At Evve's

Vi hadd jättekul vi Evve's. Har faktiskt inte sådär jättemycket bilder men visst har jag tagit lite. Evve höll dessutom fotosession med Katarina vid Korsnäs sportplan med MIN kamera så jag har bilder från det. Sen hann vi se New Moon någon gång under natten och jag, Hanna och Katarina var ute på egna äventyr där runt 6 tiden. Dom slutade på en höjdhoppsmadrass vid sportplan i Korsnäs där vi låg i ösregn..... Dock blev vi inte våta. Hur vi gjorde??? Ja, det kan ni ju fundera på. Tror jag somnade där framåt 8 eller något. Helt plötsligt vaknar jag (vad klockan var är ett mysterium) och där står Katarina och Hanna och tittar på mig. Fick veta senare att jag tydligen pratat i sömnen. Klockan 2 på dagen tror jag att alla var uppe och sen klockan 4 kom mamma efter oss.

Hur många timmar jag sovit vet jag inte men jag försöker hålla mig vaken tills åtminstone 9 ikväll. Köpte en Mad-Croc (energidrink) för att hålla mig vaken. Länge sedan jag drack en sån sist (fick smaka lite av Kicka igår men jag menar att dricka en hel helt själv). Minns att jag och Johanna hade en period då vi drack energidrinkar mer än 1 gång i veckan. Måste ha varit när jag gick på 6:an eller något. Imorgon blir det min kusins konfirmation. Hoppas vädret är på vår sida så att hon får en fin konfirmation!!!

K:näs

Nu har jag bakat muffins, nästan packat klart, sytt en sak på tältet (har en till grej men tältet är ihoprullat och jag orkar inte rulla upp det så det får vara), ska snart äta och måste plocka lite jordgubbar också. Sen måste jag packa allt i en frysväska (=muffinsen och jordgubbarna), packa klart och få in allt i bilen.

Fick värsta panik idag också. Hittade inte kameran så jag frågade mamma/pappa. Då sa pappa att han lagt den i sängen under täcket. Min mage blev som en sten på mindre än en sekund och jag rusade till rummet medan jag hoppades att kameran genom ett under inte skulle ligga under sängen på golvet utan i fotändan på sängen. Där låg den inte och heller inte på golvet så jag fick panik och när pappa kom visade det sig att pappa satt in den i ett skåp i stället. ALLTSÅ, VÄRSTA ÖGONBLICKET I MITT LIV!!!! HUR KAN NÅGON SKRÄMMA EN MÄNNISKA SÅ???!!!! Skulle kameran legat på golvet skulle jag brutit ihop typ.

Nåja, allt var okej med den så jag blev inte arg, pappa menade väl. Nu ska jag göra mig klar att åka till Korsnäs. Ha det bra!!! KRAM

CIAO BELLA!!!

Cykeltur

Igår blev det en cykeltur till Molpe med Katarina. Pappa skjussade dit mig (till Katarina alltså) och vi cylkade 17 km till Molpe. Sen satt vi i 2 timmar och väntade på Hanna, Kicka och Evve. Vi hann äta varsin glass och prata med Nata medan vi väntade. Sen simmade vi, jag gick upp och när Hanna + Katarina kom upp gick vi ut på bron. Say Reh och någon kom också dit. Jag gick tillbaka för att möta upp med Evve och Kicka och byta om. Katarina och Hanna kom tillbaka och bytte om medan vi beställde mat. När vi ätit gjorde vi en massa saker (som jag inte riktigt minns ordningen på) men hann iaf träffa Tetta, Evve hann åka hem osv. Det började regna och åska där 7 tiden så vi for till Say Reh. Där satt jag, Hanna, Katarina, Erik, Jesper och Say Reh tills klockan var över 8. Då började jag och Katarina cykla hem igen. Say Reh cyklade med oss ända till Malax. Vid Katarina fyllde jag på vatten och fortsatte hemåt. En bit om Pixne fick jag åka med pappa hem medan mamma cyklade hem cykeln för att de tyckte jag cyklat nog för idag. Hemma letade vi tält. Hittade det mindre och efter en lång stund även det större. Båda hade inga stora fel så det blir väl att ta med dem till Evves ikväll ifall vi ska tälta.

Klockan hann bli 12 igår innan jag kom in så jag hann inte blogga. Tyvärr.

Jag säger bara: WOOOOW!!!

 

Hittade denna på Nevnariens blogg. Riktigt coolt, önskar man kunde lyckas med sånt själv ;) Men med övning, övning och ännu mera övning så kanske, kanske, kanske...... :P Har inte bloggat nu på länge eftersom jag varit lite deppig och så men nu ska jag ta mig i kragen och komma igång igen. Var just ut och tog bilder som jag ska kolla igenom och se om det blev till något. Kan ta fler om det sket sig. Sitter nämligen ute med dator, kamera, stativ och katt.

Nilen.... MINST!!!!

Mitt huvud värker, magen knorrar och halspartiet och huvan på min morgonrock är plaskvåt. Orsaken..... Hachiko. Filmen alltså. Den handlar om en hund som sitter och väntar på sin husse utanför tågstationen varje dag men en dag kommer husse inte hem. Hachi väntar och väntar men han kommer inte. Han sitter där i 10 år och väntar. Herregud jag grät ju för f*n ut hela Nilen i sängen.....MINST!!! Filmen verkar vara baserad på en riktig hund som satt utanför Shibuya Train Station i Japan i 10 år. Där finns också en staty som symboliserar hunden. Hachi var av rasen Akita som är supergulliga dessutom så det gjorde inte saken bättre. Nu ska jag dricka något och äta en bit mat för att åtgärda huvudet och magen.

Jag HATAR det....

Något jag hatar mest i världen är att vakna på morgonen och känna hur det gör ont i magen. Instinktivt vet jag då att det kommer bli en av "dom" dagarna. Annars har jag typ aldrig ont i magen så det är ett omisskännligt tecken. Igår var en sån dag. Enda jag då i princip lyckas med är att ligga på mage i sängen med händerna knutna under mig på magen och må allmänt dåligt. Sen någongång mittemellan när det gör mest ont så försöker jag äta något och sen släpar jag mig tillbaka till sängen för att fortsätta ligga där och önska att världen skulle gå under. Igår var det ännu värre för när jag trodde att det gått om och satt i soffan med täcket runt mig och mådde så bra jag nu kunde må så kommer det tillbaka. Så då låg jag på golvet med två kuddar under huvudet och 2 kuddar + mina knytnävar på magen medan vi såg på en film som kom på TV4. Inget jag rekommenderar!!!! Ligger hellre i sängen än på golvet men jag ville se filmen och soffan var upptagen. Imorse kände jag av samma sak men jag tror det var för att jag var hungrig. Tror faktiskt inte att jag fick i mig så mycket igår.

Nu ska jag ta mig upp ur sängen, något jag knappt lyckades med igår.

Åminne tonight....

Blir Åminne ikväll med alla i gänget utom Katarina som inte får komma. SYND!! :( Åker till Jenny någon gång och sen tar vi mopo till hennes farmor och farfar, lånar deras cyklar och cyklar till Åminne. Kommer säkert bli en kul kväll. Pappa har problem med vespan och hittar ingen servicemanual på nätet så jag tycker lite synd om honom.

Borde börja bestämma kläder nu. Hoppas ni får en rolig kväll!!!

Oj, guuud....

Och JA! Jag vet att man inte får missbruka guds namn. I DID pay attetion at konfirmationslägret. Men nu just bryr jag mig inte.

I alla fall, på två dagar har jag hunnit med mycket. Bli mopoägare, skaffa mopohjälm, träffa Katarina och Annika och ha inomhuspicnick, börja läsa första Twilightboken (IGEN!!!), vara till stan, se en film med familjen (ojdå, har faktiskt aldrig hänt förut) och vurpa med vespan. Vurpan resulterade i ett rejält skrapsår på armen och en skråma på vespan som pappa sen fick bort med typ vax (?).

Minnesregel till mig själv: KÖR INTE I LÖST GRUS MEDAN DU SVÄNGER!!!!

That's all for tonight, Ciao!

