Ny Header

Som ni säkert märkt så har jag en ny header:

 

Alla bilder är tagna av mig och särskilt Trollsländebilden är jag stolt över. Den har en lite speciell historia som i grunden går ut på att alla parter blev nöjda. Mamma räddade trollsländan från att drunkna i en vattentunna och sen satt den still jättelänge på verandan så att jag hann ta en massa fina bilder. Nästan som att den gjorde oss en gentjänst. Måsbilden kommer från Jennys villa och den är jag även jätteglad över att jag fick fångad på bild. De är faktiskt otroligt snabba och svåra att få när man ska få dem så nära. Är så jätteglad över att ha min systemkamera. ♥Nikon D5000♥ Nu blir det sova som gäller.

 

Sov så sött!!!

Opposite Of Adults - Chiddy Bang

Dagens låt:

 

Dödstrött

Alltså, jag fattar inte. Jag har typ varit helt totalt slut både igår morse och i morse. Jag vaknade inte före 2 och orkar knappt röra mig. Kanske de många sena nätterna om börjar hinna ikapp??? Vad det än är så gillar jag det inte. Nåja, ska gå ut och gå lite så kanske jag piggnar till. Hoppas jag....

Såg förresten Remember me idag. I slutet grät jag som ett litet barn. Helt sjukt bra film alltså!!!! Tårarna bara rann och det var hur sorgligt som helst. Början av filmen var bra och vem kan säga att Robert Pattinson är en dålig skådespelare??? Okej om man inte gillar hans utseende, men han är DEFENITIVT INTE en dålig skådespelare. Emelie de Ravin tänker jag inte uttala mig så mycket om. Hon gjorde filmen komplett som hans motspelare helt enkelt. Men hon var ju inte dålig för det.

Näpp, dags för en promenix. P&K

WOHOO!!!

Fick faktiskt den horisontella menyn att funka, men jag får inte så att det kommer "listor/underrubriker" när man håller musen över dem -.- Någon som vet hur man gör??? Snälla säg hur man gör isf!!!

Annars har jag varit till Vörå på fotboll. En vinst och en förlust + en halvt gråtfärdig lillebror. Han råkade missa en boll så att det blev mål, så han var inte så jätteglad. Och jag frågar fortfarande: ÄR DET NÅGON SOM VILL KOMMA PÅ ECLIPSE PÅ BIO PÅ ONSDAG??? Jag åker kanske ändå men skulle vara kul att ha någon med :P

Sleep tight!!! Over and Out!

Tjena mors

God morgon Goddag!!!

Vakanade för en sisådär 4 timmar sen och har bråkat med bloggen ända sen dess. Har också börjat fundera på att åka på Eclipse på onsdag. Om någon vill med så Call me eller kom in på MSN. Tack vare att jag inte är något geni när det gäller bloggar så kommer det här att ta ett tag.

 

Hoppas ni får en bra dag!!! KRAM

Nu jävlar...

.....ska jag fixa bloggdesignen en gång för alla. Så bli inte helt förskräkta om bloggen ser konstig ut.

Min Konfirmation

Här kommer lite bilder från konfirmationen nu då. Inte så många eftersom jag inte har några från kyrkan och inte tog så jättemånga hemma.

 

 

En ovanlig bild på mig

 

 

Smörgåstårtan

 

 

A close-up

 

 

Gräddtårtan

 

 

Den glutenfria tårtan

 

 

En del av skribagänget

 

 

Det var det....

Nu ska jag börja med bilderna från i onsdags/torsdags....

En STOR favorit

Normalt byter jag favoritlåt fortare än folk hinner blinka men vissa låtar stannar kvar. Den här låten är med Anastacia som har en jättebra röst och låten påminner mig mycket om när jag var liten och bad pappa spela den på datorn. Det är inte många låtar jag tagit med mig ända från barndomen så de få jag tagit med är speciella. Och Paid My Dues med Anastacia är en av dem.

Hello again

Hej igen.... Saknat mig???

Ska sammanfatta min helg och sedan lägger jag upp bilder från konfirmationen + bilder från Jennys villa. Kanske kommer upp bilder från i helgen också.

I fredags for vi och när vi kom dit fick jag så in i hel*ete i magen. Jag låg bara på en solstol och vred mig som en mask. Sen gick jag in oh låg i sängen tills mamma kom med en panadol. När jag upptäckt att det inte gjorde så ont om man låg på magen med knytnävarna under sig placerade på nedre delen av magen mådde jag lite bättre. Sen till maten var det helt bra. Efter maten for pappa och jag ut på fisketur. Jag rodde (blåsorna på mina händer hjälpte INTE) och han kastade. Riktigt uppspelt blev han när han fick en riktig jätte på kroken..... som släppte. Efter det drog han upp 2 stycken gäddor och sen rodde vi hem. Senare döpte jag dem till Bertil och Karl-Oskar. K-O hann t.o.m. slå sönder "såin" innan vi var tillbaka. Vi spelade kort och sen somnade vi.

Lördagen bestod mest av målning. Pappa och jag målade förrådet mitt bland alla myggor. Sen åt vi och spelade mera kort. Pappa och jag vann! Sen blev pappa sugen på att försöka fånga in jättegäddan så vi for ut på fisketur. Det blåste helt enormt mycket så mina händer blev inte så jätteglada men att ha medvind hem var som en befrielse. Enda vi (pappa) fick var en abborre. Den döptes till Bert. Direkt efter vi kom tillbaka blev det sängen.

Idag målade pappa och jag så mycket vi hann och kunde, sen låg jag och solade i gott och väl 2 timmar. UTAN SOLSKYDD!!! Och ändå är jag inte det minsta röd. Sablar, jag älskar mina pigment. (Enda gången jag blivit röd var i skolan när jag var ute i solen en hel dag.) Lysnade på svenska P4 medan. Före vi for hem tog jag helt enormt med blombilder, över 200 tror jag.

Nu ska jag ta itu med bilderna.... Ciao!!!

Litet midsommartips

Alla ni som vill läsa nya Twilightboken Bree Tanners andra liv kan faktiskt läsa den på nätet. Stephenie Meyer har lagt ut hela historien på nätet som en hyllning till sina fans men den finns bara där till 5 juli. Och den är förstås på engelska. Jag har läst några sidor och den är faktiskt riktigt bra. Alla som kan engelska någolunda bra kan säkert läsa den. Annars kan man ju göra som min kusin gör när hon läser en engelsk bok. Använda lexikon :)

Sidan heter www.breetanner.com (länk)

HA EN BRA MIDSOMMAR NU DÅ!!!!

Midsommar

Blir låg uppdatering igen eftersom vi åker till villan för att fira midsommar... Bilder kommer upp tidigast på söndag kväll. Åker heller inte till Åminne tror jag.

Hoppas att ni får en bra midsommar allihopa!!! KRAMAR ♥

Chock

När jag kom hem värmde jag lite mat och hade just satt mig vid bordet när pappa kommer in.

