Me, Myself and I

- Jag är jättebra på att le och vara glad, fast jag inte egentligen är det
- Jag är kritisk till nästan allt jag gör, och har ibland svårt att tro på positiv kritik
- Jag tycker fortfarande om barnprogram och -filmer
- Jag har en andra födelsedag, 22.10, dagen då dansen kom in i mitt liv ♥
- Jag får ibland tvivel om vad folk egentligen tycker om mig
- Jag skulle jättegärna vilja bo i typ New York i en gammal fabrik eller något, som är lite skamfilad och har stora ytor... Typ som den Alex bor i, i filmen Flashdance :)
- Jag vill lära mig många språk, för det är språk som öppnar dörrar
- Jag har funderat på att bli lärare ända sedan 5:an, typ
- Jag älskar doften på min hud när jag solat, kallar de soldoft...
- Jag kommer att sakna skolan, inte för skolan men för personerna

Det där tyskaprovet ja...

Tyskaprov imorgon och jag har inte läst ett dugg. Jag har inte orkat. Håller på att brytas i två delar. Hade dock matteförhör idag och det gick ganska bra. Sköt upp psykkaprovet för att få tid att kolla genom materialet ordentligt. Fast jag betat av typ hälften känns det som en neverending ström av grejer som ska göras. Låt oss hålla alla tummar för att jag kommer genom provet och att jag får någolunda bra. This time I don't think i can relay on only skills. And it scares the s*** out of me :S

Juliaresan - Sprid vidare!En så vacker video med ett fantastiskt budskap... Tårar i ögonvrårna, på riktigt! Den berör. Sprid vidare alla!!!

The highest pitch of the wall

Idag hade jag franskaprov. Sitter och betar av prov just nu. Tsidagen tillägnas psykologiprov, onsdagen tyskaprov och sen på fredag har jag muntligt prov i finska. På tisdag är det också matteförhör (statistik) och på torsdag franskaförhör (passé compose av oregelbundna verb). Några psykologi-inlämningsuppgifter och en massa bildkonst läggs på det and my week is complete.

Just nu, i denna sekund längtar jag tills skolan slutar. Den där väggen nådde just sin högsta punkt. Växer den mera nu, så kommer den att rasa över mig och begrava mig levande. Den FÅR inte växa mer. Jag befaller den. Jag ber om det, och hoppas. Snälla!!!!

Il y a - Vanessa Paradis

Summer Has Finally Come

Igår var en så sjukt rolig dag :) Katarina var påväg hit när hon ringde och frågade om Hanna kunde komma också, vilket hon kunde så då blev det så. Vi packade en picknikkorg, köpte glass på 8-market och cyklade sen iväg till Nikkari, där det finns ett gammalt sprängställe som fyllts med vatten, så man kan simma. Tyvärr så pumpade de bort stora delar av vattnet förra året, så vi for dit för att kolla läget. Basically no change, men vi picknikade ändå :) Lite ris med kryddstarkt kött, chips, TUC-kex, glass, Snickers, chokladpudding, chokladkex och saft senare var vi glada och nöjda. Vi gick på ett kort äventyr längs den gamla botten för att få se stället ur ett annat perspektiv, pratade om ditt och datt, Hanna hittade en röd sten, som atm ligger på vår veranda och sen lekte vi lite på de stora grushögarna som finns där, hihihi ;)

Ett varv hem, sen iväg till Kolina där vi hittade ett jättecoolt hus på en äng. Det var från tidigt 1900-tal med Vasabladet och Hufvudstadsbladet-tidningspapper på väggarna och läskigt golv. Där såg vi också en svan, som såg så ensam ut att vi började fundera om han tänkte ta självmord i sin ensamhet och vi kom och störde, men who knows? Vi cyklade vidare till Malax Sportfiskeföreningens fiskeställe, där vi sjösatte en roddbåt och rodde en liten stund. Sen satt vi där och pratade och sen for vi hem till mig. Hanna for hem och jag cyklade med K till Övermalax där vi stod och pratade och sen cyklade vi åt varsitt håll.

