My lovley konfirmationsklänning

...blev klar idag. Eller ja, ska sy bandet i midjan i morgon men själva klänningen är klar. Jag fick halvt skavsår av skorna på väg ner till Anette's och höll på att somna på matte. Annars har väl dagen varit OK. Imorgon har vi sista showdance träningen före torsdagen då det är dags. Sen städar vi på husse imorgon också!! WIHIII!!! *or not* BTW, tänk att det är avslutning på lördag!! Tiden går fort....

Nu ska jag aktivera mig lite... Hoppas alla haft en bra dag!! P&K

Åldersgräns på Eclipse?

Läste just att man funderar på att sätta 15 års åldersgräns på Eclipse, något som jag inte fattar då man inte haft det på de tidigare filmerna. Många Twilight-fans är ju under 15 så vad är poängen? Filmen kan ju inte vara SÅ hemsk, inte om dom har gjort den enligt boken till största delen. Jag undrar vad dom väntar sig uppnå med åldersgränsen? Jag hinner ju själv inte fylla 15 innan Eclipse går på bio i sommar så det är ju lite tråkigt men inte lika livsviktigt som det kanske är för andra, mer "bitna" fans. Vi får se hur det blir.....

ESC låtar jag tyckte om

 

Safura blev 5:e med 145 poäng

 

Drip Drop är en jättefin ballad som jag fastnade för redan första gången jag hörde den.

 

 

Lena vann med 246 poäng så nästa år hålls Eurovision i Tyskland

 

Jag älskar hennes engelska uttal. Det hörs att hon är tysk men låter ändå bra och det passar till låten på något sätt. Lena förtjänade vinsten!!!!

 

 

Moldaviens bidrag kom på 22:a plats med 27 poäng

 

Att lägga till fiol och saxofon till en sånhär upptempolåt skullle varken Svrige eller Finland ha kommit på men det passar till denhär. Det låter lite annorlunda och jag gillar det! Lite bättre placering kunde den gott ha fått.

 

 

Juliana nådde en 16:de plats med sina 62 poäng

 

Den här låten påminner om någon annan låt jag gillar men jag kan inte säga vilken. Jag har det på tungan men kan inte komma på det. I vilket fall som helst så är den jättebra och hon borde ha fått bättre placering.

 

 

Sofia tog Georgien till en 9:de plats med 136 poäng

 

Shine är en så vacker låt och den är en jättevacker ballad precis som Drip Drop. Sofia gör låten rättvisa och sjunger den bra. Jag kan dock inte låta bli att undra hur Celine Dion skulle utfört den, synd att hon tackade nej för den skulle säkert ha varit fantastisk med hennes röst också.

 

 

Milans låt tog sig med 72 poäng till en 13:de plats

 

Den är med här bara för att den är lite fånig och på något sätt charmig. Kanske inte direkt någon absolut favorit men faktiskt värd en plats :P

 

För att få reda på placeringaarna så gick jag in på Eurovision Song Contest:s officiella hemsida eftersom jag inte visste vilka placeringar alla låtar fick. Där finns också bilder från Eurovision i Oslo, en intervju med Lena när hon vunnit och mycket mer. Sidan hittar ni HÄR

Vinnaren i ESC

OOOOOOOOOOOOOOOCCCCCCCCCHHHHHHHHH.............

Vinnaren i Eurovision Song Contest är: LENA från TYSKLAND
Hon var väl helt okej antar jag.

Nu hoppar jag i säng. Godnatt världen!!!!

Eurovision Song Contest (ESC)

Jag har gjort så pass mycket dehär dagarna så däför har jag inte bloggat. I torsdags orkade jag helt enkelt inte starta datorn och i fredags for jag till stan direkt efter skolan. Det spöregnade och jag tog hem mina teckningar från bildkonst så gissa vad som hände med dem.... D blev jätteblöta och tuschen på mappen suddades ut men det mesta klarade sig. Sen gick vi och åt något litet på Göran's Konditori. Jag tog en sallad som var superb och mamma tog en ostsemla. Sen gick vi till Pentik och köpte en examenspresent till Johan. Sen gick vi till And I Amo för att kolla på skor åt mig till konfirmation/avslutningen. Jag hittade inga jag tyckte om så vi gick till K-Kenkä. Där hittade jag ett par snygga men jag var inte säker så vi lade undan dem till nästa dag klockan 13.00. Sen gick vi till Anttila. Vi gick till Moda men de hade stängt så vi tänkte gå till CM, handla och åka hem. Vi gick om Jack & Jones som fortfarande hade öppet så vi gick in. Jag hittade en klänning men den passade inte alls på mig. En jätetrevlig expidit visade en jättesnygg tunika som vi köpte till avslutnigen. Sen gick vi till CM och sen hem.

På lördag for vi till Extra där jag hittade jättesnygga skor så dom blev det. Sen for vi via stan och sen hem. Vi åt och gjorde oss klara, sen for vi på examensfest till Johan. Träffade mycket folk där och fick smaka på en helt fantastisk smörgåstårta. När vi kom hem gjorde jag lite random saker och sen kom jag in på Eurovision Song Contest. Lite synd att varken Sverige eller Finland är med men egentligen spelar det inte så stor roll. Har kollat på det fram tills nu. Egentligen är det söndag men det känns som lördag ännu. Hoppas vädret är bättre idag. Det har ju regnat hela jä*la veckan och jag är trött på det så nu får det lova att bli bättre väder.

Nu ska jag kolla resultatet och sen SOOOOOOOVAAAAAAA!!!!! Goodnight people!!!