Samtalet:

Pappa: Du sko no bord ring åt faster Berit o tack na å.
Pappa: Mamm va ju å to ut pengan du fick i konfirmationspresent igår. Du fick 150 €.
*Total tystnad lägger sig över rummet*
Jag: Seriöst??
Pappa: Ja
Jag: ........
*gapar*
Jag: SERIÖST????
Pappa: Ja, ja e seriös....
Jag: Int trodd ja att ja sko få så myki ja int
Pappa: Nå du fick så myki i alla fall. Så du måst ju no ring å tack on.
Jag: Jo, he ska ja no.....

(Nu skriver jag det här på dialekt för att det är lättare på något sätt. Live whit it!!!)

Herregud vad snäll faster man har. När mamma sa pengar tänkte jag mig max en 50-lapp. Okej, de har inga egna barn men ändå.... Jag trodde aldrig att jag skulle få så mycket pengar. Min faster läste högst troligt INTE det här men jag säger ändå: TAAAAACK SÅ HIMLA JÄTTEMYCKET!!!!

**Sen vill jag säga GRATTIS till min underbara gudmor Ami ♥ som fyller idag!!! Tyvärr kunde jag inte komma och gratta personligen men ett SMS fick jag iväg iaf. Dessutom var vi ju och åt i tisdags så jag tror inte det går någon nöd på någon av oss.**

Bildinlägget blir tyvärr imorgon för datorn bråkar lite och mamma blir så sur....

Tack för mig och godnatt världen!!!! P&K

Back to business

Hejsan hoppsan!!!

Vår lilla villavistelse blev sååå lyckad. Galet mycket skratt!!!! Jag hade missförstått tiden så jag kom dit senare än de andra men det gjorde inte så mycket. På onsdagen hann vi med mycket. Vi åt tacos, simmade (vissa flera ggr), rodde, åt muffins och chips, drack limsa och sen gjorde vi lite annat som diskade (Hanna & Evve) och städade undan på bordet (mest jag men de andra hjälpte till också). Vår första (egentligen andra men den då vi hämtade båten räknar jag inte med) roddtur gick till bron över "Tomsäcken" där alla utom jag simmade (- kicka som inte kom med). Jag rodde istället. När vi kom tillbaka åt vi chips och mina kladdmuffins. Drogeffekten i mina muffins börjar avta. Kanske dags för något starkare??? Nä men skämt åsido, mina muffins brukar normalt framkalla massiva skrattattacker över i princip allt :) Vi hann ut på en roddtur allihopa också. Fick helt fantastiska fågelbilder fast Evve var lite stressad över fåglarna. Klockan 1 bestämde sig Hanna, Kicka och Katarina för att åka ut på en roddtur till. Ca 01.45 ringer Jennys telefon. De har rott till bron och när de kommer tillbaka vill de ha varm oboy. Bara att börja värma mjölk alltså. Vi somnade väl sen framåt halv 4 någongång.

Idag vaknade jag 09.15, vilket är galet tidigt eftersom jag somnade typ 4. Jag satt och väntade länge på att någon skulle vakna och hann vara ut på en morgonroddtur innan Kicka till slut kom upp. Roddturen blev kort när en geting bestämde sig för att han ville surra runt mig. Jag hatar getingar så jag rodde tillbaka efter X antal små sammanbrott. När alla vaknat blev det frukost och sen en båttur till bron. Där simmade vi allihopa och sen träffade vi två brasilianska kvinnor som hade villan där nära bron. Simone hade kommit till Finland för inte så länge sen när hon gift sig med Johan (?) och tagit sin dotter Shaiendren med sig. Vi simmade där i en vik och sen satt vi där och pratade. De bjöd på ris och rökt abborre och till "efterrätt" ananas. Sen stressade vi tillbaka för att Kicka, Evve och Hanna skulle bli hämtade. Efter det diskade Jenny och jag, sen packade vi och jag dammsög. Annikas mamma kom efter oss och när vi tillslut kommit ut genom grinden skjussade hon mig och Katarina till Katarinas och jag satt och talade med henne i väntan på pappa.

Allt som allt har jag tagit ca 450 bilder och en filmsnutt. Kommer upp ett inlägg till med lite bilder.....

Kramar!!!

I hope she means it, because I need it

Efter en liten och ack så kort fotorunda kom jag in igen. Kanske 30 bilder och 1000 myggbett rikare. Vad vi ska ha med till Jennys villa imorgon har jag ganska så klart, men lite luddigt är det. Vi ska tydligen göra tortillas där eftersom (antar jag) vi inte kan åka till Åminne då Jennys pappa inte fått igång båtmotorn. Sen ska jag ha med ************ och saker till frukosten. Jag lovade dessutom att vara en av de två som tog med sovsäck och sen ville Hanna att jag skulle ta med volleybollen också. Fick jag med allt?? Kameran ska ju helt klart med!!!

På tal om fotorundan kom jag fram till att jag är i desperat behov av löftet Anne gav mig. Hon sa att jag gärna fick komma till dem och ta kort av blommor eftersom både hon och deras grannar har massvis med blommor. Detta när jag klagade på att mamma inte har några blommor och till sommaren hör ju blommor. Adde talade om att Anne bjudit dit henne och mig men att det blir efter att Anne och Börje varit ner till Åland med Pinglan och hälsat på Nette. Känns som en evighet tills dess + jag vet inte ens hur länge de ska vara där och Ami och Göran åker till Torneå-trakten i början av juli. Hoppas att Adde har ett litet urval blommor iaf. Kanske jag kan ta med kameran dit på torsdag. Om jag har batteri kvar från Jennys villa vill säga :P

NU ska jag kolla igenom lite bilder och sen försöka somna någongång annars blir mamma crazy.... GNATT!!!

Rosso

När vi kom in till stan gick vi först till Studio Fotocenter. Jenny skulle ha en kamera men han vi pratade med påstod att man slutat att tillverka Canon 450D. Jag frågade om ett batteri till min Nikon och han visade mig ett riktigt för 59 € och ett pirat för 49 €. Sen sa han att jag kunde få orginalet för 49 € så jag slog till. Den mannen vet hur man ger folk en bra deal :P Jenny gick vidare på sitt och vi gick till Rosso. Dom har helt fantastisk mat där.... Jag tog köksmästarens grisfilé och blev VERKLIGEN INTE besviken. Suuuuuuupergod ♥ Sen tog jag en boll vaniljglass och en boll kolaglass till efterrätt. Jag har alltid hatat att äta vanilj skilt för sig men den vaniljglassen var en dröm. Min otroligt snälla gudmor bjöd mig på all den goda maten. TAACK!!!! ♥♥ Efter det skulle Ami till Finska Bokhandeln så dit gick vi. Jag hittade sista Vargbröderboken som jag suktat efter ganska länge. Sen i kassan frågade jag efter den nya Twilightboken Bree Tanners andra liv eftersom jag bara sett den på finska i hela affären. Hon gick efter den och räckte den åt mig. Fast den bara var 200 sidor lång kostade den lika mycket som Vargbröderboken så gissa om man fick beslutsångest. Det var en total mardröm -.- Att man tvingas välja mellan två böcker man VERKLIGEN vill läsa är en MARDRÖM!!!! Mamma försökte med det gamla vanliga: "Du kan ju önska den av tomten". Det har ju för f*n inte ens varit midsommar än. Tillslut valde jag Vargbröder eftersom den var längre. Sen gick vi till Alko. Don't even ask. Mamma och Ami kom nog därifrån med varsin påse. Hemfärden spenderade jag med min nyinköpta bok. Nu är min serie komplett. Vargbröder 1-6 står stolta i min bokhylla. Amagaad!!! När jag läste första minns jag att jag hoppades jag skulle ha hela serien en dag (och ja, jag vet att jag är en boknörd). Men nu ska jag sluta prata böcker.

