Tyska

Sitter här och pluggar tyska. Det är jättesvårt att börja med ett språk på distans. Man har liksom ingen att fråga utan man måste fundera ut själv, leta upp själv och lära själv. Inget jag skulle rekommendera men nu är det som det är, and I won't give up!!!!

Back to German :)

Promarkers!!!!

Idag fick min kreativitet sig värsta boosten. Jag blev jättesuperdupermegahyper inspirerad och kom på en massa som jag skulle vilja teckna. Jag har inte teckning före period 3 vilket är lite synd men jag kan ju rita hemma, right?

Eller ja, problemet är lite det att jag älskade blyerts förr, sättet man kunde sudda på och liksom få en massa olika nyanser på. What the hell, jag ritade ju ett helt modersmålsarbete i bara blyerts. Men efter det arbetet blev det ett porträtt av en av min mammas bästa väninnor och sen tog det stop. Just nu är jag inget stort fan av blyerts och jag vill lära mig något nytt, prova på något annorlunda.

Och då kom jag på en sak. PROMARKERS! Jag såg dem i Seinäjoki när jag var där med min gudmor på shopping och jag funderade på att köpa men sen ångrade jag mig. Jag menar, det verkade så svårt då. Hell, det verkar fortfarande läskigt svårt men jag vet att om jag bara tar mig tid att försöka hundratals gånger så går det till slut. Och jag vill verkligen lära mig. Det blir ju så snyggt av promarkers. Och jag har alltid velat klara av att rita med tusch.

Så imorgon ska jag gå och kolla till konstaffären i Vasa om de har några och sen öva, öva, öva,öva och öva :)

Fight and when it gets hard, then fight even harder

Oh god. Som den idiot jag är så glömde jag helt bort tyskan nu i helgen.

Katarina kom hit och vi hade jättekul. Vi talade, for ut på midnattsfotografering, sen for vi en runda i Malax men vi for ganska snabbt hem igen för mitt styre blev enormt ostadigt och sen när vi kom hem upptäckte jag att jag hade fått punka på framdäcket. GREAT!!! Tidigare hade ståstödet också gått sönder så jag var inte direkt glad. Anyways, vi gick in, talade mer och sen bäddade vi ner oss för att sova. Tydligen hade jag talat i sömnen precis som jag brukar...... Hon sa att jag hade räknat från 1-20 på franska och sagt åt henne att flytta då hon tog för mycket utrymme. Låter som att det är så jag lär mig allt, genom att prata i sömnen ^^

Sen på morgonen tog vi det lugnt och hon for hem ganska snabbt. Pappa fixade min mopo på några timmar, fast jag trodde att det skulle ta typ 2 år men tre timmar senare var däcket helt och mopon stod hel och fin på sitt stöd (lite smutsig dock). På kvällen for jag, pappa och lillebror till tennisbanan i Malax och spelade. Eller mer övade på att serva och att få bollen över nätet, men det var kul :)

Idag har jag inte gjort ett dugg och sen för någon timme sen kom jag på tyskan. Och nu är jag verkligen stressad, för på onsdag ska den första inlämningsuppgiften vara inne. Så jag måste plugga nu ikväll, imorgon före och efter dansskolan och sen på tisdag och en del av onsdagen för att hinna :S Men det är så SVÅRT!!! Det är först när man inte har en lärare som vet allt bredvid som man förstår hur mycket man faktiskt bahöver dem, för det är inte lätt utan dem. Det här måste jag reda ut själv är jag rädd. För jag vill inte hoppa av. Och jag vill INTE misslyckas!!!!

Franska

Sitter i skolan, det är fredag och snart börjar sista timmen. Har franska, sen ska jag hem och fast det är fredag vill jag inte hem för jag VET. Jag vet att om jag inte tar itu med tyskan över helgen kommer distanskursen att skita sig :s Det är rysligt mycket svårare att ta itu med en kurs när man vet hur mycket som väntar. När man har en kurs i skolan så vet man ju inte, man får reda på allt eftersom men i en distanskurs står allt på en lista, svart på vitt. Känns som att det är en vägg med en liten lite spricka som jag måste ta mig igenom. Tungt! 

Nu börjar franskan. Ciao!!!

Tennis är svårt

Ikväll for ajg med pappa och spela tennis. Det var både lättare och svårare än jag trodde. Lättare eftersom man knappt behövde slå så gick bollen över men svårt eftersom det var så svårt att styra den.