Hoppas att morgondagen för med sig något bättre

Jag missade bussen imorse. Men som tur var så var mamma hemma så hon skjussade mig till en annan hållplats. Sen hade vi matteprov, som jag tror gick bra. Vi förlorade matchen mot 9b och Nata gav mig flera pikar efteråt eftersom jag missade sista bollen. Men Nedim var där också och jag ropade: "Tar du Nedim??!!" så det var inte helt mitt fel. Dessutom var det typ 100 andra bollar som någon kunde ha tagit så att vi skulle vunnit något av dom 2 seten vi inte vann. Men det var nära. Första vann vi, andra vann 9b och sen i sista så var det 14-14 då jag/Nedim (vem av oss som nu gjorde fel) missade bollen. Nata såg ut som en citron. Stackarn tog det lite väl hårt..... Men vi bjöd iaf på lite motstånd :P Hon kommer väl över det antar jag.

Sen när jag kom hem fann jag att en av de mest störande personer på hela jordklotet tydligen "bjudit in sig själv" fast min lillebror sagt NEJ! Jag hatar verkligen att ha honom som granne. Andra kan jag stå ut med men han är så störd att man blir galen. Och självgod och blåst kan man tillägga.

Och nu har jag äntligen kommit igenom alla Bloglovininlägg. Missar man en dag så har man saker att ta igen och lämnar man sen hälften till nästa dag så hopar sig snart inläggen. Kom på igår att jag vill till stan. Vilken nyhet va??!! Och sen vill jag på bio. THE LAST SONG!!! Någon mer än Kicka som kommer??!!

Nu ska jag gå ut och kanske fota lite eller nåt. Kramar i massor!!!!

Känner mig lite OFF typ....

Jag har en konstig känsla i kroppen. Det känns som att jag är här men ändå inte. Jag är glad men på samma gång lite.... ledsen? Nä, kanske sorgsen är rätt ord. Jag vet inte vad det är men något är det. Att lyssna på musik hjälper jättemycket. Spelar ingen roll om det är lugn eller snabb musik, bara musik. Dessutom kollade vi en film om Tjernobyl på biologi och sen kom Jenny och Emilia från gymnasiet och berättade om sin projektresa till Auswitch. Inget som direkt hjälper. F*n vad hemskt. 1,1 MILJONER judar, romer och polacker (cirka) dog där i Auswitch och i Tjernobyl hölls folk i mörkret angående olyckan. Dessutom finns det 24 andra koncentrationsläger som tyskarna använde. Bl.a. Treblinka, Sachsenhausen och Belzec.  Man blev ju halvt deprimerad..... Men nu lämnar vi detta ämne.

I lördags var jag till Seinäjoki på fotboll och också i söndags. Det blev en 7:e plats för Mathias lag och Vicky var med. Synd att Daisy inte kom :/ Sen i måndags stannade jag efter skolan och arbetade på klänningen. Vi fick rosetten jag ska a i ryggen klar. WIHIII!!! Idag hade vi nån "moposkola" och så fick man prova att köra nån bana med vespa. Jag tror inte det var så många flickor som testade. Jag gjorde det inte i.a.f.

Tänk att nästa lördag slutar vi skolan. VI BÖRJADE JU 8:AN FÖR TYP EN MÅNAD SEN KÄNNS DET SOM!!! Imorgon har vi matteprov och på fredag har vi biologiprov. Sen är det inte mycket mer. Jo, vi spelar volleybollsmatch mot 9b imorgon. Tänker inte uttala mig om vem som vinner för jag vet att jag kan få äta upp det. Fast visst hoppas man ju någonstans långt bak på en vinst :P

Nu ska jag tvinga mig igenom resten av alla inlägg på BlogLovin som jag missat. SEE YA!!

Hallå där, köp blåbär!!!

Har inte använt datorn på typ tre dagar nu så därför har det varit lite dåligt. Loggade iaf just in och när jag loggade in på BlogLovin hade jag över 200 inlägg att läsa igenom. Efter typ 50 inlägg loggade jag in här. Att läsa 200 blogginlägg isträck är verkligen INTE roligt. På FB har jag säkert över 500 statusar.....

Veckan har egentligen inte riktigt varit så speciell. Igår grillade vi först gången i år och jag spelade badminton med pappa för första gången. Älskar att spela badminton men hatar pappas smachar :( Idag for Jenny, Kicka, Jennie, Nata och resten på STAFETTKARNEVALEN. Jag hoppas verkligen att ni klarar er bra men (det här kommer låta väldigt klischéaktigt) det viktigaste är ju att ha kul. Good Luck!!!

Från en sak till något annat. Jag blev lite förvånad men....

Kissie har skaffat samma systemkamera som jag. Hon har tydligen frågat på bloggen vilken kamera som folk rekommenderar och sen valt en av de dyrare. Hon har alltså köpt en Nikon D5000. Undrar vad hon ska med den till??!! Men jag fattar att hon valde den när hon skrev att hon ville ha en som man kan filma med.... Den filmar jättebra, enda grejen är att jag inte har ett zoom-objektiv ännu så jag måste stå nära för att man ska se bra om jag filmar t.ex. en dans + den har inte auto-fokus när man filmar (med det tar man ju inte så hårt). Annars är kameran jättebra och jag tycker jättemycket om den. Det är den nyaste av Nikons kameror av amatörmodell och har många likheter med D90. Den har utvikbar skärm vilket gör att jag kan ta från fler vinklar utan att stå "bakom" kameran. Det finns nog mer men det orkar jag inte ta upp här. Nikon D5000 rekommenderas!!!!

Nu ska jag gå ut och fotogrefera..... SEE YA!!!

Work in progress

Snabbsumering av dagen:

Matte - Kemi - Mat - Gymnastik (boboll) - Modde - Finska

Inget speciellt har hänt typ. Gymnastik var faktiskt ganska roligt fast vi hade boboll. På modde började vi skriva uppsats och finska läste vi på förhör. Inget spec. de två timmarna på morgonen. Ingen basket imorgon, men det var väntat så..... Basketmatchen mot 9b blir någon gång next week och jag är tom på mer info.

