
Svart-och-beige-randig tröja, n i mitten: från Gina Tricot
Vit tröja m tryck, n till h: från Gina Tricot
Smycken:
Alltsammans från Vero Moda

It's christmas :)))

Julen är över och så är också bloggpausen. Hoppas jag. All julklappsstress, all förväntan och all glädje är det med. Typ...... Känner mig helt ärligt som en urblåst ballong. Jag har sovit helt sjukt mycket och är ändå ganska trött. Just nu känns det som att jag vill att lovet aldrig ska ta slut. Hope it changes ;)

Men nu talar vi om något härligare. Jag är på ett av mina favoritställen i världen. Nämligen hos Katarina<3 :) Vi har talat om en massa, sen byltade vi på oss en massa och gick iväg till "hanlin" i blåsten. Där for strömmen två gånger, men den kom tillbaka lika snabbt som den for. Det var först när vi var halvvägs tillbaka som strömmen for på riktigt. Vägen blev helt sjukt mörk..... LÄSKIGT :S Vi kämpade oss hem i mörkret och den tilltagande stormen. Strömmen kom tillbaka först när vi varit tillbaka hos Katarina en stund. Sen gjorde vi pizza och baugette :))) Nu sitter vi bredvid varandra vid bordet och talar på MSN ^^

Katarina tycker jag är elak som stjäl hennes internet..... FÖRLÅT <3<3 Ni andra får hålla tummarna för att jag orkar fortsätta blogga ;D Ciao for now....

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0