Imorgon åker jag med gänget till Jennys villa. Kommer bli superkul och jag är glad att jag har två batterier så behöver jag inte vara rädd att kameran ska dö. Borde baka typ ************ till kvällen där. Fast det kan jag göra imorgon. Nu känner jag för att gå ut på fotorunda.

Hoppas ni alla har haft en bra dag!!! CIAO!!!!



Bjuder på en (redigerad) bild jag tog i söndags i det superduperkalla vädret.
Satt med vinterjacka och tjock tröja ute när jag fotade :P

22.6.2010

Idag blir det stan med mamma och Ami på mat. Ska också och se till Studio Fotocenter vad ett batteri till min Nikon D5000 kostar. Vi ska ha med Jenny också eftersom hon ska in till stan. Var vi ska äta är ännu inte bestämt men det står mellan Amarillo, Fondis, Fransmanni och Rosso. MUMS!!

Hoppas alla får en bra dag!!! :P

Fisksoppa

Den här fisksoppan är jättegod och lätt att laga. Hope you'll like it!!!

Detta behöver du:

1 paket djupfryst sej
en bit (ca 20 cm) purjolök
smör elr. margarin
1 l vatten + fiskbuljongtärningar
1 dl grädde
2-3 morötter
8-10 potatisar
1 påse djupfrysta ärter (200 g)
citron
svartpeppar
(dill)

Låt fisken tina så att du kan skära den i ett par centimeter stora tärningar. Ansa sen purjolöken och skär den i centimeter tjocka skivor som du fräser mjuka i fett i en kastrull. Tillsätt fiskbuljong och grädde. Hetta efter det upp till kokpunkten. Skala och skiva morötterna och potatisarna och låt dem koka i kastrullen ca 10 minuter. Sen tillsätter du fiskbitarna som får koka mjuka i 5-7 minuter. När ärterna blivit tillsatta ska du låta soppan få ett uppkok och sen smaksätta med citronsaft och svartpeppar och om du vill dill. Avsmaka and then you're good to go!! (Om man vill kan man servera soppan med hackade ägg blandade med finhackad dill eller med äggklyftor) Servera gärna ett gott bröd till soppan.

Matlagning

Tjenare!!

Sitter här med datorn på köksbänken och väntar på att fisksoppan ska koka upp en sista gång. Sen ska den kryddas och så är det klart. Jag står för maten eftersom jag i ett svagt ögonblick hävde ur mig att jag kunde fixa maten. Mamma hörde förstås det, hon skulle kunna höra att jag säger att jag kan sköta maten mitt i en hög skrikande fans på en konsert med suuuuperhögt ljud -.- Jag drog mig för att börja men sen när jag kom igång var det inte så farligt. Det enda jag hatar med fisksoppan (som görs på frusen sej) är att mina händer börjar lukta lite svagt av fisk..... Annars är den lätt och rolig att göra.

Jag vaknade annars ganska sent idag och sen gick jag i duschen. Jag kalasade på smörgåstårta till morgonmål och sen klädde jag på mig. Jenny kom hit och vi satt och pratade lite. Sen tog vi mammas och pappas cyklar och cyklade till 8-Market. Där tog vi varsin glass och cyklade tillbaka. Sen drack vi saft och åt gräddtårta + lite jordgubbar som lämnade när mamma gjorde den glutenfria tårtan. Hon for hem och jag satt på datorn lite. Sen började jag laga fisksoppa. Sen ikväll ska jag åka med lillebror och testa mitt objektiv på hans fotbollsträning. Jag ska se om jag får några bra fotbollsbilder.

Denhär låten har jag bl.a. lyssnat på medan jag lagat mat.

 

Have a nice day!!! :P

 

Roses aren't always red

Hej alla glada!!!

Så idag blev man konfirmerad då.... Känns inte så annorlunda egentligen. Vi har mat för en vecka här hemma nu eftersom det lämnade en smörgåstårta och en gräddtårta + bullar, muffins, kex och kakor. (Någon som vill komma hit typ imorgon och hjälpa till att äta upp det???) Sen vill bara säga TACK till alla som gav mig rosor och presenter!!! ♥ Och ett extra tack till min supersnälla gudmor Ami som gav mig världens finaste kort. I'LL ALWAYS LOVE U!!! ♥ Om någon vill veta fick jag 14 rosor och en bukett. Just det ja, så nu är man äntligen "torr bakom öronen" då... Fast pappa kommer ju inte sluta jäklas för det inte. Klänningen är avtagen och klockan börjar närma sig 7. Funderar på att gå ut och fotografera lite. Det är ganska kallt och blåser friskt men what the hell, jag vill ju testa mitt nya objektiv lite... och mitt nya stativ.

Hoppas att alla haft och får en bra dag. BYE BYE!!!

P.S. Bilder kommer senare. Inga från kyrkan men lite från festen och så ska jag ta och fota allt jag fick.

GODNATT

Imorgon på morgonen hinner jag inte blogga och efter kyrkan hinner jag inte heller. Så vi ses imorgon!!!

Godnatt!!!

GAAAAAH........

De bara väller ner ute.... Och himlen är helt grå. Jag borde städa och mitt objektiv får jag förmodligen först imorgon -.- Sometimes life sucks....

Skulle nästan känna för att gå ut nu. I bara bikini, bli jättevåt och springa runt lite.....

Ibland finns ingen lämplig rubrik

OMG!!!!

Imorgon är det konfirmation. Herregud!!!! IMORGON!!!! Imorse när jag vaknade hade jag lite problem med att ta in det. Mamma och pappa har åkt för att hämta tårtorna vi beställde från... vad var det nu??.. Andreas Knips Hembageri, tror jag det hette. Vi beställde eftersom mamma inte orkade börja med tårtbak till konfirmationen. And that's fine by me. Anne berättade att hennes dotter Nette (Jeanette) bakade 28 sorter till sin studentfest så jag frågade vad jag fick om jag bakade 29 till min studentfest. Hon sa att om jag gjorde det skulle jag få 100 €. Inte mej emot :P Men jag fick bara ta hjälp av mamma 2 gånger. Mamma har sagt att om jag orkar och vill så får jag gärna göra det...

Idag är det inte bakning utan städning som står på schemat. Mitt rum ser ut som ett totalt bombnedslag och mamma är jättearg på mig för att jag inte orkar städa upp. Kanske man skulle ta tag i det. Jag har hunnit se Systrar I Jeans 2 nu på morgonen också. Den var kanske lite sämre än 1:an men inte mycket.