Hackiga meningar men jag har bråttom så... BYE BYE!!

P.S. Håller på med bloggdesignen så det kan se lite konstigt ut ett tag....

Still alive

Nu har jag inte skrivit på typ ...... ja vad blir det? ...... 3 dagar? Så jag ska aktivera mig lite.

I fredags var jag till stan och shoppade. Hittade 3 tröjor, en jacka, torrschampoo och lite hudvårdsprodukter. Nothing strange there..... Sen var det ju typ OTROLIGT varmt då vi for men det började regna när vi kom hem. Sen läste jag ut De försvunna av Celia Rees och började på Högt spel av Anthony Horowitz (plus att jag läste lite FRIDA emellan).Gick och sova extremt tidigt av någon anledning and that is that.

lördagen gick jag ut och läste lite i solen, spelade lite pingis och gick sen i duschen. När jag kom ur duschen så började jag baka morotskaka som mamma ville jag skulle baka. Den blev inte lika hög som mammas men inte totalkatastrof heller. Vi åt mat och sen av morotskakan, jag bytte om och fixade mig och sen for jag till Jenny. Där gjorde vi lite random things och skrattade mycket. Mamma och pappa kom efter oss och det bar av till Åminne. Där gick vi in och ut, in och ut typ helt planlöst nästan. Vi träffade massa trevligt folk osv..... Klockan 1 slutade det och klockan 2 började något möte som Jennys mamma måste vara med på så vi väntade till typ 20 över. Sabina skjusade hem mig och jag gick BUMS i säng.

Idag (Söndag) for jag på skrifsskolsmöte med pappa till 11 där vi fick kaffe/saft och prästen gick igenom allt inför konfirmationen och lägret. Lite flummigt men .... Sen läste jag ut Högt spel och startade datorn. Såg på The game plan (typ halva) och sen gick jag ut med lillebror och hans en kompis och spelade lite fotboll (jag stod i mål). Efter det gick jag in på mat och fortsatte med filmen. När jag sett den färdigt gick jag ut och spelade lite pingis med pappa men det började regna så vi fick bära in bordet. Mamma bad mig baka en mockarutsform till på tisdag eftersom hon sagt att vi skulle bidra med en mockarutsform till matchen som hålls i Malax så det har jag också lyckats med. Nu är det sängen som gäller. Puss, Kram och GODNATT!



Jättegullig film.... Kommer kanske upp en recension senare WHO KNOWS??!!!

Det började bra

Imorse sken solen hur hilma mycket som helst och jag minns jag tänkte att idag är en härlig dag. Men sen typ en timme efter gudstjänsten är hela jä*la himlen grå och trist. Ger inte direkt mitt humör någon fart. Mamma vaknade just efter att ha vakat sista natten och pappa är snart färdig med maten.

Verkligen jätteskönt att vara ledig idag och imorgon :) Bara solen skulle titta fram så skulle dagen vara perfekt.
See you later alligator!!!!

Silly Boy - Rihanna ft. Lady GaGa

 

You're callin me more than ever now that we're done

Two keys back to my place, we were havin no fun

But you're not OK, telling me you miss my face

I remember when you would say you hate my waist

 

I said I'm not coming back, it's it

You fooled me once but you can't have that ego turning

Just to bad for you, that when you had me

Didn't know what to do, she's over you

 

Cause you had a good girl, good girl, girl

That's a keeper, k-k-k-k-keeper

You had a good girl, good girl but

didn't know how to treat her, t-t-t-t-treat her (treat her)

 

So silly boy get out my face (my face)

Why do you like the way regrets taste?

So silly boy get out my hair, my hair

No I don't want you now more (get outta here)

 

Silly boy (silly boy)

Why you acting silly boy?

Silly boy boy (boyboy)

Acting acting silly boy

 

You comin whit those corny lines

Can't live without me

I'll get som flowers for the day you are buried

No people make mistskes

But I just think your ass is fake

Only thing I want from you is for you to (stay away)

 

I said I'm not coming back, it's it

You fooled me once but you can't have that ego turning

Just to bad for you, that when you had me

Didn't know what to do, she's over you

 

Cause you had a good girl, good girl, girl

That's a keeper, k-k-k-k-keeper

You had a good girl, good girl but

didn't know how to treat her, t-t-t-t-treat her (treat her)

 

So silly boy get out my face (my face)

Why do you like the way regrets taste?

So silly boy get out my hair, my hair

No I don't want you now more (get outta here)

 

No more, no more, no more (nooo ooohhh)

(oooh)

 

Silly boy (silly boy)

Why you acting silly boy?

Silly boy boy (boyboy)

Acting acting silly boy

 

Silly boy (silly boy)

Why you acting silly boy?

Silly boy boy (boyboy)

Acting acting silly boy

 

So silly boy get out my face (my face)

Why do you like the way regrets taste?

So silly boy get out my hair, my hair

No I don't want you now more (get outta here)

 

Silly boy (silly boy)

Why you acting silly boy?

Silly boy boy (boyboy)

Acting acting silly boy

Att vinna

Vet inte ens hur jag kom in på ämnet men när jag väl gjorde det så började jag fundera..... Varför är det så viktigt att vinna? Det spelar ju ingen roll om det är OS eller någon dum tävling i byn. Alla vill vinna. Ibland kanske man påstår att man inte bryr sig men det gör man ju, innerst inne i alla fall. Många säger att huvudsaken är att man är med och gör sitt bästa, men tänk om det där "bästa" inte räcker? Då blir man minnsan sur som bara den. Oftast i alla fall. Vissa är förstås bättre än andra på att dölja att dom är dåliga förlorare. Ibland kanske man inte tror man ska vinna men innerst inne så hoppas man ändå. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara. Jag tycker att huvudsaken är att man inte blir helt uppfylld av att vinna och gör något man ångrar bara för att vinna.

