Home at last

Nu är jag äntligen hemma!

Kursen var jätterolig, men jag är trött så tusans nu efteråt. Vi hade mest utvärderingar och sånt idag, fick lunch med en jättegod efterrätt och så packade vi förstås. På mina yngre medresenärers önskan så tog vi en tidigare buss in till Tammerfors, så att de skulle hinna springa och shoppa. Jag hade lämnat bankkortet hemma (med flit) så jag satt på tågstationen och vaktade deras väskor. I'm getting old ;)

Tågresan var händelselös, och jag sov en stund mellan Seinäjoki och Vasa. Mamma hämtade mig och efter att jag kom hem har jag inte gjort mycket. För en stund sedan poppade fotokursen upp i min skalle. Det är imorgon måndag det. Min hjärna vill att det ska vara lördag så att den ska få vila, men icke. Sånt är livet!

Day 2 in Tampere

Uppstigning - Morgonmål - Grupper & Roller (lekt.) + Uppg. Brobygge - Hygienpass (Iekt.) - Lunch - Hygienprov - Lektioner - Middag - YEP-kväll - Sängen

Yep, så har dagen varit. Lunchen var jättegod med sallad, klyftpotatis och köttbullar samt efterrätt och till middag fick vi Thai-mat. Jättenice att man får annat än vanlig tråkig mainstream mat!! Till YEP-kvällen fick vi chips, godis och cocktailpinnar och sånt. Inte mycket vanligt här inte :)

När alla andra skrev hygienprovet så var jag ute och fotade. Tror nog jag fick någotsånär bra bilder, men en stund efter att jag börjat så märkte jag att ISO hade lämnat på 1000 från gårdagen, så då blev jag lite arg.... Nåja, av misstag lär man sig.

Nu ska jag tvätta ansiktet, borsta tänderna och ta mig i säng. Ny dag i morgon :) Sov sött!

4H Klubbledarkurs i Tammerfors

Så har första dagen kommit och gått. Fick lite bråttom till tåget idag kan tilläggas, men jag hann. Lite strul med min biljett, men det fixade sig. Och sen var vi framme i Tammerfors!

Vi tog bussen till Ahlmans, en yrkesskola som också har hotell på området, där vi skulle vara. På bussen kunde jag inte låta bli att notera att folk steg upp för gamla människor så att de fick sitta Jag har ju nog hört om det, men jag har aldrig sett det. Skulle själv aldrig ha tänkt på det, för jag har aldrig åkt med en "stadsbuss", men när en kvinna steg upp för en gammal dam och två personer steg upp för ett gammalt par blev jag rörd. Det är ju en fin gest!

Dagen i övrigt har bestått av ett konstant rumsbytande, eftersom ingen kom med den de ville, så alla började byta frenetiskt. Vi har också lekt några lekar, funderat över vad vi vill lära oss på kursen och fått pizza. Tidtabellen blev lite sen, och dagen har varit lång, så jag är väldans trött. Alltså ska jag nu krypa ner under täcket och invänta morgondagen, som är fullspäckad. Väckning 7.30!!! Sov sött ♥
 
P.S. Konstaterade att jag är ensam gymnasist, och det fnns bara en annan som går andra stadiet, en kille som är 16 och går yrkes. Resten är högstadieelever. Undrar vad det vill säga?

On the train

Sitter på tåget just nu, påväg till Tammerfors. Vi bytte i Seinäjoki, och nu diskuteras det om vi ska skippa att kliva av i Tammerfors och åka med till Helsingfors istället :P Det blir som det blir ;)

Going to Tampere

 
Imorgon klockan 12.20 sätter jag mig på tåget till Tammerfors och åker på klubbledarutbildning. 3 dagar med blandat program, då vi lär oss om hur man håller klubbar och får ta hygienpasset (som jag dock redan har). Jag hoppas så mycket på att den kommer bli bra! Skulle vara lite av en besvikeles annars. Det finns internet på rummen vi kommer bo i, så datorn åker med och jag ska försöka uppdatera lite smått. Ha en bra helg alla! :D

P.S. Igår fick jag reda på att allt är klart och den 8 oktober börjar min danskurs i Ö-M skola. Fick höra av Mia att flickorna jag hade förra året har frågat efter mig en del och undrat när jag ska starta igång. Sååå gulligt! :)

Dance + Hepatitvaccin = Falskt

Dagens Dance-lektion gick precis så bra som det gör, när man har smått huvudvärk och yrsel, samt ont i typ hela kroppen. Med andra ord, helt åt skogen. Och orsaken, kallas hepatitvaccin.