Imorgon blir det dansskola, dancelektion med Camilla (Y) GILLA!!!!

Dammsugardrömmen ^^

Gårdagen var fantastisk. Först gick jag till SubWay på mat och sen traskade jag iväg till KIPINÄ där jag bytte om och satt och väntade på lektionen. Hade jättekul och jag tror jag kommer att gilla hiphop, dock hade vi en vikarie så jag hoppas att den ordinarie är lika bra då :P Ser fram emot torsdagen och Dance-lektionen med Camilla. She's amazing och jag älskar hennes lektioner :)

Idag var det lite sämre dock. Katten väckte mig tidigt (hade en konstig dröm om att dammsugarslangen kom slingrandes runt mina ben så jag sparkade till och då hörde jag ett dovt Mjaof och fattade att det var katten ^^), sen när jag vaknade på riktigt så kändes hela kroppen slö, men inte skönt slö som jag tycker att träningsvärk ger utan konstigt trög och tung. Drog mig upp, gjorde mig klar och hann äta. Bussresan var inga problem men sen när jag kom till skolan så kände jag mig otroligt trött. Resten av dagen var en blandning av trötthet, stressighet och en del vresighet (inombords hada jag lite nog av en del, men jag sa inget för att det egentligen bara var min tröttthet som gjorde mig sur). Sen kom jag hem, for till handlin efter lite mat och annat och svängde via Jenny. Det var trevligt!! KÄnde mig lite mindre trött iaf och så fick jag kladdkaka. STORT PLUSS!!!!

Ska sluta tråka ut er med dagssbeskrivningen och göra något vettigt. Typ ta en dusch, dricka lite varm choklad, ta en promenad och försöka få lite gjort innan sömnen slår till. Hoppas på en bättre dag imorgon! Ciao!

Dansskolan börjar igen!!!!

Min önskan om att sticka ut lite försvann igår i Seinäjoki då jag hittade en Fred Perry väska som var så stor som jag ville och som var min stil. Jenny har en likadan fast brun så jag känner mig lite som en "härmis" men nöden har ingen lag ^^

Imorgon får man anmäla sig till projekten (man väljer ett projekt som handlar om någonting, sen vecka 8 jobbar man med det och i april får man åka på en resa (som man betalar själv)). Tror jag tänker välja London (tvåårigt projekt så man får välja ett till) och sen Förintelsen. Hoppas bara att man har turen med sig då också....

Sen har jag videokonferans för min distanskurs i tyska imorgon. Jag har SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ ingen aning om nåt och jag är supernervös. Sen lättar jag upp lite och avslutar med att åka på dansskola (börjar nu igen, såååååååååååååå härligt, har väntat såååååååå länge ^^). Borde sluta sitta här och somna någon gång så att jag vaknar i tid imorgon.

Sleep well! Ciao!!

One week

En vecka avklarad..... Bara x antal kvar då ^^ Sådär allmänt så borde jag städa, men jag kommer mig inte för. Känner nån för att komma? Fritt fram!!!

Btw, bloggar från min "nya" dator nu. Känns lite konstigt att använda musplattan för att jag är van vid en så mycket större (nämligen den på min lätt misshandlade Asus som har så stor skärm att mina ögon tror att den är typ 200 tum då jag byter till den....)

Filmlista

Vet ni, jag måste ha sett ett ton filmer by now. Jag fullkomligt älskar att se film. Är jag riktigt ärlig så gillar jag kanske att läsa ännu mer. Och av alla filmer som jag ser så berättar jag bara om en del av dem. Knappt ens en 5:e del som jag ska vara ärlig. Så jag tänkte skriva ett inlägg om en del filmer jag sett som jag rekommenderar så här i efterhand. OK?

Honey
Center Stage: Turn It Up
Remember Me
According To Greta
American History X
Black Beauty
Center Stage
The Notebook
Charlie St. Cloud
Burlesque
Fame
Flashdance
Beastly
Hachico
The Boy In The Striped Pyjamas
Hairspray
Dear John
Letters To Juliet
Operation Valkyrie
Minority Report
Red Riding Hood
The Tourist
Salt
Mao's Last Dancer
Season Of The Witch
The Duchess
Step Up 1,2 & 3
The Young Victoria
Black Swan
The Adjustment Bureau
Dirty Dancing
Streetdance 3D
Cirque Du Freak: The Vampire's Assistant

Understreckade: Dansfilmer
Fetstil: Must See's

Hoppas ni kanske kan hitta nån intressant film här :P Enjoy!!!