Jag brukar oftast inte vara en dålig förlorare och att skryta om att vinna är inte min stil eftersom jag skulle skämmas om jag sen förlorade. Men det betyder inte att jag tycker om att förlora. Det tror jag ingen gör.

Godnatt

Pappa är sur och tvär, jag håller på att få något fel på honom och nu är han sur på mamma som inte svarar när han ringer. Eftersom jag inte får ut något bättre av detta så är det bäst att gå och lägga sig. Vi hörs imorgon! GODNATTEN!! :P



Min trötta och söta Tiger ♥

Once - Diana Vickers

 

Here we are, a careful distance

Here's my heart, what's left of it

In this town, I used to listen

Once, Once, Yeah

 

I had hope, blind faith

I had as much, as you could take

 

I'm only gonna let you kill me once

I'm only gonna let you kill me then some

I'm only gonna let you kill me ..

 

Once, Once, Once, Yeah

(x3)

Once, Once ..

 

Ashes burn the morning after

Only know I'm here to stay

I was sold, I let you see me

That was dumb, but that's OK

 

Tripping down, to your place

What is love anyway?

 

I'm only gonna let you kill me once

I'm only gonna let you kill me then some

I'm only gonna let you kill me ..

 

Once, Once, Once, Yeah

(x3)

I'm only gonna let you kill me ..

 

Who or whatever you do

Don't let anyone love you

Touch them were it hurts

And then you'll leave

 

I'm only gonna let you kill me once

I'm only gonna let you kill me then some

I'm only gonna let you kill me ..

 

Once, Once, Once, Yeah

(x3)

I'm only gonna let you kill me ..

Speciell morgon

Jag är ju som jag är ändå. Imorse vaknade jag av mamma tio minuter före jag skulle till bussen. Undrar hur man lyckas? :P Jag sprang runt som ett yrt höns för att hinna packa båda väskorna och klä på mig i tid. Ett riktigt under att jag hann till bussen faktiskt. Nog om det nu.

På gymnastiken hade vi ultimate. Alla var helt slöa för att Maria hade löptest med tre av oss så det blev inte mycket spelat. Till slut satte alla sig ner och talade medan jag och Jennie kastade frisbee. När Maria kom blev det lite fart men den avtog snabbt. Sen har vi haft modde, matte, finska och kemi.

Soligt har det varit hela dagen fram tills klockan halv 4 ungefär. Lagom tills jag kom hem blev det molnig alltså -.- Hoppas det inte börjar regna nu också. Men det är förstås bättre att det regnar nu än i helgen. Hade tänkt gå ut och skjuta lite på mål eller nåt eftersom jag missar större delen av gångerna. Inte för att jag spelar fotboll men det är kul att inte vara helt oduglig :P Sen kom mamma just hem och berättade att jag ska baka en mockarutsform till lillebrors fotboll.



Snälla kom tillbaka :)

Skola imorgon -.-

Jag har seriöst inte orken för skolan imorgon. Kommer säkert att få tvinga mig upp ur sängen imorgon. Igår vaknade jag kl. 10, läste till 2, steg upp och började baka. När mamma kom hem fyllde jag tårtan och sen gjorde jag typ inget tills Jenny kom nån gång klockan 8. Vi spelade kort och var på datorn (det gamla vanliga hahah :P). Hon for hem någon gång klockan 11 då jag började se en film. Någon gång 12 somnade jag eftersom jag inte orkade se filmen klar.

Imorse for jag på gudstjänst och sen garnerade jag och tog kort av tårtan. Sen börjde jag med morsdagskortet och såg på något farsprogram pappa spelade in igår. Vi åt (plommonspäckad inrefilé) och sen åt vi tårta. Pappa sa att vi skulle se slutet av farsen (som han avbrutit eftersom han skulle se på Formel 1) men då började han se på fuskbyggarna ist. När han sett det färdigt, så såg vi farsen färdigt, sen slog jag om till kanal 5 och såg gey's anatomy, cougar town och gossip girl. Efter det har jag bara suttit på datorn. Såg nyss färdigt Benjamin Buttons otroliga liv. Bra film, men det tog ett tag innan jag fick in accenten i huvudet :P Först då förstod jag filmen till fullo.

Hoppas att alla haft en bra söndag och hoppas ni varit snälla mot era mammor nu då :P

GODNATT VÄRLDEN!!!!



Gossip Girl är en jättebra serie som jag gillar skarpt :P

Hold On - Måns Zelmerlöw


A child is crying on the tv screen

Reminds us everyday of what has been
Wars a fought without an end in sight
The world's divided black and white

We know what's comming but no one acts
It's time to rise up and face the facts
If we don't try to make our move
There will soon be nothing left to prove

Ah...
And we don't wanna wait
Cause the wall's gonna
Break and we say
Ah...
And we all know what to do

Hold on! And reach for the sun
One by one, we change how we're living
Hold on! Cause it ain't over 'til it's over
Hold on! It's never too late
To change our faith, so don't you, let it go
Hold on! Cause it ain't over 'til it's over

We can work it out
Keep moving on
We can still be strong
Just try to get along

Another city comes tumbling down
Another ocean makes a rumbling sound
Our generation is stained with crime
The next is bound to do the time

I remember what my mama said
That our differences are all in our heads
It doesn't matter what you've done before
We all wanna see what the future has in store

Ah...
No we don't wanna wait
Cause the wall's gonna
Break then we'll say
Ah...
Oh, it's time we play our part

(Yeah!)