Commander - Kelly Rowland

 

I feel like the DJ is my bodyguard
You see the way he keeps me safe
With the treble and that bass
I feel free enough to party hard
This dress won't go to waste
Feels like I own the place
V.I.P to to be the boss
You see the way these people stare
Watching how I fling my hair
I'm a dancefloor lover
Baby there's no other
Who do it like I do it yeah

From here on out
I'll be your commander
No fear no doubt
I'll provide the answer
Right now I command you to...
Dance
I'll be your commander
Right now I command you to...
Dance
I'll be your commander
Right now I command you to...

I- I'll be your commander
I'll provide the asnwer

Ain't no reason to celebrate
But you know we gon' have a ball
Champagne spillin' from the wall
And I'll be partying til hella late
But I ain't worried not at all
I just give my driver a call yeah
(Tell him) Pick me up at 8am
No we ain't stopping right here
We'll take the party to the crib
Let's go all night baby
You won't find no lady
Who does it like I does it yeah

From here on out
I'll be your commander
No fear no doubt
I'll provide the answer
Right now I command you to...
Dance
I'll be your commander
Right now I command you to...
Dance
I'll be your commander
Right now I command you to...

It's jam packed
So DJ where you at?
I know you got my back
So make that bass attack
Let's make these people move
You know I need some room, to
Do what I do, I'm 'bout to act a fool
Turn the lights on

From here on out
I'll be your commander
No fear no doubt
I'll provide the answer
Right now I command you to...
Dance
I'll be your commander
Right now I command you to...
Dance
I'll be your commander
Right now I command you to...

I-I'll be your commander
I'll provide the answer.

Reflekterad text

 

Hittade ett inlägg om hur man refelekterar text i Photoshop hos Michaela Dahlström. Inlägget hittar ni HÄR.

 

Med detta säger jag godnatt. Sov sött!!!

Fire in the hall....


Provade på lite photoshopande. Här ovan ser ni resultatet.

Fun day

Ska beskriva min dag lite kort.

Vaknade -> Hängde upp tvätten åt mamma -> Åt något -> Lekte med photoshop -> For med Katarina, Annika och Jenny till Nikkari -> Simmade -> For till baren -> Till 8-Market -> Hem -> Katarina satt på Omegle -> Jenny for hem -> Katarina, Annika och jag såg på bilder -> Dom for hem

Beskriver min dag ganska bra. Strax ska ni få se vad jag höll på med i Photoshop :P

Nikkari imorgon??

Funderade med Katarina att jag, hon och Annika skulle åka till Nikkari imorgon. Det är ett gammalt sprängställe som blivit fyllt med regnvatten. Så vattnet är renare än i Åminne. Dom kommer hit imorgon. Nu tog jag natt!

Godnatt!!

Pizza

Pizzadeg:

25 g jäst
2 dl ljummet vatten
2 msk olja
½ tsk salt
ca 5 dl mjöl

Rör ut den smulade jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den sen jäsa i ca 30 minuter.

(Pizzadegen blir till en långpannepizza eller 4 pizzor)

Tomatsås:

4-5 medelstora tomater
ca 3/4 dl ketchup
4-5 lagerblad
1-2 tsk ättika

Skålla tomaterna och ta bort skinnet. Skär dem sen i bitar och blanda allt i en kastrull. Låt koka tills vätskan kokat in, ca ½ timme. Plocka sen bort lagerbladen.

(Tomatsåsen räcker till 1 långpannepizza, till hur många vanliga vet jag inte)

Såhär gjorde jag:

Först började jag på tomatsåsen och medan den kokade så gjorde jag pizzadegen. Ett tips är att om du gör tomatsås till två pizzor så behöver du inte mer än ca 7 lagerblad. Och för mig kokade vätskan inte in så såsen blev lite lös. När degen jäst klart plattade jag ut den i en långpanna och bredde ut tomatsås på den. Eftersom jag gjorde två pizzor blev det att lägga skinka, champinjoner och ananas på den ena och tonfisk och räkor på den andra. Sen lägger man pizzaost enligt eget tycke ovanpå och in i ugnen. Ugnen ska vara på 250° och jag hade pizzan ganska lågt i ugnen. Efter 8-10 minuter är det dags att ta ut pizzan. 


Så var det klart!! Enjoy your meal ;)

Fyf*n...

Jag mår illa!!! Det totalstinker i köket!!! Orsaken??? Skållade tomater. Jag trodde aldrig att det kunde stinka så mycket av bara tomater, men det kan det tydligen. Håller på att göra tomatsås till pizzan jag ska göra och att skålla tomater är defenitivt inte ett tacksamt göra. Nu ska jag öppna ättiksflaskan. Önska mig lycka till!!

Godnatt

Nu funkar vissa av kategorierna till vänster men inte alla. Får fortsätta imorgon.

Sov gott!!!

Brist på rubriker -.-

Kom hem för en stund sen. Orkar inte berätta eftersom jag typ inte gjort något. En sak kan jag säga och det är att jag inte rört kameran på hela tiden vi varit där. Funderar på om jag blivit sjuk?? Jaja, hann sitta 1 ½ timme i Pixne eftersom Mathias hade fotbollsträning.

Nu ska jag jobba lite med designen :P

Ny design

Nu är jag klar med den nya designen. Bara så ni vet så är det ingen idé att klicka på kategorierna till vänster för dom är inte färdigkodade än så man kommer bara till en blank sida. Och om ni går in på någon av flikarna där uppe kommer ni se den gamla designen eftersom jag inte fixat den sidan ännu. Resten hoppas jag funkar. Om det inte gör det kan ni väl säga till??

Nu ska jag stänga av eftersom pappa börjar bli otålig. Vi ses imorgon!!! Ha det bra tills dess. Kram!!!

Airplanes - B.o.B ft. Hayley Williams

 

Can we pretend that
airplanes
In the night sky
Are like shooting stars

I could really use a
wish right now
(wish right now, wish right now)

Can we pretend that
airplanes
In the night sky
Are like shooting stars?

I could really use a
wish right now
(wish right now, wish right now)

Yeah
I could use a dream or a
genie or a wish
To go back to a place
much simpler than this
'Cause after all the
partyin' and smashin' and
crashin'
And all the glitz and the
glam and the fashion
And all the pandemonium
and all the madness
There comes a time where
you fade to the blackness
And when you're staring
at the phone in your lap
And you hoping but them
people never call you
back
But that's just how the
story unfolds
You get another hand
soon after you fold
And when your plans
unravel
And they sayin' what
would you wish for
If you had one chance
So aiplane airplane
sorry I'm late
I'm on my way so
don't close that gate
If I don't make that then
I'll switch my flight
And I'll be right back at it
by the end of the night

Can we pretend that
airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a
wish right now
(wish right now, wish right now)
Can we pretend that
airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a
wish right now
(wish right now, wish right now)

Somebody takes me
back to the days
Before this was a job,
before I got paid
Before it ever mattered
what I had in my bank
Yeah back when I was
tryin' to get a tip at
subway
And back when I was
rappin' for the hell of it
But now a days we
rappin' to stay relevant
I'm guessin that if we can
make some wishes outta
airplanes
Then maybe yo maybe I'll
go back to the days
Before the politics that
we call the rap game
And back when ain't
nobody listened to my
mix tape
And back before I tried
to cover up my slang
But this is for decatur,
what's up Bobby Ray
So can I get a wish to end
the politics
And get back to the music
that started this shit
So here I stand and then
again I say
I'm hopin' we can make
some wishes outta
airplanes

Can we pretend that
airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a
wish right now
(wish right now, wish right now)
Can we pretend that
airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a
wish right now
(wish right now, wish right now)

I could really use
a wish right now
(oh, ooooh)
I, I, I could really use
a wish right now

Like, like, like
shooting stars

Oooooh

I could really use
a wish right now

A wish, a wish
right now



Ha, och ni trodde mig säkert :P

Hello hello!!

Som om vi någonsin skulle komma iväg till villan tidigt :P Tar ju för f*n typ 100 år innan min mamma blir klar så jag visste nästa säkert att jag skulle hinna blogga. Nu har pappa åkt till skogen med Sven och Anita för att kolla på något träd som såg konstigt ut. Han fick träffa Pax tidigare idag också eftersom han for till Göran och svetsade någon grej medan jag sov. Det var inte kul!!!! Jag vill också träffa Pax!!!!

Anyway, ni kommer säkert få stå ut med mig åtminstone 3 timmar till för mamma är slöööööö!!!!

