2:a perioden

Ny period, nya ämnen, finska.

Låter det inte kul?? Förutom finska har jag modersmål, engelska, franska och tyska (på distans ännu en kurs). Alltså 5 språk. Blir lite förvirrande at times, som då Jenny frågade vad talet 15 var på franska (vilket är quinze) och det enda jag kom på var det tyska ordet som är fünfzig. Bra där!!!

Nu väntar min varma sköna säng på mig. Godnatt!

In school, IT'S FRIDAY!!!!

Hade hissaprovet imorse första och andra timmen.... 

Gick ju som det gick. Skrev jättemycket på den första men sen blev det jättelite tid kvar till den andra. Så jag fick sitta en bit in på tredje timmen, som var biologi. Andra svaret blev lite råddigt men vi hoppas jag fick med det väsentliga :)))

Nu har jag fysik, sen aerobic på gymnastiken (ganska glad Malin, men mina vader känns som två stenar och Maria är fast besluten att få dem att jobba så det kan bli tufft) och sen franska. Sen slutar dagen, veckan och perioden. Nästa period ser jag fram emot fem språk om jag läser tyska på distans.....

Nu ska jag gå!!! Ciao!

The rest of the day

Suck!!!

Hann aldrig färdigt med tyskan igår så inlämningen blev liiiiiite sen. 10 timmar. HOST!!! Nåja, vi tar de som de kommer. Förstod att de finns folk som int ha lämna in första ännu heller så....

Annars stannade jag i skolan idag och dansade. Gick sådär passligt bra. Men nu är jag stel som bara vad. Och efter dansskolan nu sen på kvällen så kommer jag att vara död imorgon. Jompa, here I come (Y) INTE trevligt!!

Jaja, nu ska jag läsa resten av hissaboken, kolla igenom kompendierna och se om jag hinner se lite GG före jag somnar. Ciao people!!!

History

Sitter i skolan, har haft franska och nu är det bara historia och hälsolära kvar :)))) Sen har vi "självstudieeftermiddag" (Y) Vilket i princip betyder att vi får åka hem. Men jag stannar i skolan och dansar för att jag får en möjlighet. Måste ta alla jag får.

Nu har jag hissa. Vi hörs sen!!!

Who can not love german??

Ska ta ett djupt andetag, hämta en burk vaniljkräm med jordgubbskräm och sen sätta mig ner med tyskan. Ska försöka att helt ignorera att jag hellre vill se på Gossip Girl och ha det mysigt. Kanske jag tar en paus mellan modul 5 och 6 för att kolla ett eller två avsnitt :))))

Fick iaf löptestet sprunget idag så nu är det ur världen. Nu kan jag bara ta det lugnt i tanken på att jag inte kommer att få OB i kursen. Ett OB skulle vara som världens undergång för mig eftersom jag har hundrafemtielva saker på gång hela tiden så att jag inte skulle hinna läsa upp för att tenta om och jag har inga, nada, noll, zero håltimmar hela året så jag skulle inte hinna med att gå om heller.

Nu ska jag ta tag i tyskan. Ciao!!

Klar med fysik

Klar med fysikprovet nu. TACK GODE GUD!!!! Lite lättare än jag trodde men ändå ingen lätt sak. Fick sitta ganska länge och knåpa. Gick sen ner till högis, fick telefonen av min lillebror (ska låna hans då jag springer löptestet) och fixade skjuss efter att jag varit till fysioterapeuten efter skolan.

Snart franska. Fick 9 ½ i provet btw.... NÖJD :)))

Ja, inte blir det lättare

Tar en checklista, bara för att jag vill kolla hur mycket jag gjort hittills....
- Läs på Hälsolära-prov                  CHECK!!!!
- Läs på Fysik-prov                        CHECK!!!!!
- Läs på Historia-prov
- Gör tyska inlämningsuppgift
Tyskan är jag på gång med. Är klar med fjärde modulen nu och har bara två kvar som jag tar imorgon. Historia-provet lämnar jag till imorgon och på torsdag. På torsdag börjar för övrigt distanskursen i datateknik. Ännu mera distans, ännu mera att göra, ännu stressigare för mig. Ibland är jag min egen värsta fiende ^^ (Har inte ens sagt något om det åt mamma för att hon inte skulle gilla att jag bara tar på mig mera att göra).

Nu ska jag ta det lite lugnt och sen fundera allvarligt på en länk, för att "värma upp" lite inför löptestet.

