Bitterhet is not on the schedule.....

Jag kom på en sak....

JAG VILL INTE BLI BITTER!!!!! Usch, vilket slöseri med energi. Och herregud vad det måste tära på psyket. Om man inte är nöjd med vad man har så måste man helt klart göra något åt det. Om man kan förstås. Men det kan man ju oftast?

Och så borde man sluta med alla "sen", "imorgon", "nästa vecka", "snart", "när jag blir äldre" osv. Det är mest bara en fälla. Om man kan ta tag i det idag så ska man göra det. Och nu klagar jag inte på någon, för jag sitter själv i samma rävsax. Jag tänker jämt att jag ska göra det "imorgon" eller "om en timme". Sen slutar det med att jag inte gör det. THAT'S NOT GOOD!!! Ska försöka bättra mig.

Idag har jag också haft en känsla av att inte ha gjort ett dugg. Jag har bara gått runt i en dimma och aldrig riktigt tagit tag i något. Även det borde jag ändra men all min energi går åt till att hålla mig vaken, i rörelse och till att få min hjärna att ta hand om alla signaler min kropp sänder den. Och jag TROR jag vet varför. Vilket leder till att det kommar ta flera veckor innan jag känner mig på topp igen. Så vi hoppas att jag har fel? Visst?

Imorgon blir det dansskola, på fredag Hanna's place och sen på lördag kommer jag vakna i Korsnäs. Hos Hanna ofc :P Vad vi ska göra på lördagen lät LITE oklart ännu men ja.... Sen söndagen blir antagligen en "ladda batterierna-dag" om inget annat kommer upp. Kanske helgens roligheter kan få mitt humör "up and going"!!!

Nu ska jag ta en lång dusch, packa och sen sova för att hoppas på en bättre dag imorgon med mer energi och mindre dimma. En sån önskar jag er också.......

Where does the time go??

Vart tar all tid vägen? Känns som att jag inte hinner med allt jag vill och det är så frustrerande. Dessutom är jag underligt obrydd om vissa saker och jag börjar rucka på vissa saker som jag förr höll benhårt på. Känns som att jag ruckar på min standard och det är inte bra. Min inspiration och energi känns som en dröm jag en gång drömt och allt är ganska grått. Jag har stunder då allt känns bra men sen kommer gråheten igen. This has got to change!!!!
Studio Sex av Lisa Marklund

En ung kvinna hittad sexmördad på en kyrkogård. En minister misstänks för brottet. Om ett par veckor är det riksdagsval och grevet går. Annika Bengtzon är vikarie på tidningen Kvällspressen. Hon ser mordet som sin chans att få ett fast jobb. Snart riskerar hennes ambitioner att sätta krokben för henne själv. Hon dras in i en cirkel av porrklubbar, storpolitik och massmediala övergrepp. Den våldsamma upplösningen är högst oväntad, inte minst för Annika själv.Annika tar emot samtalet så då är det väl ta mig f*n klart att hon ska ha uppdraget också. Detta kan ju vara hennes stora break. Om hon fixar detta kanske hon får stanna när hennes vikarietid gått ut. Så hon tjatar till sig uppdraget och får det. Hon lyckas få ihop flera bra artiklar tillsammans med Berit och allt är frid och fröjd. Snart kommer det fram att offret är Josefin Liljeberg. Annika börjar researcha i hennes bakgrund och får kontakt med Patricia, Josefins bästa vän. Hon får också kontakt med Charlotta, som påstår sig vara Josfins bästa vän men knappt vet vem hon är; Josefins gamla rektor, som vill vara "en förebild för andra som går genom samma sak" och p.g.a. det i princip startar en masspsykos hos ett antal ungdomar; och också Josefins föräldrar och hennes pojkvän Joachim. Först leds polisen till Joachim men det spåret tar snart slut. Nu granskar man en av socialdemokraternas ministrar. Under samma tidpunkt får Berit nys om något som socialdemokraterna aldrig vill ska komma upp i ljuset. Hon får bevis och ett erkännande vilket leder till misstro för socialdemokraterna. Snart är pressen så stor på ministern som granskas att han avgår och det tas som ett erkännande av folket. Annikas tid är nu slut och det visar sig att hon blivit snuvad på jobbet av en kille som betalat för sina scoop. Men Annika säger inget. Hon sticker till Turkiet istället. När hon kommer tillbaka till Stockholm åker hon hem för att träffa sin mormor. Men mormoderns berättelse och ett antal andra händelser leder Annika på ett hett spår och snart har hon börjat nysta. Men vart leder spåret? Och är ministern verkligen skyldig? Kommer Annika få tillbaka jobbet hon aldrig haft? OCh vad kommer pojkvännen Sven att säga när han får reda på sanningen om Annikas svalnade känslor?

