Paradise

Jag har funnit mitt paradis på jorden :) Vet inte om ni känner till det, men det heter Subway (Y) Jag har helt ärligt aldrig ätit godare till ett sånt pris... Har just njutit av en sån, och jag är så sjukt mätt. Subway är min vanliga mat när jag åker på dansskola. En halv smörgås är precis vad man behöver när man vill ha något som stillar hunger på samma gång som det inte är för mättande. Jag äter också Subway när jag är i stan och blir hungrig. Min favorit är Ljust sesambröd med rostbiff och bacon; rostad med ost; sallad, tomat, gurka och rödlök samt vitlöksdressing... Mmmmmm, I'm in heaven!!!! Kan inte bli bättre...

Projektvecka 2012

Dags för projektvecka nu då. Hela dagen har vi suttit och kollat Schindler's list... Den är ganska bra, och när jag började kolla ordentligt på karaktären Amon Goeth så lade jag märke till att han liknade någon. Kunde inte komma på var i filmsammanhang men när jag kollade Internet Movie Database så fattade jag varför. Han spelar en av huvudkaraktärerna i The Dutchess, mot bl.a. Kiera Knightly. Han spelar också Voldemort i Harry Potter, as it happens. När man är medveten om det lägger man märke till likheterna, inte förr :P Nu fortsätter vi snart med filmen, så hörs sen ;)

Min lördag

Idag har jag hoppat in som ledare på en pysseldag. Det var 4H som anordnade den. Vi gjorde tvålar, geleljus och vändagskort med tjugo barn från 3 år och upp till 4:e klass... Vi kom dit till 11 och klockan 12 började barnen anlända. Vi höll på i 3 timmar och sen städade vi undan. AMAZING vad de kunde skräpa ner :O Men det var nog ganska roligt, blev lite jobbigt och stressigt i slutet bara :)
När jag sen kom hem så gjorde jag mest ingenting. Hjälpte mamma med maten och tog det lugnt. Nu håller jag på att kolla Melodifestivalen med familjen...
Hoppas ni får en bra kväll :)

My new phone :)

Nu har jag äntligen fått min nya telefon :)))) Det är en Sony Eriksson XPERIA Mini Pro... Sitter vid ett bord i skolan just nu och försöker hålla tyst. Hela skolan är "on lockdown" och det ska vara tyst som i graven, för ABI:na skriver studentexamen i Modersmål (tror jag). Om 5 minuter börjar min finska lektion så nu ska jag gå..
Hejs :P

Just some unpersonal personal s*it

Tårar väntar i mina ögonvrår. Väntar på att få rinna ner för kinden likt regn ner för en glasruta. Det är inget personligt, men ibland tar jag det personligt, när jag ser allt som folk kan skriva på nätet, allt de kan säga åt andra. Det tar ju aldrig slut.....

VARFÖR? Varför kan folk inte bara sluta? Alltid detta skitprat, mobbande och alla sneda blickar. Hur orkar man häva ur sig allt det där? Jag blir så innerligt trött, arg och ledsen. Att någon ska behöva höra sånt. Vem det än är. Att någon ska behöva ta ett djupt andetag och bara svälja. Försöka glömma, men aldrig kunna.

Vet någon hur länge ett sådant där elakt ord sitter? Förmodligen för alltid. När något nytt kommer så behöver man inte bara stålsätta sig inför det. Man måste ta emot hela vågen av sådana händelser som man varit med om tidigare. Ett upprivet sår, som blir infekterat av allt gammalt.

Nytt i mitt badrumsskåpBatiste Dry Shampoo - Enkelt, snabbt och händigt. Vissa gånger orkar, vill eller glömmer jag att gå i duschen. Då ser håret ut som ett råttbo och är fett som bara vad. Det här kanske inte helt tar bort det, men det hjälper enormt. Flaskan är 200 ml och enda minuset är att det känns som att den tar slut lite väl fort. Finns i fyra olika dofter där jag köper det, alltså KICKS i Vasa. Min doft heter Orginal.