Min nya hip hop lärare

Tänkte ägna ett helt inlägg åt mina dansupplevelser idag....

Hade som sagt hip hop idag. För första gången med min riktiga lärare, Pauliina. Första och andra gången var hon borta och tredje och fjärde gången var jag borta. Men nu så. Hon var verkligen trevlig och hade enligt min mening en relativt bra uppvärmining. Men den var inte alls som Camillas eller Marias där man känner att man gör något och får upp lite flås, det var mera som en muskelstrechning och lite muskeluppvärmning. 

Sen lite magmuskler men enligt mig inte alls vad jag väntat mig, för Camilla brukar alltid ta i tills man är helt slut men Pauliina gjorde bara att det tog lite lätt och sen var det över. Sen "salserierna" som man gör genom salen var grejer som Maria tog redan när jag gick på 8:an så det var lite för lätt för mig men jag görsökte ändå att få ut något av det.

Till sist serien. DÅ fick jag faktiskt en liten tankenöt. Inte riktigt lika enkelt där men så mindes jag att alla andra redan gjort serien två lektioner så jag låg kanske lite efter. Inga riktigt enorma problem men några småsaker fick jag inte riktigt att funka, så jag fick mera ut av det :)

Kom fram till att Pauliina inte är riktigt som jag är van vid men med tiden ska jag väl klura ut hennes sätt också. Att hon är långt från Camillas snabba uppvärmningar, tuffa muskelövningar och kvinnliga, lite jazzaktiga serier blandat med stora portioner teknik är ju helt klart iaf. Men kul kommer det att bli ;)

Långt inlägg om mina förhoppningar på provresultaten....

En dag, ett prov, ett förhör.

Lovely huh? Ganska diskutabelt enligt min mening iaf. Förhöret var helt oförberett och sen gick hon så snabbt fram i förhöret (hon dikterade och vi skrev svaren på ett vitt papper) att jag helt failade på en fråga. Så blir jag när jag blir stressad. Jag tänker inte på frågan utan tar det första som kommer upp i huvudet bara....

Nåja, sen hade vi lite vanliga lektioner och sen var det prov. Hälsolära. Ett av mina svaga ämnen. Som. Jag. Absolut. Inte. Har. Någon. Som. Helst. Kompetens. I. = Allt talar för att jag kommer att få lite sämre vitsord men jag tycker själv att det gick bra så det känns ganska lugnt. För stunden.

Imorgon får vi förhoppningsvis ut det. Och jag vet att då jag sitter där och väntar så kommer jag mentalt att förbereda mig på 4. Det har aldrig hänt men jag får alltid någon föreställning om att jag har skrivit helt fel prov eller något. Tror det är mitt sätt att se till att inte bli besviken. Ändå blir jag det ofta eftersom jag känner efteråt att jag kunnat göra bättre. Jag har enormt hög nivå på mig själv. Något som andra ibland inte förstår när jag ratar vitsord som de skulle ha varit överlyckliga av att få.

Franskaprovet får jag också ut imorgon. Och där hoppas jag faktiskt, helt utan att ljuga, på en 10:a. För provet kändes så extremt bra och jag hoppas som attan på högsta vitsord.

Dessutom börjar jag på en distanskurs i datateknik nu till andra perioden. Ska bli intressant att se om man klarar det eftersom det är en universitetskurs från Åbo Akademi. Egentligen tror jag inte att jag hinner men jag känner att jag måste försöka. Det öppnar ju flera dörrar, även fast man inte går alla 5 kurserna :)

Sunshine ^^

Hejsan solstrålar!!!

Här lyser definitivt ingen sol och jag är på ungefär samma våglängd som molnen. Känner mig grå och trist. Har tonvis med saker att göra. Måste läsa på hälsoläraprov, måste börja gå igenom resten av tyskan, borde läsa på fysik och historia proven, borde se om jag hittar några fler att sälja papper åt före imorgon, måste fixa lite samhällslära jag missade sist och sen så MÅSTE jag ut på en runda ikväll för jag har löptest på onsdag och är totalt ur form. Kommer aldrig att hinna fixa till den tills osndag men jag kan ju försöka ^^

Så om ni ursäktar kommer jag att göra något vettigt nu och bloggningen blir i värsta fall lidande den kommande veckan....

Svar till Martina

Martina om A Dangerous Method:
Vad dansar du för något? :) Kul att du börjat, det är det bästa som finns!