Boken är ca 450 sidor lång och utgiven 1999 av ORDUPPLAGET.

Blue will soon be yellow

Fick just tillbaks min lap top ♥ Har klarat mig förvånansvärt bra utan den......

Har inte bloggat sen i måndags så vi har lite "catching up to do" :P Let's start. I måndags var jag lite nere. Vet inte varför.... For till stan med mamma och hittade tyg till en kjol jag ska sy.

I tisdags hade jag husse och bildkonst. Känns som att jag trampar vatten på bildkonst så jag hoppas att det blir bättre. Dagen var lite bättre men jag fick någon form av frustrationsutbrott när jag var nere i glada rummet för att dansa. Jag satte på en låt, snurrade och dansade tills jag var jätteanfådd och sen bara sjänk jag ihop. Just då kändes det som att allt höll på att gå i bitar men sen blev det bättre.

I onsdags gick jag på en danslektion med Sandra, en utomstående som hade danslektion för 8:orna först men sen också erbjöd oss 9:or en. Den var egentligen två timmar lång men ja. Hon visade oss nutidsdans. Vi var bara fyra men det var ganska skönt och intressant att få dansa något annat. Man fick en skön paus so to speak :P När jag kom hem fick jag värsta rycket och gjorde en massa läxor.

I torsdags dansade vi på gymnastiken. Med Sandra igen och vi gjorde nästan samma sak. Detta eftersom Maria är sjukskriven i minst två veckor. Av de två lektionerna fick jag lite ny inspiration och lite nya steg. For på dansskola på kvällen. Superskönt att det var sista gången med den serien för jag börjar få nog av blåmärken nu. Har typ 10 stycken vackra blånader på väl valda ställen just nu.

Idag hade jag textil. Nu måste jag bara sy nedre kanten på tunikan så är den färdig och sen ska jag sy upp en kant på mjukisbyxorna jag klippte av idag. Ska sy det nu här hemma. Är supernöjd med båda.....

New Design

Blev en ny design nu då. Har haft den klar ganska länge men inte orkat lägga in den. Undrar hur länge jag står ut med denhär nu då.

News Flash: Life really does suck sometimes

Det är konstigt att man inte redan fått nog av allt. Man bara sväljer och sväljer, tackar och tar emot. Nån gång borde man väl ändå få nog? Nån gång kommer man väl ändå säga ifrån? Eller? Är jag en sån person som sväljer och sväljer och aldrig säger ifrån utan försöker glömma, försöker gå vidare? Allting ligger faktiskt där, staplat ovanpå varandra, och kommer fram när man minst anar det. Bubblar upp till ytan, precis när man får någonting nytt kastat rakt i ansiktet. För det är då man minns allt. När det känns som om man faktiskt inte klarar mer, då börjar man minnas allt annat man fått genom åren. Och då blir det ju bara ännu värre.

När man fått ta emot tillräcklig vill man nästan vara likadan själv. Pracka på någon annan en liten, liten del av eländet för att känna någon sorts lättnad. Men gör man det så sänker man sig till en nivå som man föraktar. En nivå man inte vill veta av och det är ju ännu värre. Visst? Så man fortsätter ta emot. Gör sig en mask av sten som gör att man kan se helt lugn ut, nästan som om man inget hört, men inombords hackar orden sönder allt man byggt upp. De raserar alla murar som man trodde skulle klara av sådana här anfall och attacker. Bara för att man inte är beredd på händelsen. Orden. Illviljan i dem. Och sen sitter man där. Helt hjälplös ända tills man byggt upp en ny mur. För att skydda sig själv. För att hålla bort alla små saker. Annars skulle man bryta ihop helt.