Hold on! And reach for the sun
One by one, we change how we're living (how we're living)
Hold on! Cause it ain't over 'til it's over ('til it's over)
Hold on! It's never too late (never too late)
To change our faith, so don't you, let it go
Hold on! Cause it ain't over 'til it's over

We can work it out (ahh)
Keep moving on (ahh)
We can still be strong (ahh)
Just try to get along (ahh)

Ohh

We can work it out (ahh)
Keep moving on (ahh)
We can still be strong (ahh)
One by one, we change how we're living

Hold on! And reach for the sun
One by one, we change how we're living (change how we're living)
Hold on! Cause it ain't over 'til it's over (over 'til it's over)
Hold on! It's never too late
To change our faith, so don't you, let it go (don't let it go)
Hold on! Cause it ain't over 'til it's over

We can work it out
Keep moving on
We can still be strong
Just try to get along

Ohh

We can work it out
Keep moving on
We can still be strong
Just try to get along

We can work it out
(Ahh, ahh)
Keep moving on
(Ahh, ahh, ahh, ahh)
(Ahh, ahh)

Dikter

EN MOR
av Siv Andersson

En mor finns med från början
som källan till ditt liv.
Med kärleksfulla blickar
hon följer varje kliv.

Sen livets första måltid
har hon bjudit dig att smaka.
Hon ger dig av sin omsorg
utan krav att få tillbaka.

Hon tas så lätt för given
som lindring av besvär.
Och sällan blir hon tackad
och sedd för den hon är.

I livets alla skeden
förblir hon dock densamma...
Din alldeles unika
högt älskade mamma.


TACK FÖR ATT DU FINNS
- av Siv Andersson

Jag är så tacksam för
att jag fått möta dig.
För du är speciell
och värdefull för mig.

Det som gör dig unik
finns i ditt sätt att vara,
din styrka och ditt mod
och allt som du kan klara.

Den kärlek som du ger
i omtanken om andra
ger lärdom om hur vi
ska vara mot varandra.

Du är en sån person
man lätt kan hålla kär.
Så tack för att du finns
just sådan som du är.

Det här är 2 dikter jag hittade på nätet som man kan skriva på morsdagkortet om man vill. Siv Andersson heter hon som diktat ihop dem. Hope you'll like it :P

Morsdag

Idag är det morsdag om nu någon olycklig själ missat detta :P Morsdag handlar om att hedra och uppmärksamma mammorna. För det mesta bara med en blomma, ett kort eller en present. Alla borde försöka vara extra snälla på morsdag, ge en kram eller hjälpa till lite med något litet. Det är ofta de små sakerna som betyder mest. Man behöver inte ge någon jättedyr present eller något jättelyxigt. För de flesta mammor är det viktigaste att få något litet som visar hur mycket de betyder. Istället för att köpa ett kort kan man göra ett, eftersom det visar att man bryr sig. Det behöver inte vara perfekt, bara man visar att man försökt. Ibland är det tanken som räknas mera än gåvan. Man kanske kan göra en present själv i skolan på slöjden. Och blomman behöver inte vara en rosenbukett.

Det här året har jag gjort lite annorlunda. Jag brukar bara göra ett kort men i år har jag också bakat en tårta. En med vit marsipan på och grädde på kanterna. Mamma hittade receptet i en tidning och tyckte att den skulle vara perfekt till konfirmationen så för att testa hur den smakar gjorde jag den nu till morsdag. Dessutom var receptet på finska. Tur att man har Google Översätt :P Nu ska jag låsa in mig på rummet och knåpa ihop ett morsdagskort.

Jag hoppas att alla mammor blir ordentligt uppvaktade om det finns möjlighet, för det förtjänar dom. Ta hand om era mammor för de vill bara ert bästa. (Att tycka de är störande, pinsamma och totalt blåsta hör lixom till, men glöm det för en dag och fira dem riktigt ordentligt)

Om min mamma läser det här så vill jag bara säga att jag älskar dig otroligt mycket!!!! (Trots att jag inte alltid visar det). Hoppas du får en jättebra morsdag MAMMA!!! LOVE YOU 4-EVER!!!!

Alice i underlandet

 

Alice i underlandet har ju gått på bio i nån månad nu och jag har verkligen velat se den men det har hela tiden kommit något i vägen. Den går 2 gånger till, på söndag och på torsdag. Eftersom det är morsdag på söndag känner jag att jag inte vill börja fråga mamma om vi kan åka men på torsdag kanske? Om någon vill åka med mig så..... Tim Burton är typ helt fantastisk som regissör och med Johnny Depp som Mad Hatter så tror jag filmen är riktigt bra. Någon som är intresserad? Om inte alla har sett den redan förstås....

My Day

My day: Vi hade showdance första timmen. Sara-Lotta tyckte vi var jätteduktiga osv osv.... Andra timmen basket mot 7d. SHIT vad bra dom var!!! Det var på håret men vi vann!!!! :P Sen LITE mera dans och sen gic vi och bytte om. Men när jag och Jennie var på väg till omklädningsrummet halkade jag på vatten (som någon idiot sprutat på golvet) och drattade på ändan. Fick ett blåmärke som tack. Till mat fick vi gulaschsoppa. INTE GOTT!!! </3 På kemi gjorde vi mest ingenting och på finska likaså. På biologi satt vi på datorerna och var på aftonbladet.