6 sanningar

Kom just på att jag blev utmanad av Jenny för ett tag sen..... Så här kommer 6 sanningar ni inte visste om mig.

Jag....

1. Hatar (eller kanske ogillar är ett bättre ord?) ost och morot (går att äta i mat dock)
2. Tycker bättre om att stå bakom kameran än framför
3. Kände mig som ett andrahandsval i lågstadiet
4. Drömde om att bli djurskötare när jag var liten
5. Är dammallergiker och går snett (+ har börjat fundera om jag möjligen har ärvt halux valgus (stavning?) från pappa) och dessutom har jag 18 december-syndromet :P (tror nästan att evve är enda som fattar vad jag menar)
6. Kan vara väldigt envis och hålla fast vi det jag tror på ganska länge (dock ger jag mig om jag blir överbevisad)

Nu säger jag tack och godnatt!!

Hatar, hatar, hatar...

...när jag måste åka till villan. Imorgon åker vi igen och kommer hem på måndag. Sen tänker jag se till att de inte kan tvinga mig till villan på åtminstone en vecka. WISH ME LUCK!! Eftersom jag är extremt morgontrött blir det knappast någon bloggning imorgon så ni får klara er till på måndag utan mig. Om jag nu inte bloggar från min telefon vill säga. Hoppas ni får en fin söndag!!! (och att ni klarar er utan mig :P) Massvis med kramar!

Var det värt det??

(Kom hem från Molpe för en stund sedan. Orkar faktiskt inte berätta och jag tror inte ni är så jätteintresserade heller eftersom det inte direkt var något speciellt. Det var i alla fall Katarina, Say Reh, Hanna, Evve, Annika, Tony G, Pellfolk (real name: Angelica Pellfolk, btw stavas det med c eller k???) och Jesper jag var med. INTRESSEKLUBBEN ANTECKNAR!!!! *or not*)

Nu till rubriken. När vi kom hem ville jag ha jordgubbar. Jag drog med mig mamma för att plocka och vi fick ihop 2 skålar jordgubbar + ca 20 myggbett. När jag kom in mosade jag jordgubbar i en tallrik och hällde ovispad grädde över. När jag ätit klart började det klia så förbannat på myggbetten. Så jag började undrar, var det värt att få myggbett överallt för lite jordgubbar med grädde??? Vad gör att någonting är värt det man vill ha?? Och hur bestämmer man vad som är värt vad??? Har alla samma prioriteringar eller har vi olika??

Kom fram till att alla är olika och tänker olika så därför vet bara DU vad som är värt vad. Sen kan personliga erfarenheter spela in också. Jag menar, alla skulle inte springa runt i Vasa naken för typ 200 € men letar du tillräckligt länge så hittar du säkert NÅGON. Någon som fattar vad jag försöker få fram?? Jag försöker säga att du inte ska låta någon säga åt dig att det är värt det. DU bestämmer vad som är värt det.

And that's all we have for tonight! Thank you everybody and GOODNIGHT!!!
(försökte bara efterlikna en amerikansk programledare, ni trodde väl inte att jag ska sova REDAN???)

Love The Way You Lie - Eminem ft. Rihanna

 

Hittade ingen musikvideo så jag tog en med lyrics on screen istället. Då slipper jag skriva texten själv också....

Pörtom Modellflygarklubb

Kom hem från Pörtom för en stund sedan. Pappa drog med mig dit eftersom Modellflygarklubben hade någon sorts flygardag eller något. Jag var mest fotograf. Lite svårt att få fokus på planen när det gick så fort men några bilder blev det väl. De anordnade tävlingar också. En av dem var rävjakten. Ganska skojigt att titta på. Det gick ut på att flygarna skulle försöka "klippa av" ett 6 meter långt band som hängde efter ett annat flygplan. Tillslut lyckades en men det var efter flera försök. När det var fritt flygrum så flög en med ett ganska stort plan och när han försökte sig på en looping så sade en pojke på typ 10 år som satt brevid mig åt sin pappa: "Han verkar vara ganska oförsiktig med sitt plan". Det var så sött för han såg ut att fortfarande vara i den åldern då man inte riktigt inser pengarnas värde ännu. Men han verkade vara en ganska duktig flygare för han fick lov att provflyga ett av planen senare.

På vägen hem undrade pappa om jag hade varit mer intresserad av att åka på veterantraktor-träffen i Malax. Nu när jag tänker på det så låter det inte riktigt lika roligt. Det var ju ändå lite mer av en utmaning att ta bilder av modellflygplan ^^ Men jag säger verkligen inte att det är något fel på folk som åker på traktorutställningar. Alla har sin hobby :P Skulle det har varit veteranbilar vi snackar om skulle det ha varit lite roligare eftersom jag är mera för bilar än traktorer :)

Blir antagligen Molpe ikväll efter att jag ätit. Får se :P

American Beauty

Kollar just nu American Beauty på Kanal 5 medan jag fixar med designen. Ska snart ta natt men inte riktigt ännu. Ska se filmen klar först :P

Godnatt!!

Tänkvärt

 

Kolla vad jag hittade när jag kollade igenom min bloglovin. Hittade den på Michaela Dahlströms blogg. Hon tar helt fantastiska bilder av mångt och mycket. Dessutom har hon medblandat lite fototips och vardag. HÄR hittar ni inlägget.

 

Vad videon handlar om är allt nojs angående att man måste ha speciell utrustning för att fotografera proffsfoton. Många tror att det är kameran som gör det men det är till stor del (inte helt) fotografen som gör det. Ett bra kamerahus hjälper till och även ett bra objektiv men kameran riktar inte in sig själv och den ställer heller inte in alla inställningar själv. Det sköter fotografen!!! Jag har faktiskt sett på flera fotobloggar (och andra bloggar) när någon kommenterat: "Jättesnygga bilder! Vad har du för kamera?" Inget fel i att fråga det men man kan tänka på att fotografen spelar större roll i det sammanhanget.


Att fråga fotografen: "Vad har du för kamera?"

är som att fråga författaren: "Vad har du för skrivmaskin?"

Pyromania - Cascada

 

Pyro-Pyro-Mania-Ma-Ma-Ma-Mania
Pyro-Pyro-Mania-Ma-Ma-Ma-Mania

Call me obsessed, call me insane
Something is creeping through my veins
Eyes can not see
What's underneath
I can't stop and you can't stop me

I'm gonna get the fire started,
Impossible for you to breathe
The temperature is rising up (up)
So Hot! Cause I'm burning up

Pyromania, Pyromania Ow
Pyromania, Ah Ah Ah Ow
Pyromania, Pyromania Ow Ow Ow
(Heated Heated Up Yap)
Pyromania, Pyromania Ow
Pyromania, Ah Ah Ah Ow
Pyromania, Pyromania Ow Ow Ow
(Heated Heated Up Yap)

Pyro-Pyro-Mania-Ma-Ma-Ma-Mania
Pyro-Pyro-Mania-Ma-Ma-Ma-Mania

I must confess, a thousand degrees
Bring out the beast inside of me
Dont be afraid
Go into the place
It's gonna melt your fears away

I'm gonna get the fire started,
Impossible for you to breathe
The temperature is rising up (up)
So Hot! And I'm burning up

Pyromania, Pyromania Ow
Pyromania, Ah Ah Ah Ow
Pyromania, Pyromania Ow Ow Ow
(Dont you see me burning up)
Pyromania, Pyromania Ow
Pyromania, Ah Ah Ah Ow
Pyromania, Pyromania Ow Ow Ow
(Heated Heated Up Yap)

Pyro-Pyro-Mania-Ma-Ma-Ma-Mania
Pyro-Pyro-Mania-Ma-Ma-Ma-Mania
Pyro-Pyro-Mania-Ma-Ma-Ma-Mania
Pyro-Pyro-Mania-Ma-Ma-Ma-Mania

Soon as the fire is running wild
I will surrender to fahrenheit
And I dont want to apologize
It's getting hot, hot
And I'm burning up!

(Mah Mah Mah Mah)

Pyromania, Pyromania Ow
Pyromania, Ah Ah Ah Ow
Pyromania, Pyromania Ow Ow Ow
(Heated Heated Up Yap)
Pyromania, Pyromania Ow
Pyromania, Ah Ah Ah Ow
Pyromania, Pyromania Ow Ow Ow

Smart....