Men ögonen går aldrig helt att kontrollera. Man säger att ögonen är själens fönster. Och det måste ju stämma. För när man sitter där med orden ringande i öronen och känner hur en mur efter en annan raseras så vet man. Man vet att om någon skulle titta en i ögonen. Verkligen titta. Inte sådär snabbt och flyktigt utan verkligen titta, så skulle de se. De skulle se smärtan som finns där. Hur ont det verkligen gör. Hur mycket man bara vill krypa ihop och gråta.

Men det gör ingen. Och om någon faktiskt gjorde det så skulle de vara för fega för att försöka hjälpa. För fega för att sträcka ut en hand eller säga något som fick en att må bättre. Och det är ju ingen mening i att anklaga någon annan. Hur är man själv egentligen? Är man verkligen sådär snäll och omtänksam som man vill tro. Skulle man kunna sträcka ut en hand till någon. Vem som helst. Eller skulle man tänka att man inte ska lägga sig i någon annans angelägenheter? För visst, om någon främmande helt plötsligt kom och frågade vad som var på tok så skulle man ju bli lite inåtvänt och knappast berätta allt. Det gör man ju bara för dem man känner. Men själva gesten säger ändå något. Något om att personen vill hjälpa.

Man behöver ju heller inte försöka ta reda på vad saken gäller. Ett leende. Att säga något snällt. Berömmande. Det kan räcka för att hjälpa en person vars murar just förstörts av någon som försöker vara tuff. Cool. Eller kanske bara måste häva ur sig något för att slippa en bit av sitt eget elände. Någon som sjunkit så lågt som till sina enga plågoandrars nivå. Ett leende eller ett snällt ord kan göra så mycket. Och när man var barn var det så mycket enklare. Man kunde berömma någon som var duktig. Säga något snällt åt någon helt utan anledning.

När man blir större förlorar man en del av det. Det spontana och snälla. Man fortsätter tänka på samma sätt men man slutar berömma lika mycket. Slutar att visa uppskattning. Och sen får man nästan automatiskt förmågan att kunna såra någon annan djupt. Ibland kan det ju faktiskt vara oplanerat. Något man bara häver ur sig och sedan ångrar. Men allt för ofta är det för att faktiskt trycka ner en männsika så långt man bara kan.

Man säger att det bara är svaga människor som trycker ner andra. För att höja sig själva. Men det hjälper inte när man sitter mitt i det. När man måste plocka upp bitarna av sina raserade murar och börja arbetet med att bygga upp dem igen. Just då spelar det ingen roll. Det är lika tungt för det. Och orden gör fortfarande lika ont.

Tack pappa

Min pappa är bäst.....

Känner mig lite dum som inte alltid tycker så men nu är det iaf sant. Skulle få hårddisken att funka idag i skolan men den vägrade så jag ringde pappa. Han började tänka i de banorna att hela hårddisken skulle gett upp. Hade panik inombords men försökte ta det lugnt och tror jag lyckades ganska bra. Sen så gav jag den åt honom när jag kom hem och han kollade på den för en stund sedan. Jag hade redan hunnit se alla möjliga fina bilder jag tagit passera revy men som tur är så var det bara ett glapp någonstans så nu funkar den som den ska. LYCKA!!

Känns annars som att jag inte hunnit med ett dugg idag. På husse var jag allmänt trött och lite frånvarande, på religion gjorde vi inte så mycket, engelskan var slöööööö och på bildkonst hann jag med nästan ingenting. Produktiv dag med andra ord.....

Just A Normal Monday

Hm....