Efter skolan hoppade jag av bussen vid Lenni Back (nuvarande Tolviscentert som är till för att bota beroende människor). Pappa kom efter mig och vi for till stan. Jag gick till Gina Tricot medan mamma och pappa for någonstans för att beställa eller hämta något. Vet inte vad men bryr mig inte heller. På Gina Tricot hittade jag en tröja och ett par jeans. Sen gick vi och åt och pappa for hem. Jag gick in på Jim&Jill med mamma i hälarna men hon gick runt där och såg så stressad ut att jag inte hittade någon inspiration till att kolla på kläder så jag gick in på Aukia. Där var hon lika stressad men jag hittade trots det ett par solbrills :P När vi kom ut därifrån styrde vi stegen mot parkeringen eftersom jag inte orkade mer med hennes stressande. När vi kommit ut ur stan kom jag förstås på att jag behövde mera sminkborttagningsmedel. Jag frågade mamma om jag inte fick komma med bussen till stan imorgon men hon sa NEJ :( Ska tjata på henne tills jag blir blå för jag hann ju inte med något idag.

Ha en trevlig kväll :P



Saknar er!!! ♥ Måndag känns så långt borta....

WOW... DET kom som en överraskning

OKEEEEEEJJJJ?????!!!!

Jag vet inte riktigt hur jag ska reagera..... Blev lite chockad faktiskt, om jag ska vara ärlig alltså. Sist jag såg henne var ju typ när farmor dog.... för typ 3-4 år sen. Vi träffas typ aldrig, jag har träffat henne ca 3 gånger i hela mitt liv :O Och vi är KUSINER!!! Hennes pappa och min pappa blev tydligen lite sura på varandra före han slutade i Närpes och började jobba i Malax. Jag vet att hon har en lillebror och att hon bor i Närpes. That's pretty much it. Egentligen visste jag inte ens om att hon visste att jag existerade..... Jag minns att jag träffade henne när pappa städade ur farmors hus. Hon och hennes pappa kom dit och jag var typ 6 år. Vi lekte något och jag minns att hon var enormt envis. Dit sträcker sig mitt minne. Sen för 4 år sen på farmors begravning så såg jag henne men vi pratade aldrig. Ganska konstigt egentligen att vi nästan aldrig talat med varandra trots att vi är släkt. MAYBE IT'S TIME NOW???!!!!

Mina 7 andra kusiner från pappas sida har jag också bara träffat ett fåtal gånger. Vissa när jag var typ 3 oh andra på farmors begravning. Linda från mammas sida träffar jag lite oftare. Lite synd att man inte träffar dem oftare :/

Ska sluta tjata om mina kusiner nu. Hoppas ni haft en bra dag?!

050510

Idag vann vi mot 8c och ska spela mot 7d imorgon. Sen hade vi studiehandledning då vi såg film, på biologi såg vi också film och sen mat. Efter maten hade vi två timmar matte. En sånt jä*la hel*ete att ha TVÅ timmar efter varandra. Höll iaf på att somna mer än en gång pch sen hade vi modde. På kemi fick vi sluta 10 före 3 eftersom Regina skulle med på skolmusik så hon hade lite bråttom. Imorgon har vi vikarie i kemi alltså. Och i matte på fredag eftersom Britt åker med Petalax lågstadie. Maria far med Gerby lågstadie så henne ser vi heller inget av imorgon på showdance. Vikarien för henne tror jag heter Sara-Lotta.

Här hemma har jag varit ut lite, ätit, varit på datorn och kollat Förhäxad; Gossip Girl; Biggest Loser; Vänner och nu kollar pappa på Arga Snickaren så jag sitter med datorn i famnen och slökollar. ÄLSKAR att ha laptop så att man inte behöver ha datorn på bara en plats utan kan flytta runt den. Har haft den nu i snart 1 ½ år nu och jag tycker mycket bättre om den här än min stationära som min lillebror i princip "fått" eftersom jag ändå bara använder min laptop numera. Imorgon ska jag till stan!!!! JIPPIE!!! Fattar bara inte hur min lillebror kan hata att åka till stan??!!!

Jaja, that's my day!!! Hoppas ni har haft det bra. KRAM!!

This is for Jennie ;P

 

Jennie skickade denhär videon som länk på MSN. Tänkte jag skulle lägga upp den because she asked me to do it. Hon och Lena driver en blogg som ni kan besöka här. Personligen tycker jag den är sådär. Men det kanske beror på att det är live. Ska man höra en låt live så ska man vara där annars tycker jag det är lite ..... ja, jag vet inte ..... typ konstigt

 

Idag hade vi modersmål, finska, husse och biologi. På husse gjorde jag garneringen till Kanel- och Apelsinkakan eftersom vi hade någon sors kaffebjudning. Smörgåstårtan var jättegod och också gräddtårtan och cookiesen. Inte så mycket annat hände idag faktiskt. Imorgon spelar vi volleyboll mot 8c första timmen och har nästan bara tråkiga timmar resten av dagen. Katarina och Annika åker på Skolmusik 2010 efter skolan. Ganska synd att just när Evve kommer tillbaks från London åker de till Åland. Lillebror ska också åka på skolmusik. Jag vet inte riktigt om jag kommer sakna honom men avundas är ganska självklart. Ändå hoppas jag att både han och Katarina och Annika får jätteroligt där. That's all for now I think! Over and out! :P

Did It Again - Shakira

 

First floor

Room sixteen

Smells like danger

Even better

 

Set your goals

Bless our souls

I'm in trouble

But it fells like heaven

 

You were like one of those guys

The kind with the wandering eyes

But I said, "hey what the hell?"