Näpp, nu ska jag börja städa. Med musik på högsta volym så klart :P
Have a nice day!!! :D

I wonder why...

Klockan blir alltid så mycket på sommarlovet. Det är som att den bara rusar iväg och sen sitter man där, 12 på natten och fattar inte att dagen gått så fort. Nu slog det mig att om 1 dag och 10 timmar sitter jag i kyrkan och är på väg att bli konfirmerad. Det finns personer jag önskar kunde komma. Personer som jag verkligen vill se där, men det går inte. Tyvärr. Dessutom känns det lite synd att min faster i Sverige inte bemödade sig att komma hit fast hon och hennes man är pensionärer. Min farbror förstår jag för både han och hans fru har jobb. Jaja, det är sånt man får ta. Idag har jag hunnit se två filmer: The Notebook och Systrar I Jeans. The Notebook var en fantastisk kärlekshistoria som jag älskade. Systrar I Jeans fick mig att både skratta och t.o.m. gråta en skvätt. Tänker se tvåan imorgon. Nu håller mamma på att gå i taket så jag ska stänga av nu.

Sov sött!!!

Yesterday I was in heaven, then it disappeared....

Hej alla glada!!

Igår blev det ingen bloggning eftersom jag och mamma var till stan. På HM hittade jag en tunika/klänning som jag kollat in för någon vecka sen. Då kostade den typ 7-8 € men nu har de REA på HM så den kostade bara 3 €... Sen köpte jag Maybelline's nya The Falsies Mascara (i svart) och lite annat smått och gott i sminkväg. Jag testade mascaran igår och den ger verkligen volym. Kanske inte samma effekt som att använda lösögonfransar men nära nog enligt mig. Förut har jag Maybelline's Colossal Volum Express (i brunt) som jag använder till vardags och den gillar jag också otroligt mycket för att den också ger jättefin volym. Sen gick vi och köpte min konfirmationspresent. Mamma tog med mig för att hon tyckte att jag ändå visste vad jag skulle få. Så fort man kom in i Studio Fotocenters butik fick man nån sorts kick. Objektiv, kameror, stativ.... allt!!!! Rena himmelriket. Vi kolla på ett objektiv och ett stativ. Tillslut blev jag ett objektiv och två UV-filter rikare. Objektivet får jag endera på lördag kväll eller söndag morgon men UV-filtret till kitobjektivet skruvade jag på igår. Igår verkade söndag nära men idag känns söndag millångt borta -.- För er som undrar vad för sorts objektiv det är så är det ett Tamron AF 70-300/4-5.6 Di LD till Nikon. My new luuve!! ♥

Idag borde jag städa rummet, åka till kyrkan på "övning" och hjälpa mamma att baka. Klockan 6 ska jag vara vid kyrkhemmet för övningen så städtid har jag inte mycket av, därför är det bästa att jag börja, typ NU!!

Hoppas alla har en riktigt bra dag. KRAM!!!



Random oredigerad bild från lägret

Nu fattar jag...

Jepp, nu har jag klart för mig varifrån jag fått mitt humör. Från PAPPA. Vi for på fotbollsmatch till Vasa och lillebrors lag förlorade en och vann en så de ligger andra eller först i tabellen. Båda matcherna spelade de mot Vasa IFK fast det ena hette City och det andra Smedsby så det var olika. Domarna hade lite svårt att se och Vasa IFK:are kan ha ganska fult spel ibland. De sparkar på benen och tacklas. Pappa blev riktigt högljudd ett tag när en VIFK:are tacklade en Malaxspelare. Men Malaxpojkarna är ganska duktiga på att tacklas de också så vissa gånger var det faktiskt deras fel. Och ibland var det en olyckshändelse, som då någon halkade och råkade sparka till en annan eller då bollen hann rulla för långt och glidtacklingen tog på personen istället för på bollen.

Imorgon blir det stan som gäller. Allt ska handlas som behövs och sen har lillebror träning på kvällen.

Hoppas alla får en "fortsatt trevlig kväll" :P

Some songs

Här kommer några låtar jag lyssnar på just nu:

 

 

 

 

 

Att man e smart ja....

Någon som vill gissa när nattens äventyr tog slut??? Jag fattar det knappt själv egentligen... När jag skrivit inlägget klart om Avatar så började jag mitt i allt kolla Titanic :O Jag kollade inte hela, bara från att isberget träffar båten. När det var färdigt såg jag dessutom en del av början. När det sen då var klart funderade jag på om jag skulle ta och somna. Men när jag såg hur fint det var ute bestämde jag mig att såhär länge är jag inte uppe så många gånger så man ska ta vara på stunden. Så jag drog på mig ett par långbyxor och en varmare tröja, nappade kameran och gick ut. Bilderna blev väl ganska bra men inget att direkt hurra för. När jag sen kom in tog det en liten stund att komma i säng. Pappa hann vakna och när han kom upp frågade han förstås vad jag gjorde uppe. Jag sa att jag hade vaknat och gått ut och tagit bilder. Han trodde mig vilket är ovanligt. Kanske han var lite trött. Tillslut somnade jag halv 5!!!

Jag vaknade just och dagens att göra är väl att hjälpa mamma att baka till konfirmationen. Solen skiner idag också så ut och ta bilder vill jag hinna.

Hoppas ni alla får en bra dag!!!

Avatar

James Cameron, mannen bakom storfilmen Titanic med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i huvudrollerna innehade (med just Titanic) 1:a platsen på listan över filmer som spelat in mest pengar. Sen kom en annan film, Avatar och gick om. Det roliga är att han även är upphovsman till den filmen. Så han ligger fortfarande först, men nu också andra. Avatar är filmad med en helt ny teknologi som Cameron var med och skapade. Han skrev manuset redan 1994 men väntade ända till 2007 för att teknologin skulle hinna längre. Avatar klassas som den fjärde dyraste filmen genom tiderna. Först kommer Pirates of the Caribbean - Vid världens ände, sen kommer Spider-Man 3 och som trea ligger Harry Potter och Halvblodsprinsen. För filmen utvecklade Cameron tillsammans med Paul Frommer också ett helt språk och en hel kultur för urbefolkningen Na'vi.