Vad finns det riktigt att säga?? Jag har varit till skolan, tog sen en promenad, såg lite på tv, åt och satte mig här... Har letat bilder till en grej och nu har hårddisken bestämt sig för att ställa sig på tvären :S Blir att ta med hela den imr då. Sen ska jag ha med kameran, stativet, en lampa och lite annan rekvisita och sånt imorgon. Till Slutarbetet i bildkonst. Håller på att bli orolig för det redan eftersom det känns som att jag inte kommer någonstans. Och jag VET att jag kommer ha fullständig panik två sista veckorna före skolan slutar. Det känner jag på mig.

Nu känner jag för en till promenad och sen ska jag dra lite magmuskler eftersom jag inte hann tidigare. Sen blir det duschen och sängen. Hugs!

Tävling med Lavitadilovisa och BrandsInFashionVisst är denna bara för LOVLEY!! Nu lottar Lovisa (http://lavitadilovisa.blogg.se) ut en sånhär i ett samarbete med BrandsInFashion (www.brandsinfashion.com). Jag visade ju lite kläder och annat (hade med plånboken då också) som jag tyckte om i dethär inlägget -> http://goldenstardust.blogg.se/2011/march/utkast-mars-7-2011.html <- Om man klickar på länken till BrandsInFashion så kommer man direkt till sidan med plånboken och då kan man läsa om hur stor den är och lite material och sånt. Varför inte delta? What do you got to lose? :)

Dancing is life

Lovely day.....

Började med att jag fick jättebråttom till bussen (som vanligt alltså) eftersom jag inte hittade utebyxorna, men jag hann med bussen som tur var. Sen i skolan hade vi skrinning på gymnastiken. Helt ärligt det jag hatar mest av allt vi gör på gymnastiken. Hann iaf dansa lite före så jag hade något positivt att tänka på :) Sen efter skolan så stannade jag kvar och hann öva lite på saker vi gör på Dance, sen hann jag göra magmuskler och lite lår/ben och så dansade jag lite gammalt också.

Satt på med Maria (gymnastiklärarinnan) till stan och sen gick jag till KIPINÄ där jag satt på en bänk och läste en bok tills Camilla kom. Vi gjorde en massa nytt idag men lite gammalt också. Hann inte alls med kände jag så jag kommer tvingas öva mycket för att hinna lära mig allt tills nästa torsdag. Men det blir knappast några problem. Låten vi dansar till heter Until We Bleed - Kleerup ft. Lykke Li. Märkte att jag har stjärnat den på Spotify så jag kommer inte på någon annan orsak än Katarina ♥

Nu ska jag flytta över låten till mobilen så jag har den imorgon då jag behöver den och sen ska jag ta en dusch, kanske äta lite och sen sova. Sover allldeles för lite......

Jokern av Markus Zusak

DET ÄR INTE
ALLA KLÖVER SOM
ÄR LYCKOKLÖVER

ED KENNEDY är en nolla utan framtid. Han kör taxi olagligt, spelar kort utan framgång och är hopplöst förälskad i sin bästa vän, Audrey. Vid sin sida har han Dörrvakten, en illaluktande, kaffedrickande hund. Hans liva är långtråkigt och utan spänning tills han av misstag förhindrar ett bankrån. Det är då det första esset dyker upp med tre adresser och tre klockslag. Ed vacklar mellan rädsla och nyfikenhet och sakta övertygar han sig själv om att hjälpa människorna som bor på de olika adresserna. Människor som precis som han själv behöver hjälp. Sakta förändras Eds liv och till slut återstår bara en fråga ... Vem är det som skickar spelkorten?