Sjukt rolig dag, exakt vad jag behövde efter min senaste vecka. Thank You K & H ♥

Seamless, Smooth And FlowingDen här killen är ju helt amazing... Bara alla flippar och hans gummiaktighet är ju fantastiskt i sig självt, men det känns som så mycket mer. Det är passion. Han försöker berätta en historia, på sitt sätt. De bästa danserna berättar alltid någon sorts historia, medetet gjord av koreografen eller endast sedd av åskådaren. Och då blir det som en fantastisk resa. Man behöver inte ens kunna förklara vad historien handlar om, för det är personligt, men jag tror att man måste se en historia eller ett sammanhang för att kunna gilla en dans, annars känns det bara som en samling rörelser som satts ihop till ingenting. Och det här är vackert på ett lite annorlunda sätt. Pure talant!!!

September DanceDet här är en dans gjord av Ida Jousmäki (som äger dansskolan jag går på, KIPINÄ och vars koreografier jag oftast älskar) och en av dansarna som är med är min gymnastiklärarinna Maria. Den här dansen framförde de på Vuokatti Dance Festival år 2011 och de vann första pris :) Filmen kommer från sista träningen före de for iväg. Jag tycker väldigt mycket om dansen, och det är definitivt en koreografi à la Jousmäki, om än lite annorlunda. I like!

Quelqu'un m'a dit - Carla Bruni

Så vacker <3 Jag älskar den här sången! Ett ord: RYSNINGAR!!!

Freakiest EVER... typ

Misskommunikation idag när jag skulle hem efter att jag stannat kvar i skolan för att gå igenom lite grejer i psykka med Simon. Fick skjuss till Malax, men sen var det "Hit men inte längre". Ringde mamma, men de skulle på skrotrally först, så jag fick börja gå. Från Yttermalx HVC och ända till hushållsmaskiner i Övermalax hann jag innan mamma hittade mig. That makes a total of ca 5 km. Inte så tungt i sig, men min skolväska väger vad som känns som 10 kg, och jag hade en fullpackad gymnastikväska också (due to att jag inte orkat packa ur den). Skorna blev obekväma halvvägs också, så jag tog av dem och gick barfota. Mina fotsulor tackar INTE för det, och min rygg bestraffar mig för mina tunga väskor.

Gjorde en liten upptäckt dock. Ni vet när asfalt spricker, så lappar man ju med en svart sörja, istället för att tvingas göra om vägen hela tiden. Det har jag alltid föreställt mig som plastigt och hårt och liksom glansigt. Men idag fick mina fötter uppleva The Most Freaky Thing Ever. Jag märkte det inte först, men när man går barfota på det där svarta så är de mjukt, det ger efter lite och det känns som att gå på... ja, typ, lite som en människa. Det ger inte efter lika mycket förstås, men det är en jätteläskig känsla när man först går på det. Uhhh!!!

Oscar och den rosa damen/Oscar et la Dame Rose av Eric-Emmanuel Schmitt

Det här är en så söt bok. Den är väldigt kort, bara drygt 100 sidor, och det är inte mycket text. Det är ingen roman med knappa millimetern mellan raderna, det är en berättelse. Det är tioåriga Oscars berättelse, baserad på hans brev. Breven han skriver till Gud, eftersom Mamie-Rose, den rosa damen, har sagt åt honom att göra det. Hon hälsar på honom varje dag på barnsjukhuset, som rosa damer gör, och de talar om en massa olika saker. De skrattar och talar om roliga saker, men de talar också om saker som Oscar tycker att ingen annan vågar tala om. De talar om döden, men också om livet. Och de talar om Gud.