Filmen andlar om Jake Sully, f.d. marinkårssoldat eftre en skada som gjorde honom lam i benen. Hans tvillingbror blir dödad i ett rån och Jake får hans plats på Avatar-programmet. Eftersom avatarerna skapas av mänskligt DNA och DNA från Urbefolkningen Na'vierna så skulle Toms (Jakes bror) avatar vara obrukbar om inte Jake tog hans plats. När Jake kommer till Pandora får han snabbt klart för sig att han inte hör hemma i ett labb och bara är där för att det är lönsammare än att skapa en ny avatar. Han möter Norm Spellman (också "avatarförare") och Dr. Grace Augustine (biolog, avatarförare och skapare av avatarprogrammet). Han får även möta Miles Quaritch (överbefälhavare över soldattrupperna) och Parker Selfridge (chef över ALLA på människobasen på Pandora). Miles får honom att sluta ett avtal om att hitta Na'viernas svaga punkt eftersom varken han eller Parker tror att Grace ska lyckas skapa en så pass stark fred att människorna får borra efter Unobtanium under Na'viernas boträd mitt i Pandoras skog. Han införlivas med sin avatarkropp och åker på uppdrag tillsammans med Grace, Norm och Trudy Chacon (helikopterpilot). Han, Grace och Norm beger sig in i skogen för att ta prover när han blir jagad av ett djur (som närnast kan beskrivas som en tre meter hög blandning mellen en panter och en leopard som har 6 ben) och hoppar utför ett vattenfall för att komma undan. Grace, Norm och Trudy letar efter honom men tvingas återvända till natten. Under natten blir han attackerad av ännu fler djur och Neytiri kommer till hans undsättning. Hon är avvisande mot hans tack ända tills en sorts andliga flygande blommor från Eywa (Na'viernas guddom) accepterar honom. Då tar hon med honom till sin far Eytukan och sin mor Moat (som är stamledare respektive andlig ledare för klanen Omaticaya) och de accepterar honom på villkoret att Neytiri lär honom språket och kulturen de har. Endast Tsu'tey (nästa ledare efter Eytukans död) vägrar acceptera Jake.

När han somnat kommer han tillbaka till sitt mänskliga jag och kan berätta för Grace och Dr. Max Patel var han är. Dessutom rapporterar han till Parker och Miles att han kommit Na'vierna nära. Grace bestämmer sig då för att ta med Jake och Norm till en bas där de kan jobba ostörda. Trudy flyger dem dit och de bor där medan Jake kommer Na'vierna närmare. Han lär sig rida på Na'viernas hästar och att tala språket. Tillslut får även Grace tillstånd att komma dit. Hon har varit där tidigare men på grund av ett missförstånd blev hon portad. Jake blir dessutom bara mer och mer kär i Neytiri för varje dag som går. När han anses redo får han välja sig en Ikran, även kallade Banshee (en flygande ödla som till skillnad från hästarna bara tjänar en Na'vi under hela sin livstid). När han klarat provet blir han medlem av Omaticaya-klanen genom en ceremoni och Neytiri tar med honom till livets träd, själva hjärtat i Eywa. Där förklarar han sin kärlek för henne och hon för honom. Nästa morgon bestämmer sig Miles för att nu får det vara nog och börjar skövla skogen. Han börjar precis där Neytiri och Jake somnat föregående natt och det är nära att Jake stryker med p.g.a. försening när han ska in i sin avatarkropp.

När han märker vad som håller på att hända förstör han en av Miles bulldozrar och blir påkommen. Miles och Parker ger honom 1 timme att evakuera urbefolkningen. När Jake berättar för dem råkar han försäga att han visste vad som skulle hända och de vänder sig mot honom. Miles tålamod tar slut och han attackerar Na'viernas boträd med tårgasbomber och efter det bomber. Under flykten dör Eytukan, Neytiri anklagar Jake för hennes fars död och säger åt honom att försvinna för alltid. Jake, Norm, Grace och Max blir satte i fängelse för att de inte ska kunna hindra Miles och Parker, men Trudy räddar dem och de beger sig iväg på flykt. Grace blir träffad och tappar snabbt mycket blod. Först flyttar de basen till en plats mitt inne i skogen och sen tar Jake sin banshee och gör en desperat sak för att rädda sin vän. Han hoppar på och sammanlänkar sig med Toruk, en varelse mycket större än en Ikran. Han blir då Toruk Makto och får stort inflytande. Han ber om Eywas hjälp att rädda Grace och Moat ställer till med en ritual för att överföra Garces medvetande till hennes avatarkropp. Det misslyckas eftersom Grace är för svag och Jake blir mycket besviken. Han talar till Omaticaya-klanen, med Tsu'tey som tolk, och får dem övertygade om att det går att besegra "skyfolket" om alla klaner hjälper till. Han flyger, tillsammans med Neytiri och många andra ut till hästklanerna på slätterna och till Ikran-folket från östra havet. Han får även dem övertygade och de lovar att hjälpa till. Samtidigt märker Miles tillströmningen av Na'vifolk och bestämmer sig för att bekämpa dem. Max, som är kvar som mullvad berättar för Jake, Trudy och Norm om Miles plan. De börjar också rusta upp för krig. Jake ber Eywa om hjälp, men Neytiri förklarar att Eywa inte väljer sida i strid.

Sen kommer dagen D. Markstriderna går hett till och människorna vinner mark medan de verkar gå dåligare för dem i luften. Trudy ger sig in i striderna och Neytiris Ikran Tse Tse dör, medan Neytiri klarar sig. Tsu'tey dör efter ett modigt försök att stoppa ett antal skyttar och Trudys helikopter blir så svårt träffad att hon bestämmer sig för att göra slut på det. Hon låter Miles spränga henne. Samtidigt blir Norm träffad och lyckat nätt och jämt ta sig ur sin avatarform. Flaggskeppet med bomberna avsedda för själarnas träd kommer allt närmare och Neytiri blir så desperat att hon gör sig klar för ett försök att döda någon människa, vilket säkert kommer få henne dödad. Då kommer alla skogens djur till deras undsättning. Eywa har hört Jake på något plan. Jake märker att även Ikraner som inte har någon "herre" attackerar i luften och han får nytt mod. Neytiri får lov att rida på en av de panterliknande varelserna som Jake blev jagad av i början av filmen medan Norm ger sig ut i människoform för att hjälpa till. Jake sätter flaggskeppet ur spel och lyckas även få Miles skepp att störta. Miles lyckas komma i en robot och rädda sig. Han ger sig av för att döda Jake. Han hittar basen med Jakes människokropp i "avatarsömn" och planerar att väcka honom och sen döda honom. Neytiri attackerar Miles med pantern men han dödar den och hon blir fastklämd under. Han är på väg att döda Neytiri också när Jake dyker upp. De slåss och trots att Jake kör in en kniv i hans axel ger han inte upp. När Neytiri väl kommer loss dödar hon Miles men han har redan haft sönder basen och om inte Jakes människokropp får syre dör han. Som tur är hinner Neytiri lägga en mask över Jakes ansikte innan han dör och han vaknar till liv igen. Moat utför samma ritual på Jake som på Grace, med skillnaden att han klarar sig och överlever i sin avatarkropp.

I rollerna:

Sam Worthington som Jake Sully
Zoe Saldana som Neytiri
Sigourney Weaver som Dr. Grace Augustine
Stephen Lang som Miles Quaritch
Michelle Rodriguez som Trudy Chacon
Laz Alonso som Tsu'tey
Joel Moore som Norm Spellman
CCH Pounder som Moat
Wes Studi som Eytukan
Giovanni Ribisi som Parker Selfridge

Filmen är inspelad 2009 och 162 minuter lång.



