Elsas Mode av Sofi Fahrman

Under några hektiska månader har modegalna Elsa Gustavsson provat på sitt livs äventyr i New York. Nu sitter hon bedrövad på ett plan påväg hem till Sverige igen. En ensam kväll får hon en idé. Hon ska starta en modeblogg. Snart ägnar hon det mesta av sin fritid åt Elsas Mode. Och det fungerar! Bloggen blir hennes inträdesbiljett till Stockholms glamorösa modecirkus. Elsa får gå på modevisningar, klubbarna kring Stureplan och överklassens fester i skärgården. Samtidigt är hon trots allt en tjugoettåring från Borås som inte är särskilt världsvan. Hon har en förmåga att säga fel sak till fel person, bli alldeles för berusad, och avslöja lite väl mycket om sitt vilda liv på Manhattan. Dessutom är Elsa väldigt för snygga killar. Inte minst Hugo Cronstedt - stans hetaste singel. Vilket ställer till en del problem...


Elsa Gustavsson, Boråstjej och New York-älskare, sitter på planet hem från sin drömstad. Något hon är förkrossad över. Hon har lyckats charma till sig en Economy Extra-biljett av flygplansmanagern och tur är väl det, för bredvid henne sitter mannen som ska göra henne en väldigt stor tjänst. De börjar tala om New York, Elsas framtidsplaner (som inte är så stora alls, i själva verket obefintliga) och lite andra småsaker. För att hjälpa henne ger han henne en lapp med ett nummer till Caféet Foam i Stockholm. Elsa kommer hem, har nyårsfest med sina kompisar och ringer sen numret redan dagen efter. Hon får en adress och blir tillsagd att komma på jobbintervju nästa dag. I Stockholm. Hon befinner sig i Borås. Så hon tar första bästa tåg till huvudstaden och lyckas charma även caféägaren. Maria, hennes bästa kompis, bor i Stockholm så Elsa får bo där.

En kväll kommer hon på ett sätt att få sig ett namn i Stockholm. Hon ska starta en modeblogg. Och hennes första mål är självklart Stockholm Fashion Week. Hon lyckas ta sig in på några visningar och göra intryck på en del av de rätta personerna. Hugo Cronstedt är en av dem. VÄRLDENS. SNYGGASTE. KILLE. ALLA. KATEGORIER. Hon får t.o.m. en dejt med honom. Den leder på ett konstigt sätt till att han bjuder med Elsa på Paris Fashion Week där de har ett par underbara dagar. Men Elsa får ett bett av det svarta monstret svartsjukan och deras Parisvistelse får ett abrupt slut. Väl hemma i Stockholm blir det andra bullar. Elsa tackar ja till en kampanj för Tic-Tac, som går helt åt skogen; blir bara mer omskvallrad på STHLM Gossip Girl, stockholms motsvarighet till amerikanska Gossip Girl; får förlåtelse av Hugo för sitt övertramp; blir bjuden på fest hos Hugos mamma Lilian, som verkar ha ett ont öga till Elsa redan från start; bråkar med Hugo igen på Rosé och bjuder Chris, sin on-off dejt från NY, till Stocholm, för att hångla loss med honom framför Hugos ögon. Just i tid med sommarens kick off: Fashion Week by Berns är hennes liv ganska långt ifrån perfekt. Elsa skippar H. Cronstedt visningen p.g.a. Hugo men när hon surfar in på en annan modeblogg för att kolla läget upptäcker hon något helt skandalöst. Hugo har kopierat en tidigare Prada-kollektion rakt av. Hon vet inte om hon ska rapportera för bloggen eller ej. Har Hugo blivit galen?? Och vem är det som sitter bakom signaturen STHLM Gossip Girl?? Hur kan hon veta saker som Elsa bara sagt åt sina närmaste?? Och kommer Elsa och Hugo någonsin bli ihop igen??

Elsas mode är Sofi Fahrmans debut och den första boken i en trilogi om Stockholms modevärld. En fartfylld, spännande roman för alla som gillar att läsa om shopping, fest, kärlek, sex, inneställen och trender.

Boken är ca 300 sidor lång (men med en del bilder av inlägg ur Elsas blogg, vilket gör den lite annorlunda) och utgiven på svenska 2009 av Norstedts.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0