ALLT börjar med bankrånet. Att Ed ens befinner sig där är en ren slump men nu gör han det. Han ligger tryckt mot golvet och utan att han vet det så kommer hans följande handling att sätta igång en rad händelser. Rånaren är en klåpig kille som verkligen inte kan vara professionell och när han klantar till det och tappar pistolen påväg ut från banken så ser Ed sin chans. Eller egentligen så är han knappt medveten om sin reaktion förrän han står med pistolen riktad mot rånaren och hindrar honom från att fly. Några dagar senare får Ed det första esset. Ruter ess. Där står tre adresser. Ed lyckas genom lite snabbtänkthet lösa dem och göra något för människorna som bor på adresserna. När han är klar får han nästa. Denna gången klöver. Men inte lika lätt. Där står bara en rad som först tycks helt obegriplig men med lite hjälp av en okänd person kommer han på rätt spår och lyckas hjälps även dessa människor. Nu får han spader. Nu får han hjälp av en dröm, en dikt och biblioteket för att lösa adresserna och sen få fram människorna. En av dem är någon han inte ens föreställt sig. Nu får han det sista esset. Hjärter. Med hjälp av filmtitlar lyckas han få fram den nya omgången personer. Men nu är det inte okända människor längre. Det är hans tre bästa vänner. Marv; som är snål som få och inte lätt att tas med, Ritchie; som är lite för lugn och som inte gör någonting alls på dagarna och Audrey; som han älskar men som säger att hon inte kan älska honom tillbaka. Nu måste han verkligen skärskåda sig själv för att komma på vad deras problem är. Men kommer han att lyckas?? Och vad händer om han lyckas?? Men den största frågan är: VEM är det som skickar alla essen??

What song?

It's a new generation
Of party people

Darling get on the floor
Darling get on the floor

Let me introduce you to my party people
In the club...

I’m loose
And everybody knows I get off the train
Baby it’s the truth
I’m like inception I play with your brain
So I don’t sleep I snooze
I don’t play no games so don’t get it confused no
Cos you will lose yeah
Now pump it up
And back it up like a Tonka truck

If you go hard you gotta get on the floor
If you’re a party freak then step on the floor
If your an animal then tear up the floor
Break a sweat on the floor
Yeah we work on the floor
Don’t stop keep it moving
Put your drinks up
Pick your body up and drop it on the floor
Let the rhythm change your world on the floor
You know we’re running sh*t tonight on the floor
Brazil Morocco
London to Ibiza
Straight to LA, New York
Vegas to Africa

Någon som vet vilken låt dethär är?? If you do, TELL ME!!!! :P

VIIIIIILLLLLLLL HAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Fatta vilket köpsug som finns just nu :O Tyvärr är precis ALLT märkes så chansen att jag kommer äga något av detta är inte alls så stor. Främst Juice Couture ballerinorna, Gucci shortsen, de svarta och de mörka denim leggingsen från Ed Hardy samt den svarta hupparin från Ed Hardy är de största sugen.... I WANT! I WANT! IWANT! I WANT! I WANT!

Black SwanNathalie Portman spelar Nina, en av New York City Ballet Company:s starkast lysande ballerinor och när prima ballerina Beth slutar får Nina hennes plats. Nu står huvudrollen i Svansjön på tur. Då kommer Lily och rör till ALLT. Hon charmar regissören med sin sensualitet och passion och lyckas bli Ninas ersättare. Nina och Lily utvecklar en skruvad vänskap allt medan Nina undrar hur långt hon är beredd att pressa sig själv.

I wanna see this!!!!! Linda, you up for it?? Eller någon annan förstås......

GAAAAAAAAAH!!!!!!!

O M G !!!!!! ALLT jag just fixat till Jennys header försvann. Bara sådär. Datorn hängde sig, jag skulle avsluta en av bilderna jag hade upp och då for ALLT!!!! Hela headern med allt jag klippt, klistrat och tonat :S Hoppas verkligen jag får tillbaks allt som jag vill ha det :O

Pannacotta

Ingredienser:

till 4 pers.

2 gelatinblad
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
2 msk socker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten och lägg sen resten av ingredienserna i en kastrull. Koka upp under ständig omrörning. Rör i gelatinet och kyl blandningen i kallt vatten. Sätt sen upp i portionsskålar och låt stå kallt, helst i några timmar. Servera gärna med mixade bär.

Bakgrunder till bloggen

Om ni vill hitta bra bakgrunder till bloggen så ska ni besöka Patterncooler. Där kan man välja ett mönster och sen bestämma EXAKT hur det ska se ut. Färger, vilken del som ska vara vilken färg osv. Sen kan man ladda ner bakgrunden till datorn gratis och så finns den där. Självklart kan man använda den till annat också....