Igår bloggade jag från telefon som några säkert har märkt. Det roliga är att när jag loggar in på blogg.se finns typ 20 inlägg som är precis likadana. Har raderat dem nu så ordningen är återställd.

Ändrade planer...

Vi stannar här tills imorgon och kommer hem någon gång på dagen. Hoppas ni har det bra. Kram!

Min mage...

...gör ONT!!! Mår dessutom illa och har i huvudet! Och som en räddning (jo, pyttsan) ska vi till villan. Summan av kardemumman är att jag knappast kommer att börja må bättre. Eller skulle en roddtur hjälpa?? Har inte suttit på datorn på 2 dagar så min huvudvärk kan inte komma därifrån. Jag som har varit ute så mycket och inte stirrat på en dataskärm alls och det första som händer när jag varit på datorn i 10 minuter är att jag får ont i huvudet -.-

Verkligen inte min dag idag. Hoppas den blir bättre. Och hoppas att er dag är och blir bättre än min.... Vi hörs imorgon. Ciao!!!

1000x FÖRLÅT

Blev lite ändrade planer igår. Men jag börjar från början. Jag och Jenny satt och väntade på sjukhuset till typ 20 före 2 då vi äntligen slapp därifrån. Då stressade vi iväg till Hesburger och åt där på typ 10 minuter. Jenny ringde åt Katarina (tror jag) och dom var på Gina Tricot så vi gick dit. Dom var färdiga där och var påväg till McDonalds på en McFlurry så Jenny och jag stressade genom Gina på typ 10 röda och provade lite. Hittade inget själv men jag tror Jenny gjorde. Vi gick till KappAhl och Say Reh kom dit men han gick ifrån oss på torget av en anledning. (Tänker vara lite diskret ifall K inte gillar att jag skriver för mycket om dem då detta inte är en privat blogg) Vi gick vidare till McDonalds och Evve bad mig fråga efter en polett då ingen annan vågade. Vi åt vår McFlurry och kilade på WC:n där, som alla tyckte var jätteofräsch. Jaja, sen gick Evve och Jenny till Top Sport (?) medan jag, Katarina och Hanna gick till CM. Sen var vi via Finska Bokhandeln, Sportia och Clas Ohlsson och kom tillslut tillbaka till CM. Vi lekte kurragömma i CM en stund och sen hamnade vi på Glorias trappa. Jenny och Evve gick upp och frågade hur länge de visade Eclipse och jag och Hanna gick upp för att undersöka om man kunde få köpa gamla filmplanscher vilket man fick. Sen for jag och Jenny hem med min mamma och pappa. Hemma övertalade jag mamma och pappa att skjutsa mig och Katarina till Molpe dit Annika, Hanna och Evve också kom. Vi simmade och sen 20 över 9 for vi hem igen. Mathias hade bråttom hem till Morden i Midsummer som vi kollade på hela familjen. Jag åt pizza som dom köpt till mig för att jag inte skulle svält ihjäl och sen åt jag lite jordgubbar också. Just som det var slut for strömmen när några elgubbar var där och fixade eftersom den tydligen gått för våra grannar. Bra timing!!! Det gillar vi :P

Så förlåt att jag inte bloggade igår som jag lovade men på grund av de ändrade planerna hann jag inte.

At the hospital...

Okej, bli inte livrädda nu. Nej, jag har inte fallit och slagit upp huvudet! Nej, jag är inte sjuk! Nej, det är inte blindtarmen! Jag mår bra!!!!

Sitter i stan och väntar på Jenny som ska till sjukhuset bara. Är i stan hela dagen tror jag så det blir dålig uppdate men ikväll ska jag skriva ett inlägg eller två. Jag lovar!!

Hejs!!!

Snart....

Åker jag till Molpe med Jenny, Katarina, Hanna och resten av gänget. Hoppas ni får en bra dag!!! KRAM!!!



Random blombild :P

A Thousand Miles - Vanessa Carlton

 

Making my way downtown,

walking fast,

faces past,

and I'm home bound

 

Staring blankly ahead,

just making my way,

making my way trough the crowd...


And I need you...

And I miss you...

And now I wonder...

 

If I could fall into the sky

Do you think time would pass me by?

'Cause you now I'd walk a thousand miles

If I could just see you...

Tonight

 

It's always times like this

when I think of you

And I wonder if you ever think of me...

 

'Cause everything's so wrong

And I don't belong

Living in your

Precious memories

 

'Cause I'll need you...

And I'll miss you...

And now I wonder...

 

If I could fall into the sky

Do you think time would pass me by?

'Cause you now I'd walk a thousand miles

If I could just see you...

Tonight

 

And I, I

Don't want to let you know

I, I

Drown in your memory

I, I

Don't want to let this go

I, I

Don't...

 

Making my way downtown,

walking fast,

faces past,

and I'm home bound

 

Staring blankly ahead,

just making my way,

making my way trough the crowd...

 

And I still need you...

And I still miss you...

And now I wonder...

 

If I could fall into the sky

Do you think time would pass me by?

'Cause you now I'd walk a thousand miles

If I could just see you...

Ohhh...

 

If I could fall into the sky

Do you think time would pass me by?

'Cause you now I'd walk a thousand miles

If I could just see you...

If I could just hold you...

Tonight

 

Mårten och Paul xD

Det enda vi i stort sett gjorde i fredags var att vi spelade kort (1000) och sen åkte jag ut på en roddtur mitt i natten. Tog i land på en allmän brygga och fotade lite men måsarna började skräna så jag fattade vinken och rodde tillbaka.

I lördags målade jag ganska mycket och sen solade jag. Jag hjälpte mamma tvätta potatis till potatisknytena och sen åt vi. Till efterrätt åt mamma och Mathias grillad banan med choklad. Pappa och jag kalasade på jordgubbar i stället. Sen blev det en roddtur i det fina vädret. Pappa och lillebror kastade lite. Pappas första gädda släppte men Mathias drog upp sin. Pappa reduserade till 1-1 med en ännu en liten en och sen fick han en ganska stor en men den snärtade lite med stjärten och sen pilade den iväg den också. Jag hade ett hel*ete med att ro om någon undrar. Pappa satt bakom mig så jag kunde inte använda ryggen utan bara armarna. När det sen kom motvind till på köpet gav jag upp och vände om båten och då vände det för pappa också. Pappa drog upp en relativt stor gädda efter lite kämpande och några kast senare fick vi upp (tror vi) gäddan som han hade förra gången. Just som jag stålsatt mig för att ro över till vår strand fick pappa lintrassel så han bytte av mig. När vi sen kom hem mådde gäddorna inte så bra. Inte mina händer heller kan jag tillägga. Vi släppte den minsta och mamma stod länge i gummistövlar brevid den för att hålla den på rätt köl så att den inte skulle flyta med buken upp. Pappa försökte få de 3 andra att vända sig i kassen men kom fram till att vattnet antagligen var för varmt så vi rodde ut med den en bit. Sen spelade vi 1000 och tog natt.

Idag har pappa målat och jag har varvat att kasta frisbee med Mathias och att sola. När det blev matdags fixade jag potitisknytena för att undvika kokt potatis som mamma annars tänkte göra. Vi åt och sen rodde jag ut med pappa för att hämta fisken. Den största hade dött under natten vilket var lite synd. Den kastade vi tillbaka åt naturen att ta hand om. Dom två andra blev döpta till Mårten och Paul utan dopvatten (dom var blöta nog) och gav i köttväg 1180 g fick jag veta för en stund sen. Efter det åt vi ananas, packade och for hem. Sen vi kommit hem har jag inte gjort så mycket, men känner att det är dags för lite bilder.