"For once in my life i'll take a ride on the wild side"

You were so full of yourself

But damn, were your cute as well

You liked my legs, I liked your moves

Anyone could tell that it's hard to deny that

 

Did it again now

I got it all wrong

But it felt so right

I can't belive it

And all the mistakes that went one for too long

Wish there was a way i could delete them

 

Eh, eh, eh, eh

Ah, ah, ah, ah

(x2)

 

Second night

In a row

Back in trouble

I don't get it

 

Gotta keep it down

'Cause the lobby called

We ignore it (Yes, I know)

Getting better

 

When it comes to men it's known

That I end up choosing wrong

'Cause I always trip and fall

On the same old rock and repeat and go back

How blind a girl can be

To miss you hide your ring

Lied about everything

I'm so naive and I should have known that

 

Did it again now

I got it all wrong

But it felt so right

I can't belive it

And all the mistakes that went one for too long

Wish there was a way i could delete them

 

Eh, eh, eh, eh

Ah, ah, ah, ah

(x2)

 

It may seem to you that I am in a place

Where I'm losing the direction of my life

But I'm sure that this is nothing but a phase

"Right back at ya," 'cause I'll survive

(x2)

 

Did it again now

I got it all wrong

But it felt so right

I can't belive it

And all the mistakes that went one for too long

Wish there was a way i could delete them

 

Did it again now

I got it all wrong

 

Eh, eh, eh, eh

Ah, ah, ah, ah

(x2)

Hela dagen har passerat som i en dimma

Det känns som att dagen passerat utan att jag varit riktigt närvarande. Självklart minns jag allt som har hänt, alla jag pratat med, vad jag haft för lektioner osv men på något sätt har dagen gått förbi utan att jag riktigt hängt med. Kan det bero på sömn? Jag vet själv att jag sover för lite så..... På senaste tiden brukar jag vara väldigt frånvarande i bussen, jag somnar inte men jag kommer in i någon sorts dvala när jag blundar. Nåja, nog om mina sömnfunderingar.

På matte var det TRÅKIGT, kemin var om möjligt ännu värre. Sen hade vi gymnastik. Först skulle vi spela mot 8e. Vi vann men de verkade inte riktigt supermotiverade heller så.... Sen spelade vi fotboll på grusplan. And my heel started to hurt again. Bäst att ta det lite lugnt. Det jag minns bäst är när Maria ropade åt något att skjuta (vet inte vem det var) och den personen träffade henne på bakre låren när hon vände sig om. Och sen hade hon gjort illa fingret när hon skulle ta upp en rullande boll på morgonen och fått något med foten när vi värmde upp. Det var defenitivt inte hennes dag idag, that's for sure. Sen hade vi modde. Vi gick till biblioteket där jag lånade fem böcker. Just nu håller jag på med Som jag vill vara av Katarina von Bredow. På finska översatte vi en text. Ett ord: BOORING!!! När jag kom hem åt jag och for på fotboll med lillebror. Satt mest och läste eftersom pappa inte var på målvakthumör -.- Fick iaf iväg några skott på mål och stod i mål lite. Nu är klockan 9 och jag är dödstrött. Ikväll lovar jag mig själv att jag ska gå och lägga mig tidigt!!! Något jag (om jag känner mig själv) knappast kommer hålla men ändå...

Hoppas att ni alla har haft en jättebra dag!!!! P&K



Kolla vad söt!!!! Blev helt förälskad. Nästan som min sötboll fast större :P

Over The Hills And Far Away - Nightwish

 

They came for him one winters night.

Arrested, he was bound.

They said there'd been a robbery,

his pistol had been found.

 

They marched him to the station house,

he waited for the dawn.

And as they led him to the dock,

he knew that he'd been wronged.

"You stand accused of robbery,"

he heard the bailiff say.

He knew without an alibi,

tomorrows light would mourn his freedom.

 

Over the hills and far away,

for ten long years he'll count the days.

Over the mountains and the seas,

a prisoner's life for him there'll be.

 

He knew that it would cost him dear,

but yet he dare not say.

Where he had been that fateful night,

a secret it must stay.

He had to fight the tears of rage.

His heartbeat like a drum.

For with the wife of his best friend,

he spent his final night of freedom.

 

Over the hills and far away,

he swears he will return one day.

Far from the mountains and the seas,

back in her arms is where he'll be.

Over the hills and far away.

 

Over the hills and,

over the hills and,

over the hills and far away.

 

Each night within his prison cell,

he looks out through the bars.

He reads the letters that she wrote.

One day he'll know the taste of freedom.

 

Over the hills and far away,

she prays he will return one day.

As sure as the rivers reach the seas,

back in his arms he swears she'll be.

 

Over the hills and far away,

he swears he will return one day.

Far from the mountains and the seas,

back in her arms is where he'll be.

 

Over the hills and far away,

she prays he will return one day.

As sure as the rivers reach the seas,

back in his arms she where she'll be.

Sunday the..... Funday??

Okej, kanske inte. Berättar just varför men vi börjar med igår.

Efter vi plockat upp Jenny och Katarina for vi in till stan. Pappa släppte av oss utanför Gina Tricot och vi gick runt på torget en vända, in i HS center där bara caféet hade öppet (eftersom det var första maj hade inga affärer öppet) och ut igen.Katarina hann ringa Timon under den tiden också. Vi såg Konrad som gick i min klass innan han flyttade till Korsholm. He's a smoker now btw. Sen gick vi till Rewell Center där vi ställde oss vid ett räcke och talade medan vi "lekte Jag ser en......". Efter en stund blev det tråkigt så vi gick till McDonalds för att vi skulle köpa varsin McFlurry. På vägen dit såg vi Konrad igen. Nu höll han på med sin andra cigarett för dagen. NICE!!! *or not* Annika kom dit när vi köat klart och köpte en McFlurry hon också. Vi tog våra glassar och gick tillbaka till RC där vi ställde oss och pratade. Jenny mötte upp med en hokkikompis (Emma tror jag hon hette) och hennes pojkvän (Pamu?) men de talade inte lång stund. Vi tog en vända ut på torget,på väg ut hann vi möta Maria (min gymnastiklärare), Jenny hann få en chock över hur hennes man såg ut (Jenny hade en helt annan bild av hur han såg ut) och sen gick vi in igen. Nu började Jenny messa med Kenta som sa att han stod utanför TopSport. Eftersom vi stod typ 10 meter från ingången till TopSport började vi kolla runt oss. Vi hann gissa många gånger vem det kunde vara :P Jag såg också Johanna (en kompis) nere på undre våningen. Efter mycket messande berättade Kenta att de stod vid hissarna vilket vi tolkade fel. När vi hunnit vara ut en runda till i kylan fick vi klart för oss var de var. Vi fann dem, talade om någon (I think his name was Jonte?) och lite andra saker. Jenny säger att Åki såg henne när vi talade med Kenta och Jesse men jag såg honom inte. Sen skulle de gå så vi gick till Arnolds och jag, Jenny och Annika beställde varsin smootie. På Arnolds såg vi Regina och lite folk från skolan. Vi gick darifrån och "tollade" på i stan en massa. Jennys mamma kom iaf efter oss typ klockan halv 5 (?) och skjussade hem oss.

