Broiler med bakade rotfrukter
3-4 broilerfileér
Vitlöksmarinad
3 msk olja
1 msk sojasås
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk rosmarin
½ tsk timjan
Bakade rotfrukter
Potatis
Morot
Rödlök
Gräddfilssås
2 dl gräddfil (=en burk)
örtsalt
1-2 pressade vitlöksklyftor
(mynta eller gräslök)
Vitlöksmarinad
3 msk olja
1 msk sojasås
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk rosmarin
½ tsk timjan
Bakade rotfrukter
Potatis
Morot
Rödlök
Gräddfilssås
2 dl gräddfil (=en burk)
örtsalt
1-2 pressade vitlöksklyftor
(mynta eller gräslök)
Blanda marinaden och sätt den i en plastpåse (använder dubbla själv ifall en skulle gå sönder). Lägg sen i broilerfileérna och låt dem ligga i marinaden minst 20 minuter. Torka sen av dem och bryn dem i en stekpanna på båda sidorna. När rotfrukterna varit i ugnen 20 minuter, lägg på broilerfileérna och lägg in alla i ugnen ytterligare 20 minuter.
Tvätta potatisarna och skär dem i klyftor. Tvätta och skala morot som du skär i stavar och skala och skiva rödlöken (står klyfta i receptet så det är en smaksak). Sätt allt i en smord ugnsform och ringla över 2 msk olja och 1 msk honung samt krydda med ¾ tsk salt, ½ tsk svartpeppar och 1 tsk rosmarin. Sätt in i ugnen på 200º i 20 minuter och lägg sen (som tidigare nämnt) broilerfileérna på för att lägga in det ytterligare 20 minuter.
Jag skulle göra det i denna ordningen:
Gör marinaden och lägg i fileérna -> Sätt på ugnen!!!! (200º) -> Fixa ugnsformen med rotfrukterna -> Lägg in formen i ugnen 20 minuter -> När ca. 10 minuter gått börjar du steka fileérna -> När 20 minuter gått tar du ut formen, lägger på fileérna och sätter in det i ugnen i 20 minuter till -> Medan du väntar på att det ska bli klart gör du gräddfilssåsen -> KLART!!! (Minns att städa undan efter dig ;))
Fick detta från huslig ekonomi och alla i familjen tokgillar det ;) Så min husseutbildning är ju inte för intet :P
Tvätta potatisarna och skär dem i klyftor. Tvätta och skala morot som du skär i stavar och skala och skiva rödlöken (står klyfta i receptet så det är en smaksak). Sätt allt i en smord ugnsform och ringla över 2 msk olja och 1 msk honung samt krydda med ¾ tsk salt, ½ tsk svartpeppar och 1 tsk rosmarin. Sätt in i ugnen på 200º i 20 minuter och lägg sen (som tidigare nämnt) broilerfileérna på för att lägga in det ytterligare 20 minuter.
Jag skulle göra det i denna ordningen:
Gör marinaden och lägg i fileérna -> Sätt på ugnen!!!! (200º) -> Fixa ugnsformen med rotfrukterna -> Lägg in formen i ugnen 20 minuter -> När ca. 10 minuter gått börjar du steka fileérna -> När 20 minuter gått tar du ut formen, lägger på fileérna och sätter in det i ugnen i 20 minuter till -> Medan du väntar på att det ska bli klart gör du gräddfilssåsen -> KLART!!! (Minns att städa undan efter dig ;))
Fick detta från huslig ekonomi och alla i familjen tokgillar det ;) Så min husseutbildning är ju inte för intet :P
Kommentarer
johanna
Fin blogg! allt bra?
En blogg om sex, kärlek, tankar och tips. Läs och följ gärna, du kommer inte att ångra dig! :) ♥
Maro? (:
Vilka fina bilder på dig i menyn :D
Jennyhockey!
sv; hah oi förlåt :))
lovisa
Godmorgon, allt bra?:)
vill du vara jättegullig att rösta på mig här:
http://bessymannen.blogg.se/2010/october/veckans-blogg-5-kvar.html#comment
jag är nr 5, skulle vara guld! :)
lovisa
Hej vad gör du idag?(:
vill du följas via bloglovin?:)
Trackback