Utdrag ur boken:

"Stämningen blir bara sämre. Jag pratar om det med min kompis Bacon. Egentligen heter han inte Bacon, utan Yves, men vi kallar honom Bacon för det passar mycket bättre eftersom han har svåra brännskador.
- Bacon, det verkar inte som doktorerna gillar mig längre, jag gör dem deppiga.
- Skitsnack, Äggskalle! Läkare är tåliga. De har jämnt massor med idéer om operationer som de kan göra på en. Jag har räknat till minst sex som de har lovat mig.
- Du kanske inspirerar dem.
- Kanske det.
- Men varför säger de inte rakt ut att jag ska dö?
Då gjorde Bacon som alla på sjukhuset: han blev döv. Om man säger >>dö<< på ett sjukhus är det ingen som hör. Du kan räkna med att det blir tyst en stund och sen börjar de prata om nåt annat. Jag har testat på alla. Utom på Mamie-Rose. Så imorse ville jag se om hon också blir lomhörd av det ordet.
- Mamie-Rose, det verkar som att ingen vill berätta för mig att jag ska dö.
Hon såg på mig. Skulle hon reagera som alla andra? Snälla Stryperskan från Languedoc, stå emot, tappa inte öronen!
- Varför vill du att man ska berätta det om du redan vet det, Oscar?
Puh, hon hörde!
- Det känns som att de har hittat på ett annat sjukhus än det riktiga. De låtsas att folk bara kommer till sjukhuset för att bli friska. Fast man kommer hit för attt dö också.
- Du har rätt, Oscar. Och jag tror att man gör samma misstag med livet. Vi glömmer att livet är ömtåligt, skört och flyktigt. Vi låtsas allihop att vi är odödliga."Den här boken berör. På riktigt. Den är kort, koncis och helt fantastisk. Den fångar ens hjärta, och håller kvar det även efter att man läst klar. Här behövs inte femhundra sidor för att få fram buskapet, det kommer fram så bra ändå. Den tar upp livet, döden och tron på Gud utan att det blir banalt och barnsligt, och den får en att börja fundera. Den blandar humor och smått barnsliga upptåg, med seriösa budskap och viktiga frågor. Det är en vacker, sorglig och universiell berättelse, som borde läsas av alla. Jag är så kär! Om ni vägrar läsa allt annat, så läs den här. Det är den värd! REKOMMENDERAS VARMT!!!

Tillägg: Boken är egentligen fransk (därav den franska titeln i rubriken). Den är utgiven 2002, och ingår i en serie om 5 böcker som alla tar upp olika religioner och liknande. Finns även en film, gjord 2009, som baserar sig på boken (hejja Wikipedia)...

What Can I Say - Brandi Carlile
Fire and Ice

"

Some say the world will end in fire
Some say in ice
From what I've tasted of desire
I hold with those who favor fire
But if I had to perish twice
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice

- Robert Frost, 1920

Jag tycker den här dikten är så vacker. Den har en så vacker rytm, och valet av ord är liksom... perfekt. För många är den kanske svagt bekant från filmen Eclipse i Twilight-sagan. Bella läser den riktigt i början av filmen och den finns även med i boken, på de första sidorna. Den fångade mig när jag såg Eclipse första gången. Jag kan fortfarande höra hennes uttal i huvudet när jag läser den. Dessutom har den ett djup, en nivå, som är väldigt svår att nå. Både som "poet" och som läsare. Fulländning!

Mission: Blacklist

Mission: Blacklist Poster

"In a world of lies, only one man could see the truth"

Råkade snubbla över den här filmen och fick feeling direkt. IMDB har ingen som helst info om vad filmen handlar om, den är bara "pre-production"-makerad och det står något om 2013, så man kommer få vänta ett tag. Om man leker detektiv lite, hittar man vad filmen handlar om, mer eller mindre.

Den handlar om tillfångatagningen av Saddam Hussein och är baserad på boken med samma namn, som är baserad på berättelsen av soldaten, som var hjärnan under operationen USA satte igång för att hitta Saddam Hussein. Soldaten heter Sergeant Maddox, och i filmen ska han spelas av allas våran Robert Pattinson. Den har fått mycket uppmärksamhet, redan före huvudrollen utannonserades och vill man ha tag i boken verkar det enligt vissa sidor vara lite tricky, eftersom man har dragit tillbaka den i vissa länder, p.g.a. omarbetning och copyright ändringar.