Avatar släpptes på min födelsedag, den 18 december och jag tycker den är jättebra. På bio och i 3D är den hur mäktig som helst. Kriget kanske var lite långt men annars var filmen jättebra. DEFENITIVT SEVÄRD!!! (för den som inte sett den ännu alltså)

P.S. Inlägget är lite långt men det är filmen också.... Jag publicerar det här jättesent så ignorera tiden.

En poäng...

Klockan är snart 12, jag är lite trött och loggade just in på blogg.se. Jag vet att min uppdatering suger och det ska bli bättre, jag lovar!!! Det är bara det att om jag sätter mig vid datorn har jag OTROLIGT svårt att slita mig från den och mamma blir galen på mig.

Sist jag bloggade var i lördags. Sen skulle jag skriva en recension (som nästan är färdig btw) och avsluta inlägget om lägret. Då kommer en ruta upp med stor text som säger att mitt Norton AntiVirus prenumeration bara har en dag kvar. Dessutom står det med så JÄ*LA stora bokstäver att jag börjar fundera om dom som gjorde programmet hade problem med synen eller nåt. Jag hittar pappa i "datarummet" och frågar vad jag ska göra. Han letar fram en skiva med ett nytt Nortonprogram som jag ska köra in. Så det gör jag. Mitt i alltihopa så stänger datorn av sig själv!!! :O Det var förstås meningen. När jag startar den igen kommer en ruta upp. PÅ FINSKA!!! Jag frågade pappa och fick höra att mitt Norton är helt och hållet på finska. Inte direkt bra för en som tycker sig kunna nada om finska men.... Sen orkade jag inte riktigt med datorn så jag stängde av den.

I söndags vet jag inte vad jag gjorde men en sak är säker. Jag bloggade inte!!! Jag har faktiskt inget minne av vad jag gjorde i lördag.... eller vänta, jo det har jag. Jag PUSSLADE. Hittade ett gammalt 1000 bitars pussel som jag började på med. Hann bygga halva + jag var ute på en cykeltur. Mamma och lillebror skulle handla. Klockan var typ 7 och vi cyklade iväg. När vi kom fram såg vi att de stängde 6. Men vi tog lätt på det och cyklade helt enkelt hem igen.

I måndags gjorde jag lite av en god gärning men kom fram till att om jag inte gjort den hade jag haft något att göra imorgon. Och så kom jag fram till att vår präst verkligen INTE är snäll ELLER vettig för den delen. Hur han tänker skulle vara intressant att veta. Jaja, jag överlever nog :P

Idag har jag mest sett på tv, läst, pusslat, varit ute en stund och tyckt synd om mig själv. Sen har jag hjälpt mamma baka till konfirmationen också. Nu ska jag skriva åtminstone recensionen färdig. FAST klockan är 12.

Over and Out!!!

Världen är grå och trist....


Det regnar non stop här hos oss och hilmen har inte med sig något löfte om att det ska klarna upp så.... Kajsa och Peter for hem någon gång 2 tiden och direkt efter det sov jag i princip. Var helt sjukt trött och somnade typ direkt jag drog upp täcket. Sen sov jag till..... Ja, någon som har en gissning?? Äh, säger det ändå. Jag sov till klockan 2. Sen somnade jag om till 3. Så jag har bara hunnit vara uppe i cirka 2 timmar nu. Eftersom det inte är något bra väder alls och jag inte har något att göra idag så tycker jag inte det spelar någon roll. Jag har sen ätit lite, läst bloggar och skickat/delat lite bilder åt Jenny på MSN. JENNY, om du läser detta!!! så skickar/delar jag inte fler bilder med mig för datorn är otroligt slö idag. Dessutom blir kvaliten helt skit. SORRY!!

Igår fick jag en konfirmationspresent av Kajsa & Peter också. Det var ett JÄTTEFINT halsband som jag definitivt ska ha på konfirmationen. Tänk att det bara är en vecka kvar förresten :O Känns lite strange. Dessutom har vi SOMMARLOV!!!! Något min hjärna inte registrerat ännu. Imorse/idag då jag vaknade trodde mig hjärna att jag skulle till skolan på måndag och bara tagit en vecka ledigt för att vara med på lägret.

Nu tror jag att jag ska göra något konstruktivt och fixa ihop en filmrecension åt er eller nåt. KRAM!!

P.S.
Bilden är tagen från Malaxbruttonaas blogg, om någon undrar

Jag är nog hemma efter lägret

Hemma är jag, och har haft det lite körigt. Mamma släppte en bomb direkt jag kom hem. Hon deklarerade kort och koncist att Kajsa och Peter skulle komma hit klockan 7 någongång. Jag började skriva ett inlägg för att beskriva vad som hände på lägret på samma gång som jag städade men sen så for hälften bort på något konstigt sätt så det blir imorgon.... eller vänta, klockan är ju snart 1 så jag menar idag. Idag vet jag inte vad jag ska göra men något hittar jag väl. Sov gott!!!!

Secret

Tjena Tjena, jag, en hemlig person, ska tydligen skriva gästblogg här i Malins blogg. Har till och med gjort en ny kategori! Men den får du ju naturligtvis ta bort sen om du vill Malin.

Ja, vad skriver man när man har gästblogg? Kanske om facebookquiz?

Är det inte irriterande med dåliga quiz? Såna som inte har något bra svar eller där alla alltid blir samma sak? T.ex. om man ska se vilken person man är i någon såpa eller något sånt. För en stund sedan gjorde jag någon med som hette typ "Vem äru i klassen" Eller det hette inte det men som det var det quizet gick ut på. Första frågan löd "om klassens snyggaste kille/tjej skulle fråga om ni skulle bli tillsammans, vad skulle du svara?" Det fanns endast jakande svar och något där man bara ignorerade personen, tror jag. Alltså vadå, bara för att någon är snygg kanske man inte är kär i den eller vill bli ihop med den? AAh. Och så var den helt slarvigt skriven också, små bokstäver och felstavningar. Voi voi.

Aja nu ska jag sluta klaga här på Malins blogg :)

Sov gott!

Hahaha men det är ju skönt att sova gott

S..O..M..M..A..R..L..O..V..!..!

Så har man sommarlov då.... Och det första som händer är skribaläger. Eller nästan iaf.

Avslutningen bestod till största delen av: låååååååååånga tal, dimissionen (avgångsbetygen dealdes ut), utdelning av andra priser och stipendier, sång, musik, skratt och tårar. Jessica Reinilä tror jag t.o.m. använde samma tal som förra året. Det lät så iaf. Sören läste direkt ur ett häfte (som vi fick senare), rad för rad och trodde att ingen skulle märka det. Well he's BUSTED!!! Niornas sång var rolig och påhittig och talet skulle säkert ha varit roligare om talarna skulle ha övat lite mer... Men man kan ju inte få allt, eller hur??!! Sen var det betygsutdelning för 7:orna och 8:orna i klasserna. Vi fick även glass och Gösta bjöd på godis. (Mona vet jag delade ut rosor till sina elever.) Jag hann krama om Maria och säga "hejdå, vi syns i höst!!!" och fick en kram ♥ När man kom ur skolan var det fullt med folk där, mest nior som kramade om varandra och lärarna medan tårarna (och på några sminket) rann nedför kinderna. Det var löften om att: "Vi ses i sommar!!", "Vi måste hålla kontakten!!!" och (åt lärarna) "Tack för dehär åren!!". Några lärare (de kvinnliga) hade också lite problem med tårarna. Jag är säker på att jag är likadan nästa år. Jag fick ju t.o.m. lite tårar i ögonen i år så det säger ju lite om vad som väntar. Sen for man hem med bussen.