Först ska jag bara kolla läget på fotbollsfronten och anförskaffa mig lite glass. Ha tålamod :D

Filmlista 2010

Komedi eller Drama? Komedi antar jag :D
Skräck eller Romantik? Romantik
DVD, Bluray eller vhs? Har aldrig sett en film i Bluray så det får bli DVD
Twilight - serien eller Stieg Larsson - serien? Har inte sett Stieg Larsson-serien men det tror jag heller inte skulle ändra svaret som (nästan självklart) är Twilight-serien :)
Beck eller Wallander? Känner mig faktiskt lite efter men måste erkänna att jag inte sett varken Beck eller Wallander
Bio eller tv? BIO !!!!
Filmen eller boken? Som den boknörd jag är säger jag (FÖRSTÅS!) boken eftersom det finns mer info att hämta där men i filmen visualiseras en del av boken så den kommer inte långt efter

Favoritskådespelare? Meryl Streep, Robert Pattinson, Patrick Swayze, Sigourney Weaver, Brad Pitt mm. (har en lite längre lista egentligen)
Favoritregissör? Öhm, jag fokuserar inte riktigt så mycket på regissörer men James Cameron har (hittills) gett oss 2 storfilmer, Titanic och Avatar, så honom får det bli :D
Bästa bok som blivit film? Jag har 4 stycken som kan sammanfattas med ett ord: Twilight-serien
Vilken bio kollade du på senast? Eclipse :D
Film eller tv-serie? Totalt omöjligt att välja.....
Vad skulle du helst göra - Skriva bok eller regissera en film? Jag skulle hellre skriva en bok (av X antal anledningar)
Favoritfilm? Har några favoriter som helt enkelt inte tillåter att man väljer en framför en annan så jag tar en av dem, nämligen Twilight-serien (någon förvånad??)

(mer om favoritfilmen)

När släpptes filmen?
Twilight släpptes 17 november 2008 i USA (2 januari 2009 i Finland), New Moon släpptes 16 november 2009 i USA (20 november 2009 i Finland), Eclipse visades (egentligen) först 24 juni i USA på Los Angeles Film Festival och släpptes sedan 30 juni i stora delar av världen (inklusive Finland) och Breaking Dawn kommer visas i 2 delar varav den första kommer 2011 och den andra 2012
Hur många filmrullar ger du filmen (max. 5)? Inget svårt val, 5 såklart :D
Vem har gjort filmen? Catherine Hardwicke regisserade Twilight, Chris Weitz regisserade New Moon, David Slade regisserade Eclipse och Bill Condon ska regissera båda delarna av Breaking Dawn
Om filmen är en serie, vilken är din favoritfilm isåfall? Eclipse hittills men jag har STORA förhoppningar på att Breaking Dawn ska ersätta den när den kommer ut
Favoritroll i filmen? Edward, Carlisle, Alice, Bella, Bree, Jasper
Såg du filmen på bio? Jag såg Twilight någon vecka efter den kom ut, New Moon på premiären och Eclipse på premiären
Finns filmen som bok? Yes: Om jag kunde drömma (Twilight), När jag hör din röst (New Moon), Ljudet av ditt hjärta (Eclipse) och Så länge vi båda andas (Breaking Dawn) + Bree Tanners andra liv (The short second life of Bree Tanner) som är en vidareutforskning av Eclipse

Och till sist, vilken är din favoritscen i filmen?
I Twilight är det när Edward räddar henne i Port Angels och när hon träffar hans föräldrar, i New Moon är det scenen i skolan när Alice bjuder in Bella till födelsedagsfesten, själva festen och alla scener efter att de lämnat Italien och i Eclipse är det scenen när hon går med på att gifta sig med honom och scenen i tältet när Edward och Jacob har någon sorts kortvarig fred och byter lite tankar

That's that! Blev kanske lite långa svar men.... Nu ska jag strax uppdatera er lite om vad jag gjort i helgen :P

Alltså, NU blir det av

Nu åker vi om typ 20 minuter kanske.....

Mamma sa i morse att vi skulle åka typ halv 4. Den är snart halv 8 och vi är inte iväg ännu. Nu ska jag lägga in lite musik på telefonen och sen ska jag stänga av datorn. Packa måste jag göra och sen är jag ready to go!!

Hoppas ni alla får en bra helg nu då. Och Jenny, om du vill åka till Åminne imorgon så RING MIG!!! Katarina, om du inte åker med till Böle kanske du också vill komma. Om det blir något alltså :P MASSOR MED KRAMAR FRÅN MIG!!! ♥



Nikon D5000 + Tamron 70-300mm f/4-5.6 (Macrofunktionen)
Fotograf: Jag

VoV VoV

Dagens vill ha: HUUUUUND!!!!!

Sablar, pappa står inte högt i rang just nu. Han är typ den enda som motsätter sig hund. Okej, Tiger håller antagligen med men ändå. Tänk att ha en chihuahua, en groenendael, en samojed, en akita, en collie, en schnauzer (stavning?), en siberian husky eller en norsk älghund. (Ja, jag vet att vissa är draghundar som ska ha mycket motion så dem kan man ju bara drömma om :S Siberian husky är ett exempel på en hundras som ska ha MYCKET motion.) Nu dissar jag inte alla andra raser, det här är bara raser som jag kom på för stunden. Nu dök en annan upp: Tax. Dom är ju helt urgulliga. Skulle kunna drömma om att ha en hund hur länge som helst men tyvärr. Pappa klagar mest på att en hund ska ha motion och inte vara instängd i bur eller fastbunden i ett rep några dagar innan man går ut med den igen. Vissa har ju så. Hunden är i buren tills någon vill eller orkar ägna den uppmärksamhet.

Om ni undrar varifrån alla hundtankar kommer ifrån så är det från Fridas blogg. Hon har en ursöt hund som heter Selma. Kolla in hennes blogg där hon lagt upp jättesöta bilder på Selma.

Avslutar med något ni säkert redan vet: JAG VILL HA HUUUUND!!!!!! (just in case, you forgot)

Jordgubbar

Hur kan ett så litet bär vara så jä*la gott??? Inget slår jordgubbar. INGET!!!! Dom är som små symfonier. Bästa tiden på året är när jordgubbarna börjar infinna sig och man kan plocka själv i landet. Sen kommer hösten med äpplena men sommaren tillhör jordgubbarna. Mamma köpte lite eftersom hon ansåg att våra inte har mognat tillräckligt. Jag åt några och nu har mitt beroende satt igång igen. Jag har ju hållit det på en ganska låg nivå under vintern eftersom dom frusna jordgubbarna ska räcka jättelänge, men snart kan jag plocka våra egna och riktigt frossa i jordgubbar. Sen ska jag baka något också. Hittade ett recept med jordgubbar som låter jättegott. Och sen en varm dag och en jordgubbsmilkshake. Himmelriket!!!!

Nu ska jag försöka ta fokus från jordgubbarna ett tag och fortsätta med designen. Kram på er!!!

Vet ni vad??

Jag är fortfarande hemma.....

Jenny kom fram till att hon inte ville åka eftersom det var lite mulet vädet. Så det blev inget. 10 minuter efter att vi bestämt att inte åka började solen skina här. Nu har den slutat men det kändes lite jä*ligt att den kom fram just efter att vi bestämt oss för att inte åka -.- Så ni får dras med mig några timmar till. Men vi kanske åker imorgon istället. Om det är fint väder. Pappa kan skjutsa mig till fastlandet med båt.

Nu ska jag fortsätta knåpa med designen en stund. (Ni kommer inte att kunna se det eftersom jag använder en testblogg :P)

Liten update ang. Molpe

Molpe blir inget.... Men Åminne blir. Halv 2. Och eftersom det blir Åminne kommer mamma och pappa efter mig med båt när vi åker till villan. Så det blir INGEN mer bloggning efter halv 2. Fast tills dess kanske jag hinner klämma in ett inlägg eller två :P

Molpe

Åker till Molpe simstrand med Jenny och Hanna idag. Mamma skjussar dit mig till kl 1. Sen ska vi till villan på kvällen. And you know what that means!!! Ingen bloggning före söndag kväll. Före vi åker ska jag försöka slänga in ett inlägg men det är inte sagt att jag hinner. Önskar att jag hade en bok att läsa på villan (en ny alltså) men icke sa nicke. Alla böcker jag har är lästa minst två gånger. Förutom dom två nya: Bree Tanners andra liv och House of Night: Vampyrens Märke. Anyway, lite tråkigt att det är mulet idag men det är sånt man får ta. Man kan ju hoppas att vädret blir bättre. Borde kanske göra mig klar. Vi åker halv 1 så :P

Men ni får ha det så bra. Om jag inte hinner blogga innan vi blåster iväg till villan vill jag säga detta: Hoppas ni alla får en superduper kul helg och att ni får bra väder. Själv ska jag måla förråd, ro och sola om solen kikar fram. Kram på er alla!!!!