Jag tycker den här låter väldigt spännande, och jag vill verkligen se den. Robert Pattinson lär ska ämna använda detta som sin språngbräda ur Twilight, för att bevisa att han kan annat än spela vampyr, så han kommer säkert ge allt och det tror jag kommer synas. Han har redan börjat bygga upp sitt rykte utanför Twilight med Water for Elephants och den nyare Cosmopolis, och detta kommer bli den första filmen påväg bort från Twilight, eftersom den spelas in efter att hela sagan är slut. Jag tror det går vägen!!! This is gonna be a "must-see"!!!

Walls building around me, faster than I can smash 'em to pieces

Nu är den där tiden på skolåret då allt ska falla på plats. Allt ska vara gjort (och är oftast det) och det sista är bara ett litet hinder om man jämför med det helt enorma företaget man hade framför sig i höstas. Allt ska vara klart för sommaren, ledigheten och den stora pausen. Så varför känns det som att mitt hinder, för varje dag, bara växer och växer. Det är som en enormt stor vägg som inte vill bli mindre fast hur jag slår sönder den med släggan nerifrån. Det känns som att den går till månen, och jag har ingen stege som är så hög att jag kommer över den. Och jag är som "Var i hel**** kom den här väggen ifrån?"

När jag som mest behöver den där reservkraften för att orka över det sista, så lägger jag den på att försöka förstöra den allt större vägg som bildas framför. "Bara 9 (riktiga) dagar kvar". Bara? Eller hela? Det här känns verkligen som helt fel tidpunkt. Det känns alltid fel, men mindre rätt nu än någon annan gång. Verkar som att det är dags för "allt och lite till" nu. Jag hoppas bara att det där "lite till" räcker...

Look to the clock on the wall
Hands hardly moving at all
I can't stand the state that Iäm in
Sometimes it feels like the wall's closing in

"What Can I Say - Brandi Carlile"

Changing weather

Tänkte gå ut och sitta i solen medan jag räknade matte idag, men så invaderade molnen himlen och det blev kallt, så jag fick gå in efter ca. 10 minuter :/ Sen har jag inte fått stor del gjort, men några uppgifter har jag hunnit med... Snart är klockan så pass mycket att jag ska börja på med maten. Mamma och pappa är i skogen och jobbar, och det är på mig att fixa maten. På menyn står Tagliatelle med Skinksås som har smak av örter :)

Auschwitz

"

Metervis med taggtråd, tonvis med sten
Som under miljontals sjuka fötter, blivit väldigt, väldigt len
Högvis med bräder, mängder med betong
Finns där på en plats, där ej hörs fågelsång

Ser du deras kamp, kan du skönja deras spår
Av blod, svett, förtvivlan, och mången fälld tår
Hör du deras klagan, kan du höra deras skri
Vet du hur det känns, att inte vara fri?

Kan du känna det på doften, av allt som brunnit där
Att alla dessa människor, har någon hållit kär
Kan du tänka dig den smärta, och den stora djupa sorg
Som är stor nog till att bygga, en stor och mäktig borg

Kan du nånting ana, av allt som där hänt
Finns det något budskap, som den högre makten sänt?
Finns det en lärdom, att ur detta ta
Kanske är medlidande, det största att ha

----------

Påbörjad när vi for tillbaka till hotellet från Auschwitz (20.4.2012)
och färdigställd idag 18.5.2012, lagom till projektpresentationen

War Horse

En vacker morgon i Devon i England föds fölet Joey. Hans ägare säljer honom när han är stor nog och en man köper honom. Den mannen är Alberts far och han ger hästen åt Albert att träna, eftersom hans ben inte tillåter honom att göra det. Det är Albert som döper honom till Joey och trots att han inte är någon draghäst så tränar Albert honom till det, men också till ridhäst. De knyter ett band till varandra, men en dag slår kriget till. Året är 1914 och första världskriget står för dörren. Joey säljs och åker ut på en magnifik resa där han byter ägare många gånger. Han klarar sig tack vare att människor blir berörda av honom och tycker att han är vacker, men också tack vare sin styrka och sin förmåga att dra. Tillslut hamnar han hos tyska armén, och får dra stridsmaskiner.