Jag kunde inte ens tänka mig att jag skulle börja må såhär efteråt. De båda andra gångerna har gått hur bra som helst, men nu tusan. Streetjazzen gick bra, var bara inte lika på G som jag brukar, men Dance... Det går inte ens att beskriva.

Utgångspunkt: Trött efter streetjazz, jättesjuka muskler och huvudvärk av hepatitvaccinet
Situation: En massa piruetter i olika form, olika många gånger och med olika svårighetsgrad
Slutpunkt: Yrsel, illamående och en känsla av totalt misslyckande p.g.a. att jag verkligen inte orkade rent fysiskt

Jag tänker INTE beklaga mig nu. Det är som det är. MEN.... Jag mår ändå skit. Ingen bra Kipinädag idag, och nu är det inte mycket att göra åt. Det enda positiva är att jag fick ett par mjukisbyxor och en huppari, samt en träningsväska, beställt från KIPINÄ idag, äntligen. Något att vara glad över i alla fall!

Busy busy

Så har det igen gått superlänge sen jag bloggade. Men ny period, nya tag!

Börjar fundera på att göra en del ändringar här, se över vad som är viktigt för mig, och göra det här till ett lite mer personligt space. Ta bort någon kategori jag ändå inte har nytta av, placera om grejer, försöka få ny design gjord. Stora planer, stora ord och stora löften. Ska försöka hålla dem också, för min egen skull.

Alla mina prov är klara, de gick som de gick och vissa vill jag tenta upp. Har en del skolstuff att ta tag i, som kurser att ändra, lärare att tala med, förändringar att få till stånd. Och från att vara en sån person som ändå inte har hela världen hypersnurrande varje dag, så kommer en massa saker snabbt på nu. En fotokurs tre måndagar till framöver, en klubbledarkurs till Tammerfors i helgen, fotoklubbsmöte som snart kommer upp och flera efter det, KIPINÄ, danskursen jag ska börja hålla om allt går bra och Kulturkarnevalen i november, utöver det faktum att jag har skola och vänner, samt en kusin som jag väldigt gärna vill börja träffa oftare :)

Måste börja hålla mig själv hårdare nu, men som tur känns det som att denhär perioden kommer att bli lite bättre än den förra. Here's hoping!

 

 
Älskar att man fr.o.m. nu kan lägga upp bilder från Instagram ♥
 

Just checking in

För tillfället är 2 av 6 prov avklarade. Finska och fillosofi kan jag lägga en bock för, men sen följer historia, matte, tyska oc psykologi, i den ordningen. Först nästa fredag är jag färdig, och jag riktigt längtar!!!

Kom med på en klubbledarkurs som 4H håller i Tammerfors 28-30.9 också. Har stora förhoppningar om att lära mig mycket som jag kan ha praktisk nytta av, och även att kunna använda den för att stöda mig när jag ansöker om att få hålla danskurser. Har en del inom det området på gång också. Let's hope it gets somewhere :)

Kan fortsätta bli lite knapert här tyvärr. Beror på. Imorgon ska jag i alla fall på en fototräff i Molpe. Kanske ett miljöombyte kan få min kreativa sida att avsluta sin lååååååånga semester. Vi ska se! 

Kulturkarnevalen 2012

Alltså ja.... Jag har haft så fullt upp att jag helt glömt bort att det var idag. Först kvart före 1 så fick jag se ett inlägg från Kulturkarnevalen på Facebook om hur många som anmält sig, och då slog det mig. Så jag gick in på sidan och drog en lättnadens suck...

Jag hade gått av och an mellan Lyrical jazz, Estradpoesi och Fantasy och tillslut så drog jag bort jazzen, för det kändes inte som att jag var tillräckligt intresserad. När jag kom in på sidan så hade Fantasy redan gått åt, men Estradpoesi fanns kvar. Så jag tog det, och satte mig i kö till Fantasy, men jag vet inte ens om jag vill gå på Fantasy egentligen, för jag är ingen fantasyfantast eller -författare. Jag skriver inte om monster och troll, jag var mer intresserad av labbledaren, Maria Turtschaninoff, som jag tycker skriver rätt bra böcker. Skulle ha velat få en del pointers, men jag tror poesilabbet kan vara något för mig. Inte för att jag skulle kalla mina alster poesi...