När jag kom hem visade jag betyget, drack lite och började BAKA??!! Jepp, ni läste rätt, baka. Kokosbollar gjordes, att ta med till Katarinas villa. När det var färdigt packade jag väskan, tömde kameran, åt, såg lite TV och for. Jag fick ha mamma och pappa att komma med sovsäck + dyna senare på kvällen. Jag cyklade till Jenny, väntade där medan hon och Nathalie (Jennys kompis från Sverige) packade och sen for vi. Vi cyklade via Anna med pengar för Thomas (8e:s klassföreståndare) present och cyklade mot kyrkan. Vi mötte Johanna och hennes man (Emils, en i lillebrors fotbollslag, mamma och pappa) som var ute och gick med Daisy. Det visade sig att de känner Nathalie på något sätt (?). När vi pratat lite med dem for vi förbi kyrkan, svängde av vid Malax bageri och in till S-Market (aka. "hanlin"). Där köpte Jenny en chipspåse + dipp till Katarinas och sen for vi till hennes villa. Där lastade vi av alla grejer och for till restaurangen. Jenny reserverade bord och jag och Katarina cyklade tbx till hennes villa för att hämta Kicka, Evve och Hanna som anlänt. När vi kom tbx till restaurangen beställde vi och åt. "Strandservice nästa" kom vi fram till efter att alla ätit upp. Vissa av oss åt glass där och sedan gjordes jag, Katarina, Evve, Hanna, Nathalie och Annika en smitnig från Kicka och Jenny på Katarinas kommando. Vi cyklade tbx och hämtade dem sen ändå. Vid villan hade vi kul. Vad vi gjorde är dels privat och dels så mycket att jag inte orkar ta upp det. Jag kan dock nämna 2 "sköna" typer som kom någon gång runt 11 - halv 12 tiden. Jenny och Nathalie for hem där runt 20 före 12 eftersom de inte skulle sova där. Typerna for hem typ 2, vi lade oss 3 men jag somnade 4 p.g.a "de sa*ans myggorna".

Jag vaknade 11 av Katarina som plockade fram frukost. De andra vaknade sen i tur och ordning. Frukosten var en salig blandning av godis, chips, limsa, nötter, smörgåsar och sockerfri saft. Vi städade sen, satt och talade, såg på medan Hanna tog ett dopp och for sen hem. Hemma har jag hunnit sola, äta grillat och vara på datorn. Nu är det dags att börja packa tror jag. Borde gjort det tidigare men det ordnar sig nog.

Blir ingen bloggning på lägret så vi hörs på lördag eller fredag kväll. Kan finnas en liten chans att jag hittar en gästbloggare men den är jäkla liten. + att jag inte tror det finns någon som är intresserad. Jaja, kommer kanske upp ett inlägg till ikväll, KANSKE!! Om inte så ska ni ha det så bra tills på fredag/lördag. Då ses vi igen.

Bye Bye ♥

Snabbresumé

Nu har jag igen haft fullt upp med grejer och har inte hunnit blogga så vi tar en snabbresumé av onsdag, torsdag och fredag.

ONSDAG:

Jag for till skolan och hade typ vanliga lektioner, fast nästsista sydde jag "bältet" till klänningen klart och sista spelade lärarna mot 9b. Lärarna vann. Anyone surprised?? Sen när jag kom hem började jag baka kokosbollar. Pappa och lillebror for på match till Plax och mamma for i jobb sen på kvällen. Det roliga är att jag fick 53 kokobollar lagade och skulle egentligen ha 54 :P Sen klockan 10 kom jag på att jag skulle baka kladdmuffins. LYCKAT!!! *or not* De var inne en stund för länge och blev lite väl skarpa ovanpå :S

TORSDAG:

En nervös Malin infann sig i skolans omklädningsrum på torsdag morgon efter stress och liten frukost. Som tur var hade jag fått med mig två slipsar ist för en så Josse som glömt sin kunde låna den :P Sen kom då minuterna vi alla hade övat och varit nervösa för. Det gick bra trots att jag i efterhand tyckte jag missade lite. Direkt man kom ut fick man någon sorts adrenalinkick (iaf jag) och bara körde på. Sen när vi kom in igen ville alla ut igen. Maria var helnöjd! Sen visade Valeria upp en dans hon övat på till låten Imma Be med Black Eyed Peas. Hon dansade jättebra!!!! Sen såg vi Dirty Dancing 2. Maria var lite besviken eftersom hon inte hittat filmen i hela Vasa och sen fick höra av oss att 4 st. hade den hemma. Men 2:an var också bra. Maria tyckte mina muffins smakade bra. Strange!!! Mamma sa samma sak när jag kom hem. Jag som tyckte att de var för skrpa :S Jag fick ut min moddeuppsats också. 10- är helt MÄKTIGT!!!! Trodde seriöst aldrig jag skulle få så bra. (Ordet MÄKTIGT är Jennys ord men det passade så bra in att jag lånade det) Sen gjorde vi tvål, var till gymnasiet på föreläsning och hade knytkalas. Sen for vi till stan när jag kom hem. Till Hair Rewell Center där jag skulle klippa mig. Färgen är LOVLEY men det blev så helvetes KORT!!!!!! Jag sa 5 cm, hon tog minst 10!!!!! Alltihop tog 2 ½ timme.

FREDAG:

Idag for vi till Bergö. Först hade Sjöräddarna lite "info" och sen kollade vi lite på "Vindmöllorna". Vi tog färjan över till Bergö och åt där. Sen gick vi naturstig med frågesport. OCH MYGGOR!!! Efter det en lite bussrundtur runt Bergö och sen glass. Sen for vi hem. Efter jag talat med Jenny (och tipsat henne om SkoExtra i Smedsby då hon letade efter skor) och ätit hemma for vi till stan. Jag hittade en bikini överdel och ett par jeansshorts. När vi kom till bilen började jag leta efter min telefon, men den var försvunnen :O Vi gick tillbaka till Anttila och fick tillbaka den. Sen sa jag till mamma: "Det är inte min telefon om den inte varit bort åtminstone en gång" Hahahahahah!!! (Jag tappade min förra telefon på H&M men fick tillbaka även den). Sen for vi hem. Här hemma beställde jag konfirmationsminnen och läste bloggar. När jag kom till nästsista BlogLovin inlägget fick jag världens chock. På Jennys blogg fanns en bild av MINA avslutnings/konfirmationsskor :OOOO Så jag SMS:ade henne och bad henne ringa om hon inte sov. Hon ringde och det visade sig att hon hade åkt till SkoExtra och hittat samma skor som jag hittade där förra lördagen :P Hennes var en storlek mindre men annars tror vi att det är samma likadana skor. Ganska skojigt egentligen!!!