Computer

Idag i skolan fick vi ut våra datorer. Så jättecoola (om man får skryta lite ^^). Anyways, funderade på att sticka till stan imorgon och försöka hitta något relativt billigt skydd åt den för jag vill verkligen inte låta den ligga löst i väskan. Är kanske lite onödigt att köpa ett fodral åt den när vi bara har den till låns i typ 2 ½ år men ändå. Något billigt borde man väl hitta. Sen lite mer skolgrejer behöver jag och en väska. Funderade på en ny Fred Perry före skolan men känns som så konstigt då typ alla jag sett har en eller har köpt en. Wanna be different ^^

First day finished

Första dagen i gymnasiet avklarad och distanskurser bara hoppar på mig. Blev att bestämma idag att jag ska gå tyska på distans eftersom det är enklare än franska. Sen har vi fotografering imorgon, får ut våra datorer och så ska jag lämna in en affisch till Ö-M skola där jag ska vara danslärare/ledare om någon anmäler sig.

Fick min lön idag!!!! Av någon orsak är den dubbel. Väntade mig 220 euro men fick ca. 440 euro. Mamma sa att de kan vara ett misstag men jag hoppas att det inte är (Y) OBVIOUSLY!!!

The Break's Over, Back To Work Everybody

Imorgon börjar skolan. Idag hade jag egentligen tänkt göra 395290548063 saker men det slutade med att jag sitter här och inte har gjort ens hälften. Borde åka till stan imorgon. För att skaffa lite saker. Vet dock inte om det går. Får se hur det blir. 

Tomorrow: Gymnasiet here we come!!!

Off to Kicka

Snart åker jag till Kicka. Ska bara packa lite och så. Fick mitt E.L.F. paket idag. Happy!!! Öppnar det imorgon då jag kommer hem. Då får ni se vad det finns i det. Tills dess får ni nöja er med lådan ^^

Beastly

Tårar rinner ner för min kind. Klockan är 1 och jag sitter här. Det var så vackert. Han var så vacker. Trots hans yttre. Och han ändrades ju verkligen. Jag snackar inte om någon kille. Eller delvis. Men det handlar om en film. En helt fantastisk film som ni bara måste se.

Filmen heter Beastly och är en annorlunda version av Skönheten och Odjuret. Den handlar om Kyle (Alex Pettyfer), som tycker att han inte har någon pappa eftersom hans pappa aldrig lyssnar, aldrig har tid och aldrig bryr sig. Men det sätter han till sidan. I skolan är han den snygga, med självförtroende och banksaldo på max. Han ogillar fula människor och lever efter sitt pappas motto "Hur mycket folk gillar dig, beror på hur snygg du är". När Kendra (Mary-Kate Olsen) förvandlar honom till att se ut som på utsidan som han gör på insidan faller hans värld i bitar. Om han inte hittar sin sanna kärlek och får henne säga de tre orden "Jag älskar dig" på ett år kommer han att förbli så för evigt. När hans pappa får se honom låser han in honom i ett hus helt ensam, där han tvingas sitta och tänka över sitt öde. Han hatar allt. Men så möter han Lindy (Vanessa Hudgens). Hon ser honom för den han är och bryr sig inte om hans hemska yttre. Sakta börjar Kyle omvärdera allt han tror på och hoppas att Lindy kan vara hans sanna kärlek.




Filmen gav en sån stark bild av vad vi idag tycker är idealet och hur man ska se ut. Om alla lärde sig acceptera det yttre skulle världen vara så mycket bättre. Jag tycker att det var än jättebra remake av Skönheten och Odjuret. Helt klart värd att se!!!!

Alltså ja....

Idag (tekniskt sett igår men min hjärna har inte riktig accepterat det än) var jag till stan. Jag hittade en del. En BH, ett par mönstrade leggings, häften, några pärmar, en pennvässare, en plånbok, ett par skor och hårfärg. När jag kom hem väntade jag på Katarina och när hon kom så färgade vi mitt hår. Det blev typ mörkrött (Y) Imorgon blir det frisören och före det ska jag försöka visa er allt jag hittade + lite annat.

