Äppelrutor
250 g smör
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil, yogurt el. filmjölk (använder gräddfil själv)
Garnering:
4-5 äpplen
1-2 tsk kanel
pärlsocker
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil, yogurt el. filmjölk (använder gräddfil själv)
Garnering:
4-5 äpplen
1-2 tsk kanel
pärlsocker
1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten (jag siktar alltid mjölet, vet int varför, det har liksom blivit rutin...). Häll i gräddfilen och rör om.
2. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna. Kärna ur och klyfta äpplen (jag brukar skala dem också, får ca 12 klyftor av ett äpple och jag använder 6-7 äpplen istället ;)). Rada ut äpplena ovanpå smeten och strö över kanel och pärlsocker.
3. Grädda i 175° i ca 30 minuter (mitten av ugnen). Låt svalna och skär i rutor.
4. STÄDA!!!! (mamma är på mig varenda gång om det här, så städa om ni vill hålla föräldrarna glada :P)
2. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna. Kärna ur och klyfta äpplen (jag brukar skala dem också, får ca 12 klyftor av ett äpple och jag använder 6-7 äpplen istället ;)). Rada ut äpplena ovanpå smeten och strö över kanel och pärlsocker.
3. Grädda i 175° i ca 30 minuter (mitten av ugnen). Låt svalna och skär i rutor.
4. STÄDA!!!! (mamma är på mig varenda gång om det här, så städa om ni vill hålla föräldrarna glada :P)
Kommentarer
Trackback