Svar: Jag dansar två gånger i veckan. På måndagar dansar jag hip hop, som jag börjat med nu till hösten och sen på torsdagar dansar jag dance som egentligen är en blandning av lite allt, helt enligt vad vår lärare Camilla hittar på, men det brukar oftast bli ganska snabba danser med tonvis med koreografi i bara en takt som man kämpar med tills man nästan faller ihop och ändå knappt hinner med i. Dance började jag på förra våren och trots att det känns jättesvårt ibland så är det extremt kul eftersom Camilla är en så glad person så man känner ingen press :)

Vad dansar du då? HÅLLER MED, det bästa som finns helt klart.

Schoolwork is pressing me down, down, down, down

Dignar under en massa skolarbete just nu.

Har sedan 12 suttit vid datorn och jobbat med en massa grejer. Först jobbade jag med Fysik labbrapporten och nu är den så färdig att jag bara behöver finslipa. Vilket jag gör senare då jag inte har så nog av fysik att jag vill bryta datorn i två bitar ^^ Nåja, fysiken blev jag klar med ca klockan 4 och sedan det har jag pluggat tyska, och tagit små pauser för att inte bryta ihop. Så jag har ännu en massa tyska kvar och sen måste jag läsa på biologiprovet tills imorgon och baka en form mockarutor till lillebrors fotboll (varför kan mamma aldrig fråga före hon säger att jag kan?).....

KulturKarnevalen

Yes!!!

Så var man anmäld till KulturKarnevalen i Närpes då (Y) Streetdance it is!!! Ser så fram emot det. Kommer ha världens bästa ledare, Ida Jousmäki, som har helt AMAZING koreografier och som jag alltid velat dansa för :)

Katarina kom med på KÖR med ÖS, Annika på Streetdance med mig, Jenny kom inte med på Dragking men tog Ljud & Ljus. Medan Lena kom med på Dragking. Jesper verkar ha kommit på spelfilm.

På samma gång har min ritinspiration kommit tillbaka. Tack gode gud för Promarkers. De är som en dröm. Lite dyra men definitivt värt det :P Jag har aldrig gillat att rita och måla med tusch men dessa pennor gör allt så enkelt att det är hemskt :P

Resumé

Hej igen. Har haft fullt upp med en massa. I måndags offrade jag dansskolan för att åka och sälja wc- och hushållspapper i lilla långåminne för att få ihop pengar till projektresan. Hann få ihop en 200 euro i vinst till kvällen.
Sen i tisdags hoppade jag av i Övermalax och höll danskurs för några flickor. Efter det blev jag upphämtad av pappa och sen for jag ut på säljturne igen ^^ Vid slutet av kvällen hade vinsten ökat till ca 350 euro.
Igår höll jag mig lugn. Vi hade löptest i skolan men jag hostade och hackade så mycket att Maria tyckte att ajg inte skulle vara med. Blir att springa det någon gång senare. Sen gjorde jag inget när jag kom hem. Tog det lugnt och försökte plugga lite tyska.

Idag blir det stan på dansskola (Y) Måste köpa lite grejer också. Anyways, nu börjar snart fysiken så hejdå :)

A Dangerous MethodDen här filmen låter intressant. Den verkar ha en historisk koppling så då nappar jag ju direkt ^^ Den handlar om Carl Jung (en framstående psykolog på den här tiden) som blir känslomässigt inblandad med en av sina patienter. Hoppas den kommer på bio snart (Y)

Livet är hårt, sen blir det oftast lite värre

Salut!!

Nu sitter jag i sängen med Tiger och tycker smått synd om mig själv. Känns som en kniv går genom höger vrist så fort jag lägger tyngden på den. Det kommer av att jag steg snett på gymnastiken igår. Jag klarade nog av resten av lektionen trots att det gjorde lite ont men jag visste att efteråt skulle det bli sju resor värre. Och det blev det ju också. Jag var via skolhälsovårdaren och fick stödbandage. Sen gick jag på sista lektionen som var franska. Efter den hade jag stora problem med att hinna till bussen eftersom man inte direkt är snabb då man haltar. Men när jag kom hem, det var då det började kännas. 

Imorse kunde jag knappt stöda på den förrän jag mjukat upp den ordentligt. Och nu sitter jag här. Nåja, finns ju värre, men jag är rädd att den inte kommer bli bra till måndag då jag har dansskola. Och den vill jag inte missa!!!!

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0