När engelsmännen gör en offensiv blir han lämnad och hamnar i ingenmanslandet mellan de två arméerna. Han snurrar in sig i taggtråd och blir att ligga där. De båda sidorna får syn på honom och en man från varje sida tar sig ut och befriar honom. Engelsmannen tar honom och för honom till ett sjukhus, där han återförenas med Albert, som tog värvning i slutet av kriget för att hitta honom. Albert har fått en ögonskada och när han bevisat att han är ägare tar man hand om Joey, så att han ska kunna ta hem honom när allt är över. Men vad ska han göra när det bestäms att alla stridshästar ska auktioneras ut efter kriget?Den här filmen är som en kopia av Black Beauty, men den är ändå inte samma sak. Jag blir lika berörd, men Black Beauty var på något sätt sorgligare. Kanske för att Black Beauty var en vacker häst som råkade ut för ett hårt liv, men han var en helt vanlig häst. Joey hade det liksom utlagt redan från början, när han blev såld till officeraren, att han skulle få ett hårt liv p.g.a. kriget. Men filmen är ändå fantastisk. Se den!!! Rekommenderar den verkligen :)

Home

Kom hem från Katarina någon gång 7 tiden. Vi talade om MC-killar, skrattade, gjorde upp planer, gungade, talade om livet och catchade up sådär allmänt. När jag kom hem åt jag, kollade en halvtimme på TV och sen började jag på med finska. Blev klar för en stund sedan och nu ska jag sova. En dag till nu och sen en ledig dag, och sen ännu en skoldag. På ett sätt skönt med en paus mitt i veckan, men på ett annat sätt bara störande när rutinerna ändras.

At K's place

Sitter hos Katarina nu. For hit efter skolan. Yeeee!!! :)))) Veckans "måste göra" verkar bli allt fler, ju längre in vi kommer i den här veckan. Så jag är glad att det blir något roligt den här veckan också, nu när Kipinä har tagit sommarlov. Imorgon är det ju showdance, men det känns lite tvång nuförtiden. Eller i alla fall den här veckan. Nu är det bara två och en halv vecka kvar till sommaren, så nu är det bara att hålla ut! Kommer bli skönt med sommarlov och snart har man första året i gymnasiet bakom sig. Det har ju gått så fort :)

Brandos

Skor - Donna Girl: 43310 | Parbild
Donna Girl White
Skor - Tommy Hilfiger: Macy 1A | Parbild
Tommy Hilfiger: Macy 1A
Skor - Mel dreamed by Melissa: Jujube | Parbild
Mel Dreamed by Melissa: Jujube
Skor - Wonders: Gibson Ciber | Parbild
Wonders: Gibson Ciber
Skor - See by Chloé: Ballerine SB18160-00187 Coral | Parbild
See by Chloé: Ballerine Coral

Sitter och kollar på skor på Brandos.se. Jag tycker klackar är hur snyggt som helst, men jag har så svårt att hitta bekväma klackar och jag har ganska svårt att gå i dem, för jag har så svaga vrister. Är alltid livrädd att jag ska stiga snett, så ballerinas är mycket bättre för mig. Love these ♥

Talk That Talk - Rihanna ft. Jay Z

KiPiNä VA 2012

Ikväll var jag på Kipinäs våravslutning. Det var jobbigare än jag trott att sitta i publiken. Jag ville ju också dansa!!! Nåja, Balletone har väl också varit kul antar jag. Önskar dock att min balans och kondis skulle ha ökat, men har inte märkt någon skillnad...

