Center Stage

Jody Sawyer har lyckats. Hon har kommit in på American Ballet Academy, mot alla odds. Men hon är tvungen att kämpa hårt för att få vara med i Workshopen vid årets slut. Efter Workshopen och delvis baserad på den kommer Jonathan Reeves att bestämma vem han tar in som ballerina till ABA. Jody's rumskompisar blir Eva Rodriguez och Maureen Cummings. Maureen är klassens toppelev och Eva är en tjej med stor attityd, som också var tillräckligt duktig att dansa. Hon lär också känna Eric, Charlie och Sergei. Proffsdansaren Cooper Nielsen blir även en bekantskap efter att hon träffat honom på en fest som ordnats av ABA. På samma fest springer Jim Gordon in i Maureen och faller som en fura för henne. Jody får problem ganska snabbt eftersom hennes fötter inte riktigt är som dom borde. En dag tar Jonathan Reeves in henne på sitt kontor. Där förklarar han att han inte tänker "casta" henne för workshopen om hon inte blir bättre. Och det snabbt. Eva får nog av all kritik och drar med Jody, Charlie, Eric och Sergei till en dansklubb. Maureen däremot följer med Jim på bowling, fast hon aldrig bowlat förut. Kvällen slutar bra för alla men dagen efter får de fem från klubben en utskällning och tvingas tvätta speglar under glada skratt medan Maureen bråkar med sin mor. Någon vecka senare tar Jody en Jazz lektion för att återupptäcka glädjen i att dansa. På samma lektion finns Cooper som efteråt tar med henne på en motorcykeltur och sen förför henne hemma i sin lägenhet.

När listorna för workshopen kommer upp får Maureen huvudrollen i Jonathans balett och Jody får huvudrollen i en ny uppsättning som Cooper ska koreografera. På Erics födelsedag åker de iväg allihopa, även Maureen och Jim hänger med. Repetitionerna fortsätter och Maureen får en svacka. Jody går och tittar på Coopers dansframträdande men blir totalt ignorerad. Nästa dag säger hon emot Cooper som blir tvärarg och det blir Charlie som är där och stöder henne. Emily, en av Maureens vänner, blir hemskickad av Jonathan p.g.a. sin vikt och Jim upptäcker i samma veva att Maureen inte behåller allt hon äter för att hålla vikten på plats. De börjar bråka om det och hon blir arg på honom. Eric skadar sig och Maureen kommer fram till att hon inte kan må bra eftersom hon önskade att det var hon som skadat sig. Hon och Jim försonas. Sen är Dagen D här. Jonathans balett börjar med en liten ändring. Eva har huvudrollen eftersom Maureen inte orkar hålla skenet uppe längre, något hon förklarar för sin mor. Coopers balett blir en succé och de får stående ovasioner. Sen är det dags för Jonathans beslut. Men Cooper avslöjar för Jody att han tänker starta sitt eget "Ballet Company" och ber henne arbeta för honom istället. Så vad ska Jody välja? Och blir det Charlie eller Cooper hon väljer tillslut?

Jody Sawyer spelas av Amanda Schull
Eva Rodriguez spelas av Zoe Saldana
Maureen Cummings spelas av Susan May Pratt
Cooper Nielsen spelas av Ethan Stiefel
Charlie Sims spelas av Sascha Radetsky
Eric Jones spelas av Shakiem Evans
Sergei spelas av Ilia Kulik
Jim Gordon spelas av Eion Bailey
Jonathan Reeves spelas av Peter Gallagher

Filmen är inspelad 2000, 115 minuter lång och från 13 år.

Jody Sawyer har lyckats. Hon har kommit in på American Ballet Academy, mot alla odds. Men hon är tvungen att kämpa hårt för att få vara med i Workshopen vid årets slut. Efter Workshopen och delvis baserad på den kommer Jonathan Reeves att bestämma vem han tar in som ballerina till ABA. Jodie's rumskompisar blir Eva Rodriguez och Maureen Cummings. Maureen är klassens toppelev och Eva är en tjej med stor attityd, som också var tillräckligt duktig att dansa. Hon lär också känna Eric, Charlie och Sergei. Proffsdansaren Cooper Nielsen blir även en bekantskap efter att hon träffat honom på en fest som ordnats av ABA. På samma fest springer Jim Gordon in i Maureen och faller som en fura för henne. Jodie får problem eftersom hennes fötter inte riktigt är som dom borde. En dag tar Jonathan Reeves in henne på sitt kontor. Där förklarar han att han inte tänker "casta" henne för workshopen om hon inte blir bättre. Och det snabbt. Eva får nog och drar med Jodie, Charlie, Eric och Sergei till en dansklubb. Maureen däremot följer med Jim på bowling, fast hon aldrig bowlat förut. Kvällen slutar bra för båda två men dagen efter får de fem från klubben en utskällning och tvingas tvätta speglar medan Maureen bråkar med sin mor. Senare tar Jodie en Jazz lektion för att återupptäcka glädjen i att dansa. På samma lektion finns Cooper som efter lektionen tar med henne på en motorcykeltur och sen förför henne hemma i sin lägenhet. När listorna för workshopen kommer upp får Maureen huvudrollen i Jonathans balett och Jodie får huvudrollen i en ny uppsättning som Cooper ska koreografera.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0