Wanted

Den ekonomiska förvaltaren Wesley har ett jobb han hatar, en kompis som sätter på sin egen flickvän och får mystiska stressanfall, men han kan inte hitta någon som helst orsak att bry sig. En dag dyker en vacker kvinna, Fox, upp på apoteket och räddar honom från att bli mördad. Hon tar honom till en man vid namn Sloan som förklarar att hans pappa dött och att Wesley är enda som kan ta livet av faderns mördare, samma man som försökte döda honom, Cross. Han berättar också att anfallen beror på att Wesleys hjärta kan slå 400 slag i minuten och pumpa ut en otrolig mängd adrenalin i blodet vilket gör att han kan lyckas med otroliga saker och är som gjord för att bli lönnmördare. Wesley tror honom inte och åker hem. Men det Sloan sa förändrar hans sätt att se på livet. Efter ett vredesutbrott på kontoret där han förolämpat chefen så till den grad att han knappast kan tänka sig att komma tillbaka, åker han till Sloan. Sloan presenterar honom för Fox, The Repairman, The Butcher, Pekwarsky och The Gunsmith. De ska alla lära honom att bli lönnmördare. Han lär sig att skruva kulor, fånga supersnabba skyttlar genom att använda sin talang, ta slag efter slag efter slag efter slag, använda knivar och att tänka kreativt.

Efter att ha klarat ett sista prov blir han upptagen i Brödraskapet och Sloan visar honom Ödets vävstol. Den gör en väv som talar om vem som ska dödas härnäst. Wesley får sitt första uppdrag och har Fox till hjälp. Men haa misslyckas eftersom han inte vet om han kan rättfärdiga det han gör. Fox berättar då en historia som övertygar honom och nästa kväll gör han det. Han får fler uppdrag men inget av dem är Cross. En kväll när han åker till sitt gamla hem för att hämta en pistol hittar Cross honom och Wesley börjar jaga honom. Det hela slutar med att Pekwarsky, som olyckligtvis följde efter för att hjälpa honom den kvällen, blir skjuten av Wesley som tror att det är Cross. Wesley själv blir skjuten i axeln av Cross. Den kulan använder han som bevis när Sloan slutligen ger honom pappret som berättar att Cross namn kommit upp i väven. Wesley jagaR Cross och lyckas tillslut få fatt i, och döda honom, men innan Cross dör hinner han berätta för Wesley att det i själva verket är han som är far till Wesley och att Sloan ljugit hela tiden.

Fox bekräftar att Sloan ljugit för honom och ska just döda Wesley, eftersom hans namn också kommit upp i väven, när han flyr. När han vaknar nästa gång vet han inte var han befinner sig. Vem är mannen som tagit hit honom??? Och vad är egentligen Sloans hemlighet?? Kommer Wesley dödas, precis som väven vill??

Wesley
spelas av James McAvy
Fox spelas av Angelina Jolie
Sloan spelas av Morgan Freeman
Cross spelas av Thomas Kretschmann
Pekwarsky spelas av Terence Stamp
The Repairman spelas av Marc Warren
The Butcher spelas av Dato Bakhtadze
The Gunsmith spelas av Common

Filmen är inspelad 2008 och 110 minuter lång.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0