War Horse

En vacker morgon i Devon i England föds fölet Joey. Hans ägare säljer honom när han är stor nog och en man köper honom. Den mannen är Alberts far och han ger hästen åt Albert att träna, eftersom hans ben inte tillåter honom att göra det. Det är Albert som döper honom till Joey och trots att han inte är någon draghäst så tränar Albert honom till det, men också till ridhäst. De knyter ett band till varandra, men en dag slår kriget till. Året är 1914 och första världskriget står för dörren. Joey säljs och åker ut på en magnifik resa där han byter ägare många gånger. Han klarar sig tack vare att människor blir berörda av honom och tycker att han är vacker, men också tack vare sin styrka och sin förmåga att dra. Tillslut hamnar han hos tyska armén, och får dra stridsmaskiner.

När engelsmännen gör en offensiv blir han lämnad och hamnar i ingenmanslandet mellan de två arméerna. Han snurrar in sig i taggtråd och blir att ligga där. De båda sidorna får syn på honom och en man från varje sida tar sig ut och befriar honom. Engelsmannen tar honom och för honom till ett sjukhus, där han återförenas med Albert, som tog värvning i slutet av kriget för att hitta honom. Albert har fått en ögonskada och när han bevisat att han är ägare tar man hand om Joey, så att han ska kunna ta hem honom när allt är över. Men vad ska han göra när det bestäms att alla stridshästar ska auktioneras ut efter kriget?



Den här filmen är som en kopia av Black Beauty, men den är ändå inte samma sak. Jag blir lika berörd, men Black Beauty var på något sätt sorgligare. Kanske för att Black Beauty var en vacker häst som råkade ut för ett hårt liv, men han var en helt vanlig häst. Joey hade det liksom utlagt redan från början, när han blev såld till officeraren, att han skulle få ett hårt liv p.g.a. kriget. Men filmen är ändå fantastisk. Se den!!! Rekommenderar den verkligen :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0