P.S. Fota ska jag också göra. DAH!!! Så bilder blir det väl. (Hoppas jag inte lovar för mycket nu bara :P)

Twilight Parody

 

Som de flesta storfilmer så får även Twilight-filmerna en parodi. Medblandat finns lite Alice i Underlandet och annat. Filmen släpps 18 augusti i USA. Enligt trailern verkar det som att man kan få skratta mycket. Undrar om den skulle vara värd att se??

 

Vad tror ni det blir?? Blir det en hit eller floppar den totalt???

Wait Your Turn - Rihanna



It's just the way
The game is played
It's best if you just
Wait your turn

The wait is over (x8)

I pitch with a grenade
Swing away if you're
Feeling brave
There's so much power
In my name
If you pop off in your seat
Steady
I'm gonna do the wave

I'm such a
Such a lady
You don't have to be
So afraid
'Cause I got room
Up on my team
You can play
But hold up

It's just the way
The game is played
It's best if you just
Wait your turn

It's getting crowded
Over here
But babe
The wait is ova
Sometimes it takes
A thousand tries
To win
The wait is ova

Fumble
Don't you fumble
That's a flag on the play
Babe if you don't wanna
Then you don't have to wait
But together
We gon' be taking over

It's just the way
The game is played
It's best if you just
Wait your turn

So you don't wanna wait
I hate to hear
That's such a shame
'Cause if you playing tight wears
And no diamond in my ears
Then you already underway

I know you want to win
And you wish
I would let you in
Get in line over here
You can play
But hold up

It's just the way
The game is played
It's best if you just
Wait your turn

It's getting crowded
Over here
But babe
The wait is ova
Sometimes it takes
A thousand tries
To win
The wait is ova

Fumble
Don't you fumble
That's a flag on the play
Babe if you don't wanna
Then you don't have to wait
But together
We gon' be taking over

It's just the way
The game is played
It's best if you just
Wait your turn

Baby put the work in
Like a cham-pi-on
But the crowd is screaming
With their hands way up
Couldn't be with no one else
You're the only way
I win

Baby got the whole world
Standing up
Damn I'm glad I picked ya
Took a chance on love
Baby love

The time is now
And now
The wait is ova
The wait is ova (x4)
(Just wait your turn)
The wait is ova (x4)
(Just wait your turn)

It's getting crowded
Over here
But babe
The wait is ova
Sometimes it takes
A thousand tries
To win
The wait is ova

Fumble
Don't you fumble
That's a flag on the play
Babe if you don't wanna
Then you don't have to wait
But together
We gon' be taking over

It's just the way
The game is played
It's best if you just
Wait your turn

Just wait your turn
The wait is ova
The wait is ova
The wait is ova
The wait is ova

Äppelpaj med chokladsmuldeg

Här kommer receptet på äppelpajen jag gjorde idag. Inte så invecklad egentligen. Ta hjälp av någon om ni inte förstår :P Kommentera gärna om ni testar att baka den vad ni tyckte om den!

Smulpaj:

1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
3 msk strösocker
125 g kallt smör
100 g grovt hackad mörk
eller vit choklad

Fyllning:

5-6 äpplen, ca 1 kg
3 msk strösocker
½ msk kanel
ca 1 dl hackade
hasselnötter eller
sötmandel

1. Sätt ugnen på 200 grader. Mät upp mjöl, havregryn och socker i en skål eller i matberedaren. Skär smöret i bitar och finfördela det snabbt i blandningen med fingertopparna eller kör till smulor i matberedaren.
2. Blanda ner chokladen för hand i smuldegen.
3. Skala äpplena och skär dem i 4 delar, kärna ur och skär delarna i tunna klyftor.
4. Lägg klyftorna i en smord pajform. Strö över en blandning av socker, kanel och nötter. Täck med smuldegen.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Serveras varm eller ljummen med vaniljsås eller glass.

TIPS!!

Byt ut äpplena mot jordgubbar och rabarber. Varva i pajformen ½ liter jordgubbar med ½ liter tunt skivade späda rabarber. Strö över 1 dl socker blandat med 1 msk potatismjöl. För övrigt som ovan.

Äppelpaj

Jag är klar nu!! Men några bilder vet jag inte om det blir eftersom den blev ganska mörk ovanpå då jag hade den i ugnen lite för länge. Pappa och lillebror får lov att ha lite överseende eftersom jag inte bakat denna på typ 1 år eller mer. Sist jag bakade den bodde vi i radhus ännu. (Jag kan dock lägga upp bilder om det nu är någon som absolut vill se äppelpajen. Säg till isf :P) Sen lämnade det äppelbitar som jag satt och åt medan jag kollade på lillebror som spelade PS2. Han tog några och blev sedan arg när jag åt upp nästan alla. Så jag skalade och skivade ett äpple åt honom också. Sen åt jag lite bakchoklad. Gissa vem som ville ha??? Mathias hojtade nästan direkt: "Jag å vill ha chokla!!" Men hann orkade inte hämta själv så han fick inget.

Ska lägga upp receptet på äppelpajen sen också. Håll utkik :P

Devote.se

Satt och kollade på Devote.se och funderade lite på hur det skulle vara att blogga där :P Kanske inte nu, men senare??? Jag vet egentligen inte. Nåja, det blir som sagt senare om det blir alls.

Nu hoppar jag till en helt annan grej så häng med. Jag vill baka något idag!!! Remember mitt bakmissbruk??? Det gick över, typ. Men nu har det kommit tillbaka i en LITE mer lätthanterlig form. Hittade en bakbok a'la chokolad i mammas "bokhylla" *HOOOOOOST* (hon har inte många böcker kan jag lova). Anyways, i den fanns det hur många goda grejer som helst. Har en egen också men den har lite konstiga recept. Så nu blev jag sugen på att baka. Pappa slutar jobba om 1 ½ timme så om jag ska baka borde jag bestämma mig och ringa honom innan han hinner hem. Blir inte lika mycket till överraskning då men det är enda sättet att få hem allt jag behöver. Resultatet kan ni få se sen :P (Om jag lyckas alltså)

Kramizar på er alla :)

Underliga tankebanor på morgonen :P

Någon som undrar när jag faktiskt stängde av datorn i natt??? Någon gång runt halv 2 tror jag, men sen tog det en hel evighet tills jag somnade in. Vaknade imorse klockan halv 12. Med små glimtar av en dröm. Enda jag minns är att jag bakade väteflätor. Något som nu påminner mig SÅ mycket om Malax Bageri, vilket leder mig in på hur det kan vara med Jasminka?? Och sen vidare till att lillebror har fotbollsuppehåll i 2 veckor. Sedan till hans skada. Något som leder mig tillbaka till min kusin Linda i Solf en augustidag för kanske 2 år sen. Detta något vill jag helst glömma. Men iaf, vi går vidare till Linda. Henne träffade jag senast för en vecka sen. Undrar om hon är i Solf i helgen??? Det påminner mig om vänner man inte träffat på länge. Som typ Johanna.

Så på typ 5 minuter imorse hann jag gå från väteflätor till Johanna. Ganska skojig tankebana :P Nu ska jag starta dagen. Ha det bra!!!

Efter detta SKA jag gå och lägga mig (wish me luck)

madde om Twenty-one:

hade du också problem med flikarna längst upp? jag vet inte hur man fixar det, har du nåt tips ?(a)

Svar:

Jag höll på och bråkade med det där i en hel evighet innan jag hittade sådana jag ville ha. Tillslut lyckades jag men min dröm om flikar med dropdown-listor gav jag faktiskt upp eftersom jag inte hittade någon bra och verkligen inte kan detta med bloggdesign än. Jag använder mig mest av Designa Din Blogg när jag ska försöka få tilll en ny design. Dom kanske inte blir sådär jättefina men jag vill heller inte ge upp och ta en gratis eller beställa en. Iaf, DDB har ett inlägg som jag använde mig av. Inlägget hittar du HÄR. Ett tips är att du måste ta bort allt br och p inom klamrarna (<>) för att få det att funka. Men detta bara i den första "kodrutan". Alltså, den som ska in i stilmallen. Hoppas du fattar vad jag menar. Om du inte kollat in hans blogg så kan jag varmt rekommendera den eftersom man hittar en massa hjälp när man behöver det. För någon dag sedan hittade jag också Teschos blogg. Hon har en massa inlägg som man kan ta hjälp av när man knåpar med designen. Hennes blogg hittar du HÄR och hennes designhjälpsinlägg hittar du HÄR. Hoppas du hittar hjälp så att också du kommer framåt inom bloggvärlden och bloggdesignernas alla koder och grejer. Fråga gärna om det är något mer. (Är verkligen inget proffs men kanske jag kan tipsa om någon annan som skrivit ett hjälpinlägg du kan ha hjälp av.) Kram!!