Tuesday

Igår blev det en helt lugn dag. På kvällen for jag till min gudmors svärmor (how's that for a mind twister ^^) och hälsade på. Hon blev så glad så, och dessutom hade jag sagt att jag skulle komma förra veckan men hade inte tid sså jag passade på igår. Min gudmor kom också dit.

Idag hoppade jag och min lillebror på vespan och brummade iväg till Solf för att träffa kusin vitamin. Där kastade vi pil (jag förlorade stort), såg början på en film, spelade kort, jag fotade humlor (my new passion ^^) och så bakade vi blåbärspaj. God blev den (Y) Där mot 7 for vi hem igen och sen åt jag något och har mest gjort ingenting sen.

Imorgon blir det stan för hela slanten. Jag behöver en plånbok (Gina Tricot har en jättefin en), skolmaterial och lite sånt. Sen måste jag skaffa ett till busskort. Lite kul att man kommer använda två ^^ Hårfärg ska jag ha tag på också för på kvällen kommer min hårfärgarinna Katarina hit och färgar det inför min klipptid på torsdag.

That's all for now. Ciao!

Done and DONE!!!

NU har jag jobbat färdigt. Sista dagen idag. Och lönen borde ha kommit in eller kommer in på kontot snart. Nu hoppas vi bara att jag får dansledarjobbet på Ö-M skola också (Y) Av lönen ryker ju 80 euro fort som bara vad till KIPINÄ. Mina föräldrar betalar en kurs och jag en. Annars skulle jag inte ha fått gå två gånger i veckan nu till hösten. Sen ska jag betala hälften av sminkprodukterna från E.L.F. som jag beställt så där far mellan 20-30 euro också.

Nu tar jag semester en vecka ^^

Hungerspelen

Oh Yes!!!

Läste just på en blogg att man kommer släppa bokserien Hungerspelen på bio (Y) Jag har själv läst och har 2:an och 3:an (tyvärr inte 1:an) men jag tycker ändå att serien är jättebra. För er som inte vet vad hungerspelen är så läs HÄR. Om ni klickar HÄR så kommer ni till bloggen som jag läste det hos.

Filmen kommer ut 2010 (rättelse: 2012, tack Jenny :P) någongång där runt mars.

VILL SE! VILL SE! VILL SE! VILL SE! VILL SE! VILL SE! VILL SE! VILL SE! VILL SE! VILL SE! VILL SE! VILL SE!

Gone a week

Nu har jag inte bloggat på en vecka. Men det är inte mycket som har hänt. Här kommer en liten fill-in :P

+ I torsdags var jag till stan och hittade ett par snygga jeans och en klänning (som jag såg i Kokkola men inte fick fast så hittade jag den igen på REA i stan, så istället för 19.95 euro blev den bara 5 euro) på H&M
+ Mamma beställde klipptid åt mig till torsdagen och före det ska Katarina färga mitt hår (Y)
+ Vi for till min kusin på kalas igår (lördag). Jättekul att träffa henne :)
+ Mitt E.L.F.-paket borde komma nästa vecka (HOPPAS HOPPAS HOPPAS)
+ Nästa vecka blir det stan igen för att hitta saker tills skolan börjar
+ Min kusin har gymnasie-böcker som jag får köpa billigare
+ KIPINÄ-anmälningen är inskickad (Dance och Hiphop blir det :))
+ Jag BORDE ha fått lön denhär helgen
+ Har ännu en vecka sommarlov (fri från jobb)
+ Min kusin är i Solf till torsdag så henne hinner jag hälsa på
+ Katarina♥ är hemma igen (A)

- När jag ringde till gymnasiekansliet i måndags efter boklistan sa dom att kanslisten inte kommer före nästa vecka (alltså imorgon)
- Jag kollade min mejl och det verkar som att dom inte skickat mitt E.L.F.-paket än p.g.a. jättemånga ordrar
- Min plånbok har gått sönder (tur att man hittat en ny på Gina då ^^)
- Jag får inte reda på om jag får dra danskursen på Ö-M skola före fredag 12.8 (det är alldeles för sent enligt mig)
- Skolan börjar snart....

Idag borde jag städa rummet, måla det sista på lekstugan och åka på sista arbetsdagen (skulle åkt i fredags men då var vi på villan).

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0