Alla uppträdanden var nog helt bra, men EK-grupperna var ju förstås i en klass för sig, tillsammans med de avancerade grupperna. Deras program är sååååå bra, och Ida och Jenna är verkligen utmärkta koreografer!!! Blev också helt kär i breakarnas "Peter Pan" och Dance-gruppens "Punahilkka" ("Rödluvan"). Särskilt Rödluvan, för om inte Dance gått så sent i år skulle jag varit med, och programmet såg så kul ut och det var så fint att jag bara ville vara med. Nu ska hela sommaren förbi innan man får börja igen. Skulle vara kul att åka på 3 timmars Lyrical HipHop-workshop i sommar, men vi får se. Sommaren får komma med vad den har i beredskap, och så blir det som det blir...

.

Hur jag mår? Bra. Dåligt. Både och. Eller inget av dem. Ta det som passar dig bäst. Så att jag inte dumpar något oönskat på dig. För det skulle ju vara synd och skam, visst? Inte ska du behöva veta av mina problem. Det skulle rucka på världsbilden. And we just can't have that, now can we?

I Believed - Melissa Smith

Var Dig Själv?

Har ni någongång hört uttrycket: "Var dig själv"? Jag skulle säga att jag hör det väldigt ofta. Och det är ju ett fint uttryck, visst? För om man försöker vara någon annan så finns ju den personen redan. Så var dig själv alltså. Det är budskapet.

Personer som säger detta låter ju så väldigt öppensinniga också. Man låter som att man inte fördömmer någon alls, för alla är ju sig själva. Man ser inte ner på någon för deras åsikter, man ger inte någon en sned blick för deras klädval för dagen och man himlar inte med ögonen för att någon inte är som man själv. Man accepterar alla. Låter det inte bra? Kanske lite för bra till och med? Kanske så bra att det inte riktigt kan vara sant? Den sorgliga sanningen är väl att det inte är sant lika ofta som man vill att det ska vara det. Det är mera någonting fint att slänga ur sig, för att acceptans är den nya modegrejen. Acceptans är nutidens stora modefluga.

Vi vill helt enkelt inte acceptera att det finns väldigt få som är sådär "helgonlika" som alla vill vara idag. Jag är säker på att det finns personer som är så bra, men jag är inte säker på att jag mött en sån person. Och jag erkänner, jag skulle gärna vara en sån person, för det är ju det största man kan vara idag, en s.k. fördomsfri människa. Eller i alla fall sådan att man inte agerar ut de fördomarna, ens omedvetet. Men jag är ganska säker på att jag inte är så. Jag vill, men är det inte.

De flesta som förespråkar acceptans falerar oftast på de mest enkla plan. Alla förespråkar att ge pengar till U-länder (förstå mig inte fel, det är en JÄTTEBRA sak att göra), men glömmer att ge ett snällt ord åt personerna man möter varje dag. Glömmer att dedär pengarna inte riktigt väger upp för den sneda blicken du gav han som du inte riktigt tål, eller hur du snäste åt hon du inte riktigt drar jämnt med. Och nu kommer det roliga. Det är helt naturligt. Man kan inte hjälpa att man är så, man bara är det. Ofta är man själv inte ens medveten om det. Det är de som får ta emot det som lägger märke till det.

Så visst, "var dig själv" är ett väldigt fint uttryck, men undermeningen där är att man ändå ska passa in. För fast man är sig själv får man inte avvika från mängden. Man får inte vara eller tänka annorlunda och heller inte se annorlunda ut. Så den egentliga meningen är: "Var dig själv, men passa också in"... Eller så kan man säga såhär:

Don't be too fat, or too thin,
or too dark, or too light;
don't be too sexual, or too chaste,
or too smart, or too dumb.
Be yourself.
But make sure you fit in.
(Anna in One Tree Hill)

Översättning:
Var inte för fet, eller för smal
eller för mörk, eller för ljus;
var inte för sexig, eller för kysk,
eller för smart, eller för dum.
Var dig själv.
Men se till att passa in.