Lite torr natthumor (om man nu kan kalla det humor)

"Klockan närmare sig halv 11 och i den lilla byn Malax nära Vasa i Finland kommer Malins mamma snart att börja tjata om att hon ska stänga av datorn. För att bespara sin mamma tjatet och sig själv irritationen funderar hon på att gå och lägga sig nu med en gång. Kanske gör hon det, kanske inte. Hennes mamma hoppas antagligen att hon kommer att göra det men vad hon bestämmer sig för får vi kanske aldrig veta?? Eller får vi??"


Kanske man skulle slå sig in på författare??? Någon som håller med??? Fick nästan någon sorts "sommarnovell - känsla". Provade faktiskt på att skriva en novell en sommar men det var flera år sen och den var defenitivt inte bra :P Anyway, nu tror jag att jag och mina novellkänslor hoppar i säng. Goodnight!!!

Internet Movie Database

När jag gör mina filmrecensioner så skulle jag ha ganska svårt att få fram vem som spela vilken roll i filmen om jag inte haft Internet Movie Database (IMDb). Man kan söka på en film eller en skådespelare och då kommer det upp lite olika. Söker du på filmen finns det en kort synopsis, skådespelare, utgivningsår, längd på filmen osv. och om du söker på skådespelare hittar du info om skådespelaren, roller, framtida roller osv. Detta funkar för TV-serier också. Många känner säkert redan till sidan eftersom alla sidor (nästan) om skådespelare på Wikipedia har en länk till IMDb för mera info. Men jag tänkte att någon kanske ville veta. Man kanske hittar någon film, med en favoritskådespelare i huvudrollen, som man verkligen vill se. Söker man på en artist hittar man alla filmer som har låtar av den artisten. Så man hittar även filmmusik där. Skulle verkligen inte klara mig utan den sidan.

That's my tip for tonight. Tjingeling!!!


Twenty-one

Har gjort mest ingenting idag egentligen. Beautiful Monster funkar fortfarande inte men det orkar jag inte bråka med nu. Dags för en film och det blir gamla hederliga trotjänaren 21. Har sett den många gånger men gillar den ännu i denna dag. Jim Sturgess och Kate Bosworth har huvudrollerna.

Hoppas ni haft en trevlig dag???

Fattas ju bara annat

Så fort jag vaknar så startar jag datorn och går in på Musik. Sen hittar jag tillslut Beautiful Monster med Ne-Yo och dubbelklickar. Windows Media Player startar upp och sen ser jag hur det står "Ändrar media" längst ner. Jag reagerar egentligen inte före en ruta kommer upp. I den står det att WMP inte kan öppna filformatet (eller något liknande). Hur i HEL*ETE gick det till nu då??? All musik jag har går att öppna där och det är mp3 filer allihopa. Dessutom laddade jag ner en Codec-pack så att jag skulle kunna se filmer på den här datorn. Filmer som inte är inbrända på DVD alltså. Jag kan öppna avi, mov, mp4, mp3 och så vidare, med det. SÅ VARFÖR I HELA FRIDENS NAMN KAN JAG INTE ÖPPNA EN MP3 FIL FÖR????!!!!!! Jag fattar inte.....

Ja, jag vet. Jag har hur mycket annan musik som helst. Varför kan jag inte lyssna på något annat??? Det blir väl att göra det tills jag fixat det här. Sitter och drogar Tinie Tempah - Pass Out nu bara för att :P Kom just på att jag borde kopiera Codec-packen åt pappa eftersom han bad om den för länge sen. Ska äta något också eftersom magen känns lite tom just nu. Hoppas ni vaknat idag och inte mötts av problem det första ni gör. Det önskar jag inte åt någon. Man ska hinna vakna först iaf :P


P.S. Om någon råkar vara dataproffs tackar jag verkligen inte nej till lite hjälp. Vem som helst som fattar vad felet är får gärna hjälpa till. Om inte, så får jag klara mig själv :P D.S.

Uppdaterar med lite låtar

Too Little Too Late - JoJo

 

Commander - Kelly Rowland

 

Take It Off - Ke$ha

 

Pass Out - Tinie Tempah

 

Carry Out - Timbaland ft. Justin Timberlake

 

Grown Ass Woman - Kelly Rowland

 

Love Dealer - Esmée Denters ft. Justin Timberlake

 

Beautiful Monster - Ne-Yo

 

Waka Waka (This Time For Africa) - Shakira

 

Man I Feel Like A Woman - Shania Twain

 

California Girls - Katy Perry ft. Snoop Dogg

 

All Night Long - Alexandra Burke ft. Pitbull

 

Can't Be Tamed - Miley Cyrus

 

Alla låtar är relaitvt nya för mig förutom Shania Twains Man I Feel Like A Woman. Den gillade jag väldigt mycket när jag var mindre. Och den hänger fortfarande med. Den senaste jag hört av dessa är Ne-Yos Beautiful Monster. Den snappade jag upp från Kenzas blogg. Resten av låtarna har varierande ursprung. Waka Waka minns jag från Jennys villa, Too Little Too Late hittade jag på någon blogg, Cant Be Tamed fanns på MSN osv...

 

Vissa videor är mer sevärda än andra. Can't Be Tamed, Waka Waka, Love Dealer, Too Little Too Late och Carry Out är dom som HAR videor och som är lite mer åt sevärda hållet. Man I Feel Like A Woman videon har jag aldrig riktigt förståt poängen med om jag ska vara ärlig. Resten är jag inte säker på....

Something new

Nu ska jag äta och sen sak jag testa på något nytt.... Vad får ni reda på när jag är färdig med det :P

Egenligen inget intressant men skit samma

Kolla vad jag hittade på Gossips.se..... ->KLICKA HÄR<-

Som sagt, inte så intressant men ändå :P


Fatta vem som är lycklig

Ibland undrar jag hur jag kan bli så störd på mina föräldrar??? Jag menar, dom kan ju var helt okej ibland också. Och sen helt fantastiska förstås. Pappa steg just i rang med flera meter. HAN FICK IGÅNG MIN LAPTOP!!!!!!! Är så himla HAPPY! Alla bilder jag tagit i sommar finns på min laptop och jag har länge tänkt på att säkerhetskopiera dem till den externa hårddisken, men det har aldrig blivit gjort. Så när jag inte fick igång datorn i fredags såg jag alla mina sommarbilder försvinna med ett POFF! Mina trollsländsbilder, bilder på fiskmåsarna, mina blombilder, alla fotbollsbilder och som toppen på isberget: mina konfirmationsbilder. Dessutom alla filmer jag ännu inte lagt in på hårddisken och det mesta av min musik. Med andra ord: nästan allt jag har :P Okej, jag skojar. Klart jag inte är helt beroende av datorn, men skulle jag förlora mina bilder skulle jag stortjuta. Jag är ingen proffsfotograf, men bland de bilder jag har så finns flera små guldkorn och ett antal bilder jag är otroligt stolt över. Så imorgon ska jag säkerhetskopiera ALLA bilder och flytta över det mesta av min musik + filmerna jag ännu inte flyttat över. Och sen ska jag ta tag i bloggen igen. Sen ska jag läsa igenom alla 290 blogginlägg på bloglovin som jag missat också.

Så nu är det back to basics med bloggen. Ska skriva ett inlägg om hur det var vi Kickas villa och sen får vi se....

The black day

Sist jag bloggade var i....... Torsdags??? Jaja, börjar från fredagen då alltså :P

I fredags var vi på Wasa Football Cup igen. Malax spelade mot FC Sport. Ihalvlek låg de undr med 2-1. Efter några riktigt spända minuter gjorde Admir (?) ett till mål på frispark och sen kom ett till i snabb följd. Macko puttade in det sista och matchen slutade 4-2 till Malax. Vi såg matchen Fortuna - VPS Musta som slutade 1-0 till Fortuna och sen for vi hem. När jag kom hem hade min laptop lagt av och går fortfarande inte igång så vi tror det är något med batteriet. STÖN!!!

