Knight and Day

June Havens är påväg hem till sin systers bröllop i Boston när hon råkar stöta in i en främling, bokstavligen. Han heter Roy Miller och är även han påväg till Boston. June slipper igenom tullen men får sen veta att hon inte ryms med på planet i alla fall vilket verkar göra Roy lättad. När hon ändå slippe med börjar allt. Hon tycker att det är lite konstigt att planet inte ens är halvfullt fast det sas att det var fullt men reagerar inte nämnvärt. Hon och Roy börjar prata på planet och det "klickar", i alla fall för June. Medan hon går på toaletten visar det sig att resten av passagerarna är ute efter Roy som egentligen är en av FBI:s agenter som försöker rädda något väldigt viktigt och därför vänt sig mot FBI. Han tvingas knocka även piloterna och tar sedan ner planet på en åker. Han får June att lova att inte säga att hon känner honom och att inte åka med någon alls som säger att hon ska tas till ett säkerrt ställe. June finner sig själv, sovandes i sin egen säng nästa morgon och skulle trott att hon drömt om det inte var för alla lappar hon finner på olika platser i huset.

När hon åker på klänningsprovning blir hon trots allt tillfångatagen av FBI och blir "räddad" av Roy. När han fått läget under kontroll flyr hon från honom och går på kafe med Rodney, en brandman hon dejtade ett tag, för att hålla honom på avstånd. Detta avskräcker dock inte Roy som tar henne som gisslan för att undanröja alla tvivel om att hon skulle vara hans medbrottsling för FBI. Han tar med henne för att hitta Simon Feck, killen som uppfann Zefyren, grejen som det hela handlar om. De hittar inte honom men Roy hittar en kod an lämnat efter sig, lyckas få ut June och sig själv ur bakhållet som samlats där och sticker till en ö i Azorerna. June klantar sig och de tvingas fly igen. De ger sig ut för att hitta Simon och tar sig till Österrike där han påstår sig vara. De finner Simon, lyckas klara sig undan Bernard och sticker till Salzburg där June föler efter Roy och upptäcker att han kanske inte alls gillar henne så mycket som hon trott. Hon går med på att hjälpa FBI att få fast honom och gör även det. Roy flyr och efter en lång jakt hoppar han i floden. Ingen hittar honom och man dödförklarar honom. June åker hem i sorg och hinner vara med på sin systers bröllop.

Plötsligt minns hon något, en adress hon såg på hans telefon när de var i Azorerna. 5826 Amapola Road. Hon bestämmer sig för att åka dit i hopp om att Roy ska vara där. Hon ramlar rakt in i familjen Knights hus, skrämmer upp Frank och får hans fru att tro att han beställt bildelar via nätet. När hon frågar dem om Roy Miller får hon veta att de inte känner någon sådan man. Hon är färdig att ge upp då hon får se en bild av deras son Matthew, som tydligen var örnscout, precis som Roy sade att han var. Matthew dog i Kuwait men liknar Roy så mycket att June ändå fylls med hopp. Molly, Matthews mamma, berättar också att han kunde simma över en hel sjö på bara några få andetag vilket bara ökar Junes hopp om att han klarat sig. Hon får alla som vill ha Zefyren efter henne eftersom hon vet att där skurkarna finns, där finns även Roy. Men kommer bluffen att fungera?? Och har Roy verkligen överlevt?? Vad har hänt med Zefyren egentligen??

June Havens spelas av Cameron Diaz
Roy Miller spelas av Tom Cruise
Agent Fitzgerald spelas av Peter Saarsgard
Antonio spelas av Jordi Mollá
Simon Feck spelas av Paul Dano
Rodney spelas av Marc Blucas

Filmen är inspelad 2010, 109 minuter lång och tillåten från 13 år.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Golden StarDust

Mitt lilla liv i den stora världen. Inget speciellt, men det enda jag har!

RSS 2.0