Well that's it!!! Nu tar jag natten eftersom det är avslutning imorgon!!! :O :) Tänk att vi slutar 8:an, vi var ju just 7:or ju!!! Godnatt världen :P


Hon dansade bara till en kort del men dethär är hela låten.

Walt Disney

Det är ju ändå något speciellt med Disneyfilmer. Det finns hur många som helst, ibland t.o.m en uppföljare och dom är så skojiga att se på. Klart "vuxenfilmer" är jättebra men ibland är det jättekul att se en tecknad/animerad film från Disney. Man växte ju upp med dem. Toy Story, Pocahontas, Wall:e, Bilar, Musse Pigg, Kalle Anka, Dumbo, Bambi, Lady & Lufsen osv. Buena Vista, Miramax, Pixar och Touchstone hör till Disney. Buena Vita och Touchstone är skapade av Disney och Mirmax och Pixar är uppköpta av Disney. Disney har flera skivbolag och temaparker så som Disneyland Paris. Beauty and the Beast är min absoluta favorit av alla Disneyfilmer. Vilken är er? Och vad tycker ni om Disneyfilmer överlag?


Jag e ju smart jag....

Hann inte göra färdigt ett arbete på studiehandledning så jag tänkte göra det hemma. Men jag skrev aldrig upp adressen till sidan vi tog info från. Smarta jag. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Vi får se.....

Dirty Dancing

På torsdag efter att vi har visat dansen för HELA skolan (*gulp*) så ska vi se Dirty Dancing. Jag har sett filmen ca. 8 gånger och totalälskar den. Efter den filmen började man göra dansfilmer i allmänhet (eller var det Flashdance? Hmm, jag är inte säker så vi stryker det). I alla fall, jag fick filmen julen 2008 och såg den dagen efter. Vi bodde i radhuset då ännu eftersom huset inte var klart och jag satt där i soffan medan pappa och lillebror provade spela Nintendo Wii som han fått i julklapp. Så fort jag sett den färdigt satte jag på den igen och älskade den lika mycket för det. Nån vecka senare såg jag om den igen men det har mattas ut lite. Filmen är en klassiker och alla har väl någon gång hört talas om Johnnys replik i slutet:

"Nobody puts Baby in the corner!"

Eftersom jag tycker så mycket om filmen tänker jag skriva en recension åt er. Here we go!



När Baby Houseman åker med sina föräldrar och sin syster Lisa till Kellermann's, ett hotell uppe i Catskill Mountains i staten New York förväntar alla sig att hon ska gå universitetet och sen gå med i Fredskåren. Hon ska gifta sig rikt osv, precis som sin pappa. Vid Kellermann's blir hon snabbt presenterad för Neil Kellermann, som hon tycker är ganska tråkig. En kväll hjälper hon en av personalen att bära vattenmeloner och snubblar in i ett rum fyllt av dansare som dansar den s.k. Dirty Dancing. De är alla ungdomar som inte är intagna från collage utan som fått jobb där på annan väg. Där får hon också en liten danslektion i Dirty Dancing av Johnny Castle, en av danslärarna på Kellermann's.

En kväll hittar hon Penny, en annan av danslärarna på semesterorten och Johnnys danspartner, av en slump. Hon är upplöst i tårar och ser hemsk ut. Hon hittar Johnny och berättar för honom. Det visar sig att Penny är gravid och fadern, Robbie Gould en av servitörerna intagna från collage, tänker inte hjälpa henne. Robbie har siktet inställt på Babys syster Lisa istället. Johnnys kusin lyckas skaffa en tid till en genomresande läkare för abort men den dagen sammanfaller med Johnnys och Pennys mambo på ett annat hotell. Penny får Baby att ta hennes plats och Johnny och Baby börjar träna direkt. De lyckas genomföra mambon men när de kommer tillbaka får de veta att Penny inte blev omhändertagen av en riktig läkare utan en bluff och hon är nu väldigt skadad. Baby hämtar sin far som hjälper Penny, men han förbjuder Baby att träffa Johnny igen. Baby inleder en romans med Johnny trots faderns förbud och hon är lyckligare än någonsin förut. Samtidigt blir Lisa medveten om att Robbie gått bakom ryggen på henne och avbryter all kontakt med honom.

Då blir Moe Pressmans plånbok stulen och Johnny anklagas för dådet. Baby förklarar då att Johnny inte kunde gjort det eftersom han var med henne hela natten. Hennes pappa blir totalchockad och Max Kellermann avskedar Johnny eftersom han inte fick gå nära gästerna. Baby ger sin pappa en tårfylld förklaring till sina handlingar och hon och Johnny tar farväl av varandra. När det är dags för säsongsavslutning stövlar Johnny in och deklarerar att han tänker göra sin dans, som han alltid gjort på avslutningen, men med Baby istället för Penny. De dansar samma mambo som de dansade natten då Penny blev "skadad" men nu lyckas de med lyftet som de inte klarade då. Babys pappa Jake ber om ursäkt till Johnny eftersom det kommit till hans kännedom att det inte var Johnnys fel, utan Robbies, att Penny blev gravid.

I rollerna:

Frances "Baby" Houseman
spelas av Jennifer Grey
Johnny Castle spelas av Patrick Swayze
Penny Johnson spelas av Cynthia Rhodes
Robbie Gold spelas av Max Cantor
Lisa Houseman spelas av Jane Brucker
Dr. Jake Houseman spelas av Jerry Orbach
Neil Kellerman spelas av Lonny Price
Filmen är inspelad 1987, 96 minuter lång och tillåten från 15 år



Jerry Orbach dog för många år sedan och Patrick Swayze dog ju också för ca ett år sedan nu. Jennifer Grey gjorde en plastikoperation ganska direkt efter Dirty Dancing och hennes utseende gick förlorat. Idag ser hon helt annorlunda ut men är fortfarande skådespelare. Cynthia Rhodes har även varit med som en av dansarna i Flashdance och har idag lagt karriären som dansare och skådespelare på hyllan för att vara heltidsmamma åt sina 3 söner som hon har med Richard Marx.

Jennifer Grey before and after

Goddag världen :P

Maria filmade oss på Showdance. "Jättekul"..... Jag överlevde och gjorde nästan inga fel så sak samma. Men nu börjar jag få nerver inför torsdagen. Jag som trodde jag inte skulle få det men jag har tydligen fått det ändå. Säkert finns det dom som är mer nervösa än jag men det känns som att jag är den enda just nu. På husse såg vi någon film om en show med Jamie Oliver. Pizzan han gjorde såg SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ god ut och resten var verkligen nåt som såg ut som att man kunde dö för det också. Fick 10 i biologiprovet också. Så dagen har väl varit bra.

Nu ska jag gå ut och typ, ja, jag vet inte, men något ska jag göra. Ha det bra!!!

 

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0