Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

När Benjamin Barker a.k.a. Sweeney Todd återvänder till London är det med vrede i hjärtat. Han minns ännu hur Judge Turpin landsförvisade honom för att komma åt hans otroligt vackra fru. När han nu är tillbaka besöker han Mrs. Lovett's pajaffär. Hon berättar för honom, utan att veta vem han är, att domaren tillslut fick tag på hans fru men att hon inte stod ut och tog gift. Domaren adopterade hans dotter och har nu hållit henne fången lika länge som Sweeney Todd varit borta. Todd avslöjar för Mrs. Lovett vem han verkligen är och öppnar en barberingssalon ovanför hennes affär. Efter att ha tagit hand om en man som hotade att avslöja honom börjar han fundera på vad han ska göra av kroppen. Mrs. Lovett får ideén att använda köttet i sina pajer som hon säljer.

De får igång ett riktigt lönsamt koncept och snart gifter de sig även. De adopterar en pojke som heter Toby. Han är Mrs. Lovett's favorit och hjälper till i affären. Todd, som hela tiden haft siktet inställt på Judge Turpin, blir snart en erkänd barberare i stan eftersom ingen vet om hans konstiga extraknäck. Han tar livet av alla män som ingen skulle märka att försvann och sen kastar han ner dem i källaren där Mrs. Lovett bokstavligen maler dem till köttfärs. Anthony, en av sjömännen som kom med samma båt som Todd blir förälskad i hans dotter och försöker rädda henne undan Turpin. Han lyckas och gömmer henne hos Todd. Turpin kommer för att leta efter henne och Todd får slutligen sin hämnd. Han tar livet av både Turpin, hans tjänare Beadle och en gammal dam som råkar komma på honom. Han är förfärligt nära att även ta livet av sin egen dotter, utklädd till pojke av Anthony, men hindras av Mrs. Lovett's rop. Hon kan inte hitta Toby, som hon låst in i källaren när han blev för nosig, och sen hittade hon damen som visar sig vara någon Sweeney aldrig trodde han skulle få se igen. Vem är hon? Visste Mrs. Lovett hela tiden?? Varför lät hon Sweeney i så fall döda henne?? Var är Toby?? Och kommer Anthony att få sin älskade tillslut??

Sweeney Todd spelas av Johnny Depp
Mrs. Lovett spelas av Helena Bonham Carter
Toby spelas av Ed Sanders
Anthony spelas av Jamie Campbell Bower
Judge Turpin spelas av Alan Rickman
Beadle spelas av Timothy Spall
Johanna spelas av Jayne Wisener

Filmen är inspelad 2007 och 116 minuter lång.


Lite roligt är att Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Jamie Campbell Bower och Timothy Spall alla förekommer i ett annat sammanhang. De är alla med i filmerna om Harry Potter. Carter spelar Bellatrix Lestrange (Sirius Blacks genomonda kusin), Rickman spelas Severus Snape (läraren på Hogwarts som alltid ogillat Harry), Bower spelar Gellert Grindelwald (Dumbeldores barndomskompis) och Spall spelar Peter Pettigrew (Voldemorts tjänare). Det var kul att se dem i lite andra roller och det gjorde att man kunde bedömma deras talang lite bättre, både Rickman och Carter höll lika hög standard som de gör i Harry Potter-filmerna medan jag tyckte Spall var lite sämre. Bower är ju knappt med i Harry Potter, bara som en bi-figur men baserat på hans medverkan här och som Caius i The Twilight Saga så tycker jag han är helt okej.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0