När man laddar upp den på bloggen så besämmer man hur stort man vill ha mönstret genom att välja mellan 100px oxh 1000px. Och efter det så är det klart. Hoppas ni har nytta av mitt tips ^^

Happiness

Hittade alla avsnitt av Mullvaden på internet (Y) Kan inte finnas nån tecknad serie som är bätte än denna. Ren kärlek. Den framkallar så många minnen. Nostalgi♥ Det enda problemet är att namnen är på tjeckiska :O Kommer tvingas översätta alltihop ^^ Kanske man lär sig något. Krtek är iaf mullvad tror jag........

Mullvaden

h@nn@ om "Sista" Sportlovsdagen:

EN TECKNAD MULLVAD DU GILLA DÅ DU VA LITEN?! Kan det möjligt vara..... en mullvad som färgade allt i olika färger. Jag minns inte ricktigt but I loved that "movie".. xDD

Alltså ja, precis en sån menar ja..... O sen fanns de en hare o en mus me stora öron :P Ja älska då di måla allt i randigt o prickigt o andra mönster. Sen så regna allt bort :( Tänker vi på samma??Dränker min sorg i Nalle Puh och andra serier eftersom jag inte hittat VHS:en med mullvaden än :( Jag vet att kasetten ska vara i ett helsvart fodral men har inte haft den minsta lycka.

Efter att ha använt Google (tacka gud för Google ^^) fick jag fram att serien heter Mullvaden och är en tjeckisk produktion.Visst menade du denhär Hanna?? ^^

"Sista" Sportlovsdagen

Imorse vaknade jag klockan 8 (!!!!!!) och hann äta morgonmål innan jag kom fram till att dagen skulle bli för jä*lig. Så jag stal en av böckerna mamma har i en gömma och började läsa. Mitt i allt vaknade jag av att mamma sa något och blev helförvirrad. Där låg jag, i morgonrock under täcket, med såndära röda märken man får när man sovit med kläderna på...... Bredvid mig låg boken på en helt annan sida än jag slutat läsa på.

Jag steg upp men satte mig ganska snabbt i sängen och fortsatte läsa. Sen hann jag fixa omelett till lunch och kolla på gamla VHS kasetter med inspelade Tarzan-avsnitt innan jag började med maten. Mamma och pappa var i Purmo så jag blev lämnade med matproblemet. Pizza på menyn och pannacotta (stavning?) till efterrätt. Blev lite stressigt med pizzadegen som inte fick jäsa två gånger men jag fick ihop det. Försökte hitta en VHS med inspelade avsnitt av en liten tecknad mullvad som jag älskade förr men har inte haft nån lycka ännu. Det bästa som finns sånhär dagar är tecknade filmer man såg som barn och bra böcker. Dans funkar också utmärkt men rum för det finns inte riktigt hemma så man tager vad man haver :P

Hoppas ni haft en lika bra dag och att ni sover gott i natt.

The Morning After

Vi förlänger vår vistelse hos Hanna hela tiden...... Först skulle vi hem igår nån gång 9, sen skulle vi ta bussen hem på samma gång som Hanna och Pellfolk for med Evve till stan och nu ska mamma hämta oss nån gång idag.

Jag och Hanna steg just upp medan Katarina varit vaken lite längre........ Hon hotade med att bussa Elsa på oss om vi inte steg upp!!!! :O Just nu kokar vi gröt och ägg och ska snart äta morgonmål. Morgonen starts late in K:näs :P That's kinda nice (Y) Igår var vi ut och gick med Elsa till Sale och köpte godis, sen såg vi Knocked Up (nästan hela, vi började tala i slutet), efter det gjorde vi oss klara och satt i sängen och talade. Där runt halv 1 somnade vi.....

At Hanna's place

Sitter hos Hanna just nu. Eller egentligen hennes syster men Hanna är husvakt så ja...... Vi har just ätit pizza och nu har jag och Katarina städat undan efter maten medan Hanna for via hem efter något och Evve for hem. Pellfolk will swing by later tonight. Där runt 9 kommer mamma efter oss och vi åker hem.

Hoppas ni alla har en bra dag så bloggar jag senare ikväll!!! Hugs....

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0