Så trots att jag inte satt och uppdaterade sidan 2 minuter före 10 så fick jag ändå vad jag ville åka på :) I'm going on Kulturkarnevalen 2012!!!! Wiiiiiii!

Logo

I Min Duschhylla

Filosofins vackra vindlingar

Igår blev det ingen skola. Och ingen direkt aktivering heller. Jag låg på brorsans säng, i brorsans rum och kollade på film på brorsans TV (från MIN hårddisk). Något hann fann extremt störande. Så jag tog mig undan alla störda blickar ganska snabbt efter att han kom hem, och hade personlig "tyck synd om mig"-fest på mitt rum. By myself. Bra så!

Idag blev det skola, och jag kastades in i karusellen med huvudet före. Fyra timmar, en massa ursäkter och frågor (de borde inte ha hunnit såhär långt på TVÅ dagar) och ett förhör senare, ska mitt huvud nu bli söndermalt och bombat av filosofins stora fina frågor. Men kanske Ann-Charlotte är snäll idag, och inte tar kål på det under början av lektionen. Pray för me!!!

Sickday = Homeday

Har suttit hemma idag. Igår hade jag ont i huvudet och snuva som bara vad, och imorse var det likadant. Så jag stannade hemma. Ganska tråkigt egentligen, och jag mådde i stort sett bra efter att jag sovit några timmar extra. Nu börjar jag bli trött och hängig igen dock. Borde åka till skolan imorgon men vi får se hur det blir med den saken.


Nu börjar hösten komma! Den här bilden är från förra hösten, då jag och K hade photoshoot bland höstlöven ;)

My brothers b:day present

Igår fyllde min favoritbror 14 år! (att jag säger favorit kanske beror på att jag bara har en?) Liten har blivit stor ;) Och han fick.........wait for it.........wait for it.......... en 32 tums LED-TV. Medan vi annars lever på stenåldern och inte ens har plattskärm i vardagsrummet, utan har en stor, svart klump som inte ens borde få kallas TV mera, så har han numera en splitterny platt-TV i sitt rum. Borde jag bli avundsjuk? JA! Är jag avundsjuk? Nja...

Av någon konstig orsak så känns det inte som att han är favoriten, att han får allt och att JAG OCKSÅ VILL HA! utan mer som att jag säkert kommer att få använda den jag med någon gång, och att det kommer bli bättre när vi fått bättre internetuppkoppling via fiberkabel, som pappa beställt :) Dessutom så ska jag åka på TVÅ projektresor nästa vår! Både med TOKI till Spanien och till London. OM jag får ihop tillräckligt med pengar... Blir en hel del springande i byn med försäljningslistor och, om allt går som jag tänkt, så ska jag hålla någon form av danskurs både i höst och i vår, och lägga pengarna till resorna. 

GRATTIS till världens bästa lillebror!!!

Idag fyller min kära lillebror år. Killen som funnits i mitt liv i 14 år. Killen som lekt med LEGO, klättrat i träd, badat på villan, spelat spel, lekt i lekstugan och sandlådan, ätit ärter och blåbär, samlat stenar och snäckor, spelat fotboll och spelat video- och dataspel med mig. Killen som jagat mig runt villan och själv blivit jagad. Som skrattat med mig. Som retats med mig. Som suttit med mig i baksätet i bilen under alla tider på dygnet. Som haft springtävlingar med mig. Som varit där hela mitt liv.

Jag är glad att jag har honom, trots att jag ibland önskar att han inte fanns eller blir rasande då han retas. För trots att jag var och är en ganska bossig storasyster, så skulle mitt liv varit och vara enormt tråkigt utan honom. Jag skulle inte ha haft någon att göra alla de där sakerna med, och heller inte ha någon nu att göra saker med ibland. Han fanns för det mesta där när vi var mindre, och kunde leka med mig. Han stod ut med att han "inte fick göra så, för att man skulle göra så" och att jag alltid visste bäst. 

Jag kan inte tänka mig att någon har en bättre lillebror än jag, när allt kommer omkring! TACK lillebror, för att du finns i mitt liv och står ut med mig, precis som jag är!!! ♥ Stora kramar från StorasysterGolden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0