Garnier PureActive ExfoBrusher - Har inte haft den så värst länge, men jag tycker väldigt bra om den. "Stråna"på borsten är mjuka, men ändå så pass fasta att det känns att de rengör. Doften kanske är lite väl "kemisk" men det stör inte mig. Flaskan är ganska stor och det är bra, för då har man något rejält att hålla i. Inuti finns 150 ml produkt. Tror jag kommer gilla den mycket :)

BED HEAD by TIGI (StyleShots - Epic Volume) - Mitt nya schampoo och balsam. Heter ju att man ska byta med jämna mellanrum, så jag tänkte prova på dessa, som jag alltid varit nyfiken på. Efter första tvätten kändes det hemskt, för mitt hår blev oljigt och fett redan dagen efter. Nu har håret vant sig bättre, och jag gillar det. Båda har en doft som är en blandning av tuggummi, blommor och godis. It's lovely if you ask me :) Schampot är 250 ml och balsamet 200 ml och du hittar det säkert hos frisören eller i en affär som säljer schampoo....

Dagens FAIL

Fail BIG TIME!!!

Jag stod i kassakön på Anttila och skulle betala, och när det blir min tur så tar jag fram bankkortet. När jag ska slå koden sen, så är det bara BLANKT. Jag minns inget. Eller ja, jag minns siffrorna, men inte ordningen!!!! Försökte spela cool, tog en kod på random, men det var fel. Shit, tänkte jag för mig själv. Kassörskan lät mig försöka igen. Samma sak. En gång till, men sen kände jag att jag inte kunde försöka igen, utan att hon skulle börja fundera om jag stulit kortet eller något. Så jag kollade plånboken..... EMPTY as a desert där då. Så jag tvingades säga att kortet måste ha fått något fel och att jag inte har kontanter på mig. Hon rådde mig att gå till OTTO-automaten utanför. HA! Som att det skulle funka!!!!

Fick vänta tills pappa slutade jobbet och sen be honom kolla koden som jag sparat på ett säkert ställe..... Kände mig minst sagt failad ^^ Fick iaf mina grejer till slut. Ska försöka hinna fota och visa dem imorgon :)

I Am What I Am - Gloria GaynorJag har länge försökt minnas vad den här låten heter, och som av en slump snubblade jag över den. Den har en speciell mening, för det var den här låten vi dansade till första gången vi hade dans i skolan. Gången då jag fann en av de mest betydelsefulla grejerna i mitt liv. Den betyder så mycket för mig ♥

Jag dansar när jag är glad, när jag är arg, när jag är nere. Jag dansar nästan hela tiden. Ni som tittar kanske inte ser det, men jag ser det i mitt huvud. Oftast syns det lite smått att jag rör på mig också. Jag kan inte lyssna på en låt utan att råka hitta just DET stället där just DEN rörelsen skulle passa. Jag älskar att dansa. Dansen lyser upp mitt liv. När jag dansar är jag lycklig :)

♥ 22.10.2008 ♥
Tack!

Math Test

Nu är Matteprovet avklarat och jag är så säker på att jag tänkte fel någonstans, för det var så sjukt LÄTT..... Det borde inte ha varit det, men det var det. Så jag är rädd att det är fel. Men vi hoppas på det bästa.

Sitter på mat just nu, sen modde och sen två timmar BILDKONST (Y) Sen hem, göra läxor så att jag är helt fri imorgon då vi har självstudiedag. Så skönt att va ledig :)
Vi hörs när jag kommer hem :D

Sunday again

Satt just och gick igenom min mejl inbox. Ett tips: låt INTE din inbox bli så full att du har ca. 200 mejl olästa, för det är superjobbigt att gå genom den då. Jag vet, för jag gjorde själv det misstaget.