Hemma åt jag något eftersom allt jag fått i mig dittills var en glass, en smootie och en smörgås + ett glas mjölk. Mamma berättade att hennes kladdkaka misslyckats p.g.a. att hon använt bakpulver. Helen (mammas en barndomsvän) kom med Mika och hennes hund Trixie (hur gullig schnauzer som helst) ungefär halv 7 tiden. Mamma bjöd på en kycklingpaj, kladdkakan (som var jättegod) och en morotskaka (min personliga favorit). Där runt 11 for de hem och jag tror jag somnade någon gång 3 tiden. Movies intend to keep you awake!


Idag for jag på gudstjänst klockan 10 och kollekt hade jag med mig också :P Sen har jag sett Förhäxad och Gossip Girl HELA dagen. Min fot har faktiskt ömmat lite från och till, har haft lite huvudvärk och sånt så jag har inte riktigt känt för att göra mycket. Solen börjar försvinna och konstigt nog så känner jag för att gå ut lite. Tror inte jag gör det men who knows :P Kanske lillebror vill spela lite fotboll. Nu har ni iaf blivit lite uppdaterade. Jäkla långt inlägg det här. Ni behöver inte läsa det om ni inte vill. (Fast när ni kommer till den här meningen har ni kanske redan läst det eller? Så det spelar kanske egentligen ingen roll) Jaja, nu ska jag se vad jag hittar att göra. Mest energi har jag nästan alltid på kvällen. P&K

Första maj

Igår i skolan var jag på bildkonst båda textiltimmarna och sen åt jag på 5 minuter och använde även matrasten till att fixa till tekningen. Sen gick jag på biologi eftersom jag inte nändes fråga Tina om jag fick gå den timmen också när jag gick båda i torsdags. Efter biologin gick jag ner och såg på när kim och sandra spelade Summer Wine, textilslöjdarna hade modeshow, jonathan bonn spelade 2 låtar på dragspel och b-tillval i musik spelade We will rock you och en till låt. (mitt minne sviker lite haahahha) Because I still wasn't finished with my drawing så gick jag upp till bildkonst och gjorde klar den. Jag missade The Remounds (Nadia på min klass spelar i det bandet) men Jenny tog kort och jag hörde dem bra upp till bildkonst så det gjorde inget. Sen hjälpte jag Helena med att sätta upp teckningarna till matveckan nästa vecka och sen åt jag en munk och drack ett glas mjöd. Några lärare började torka av bord och lägga upp stolar så jag kände för att vara snäll och hjälpte till. Sen mötte jag upp Jenny, Katarina, Hanna, Annika och Kicka och vi gick runt i skolan, stod och pratade och hann t.o.m. ut en sväng. När Petter sa i centralradion att vi skulle gå till klassrummen vi skulle varit i denhär timmen gick jag och Jenny till bildkonst där Helena skickade iväg oss typ 4 minuter senare. Vi satte oss i trappan och väntade och när Annika och Katarina hade kommit gick vi ut. Katarinas buss kom så de gick för att ta plats medan jag väntade på Hanna. När hon kom gick vi också till bussen och satte oss. Jenny fick småångest över att behöva sitta själv så jag bytte plats med henne så att hon fick sitta bredvid Hanna.

Vid Katarina fick vi kladdmuffins. (och hon hade lyckats få samma drogeffekt som jag :O) Och saft förståss. Vi talade, Katarina och Annika spelade EyeToy, Katarina lockade Annikas hår JÄTTEFINT, Jenny fixade en jättesnygg frisyr på Hanna och sen gjorde vi Tortillas. Jag och Annika hjälpte till att städa undan medan Jenny och Hanna gick upp för att sova. När vi kom upp fann vi dem fakesova haahhahaha. Katarina gick ut för attmata hundarna och när hon kom upp fick hon en idé. Hon tog Jennys hårspray och sprayade den i Jennys hår tills Hanna inte kunde hålla sig längre :P och brast ut i gapskratt. Vi ringde som funny people (JÄÄÄJÄÄÄÄ hahahhahhhaha) och hade allmänt trevligt. Sen blev det glassens tur. Vare sig Hanna var hungrig eller ej. Efter ett antal konstiga blandningar av vaniljglass, oboy och jordgubbar gick vi upp och fortsatte med vårt. Annika måste åka hem typ 8 tiden och efter det gick jag, Jenny och Katarina på datorn lite och pratade och annat stuff. När Hanna åkt he ca 10 tiden fortsatte vi 3 malaxtjejer med att vara lite på datorn och planera morgondagen. Halv 11 ringde jag pappa som kom efter oss och vi for hem. Hemma åt jag lite potatismos och stekt abborre och tog en burana. Sen kylde jag foten med en kylklamp, ställde klockan och somnade.

Idag ska vi till torget because it is the first of may!!!! Så nu ska jag börja fixa mig. Hoppas ni alla får en jätterolig första maj!!! KRAM!!!

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0