Genom dina ögon av Stephenie Meyer

En oförglömlig kärlekshistoria om längtan, åtrå och passion i den mest oväntade av världar ...

Jorden har ockuperats av en ras som tar över och kontrollerar människornas sinnen. Men Melanie Stryder vägrar att ge upp! Vandraren, en av de invaderande Själarna som har tilldelats den nyligen tillfångatagna Melanies kropp, har hela tiden varit medveten om hur plågsamt det skulle bli att ta över en människa: de överväldigande känslorna och alltför tydliga minnena. Men det finns en svårighet som Vandraren inte väntat sig  den tidigare ägaren av kroppen vägrar släppa taget. Melanie fyller Vandrarens sinne med bilder av Jared, mannen hon älskar och som hittills har lyckats hålla sig gömd. Det är omöjligt för Vandraren att skilja på sina och Melanies känslor och snart åtrår hon en man hon aldrig har mött. Hotat från de andra Själarna gör Vandraren och Melanie till ovilliga allierade och tillsammans ger de sig av på en farlig färd för att finna mannen de båda älskar.Melanie, bokens kroppsliga huvudperson, kastar sig ner i ett hisschackt för att undkomma Sökarna. Hon tas till en Helare som helar henne och för in Vandraren i hennes kropp. När Vandraren vaknar upp finner hon att Melanie kämpar hårt för att inte ge henne informationen hon behöver. Och hon finns fortfarande inne i Vandrarens huvud. När Vandraren, i ett desperat försök att bli av med henne, kör förbi Picacho Peak mot Tuscon tvingar Melanie henne att stanna genom att få henne att åtrå Jared, mannen Melanie älskade och fortfarande älskar, lika mycket som Melanie gör. I jakt på honom ger de sig ut i vildmarken i en desperat kamp att finna Melanie farbror Jebs gömställe dit Melanie hoppas att Jared och hennes bror Jamie har tagit sig för att undkomma Själarna. De håller på att dö på kuppen och när de kommer fram dit möts de av misstänksamhet och fientlighet. Och varför skulle de inte? Alla som tagit skydd hos Jeb i hans grotta är rädda för att Vandraren ska avslöja dem.

Enda personen som faktiskt visar dem lite tro är just Jeb. De kämpar för att vinna de andras förtroende och börjar bygga upp vänskapsband de aldrig trodde de skulle få. Jeb ger Vandraren namnet Wanda och Wanda finner snart vänner och bundsförvanter i bl.a. Melanies bror Jamie; Ian vars bror Kyle fullständigt avskyr Wanda; Doc, mannen som avskyr att inte ha tillgång till ordentliga mediciner och förstås Jeb, filuren som hela tiden överraskar och förvånar. Men Jared är mycket svårare att övertyga. Trots det lyckas hon övertyga även honom och tar sig igenom både mordförsök och lyckas hjälpa Jamie när han håller på att dö av en infektion. Hon är en enorm tillgång för gruppen men Melanies förtvivlan över att vara beroende av Wanda är som en stor mörk skugga som hänger över Wanda vart än hon går. När de tar en sökare till fånga och frågar Wanda om de ska döda henne kommer hon underfund med en sak. Hon visar Doc hur man tar ut Själarna ur kropparna utan att döda dem och sen skickar dem till andra världar med Själarnas rymdskepp. Sökaren slipper dö och gruppen kan om de vill använda kunskapen till att rädda människorna de älskar. Men Wanda har en plan och är på så sätt beredd att göra den största uppoffringen av dem alla. Frågan är bara: Kommer Doc hålla sitt löfte och hur kommer Ian, Jamie och de andra att ta det?

Stephenie Meyer är författare till Twilight-sagan, bästsäljarserien om Bella och Edwards omöjliga kärlek, som har lästs av miljoner läsare världen över. Med Genom dina ögon har hon än en gång lyckats skapa trovärdiga karaktärer och åstadkommit en fantastisk kärlekshistoria.

"En science fiction-berättelse för
människor som inte gillar science fiction"

Stephenie Meyer

Boken är ca 600 sidor lång och är utgiven på svenska 2009 av B. Wahlströms bokförlag.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0