Dagen har varit ganska produktiv, något som inte lördagen var direkt. När jag vaknade i morse gick jag i duschen, städade upp och sen kom min kusin Linda och morbror Janne hit. De hade med sig en spansk (rättelse: baskisk) flicka, som är här en vecka. Linda var dit före julen och hälsade på henne i Pamplona och nu kom hon hit till Finland. Det är ett skolprojekt i min kusins skola (Vasa Övningsskola) som heter Food For Thought. Leyre var jättetrevlig, och jag fick testa mina engelska kunskaper ^^ Vi hade kul i alla fall och tog lite bilder :)

När de farit hem, gjorde jag lite smått och gott, åt och sen for mamma och jag ut för att sälja godis och kex till Auschwitz-projektet. Fick inte så mycket sålt ikväll, för jag var tvungen att säga stop när jag kom fram till att jag var tvungen att hinna med lite läxor och sånt också. Matteprov imorgon dessutom, så jag ville öva lite.

BTW, fick några sommarjobbsansökningar inskickade idag :) Hoppas jag får några napp nu då (a)


Finns inget godare än dessa ♥

It's kinda nice, but it's still not all red roses

Sitter på franska, som är sista timmen idag och har ont i benen. Vem visste att det tar så mycket på benen, främst ljumskarna och benfästena, att stå i turnout medan man gör pointé framåt, sidan, bakåt, sidan med båda höger och vänster ben? Inte jag i alla fall!!! Fast det är ganska skönt att känna att man gjort något ^^

Hörs sen! Ciao :)

Lyrical Jazz

Har varit en dålig vecka, inläggsvis i alla fall. Min egentliga vecka har varit ganska bra, med Balletone i tisdags och idag var jag på Lyrical Jazz. Att komma sent ger kanske inte världens bästa intryck, men när bussen kommer till stan lite över 4 så hinner man inte riktigt till 16.00. Så jag missade större delen av uppvärmningen. Och resten av lektionen gick inte riktigt som en dans.....

Jag har dålig balans. Det tvingades jag konstatera när vi som bäst höll på med piruetter. Att jag inte kan hitta tillbaka till punkten dessutom, gör att snurrig tappar balansen. När vi gjorde serien fick snurrig och punktlös här verkligen kämpa. Och ändå hann jag inte med, tappade balansen ofta och kände mig allmänt malplacerad. Jag har också hunnit bli så pass van med hiphopens lösa slappa stil, som jag ändå inte kan exakt, så att minnas att sträcka på ryggen och stöda med magen gjorde jag inte.

Enda positiva var att min flatback verkar ha blivit ganska så mycket bättre. Fick nästan ryggen rak :) För er som inte vet vad en flatback är, så är det när man tippar fram överkroppen tills den är vinkelrät mot benen och sen ska man sträcka och dra in, samt stöda med magen, för att få den att bli rak. Typ som ett bord ungefär ^^ Att hitta balansen också (tyngdpunkten kommer långt fram) gör det hela ännu roligare.

Överlag en rolig upplevelse. GÄRNA IGEN!!! :D

Balletone

.....är sjukt tungt. Nästan värre än ett aerobicpass med Maria, som för övrigt är sjukt jobbigt. Skillnaden mellan Marias aerobic och Tanjas Balletone är att Tanja inte tar pauser. Vi hade EN paus under 50 minuter. Jag fick ta en extra för att orka. Annars var det jätteroligt :)

Det var väldigt annorlunda, jämfört med vanliga danslektioner. Vi värmde upp lite kort med en massa pliéer och lite annat, sen gick hon långsamt igenom den korta serien steg, som vi sedan använde resten av lektionen. I olika tempon och olika många gånger. I slutet var jag så trött att jag inte alls orkade tänka på att sträcka vristen eller hålla armarna någolunda snyggt. Jag darrade så sjukt mycket i benen och armarna då, att jag inte riktigt kunde tro det. Efteråt gjorde vi lite benövningar och sen stretchade vi.

Trots att jag var helt bombsäker på att jag skulle känna av något idag så gjorde jag det inte. Det är en annan skillnad mellan Marias aerobic och Balletone. Efter aerobic behöver man inte ens fundera på att klara sig undan, det är liksom en omöjlighet. Så jag saknade nästan känslan av att man gjort något. Det är egentligen ganska skönt, för man känner sig så duktig ^^

Konstaterande: Om något så får jag säkert bättre kondition. Och säkert också balans och koordination. Kommer bli en jättekul termin :D


Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0