Igår gick inget som det skulle. När vi kom dit hann vi bara stå där en stund före BK-48 började värma upp. De sprang lite och sedan började de skjuta på mål. Jag såg på och när en ganska stadig kille klev fram hann jag tänka: Den går över! Bollen alltså. Och den gick över. Faktum är att den träffade Almins mamma Jasminka (hon som jobbar på Malax bageri) i huvudet. Hon segnade ihop totalt. Det såg hemskt ut! Hon låg där med huvudet på en väska och mådde illa medan hon skakade som i frossa. Ambulansen kom efter henne och hon for till sjukhuset. Elmo, hennes man och pojkarnas tränare for med. Matchen som gått in i halvlek under tiden fortsatte men pojkarna hade ingen glöd. BK-48 vann med 2-1. Dessutom föll min lillebror och skadade handleden. Mamma for med honom till Vasas hälsovårdscentral och pappa och jag stannade. Vi såg en match där ett yngre Malaxlag spelade och domaren var inte riktigt vår favorit. Sen spelade Malax andra matchen. Den slutade 1-1 och skulle avgöras på straffar. Båda lagen lade in båda sina straffar men när Admir sköt gick den över. Motståndaren sköt brevid så målvakterna skulle avgöra. Joni lade en fin boll men den tog i stolpen. Motståndaren lade in sin boll och dom vann. Pappa och jag fick skjuss hem med Kurt Kvist eftersom mamma och Mathias fortfarande väntade på läkare. Sen på kvällen bakade jag kladdmuffins till Kickas villa idag. Pappa kallade dagen "den svarta dagen".

Idag ska vi och se på matchen fast lillebror inte ska spela. Mamma träffade Elmo och Jasminka utanför Vasa HVC igår och då såg hon ut att må lite bättre. Lillebror har gips (för att minimera smärtan) och min laptop startar fortfarande inte. Jag ska bara lägga in lite bilder på denhär datorn och sen ska jag börja packa lite smått. Kameran med igen men ni kommer inte få så jättemycket bloggning nästa vecka eftersom lillebror vaktar den här datorn som en hök. Den är MIN men han tycker att eftersom jag har laptopen så är den "hans".

Hoppas ni har haft och fortsätter att ha en rolig helg!! Over and out!

Bree Tanners andra liv

Jag läste ju som sagt ut Bree Tanners andra liv idag. Funderade på att skriva en recension men det blir först när jag recenserat de andra böckerna. Allt i rätt ordning :P Jag tänker i alla fall ge er lite tankar om boken. So here we go!

Man fick faktiskt ett helt annat perspektiv till vad som hände i Eclipse när man läste den. Boken berättas ju ur en av de nyföddas perspektiv (Bree) och jag trodde aldrig att Victoria kunde vara så lögnaktig och föra så många bakom ljuset som hon gjorde. Den nyfödda armén var inte lika hemsk och ond efter att man läst boken. Jag fick faktiskt lite medlidande med dem. De var bara ett gäng vampyrer som blivit vilseledda och bedragna. Och Bree borde inte ha behövt dö. Hon gjorde ju inget ont mot någon, varken i sin egen klan eller någon annan. Hon höll sig ur vägen och sade inte mycket. Sen fann hon en vän i Diego, som var godtrogen in i det sista. Något som blev hans död. Och ur en viss synvinkel, senare kanske också Bree's död. Volturis del i det hela kanske inte kommer riktigt oväntad men ändå lite.... Jag gillar Bree. Det sista hon gjorde var att se till att någon fick reda på Volturis inblandning, inte med ord men budskapet gick ju fram ändå. Detta som tack till Cullens för att de dödade Diegos mördare.

Just så. Som vanligt tror jag att jag har berättat lite för mycket. Men jag orkar inte riktigt skriva om det heller. Så det får vara. En sak till: Gillar ni Twilight-böckerna så tror jag inte att ni kommer bli besvikna.

Nu ska jag fortsätta med mitt....

Oups.....

Oj, ja just ja....Om någon undrar vilken film vi såg i onsdags, så var det Eclipse. Hehe!!

Här kommer mitt utlåtande (och Lindas också, tror jag) om filmen:


Den var defenitivt bättre än både Twilight och New Moon eftersom den var "lättare". Med lättare menar jag att det inte var något överhängande hot eller någon stor sorg som genomsyrade filmen. I Twilight var det hela "jag kan döda dig-biten" och förstås James som jagade Bella och i New Moon lämnade Edward Bella och hon var helt förstörd, men trots att en armé är påväg mot dem i Eclipse så är det en lättare stämning i filmen. Både jag och Linda tycker det i alla fall. Men jag råder er att åka och se filmen själv, kanske ni får en helt annan uppfattning om filmen än jag och Linda fick, kanske ni håller med oss till viss del eller kanske ni helt och fullt håller med oss, vad vet jag? Fast jag tror defenitivt inte att ni kommer bli besvikna.

Fast jag måste ändå erkänna att jag, som läst Eclipse/Ljudet av ditt hjärta typ 5 (?) gånger och kan boken ganska bra vid det här laget, så trodde i ett skede att de skulle förstöra precis hela filmen. Satt bokstavligen och höll andan. Och helt plötsligt så räddade dom hela situationen och jag kunde andas ut. Vilken scen det var tänker jag inte säga, för då kanske jag förstör filmen för någon annan.

Nu blir det snart läggdags för mig. Men inte riktigt ännu :P P&K

WFC

God- morgon dag kväll

Igår blev det heldag på stan. Mamma skjutsade mig till Paxal och jag hoppade på bussen där 10 före 11. När jag hoppade av bussen i stan gick jag runt lite och kom slutligen till Anttila. Helt plötsligt säger någon bakom mig: - Nämen hej Malin.... Jag vänder mig om och där står min gudmor Ami. Vi talar en stund och sen drar hon med mig som lunchsällskap. Efter lunchen går vi till finska bokhandeln där jag inhandlar två böcker. (I know what you all are thinking: BOKNÖRD!!!) Sen till Tiimari. Vi säger hejdå utanför Rewell Center och hon ger sig iväg på egna göranden. Själv ringer jag min kusin Linda och undrar om hon är på biohumör. Hon ska och se på glasögonbågar så vi bestämmer oss för den senare visningen. Jag tollar runt i stan en timme och hinner skaffa biljetter och en FRIDA tidning innan hon dyker upp. På Specsavers hittar hon inget och ringer till sin mamma och frågar vad hela meningen med nya bågar är. De bestämmer att de får ta det någon annan dag. Vi går på Arnodls (jag var sugen på en fruitie) och sen går vi bara runt på stan tills klockan blir 18.00. När bion slutar går vi en liten omväg och pappa ringer just som de första regndropparna faller på oss. Vi är nästan vid simhallen så jag säger åt honom att vänta där. Linda viker av till sin gata och jag fortsätter medan regnet öser ner. Sen åker vi hem. Just som jag kommer hem åker mammas väninna Helene hem så Trixie han jag aldrig träffa :( Efter mat och en dusch somnar jag faktiskt tidigt.

Idag steg jag upp där runt halv 11 och kvart över for vi till Vasa på Wasa Fotball Cup (WFC). Första matchen de spelade, som var mot FF Kraft (Närpes) slutade 7-0 till Malax IF. Sen for jag, mamma och lillebror på mat till Panorama. Andra matchen var mot ett ryskt lag som hette Fortuna. Trots det hade de inte så mycket tur idag. Efter första halvlek stod det 0-0 och deras tränare stod och skällde ut dem efter noter. I andra halvlek gjorde Malax IF ett mål efter bara några minuter. Deras tränare tappade luften helt då. Han sa inte ett ljud. När Dah Reh sedan gjorde det andra målet satte Fortunas tärnare sig ner, fortfarande helt tyst. Matchen slutade så men det räckte ju för Malax del iaf. 9 gjorde mål och inga insläppta är jättebra saldo för resten av cupen. Jag fick ett par nya fotbollsskor och sen tog pappa, jag och lillebror en glass på torget och matade duvorna med kexen av glassarna. När vi kom hem sköt jag och lillebror lite på mål och sen läste jag ut Bree Tanners andra liv. Helt sjukt bra bok. Berättar varför om en stund.

That's about it then. Over and out!

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0