Sassy - Kat(erina) GrahamKat Graham har huvudrollen i Honey 2, en dansfilm jag gillar jättemycket :)

Night Of The Dancing Flame - Roisin MurphyVår nuvarande låt på showdance. Dansen vi håller på med är både rolig och krävande, svår och utmanande. Alla vikarier för Maria vi haft har varit jättebra, och man har fått utveckla sitt rörelsemönster (Marias ord ^^) och pröva på olika saker. Positivt alltihopa, men jag saknar ändå Maria...

Once your words are said, they can't be taken back

Tumblr

SOOOO TRUE!

Jag är...

"

Jag är stolt, och speciell
Jag är vacker, och väldigt snäll
Jag ger dig allt du vill, och allt jag kan
Jag viskar vackert, och är alltid sann
Jag ser dig verklig, för den du är
Jag klagar aldrig, och är alltid där
Jag skvallrar sällan, och håller allt
Jag står dig bi, i varmt och kallt
Jag ger mig aldrig, och står alltid fast
Jag visar mycket, och gör ingen hast

Om du nu undrar, vem jag är
så se dig i spegeln på väggen där

Skriven på en moddelektion 25.4.2012

I wanna dance 'til I can't feel my feet anymore

Dags för franska. Hur ska man orka efter att man fått dansa en timme? Jag älskar de där timmarna. Franska är också kul, men inte alls efter dans. Vill bara fortsätta och dansa bort i solnedgången........ Ahahahahahahah!!!!!!! Okej, skämt. Men ändå, jag ville inte sluta. Det är som att drömma, flyga, vara kär och sväva på samma gång. Jag älskar det ♥

Till alla starka

Idag är det första maj. En månad kvar nu. En månad till med kamp för livet. Eller i alla fall för bra betyg. En sista push, ett sista vrål för att orka. Trots att man känner mjölksyran och hur musklerna håller på att dö av utmattning, så ska man ta i bara lite, lite till. Ge 100% och sen en till.

Jag måste säga att gymnasiet blev något helt annat än vad jag tänkt mig. Jag gick in där och hade en helt annan bild än vad det till slut blev. På både gott och ont. Mina betyg har alltid varit bra. Jag är så lyckligt lottad att det mesta fastnar bara genom att lyssna på timmarna, och sen behöver jag knappt läsa till provet. Och ändå får jag ofta högre än dem som har kämpat livet ur sig, och läst som galningar. Det är en konstig logik, och jag förstår dem om de tappar studiemotivation av det. Jag beundrar dem faktiskt lite. Att de har sån självdisiplin att de faktiskt läser och kämpar. De har kämpat sig till sina betyg, medan jag nästan glidit in på räkmacka. 

Jag hade väntat mig att möta en vägg i gymnasiet. En vägg som skulle tvinga mig att läsa. En vägg som skulle sänka mina betyg med något steg. Och jag var livrädd. Några prov i början läste jag faktiskt till, men sen blev det stressigt till ett prov. Jag hann inte läsa och ändå gick det. Då slog min lata sida till. Så det jag läser till ett prov är nästan obefintligt, om man jämför med någon av mina klasskompisar som läser flera kvällar på förhand. Jag har mött på några hinder, matte och finska. Finska har jag alltid haft svårt med, för det vägrar fastna. Jag ser ingen logik i det, och jag ser ingen ände på det heller. Matte läser jag lång, och jag kan inte säga att jag någon gång varit så bra på att se de där sambanden man ska se, men det går skapligt. Så jag ska inte klaga, och det gör jag inte heller.

Med allt det här vill jag inte skryta. Jag vill säga att jag ser alla dem som kämpar som djur och ändå får se sig besegrade. Om allt var på lika villkor skulle ni slå oss som har det lätt med hästlängder. Ni är så fantastiskt starka som orkar läsa och kämpa. Ni borde få en éloge för det. Fortsätt kämpa! För en dag är jag säker på att er kamp kommer löna sig mer än för dem som gav upp. Jag önskar att jag kunde dela med mig av mitt läshuvud, men det kan jag inte. Vet bara att jag håller alla tummar för er, och tänker på er. GE INTE UPP!!!

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0